You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αγορά σπιτιού
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Gigifiogkos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 93
- Εμφανίσεις 7K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
oikogeneiarxis
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Φεβ 2023
- Like
- 256
- Πόντοι
- 20
Εισαι και βλάκας ε;
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
δεν ειμαι υπερ του συμφωνου κτλ, ας πουμε οτι ειμαστε πιο παραδοσιακοι και ρομαντικοιΘα κάνετε ένα προσύμφωνο γάμου όπου θα έχει ο καθένας το ποσοστό ιδιοκτησίας για το καθετί. Μόλις αποκτηθεί κάτι κατά την διάρκεια του γάμου θα κάνετε ενημέρωση του παραπάνω συμφωνητικού.
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
για το χρεος θα εγγυηθω εγω και μαλιστα προφορικα χωρις χαρτια, τραπεζες κτλΣτην Αμερικη συνηθως το αγοραζουν μαζι και μετα αν καποιος θελει (πχ σε χωρισμο) κανει τον αλλον buy-out
Buying out someone else on your mortgage | unbiased.co.uk | Unbiased
How to buy out someone else's share of your home, such as after a divorce or breakup.www.unbiased.co.uk
Ελλαδα δε θα εμπλεκα ποτε σε κοινο στεγαστικο εαν δεν υπαρχουν παιδια. Εαν υπαρχουν παιδια, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ το σπιτι θα καταληξει στα παιδια, εκτος αν η αλλη ειναι χαρτοπαιχτρα, κλπ οποτε δε θα με ενδιεφερε, ισως καλυτερ 50-50 για να υπαρχει μεγαλυτερη διασφαλιση οτι το σπιτι θα αποπληρωθει και δε θα το χασουν τα παιδια
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
νομιζω το καλυψαμε αυτο. για το χρεος θα εγγυηθω εγω και μαλιστα οχι σε τραπεζα. επισης αφου μιλαμε για κοινο ταμειο και κοινη ζωη δε μπορεις να διαχωρισεις ποιος θα πληρωνει.Ας ξεκινησουμε καταρχην απο το ποιος θα το πληρωνει το σπιτι. Αν το πληρωνουν μισα-μισα δεν τιθεται συζητηση, προφανως και θα παει 50-50
Αν σκοπευει να το πληρωσει μονο ο αντρας, τοτε το συμβολαιο της αγορας πρεπει να γινει πριν το γαμο, ειδαλλως θα εχει δικαιωματα και η γυναικα
Αν χωρισουν και υπαρχουν παιδια, σε καθε περιπτωση πιθανοτατα θα συνεχισουν να μενουν μεσα η γυναικα και τα παιδια και ο αντρας θα φυγει. Ωστοσο οταν τα παιδια γινουν 25 (ζησε Μαη μου) το σπιτι θα ανηκει πλεον στον αντρα
Που φυσικα, καποια στιγμη θα το περασει στα παιδια, οποτε πρακτικα αν υπαρξει χωρισμος ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ο αντρας χανει σχεδον καθε δικαιωμα στο σπιτι και μονο θα πληρωνει
Πρακτικα, το πιο ευνοικο σεναριο για τον αντρα ειναι να πληρωνεται το δανειο 50-50 και ετσι θα ειναι διασφαλισμενος σε καθε σεναριο. Το χειροτερο σεναριο ειναι να πληρωνει ολο το σπιτι αυτος και να μη μεινει ποτε μεσα μετα απο καποιον χωρισμο, κατι καθολου σπανιο...
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
η αποφαση ληφθηκε ηδη αλλα ηθελα να δω τι λεει η κοινη γνωμη κι αν δικαιολογημενα προβληματιστηκα η ημουν υπερβολικοςΕπενδυτικές συμβουλές από τα μέλη του Bourdela.... Καλά θα πάει...
