Νέα

Αγορά σπιτιού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gigifiogkos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 93
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

σε ποιο ονομα μπαινει το σπιτι?

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    24

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.312
Πόντοι
506
Για να μην ανοίξω νέο θέμα, έχεις κανείς εμπειρία με το πρόγραμμα Σπίτι μου?

• Χαχα
Αντιδράσεις: vetvet
OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
Θα κάνετε ένα προσύμφωνο γάμου όπου θα έχει ο καθένας το ποσοστό ιδιοκτησίας για το καθετί. Μόλις αποκτηθεί κάτι κατά την διάρκεια του γάμου θα κάνετε ενημέρωση του παραπάνω συμφωνητικού.
δεν ειμαι υπερ του συμφωνου κτλ, ας πουμε οτι ειμαστε πιο παραδοσιακοι και ρομαντικοι

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
Στην Αμερικη συνηθως το αγοραζουν μαζι και μετα αν καποιος θελει (πχ σε χωρισμο) κανει τον αλλον buy-out

Ελλαδα δε θα εμπλεκα ποτε σε κοινο στεγαστικο εαν δεν υπαρχουν παιδια. Εαν υπαρχουν παιδια, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ το σπιτι θα καταληξει στα παιδια, εκτος αν η αλλη ειναι χαρτοπαιχτρα, κλπ οποτε δε θα με ενδιεφερε, ισως καλυτερ 50-50 για να υπαρχει μεγαλυτερη διασφαλιση οτι το σπιτι θα αποπληρωθει και δε θα το χασουν τα παιδια
για το χρεος θα εγγυηθω εγω και μαλιστα προφορικα χωρις χαρτια, τραπεζες κτλ

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
Ας ξεκινησουμε καταρχην απο το ποιος θα το πληρωνει το σπιτι. Αν το πληρωνουν μισα-μισα δεν τιθεται συζητηση, προφανως και θα παει 50-50
Αν σκοπευει να το πληρωσει μονο ο αντρας, τοτε το συμβολαιο της αγορας πρεπει να γινει πριν το γαμο, ειδαλλως θα εχει δικαιωματα και η γυναικα
Αν χωρισουν και υπαρχουν παιδια, σε καθε περιπτωση πιθανοτατα θα συνεχισουν να μενουν μεσα η γυναικα και τα παιδια και ο αντρας θα φυγει. Ωστοσο οταν τα παιδια γινουν 25 (ζησε Μαη μου) το σπιτι θα ανηκει πλεον στον αντρα
Που φυσικα, καποια στιγμη θα το περασει στα παιδια, οποτε πρακτικα αν υπαρξει χωρισμος ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ο αντρας χανει σχεδον καθε δικαιωμα στο σπιτι και μονο θα πληρωνει
Πρακτικα, το πιο ευνοικο σεναριο για τον αντρα ειναι να πληρωνεται το δανειο 50-50 και ετσι θα ειναι διασφαλισμενος σε καθε σεναριο. Το χειροτερο σεναριο ειναι να πληρωνει ολο το σπιτι αυτος και να μη μεινει ποτε μεσα μετα απο καποιον χωρισμο, κατι καθολου σπανιο...
νομιζω το καλυψαμε αυτο. για το χρεος θα εγγυηθω εγω και μαλιστα οχι σε τραπεζα. επισης αφου μιλαμε για κοινο ταμειο και κοινη ζωη δε μπορεις να διαχωρισεις ποιος θα πληρωνει.

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
Επενδυτικές συμβουλές από τα μέλη του Bourdela.... Καλά θα πάει...
η αποφαση ληφθηκε ηδη αλλα ηθελα να δω τι λεει η κοινη γνωμη κι αν δικαιολογημενα προβληματιστηκα η ημουν υπερβολικος

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
δεν θα μπορούσε να πάει χειροτερα χα χα.ειμαι πολύ περιεργος τι αλλο θα ρωτησουν εδω
εδω τυπε ειναι μια κοινωνια και μαλιστα καθολου μικρη. εχει πολλα ναυαγια και πυροβολημενους και αρρωστα ατομα αλλα εχει και φυσιολογικους ανθρωπους που μοιραζονται ιδιες η παρομοιες αδυναμιες-παθη

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
τι μηνιαιο η ετησιο εισοδημα εχεις? ποση θα ειναι η δοση του δανειου και για ποσα χρονια? ειμαι παντρεμενος με στεγαστικο και εχω μια σχετικη γνωση του θεματος. με δεδομενα βεβαια 20 ετων πισω. το δανειο μου ληγει σε 2 χρονια.
700-800 και για περιπου 20 χρονια

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
Αγαπητέ, η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω, είναι να κλείσεις ένα ραντεβού με έναν δικηγόρο, να του εκθέσεις τους προβήματισμούς σου και να του αναθέσεις να βρει την καλύτερη λύση. Θα σε συμβουλεύσει, θα του καταβάλεις την αμοιβή του και θα προχωρήσεις στην απόφασή σου, γνωρίζοντας πως έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες για πάρεις τη σωστή απόφαση.