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
εδω τυπε ειναι μια κοινωνια και μαλιστα καθολου μικρη. εχει πολλα ναυαγια και πυροβολημενους και αρρωστα ατομα αλλα εχει και φυσιολογικους ανθρωπους που μοιραζονται ιδιες η παρομοιες αδυναμιες-παθηδεν θα μπορούσε να πάει χειροτερα χα χα.ειμαι πολύ περιεργος τι αλλο θα ρωτησουν εδω
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
700-800 και για περιπου 20 χρονιατι μηνιαιο η ετησιο εισοδημα εχεις? ποση θα ειναι η δοση του δανειου και για ποσα χρονια? ειμαι παντρεμενος με στεγαστικο και εχω μια σχετικη γνωση του θεματος. με δεδομενα βεβαια 20 ετων πισω. το δανειο μου ληγει σε 2 χρονια.
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
ευχαριστω αλλα το ερωτημα ειναι κυριως ηθικο και οχι για το πως θα υλοιποιηθει η εκαστοτε αποφαση. αυτο ειναι το ευκολο κομματιΑγαπητέ, η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω, είναι να κλείσεις ένα ραντεβού με έναν δικηγόρο, να του εκθέσεις τους προβήματισμούς σου και να του αναθέσεις να βρει την καλύτερη λύση. Θα σε συμβουλεύσει, θα του καταβάλεις την αμοιβή του και θα προχωρήσεις στην απόφασή σου, γνωρίζοντας πως έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες για πάρεις τη σωστή απόφαση.
Καλή συνέχεια.
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
ειναι για πολυ λιγους και εχει πολυ χαμηλα εισοδηματικα κριτηρια. αν και οταν εγκριθει πρεπει να βρεις σπιτι μεσα σε 2 μηνες. αρα πρακτικα θα πρεπει να το εχεις ηδη βρει και να ελπιζεις οτι θα εγκριθει.Για να μην ανοίξω νέο θέμα, έχεις κανείς εμπειρία με το πρόγραμμα Σπίτι μου?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
σε μενα μιλας?Εισαι και βλάκας ε;
oikogeneiarxis
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Φεβ 2023
- Like
- 256
- Πόντοι
- 20
στο leader96, εσύ δεν είσαι βλάκας
μπαρμπαγιαννης
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2016
- Κριτικές
- 12
- Like
- 7.601
- Πόντοι
- 2.646
Τυπε, στο όνομα σου μόνο.
Zeus07
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Ιουν 2020
- Κριτικές
- 2
- Like
- 594
- Πόντοι
- 81
Φίλε σε σένα, στο δικό σου όνομα. Εύχομαι να έχεις βρει μια γυναίκα σοβαρή, που θα είναι βράχος σαν μητέρα στα παιδιά σας και την πίστη Πηνελόπη της σύγχρονης εποχής. Ωστόσο το σπίτι σε σένα. Γιατί όταν μπαίνουν τα λεφτά στην μέση, όλοι σχεδόν βγάζουν απληστία, όπως ο σμιγκολ με το δαχτυλίδι. Θυσιάζονται τα πάντα στον βωμο του χρήματος. Είναι άπειρες οι περιπτώσεις που γυναίκες ήρθαν ξυπόλυτες στον γάμο τους και έφυγαν με λεφτά και σπίτι αφότου χώρισαν. Από την άλλη μεριά, είναι δραματικά λιγότερες οι περιπτώσεις, άντρες που ήρθαν ξυπόλητοι στον γάμο τους και έφυγαν με σπίτι, λεφτά κτλ αφοτου χώρισαν. Το σύστημα έτσι είναι καλώς ή κακώς. Ο άντρας στην γωνία και να πληρώνει.
Alexis_cool
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Φεβ 2008
- Like
- 4.970
- Πόντοι
- 456
Μισή απάντηση έδωσες φίλε μου. Αν θέλεις γράψε ξανά ολοκληρωμένα. Ευχαριστώ.700-800 και για περιπου 20 χρονια
ΥΓ- εκτός κι αν δεν θέλεις να γράψεις τα εισοδήματα σου δημόσια. Σεβαστό.
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
ναι οκ σμυφωνοι αλλα ειναι ενα ρισκο που πρεπει να παρεις για να βαλεις σωστες βασεις χωρις δευτερες σκεψεις. απο κει και περα κανεις δεν ξερει τι θα γινει στο μελλον. απ τη στιγμη ομως που την εμπιστευεσαι για μανα των παιδιων σου οφειλεις να την εμπιστευτεις καθολικα .Φίλε σε σένα, στο δικό σου όνομα. Εύχομαι να έχεις βρει μια γυναίκα σοβαρή, που θα είναι βράχος σαν μητέρα στα παιδιά σας και την πίστη Πηνελόπη της σύγχρονης εποχής. Ωστόσο το σπίτι σε σένα. Γιατί όταν μπαίνουν τα λεφτά στην μέση, όλοι σχεδόν βγάζουν απληστία, όπως ο σμιγκολ με το δαχτυλίδι. Θυσιάζονται τα πάντα στον βωμο του χρήματος. Είναι άπειρες οι περιπτώσεις που γυναίκες ήρθαν ξυπόλυτες στον γάμο τους και έφυγαν με λεφτά και σπίτι αφότου χώρισαν. Από την άλλη μεριά, είναι δραματικά λιγότερες οι περιπτώσεις, άντρες που ήρθαν ξυπόλητοι στον γάμο τους και έφυγαν με σπίτι, λεφτά κτλ αφοτου χώρισαν. Το σύστημα έτσι είναι καλώς ή κακώς. Ο άντρας στην γωνία και να πληρώνει.
BestNotGeorge
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2023
- Like
- 1.136
- Πόντοι
- 206
Να την εμπιστεύεσαι.ναι οκ σμυφωνοι αλλα ειναι ενα ρισκο που πρεπει να παρεις για να βαλεις σωστες βασεις χωρις δευτερες σκεψεις. απο κει και περα κανεις δεν ξερει τι θα γινει στο μελλον. απ τη στιγμη ομως που την εμπιστευεσαι για μανα των παιδιων σου οφειλεις να την εμπιστευτεις καθολικα .
Εδώ λέμε ποιός πληρώνει.
Η ζωή έχει γυρίσματα
Η χαρά των τραπεζών
Αν δεν έχεις το 70% για αγορά σπιτιού, μην αγοράσεις.
Φιλικά
Gigifiogkos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουν 2023
- Κριτικές
- 28
- Like
- 3.415
- Πόντοι
- 2.596
αυτη την περιοδο φτανουμε μαζι λιγο πανω απ τα 2,5Μισή απάντηση έδωσες φίλε μου. Αν θέλεις γράψε ξανά ολοκληρωμένα. Ευχαριστώ.
ΥΓ- εκτός κι αν δεν θέλεις να γράψεις τα εισοδήματα σου δημόσια. Σεβαστό.
φτιάξε μια ικε (σε 24/48 ώρες γίνεται)με λιγα λογια συζουμε καμποσο καιρο και ετοιμαζομαστε για τα περαιτερω τους επομενους μηνες. εχω προσβαση σε δανεικα με χαμηλο η 0 επιτοκιο για αγορα σπιτιου. το σπιτι μπαινει μονο στο δικο μου ονομα αφου εγω δεσμευομαι μονο εστω και προφορικα η 50-50 αφου θα ζουμε μαζι? κι αν γινει στραβη στο μελλον μεταξυ μας? θα φερθει κομπλε στο οικονομικο? η ιδια ανασφαλεια βεβαια προκυπτει και σε εκεινη για το πως θα φερθω εγω αν ειναι μονο στο δικο μου ονομα. εταξα 50-50 οταν αποπληρωθει το χρεος ενω σε γεννηηση τεκνου αμεση αποκατασταση του. ολα αυτα προφορικα βεβαια...
κράτα το 51% για την παρτυ σου( η και λιγότερο ...)
το 49 % στους γονείς σου η σε αδέρφια αν έχεις
αγόρασε το σπίτι στο όνομα της ικε
οποτεδήποτε σου μυρίσει στραβή στο μέλλον ..μεταβιβάζεις το ποσοστό σου σε εντελώς δικό σου ανθρωπο.
Alexis_cool
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Φεβ 2008
- Like
- 4.970
- Πόντοι
- 456
οριακά θα είσαι. Και βέβαια μιλάμε εφόσον πάνε όλα καλά. Προσωπικά ζορίστηκα πάρα πολύ.αυτη την περιοδο φτανουμε μαζι λιγο πανω απ τα 2,5