Καλή συνέχεια.
ευχαριστω αλλα το ερωτημα ειναι κυριως ηθικο και οχι για το πως θα υλοιποιηθει η εκαστοτε αποφαση. αυτο ειναι το ευκολο κομματι

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
Για να μην ανοίξω νέο θέμα, έχεις κανείς εμπειρία με το πρόγραμμα Σπίτι μου?
ειναι για πολυ λιγους και εχει πολυ χαμηλα εισοδηματικα κριτηρια. αν και οταν εγκριθει πρεπει να βρεις σπιτι μεσα σε 2 μηνες. αρα πρακτικα θα πρεπει να το εχεις ηδη βρει και να ελπιζεις οτι θα εγκριθει.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εισαι και βλάκας ε;
σε μενα μιλας?

• Like
Αντιδράσεις: ZoReN

Zeus07

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2020
Κριτικές
2
Like
594
Πόντοι
81
Φίλε σε σένα, στο δικό σου όνομα. Εύχομαι να έχεις βρει μια γυναίκα σοβαρή, που θα είναι βράχος σαν μητέρα στα παιδιά σας και την πίστη Πηνελόπη της σύγχρονης εποχής. Ωστόσο το σπίτι σε σένα. Γιατί όταν μπαίνουν τα λεφτά στην μέση, όλοι σχεδόν βγάζουν απληστία, όπως ο σμιγκολ με το δαχτυλίδι. Θυσιάζονται τα πάντα στον βωμο του χρήματος. Είναι άπειρες οι περιπτώσεις που γυναίκες ήρθαν ξυπόλυτες στον γάμο τους και έφυγαν με λεφτά και σπίτι αφότου χώρισαν. Από την άλλη μεριά, είναι δραματικά λιγότερες οι περιπτώσεις, άντρες που ήρθαν ξυπόλητοι στον γάμο τους και έφυγαν με σπίτι, λεφτά κτλ αφοτου χώρισαν. Το σύστημα έτσι είναι καλώς ή κακώς. Ο άντρας στην γωνία και να πληρώνει.

Alexis_cool

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
4.970
Πόντοι
456
700-800 και για περιπου 20 χρονια
Μισή απάντηση έδωσες φίλε μου. Αν θέλεις γράψε ξανά ολοκληρωμένα. Ευχαριστώ.
ΥΓ- εκτός κι αν δεν θέλεις να γράψεις τα εισοδήματα σου δημόσια. Σεβαστό.

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
Φίλε σε σένα, στο δικό σου όνομα. Εύχομαι να έχεις βρει μια γυναίκα σοβαρή, που θα είναι βράχος σαν μητέρα στα παιδιά σας και την πίστη Πηνελόπη της σύγχρονης εποχής. Ωστόσο το σπίτι σε σένα. Γιατί όταν μπαίνουν τα λεφτά στην μέση, όλοι σχεδόν βγάζουν απληστία, όπως ο σμιγκολ με το δαχτυλίδι. Θυσιάζονται τα πάντα στον βωμο του χρήματος. Είναι άπειρες οι περιπτώσεις που γυναίκες ήρθαν ξυπόλυτες στον γάμο τους και έφυγαν με λεφτά και σπίτι αφότου χώρισαν. Από την άλλη μεριά, είναι δραματικά λιγότερες οι περιπτώσεις, άντρες που ήρθαν ξυπόλητοι στον γάμο τους και έφυγαν με σπίτι, λεφτά κτλ αφοτου χώρισαν. Το σύστημα έτσι είναι καλώς ή κακώς. Ο άντρας στην γωνία και να πληρώνει.
ναι οκ σμυφωνοι αλλα ειναι ενα ρισκο που πρεπει να παρεις για να βαλεις σωστες βασεις χωρις δευτερες σκεψεις. απο κει και περα κανεις δεν ξερει τι θα γινει στο μελλον. απ τη στιγμη ομως που την εμπιστευεσαι για μανα των παιδιων σου οφειλεις να την εμπιστευτεις καθολικα .

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.136
Πόντοι
206
ναι οκ σμυφωνοι αλλα ειναι ενα ρισκο που πρεπει να παρεις για να βαλεις σωστες βασεις χωρις δευτερες σκεψεις. απο κει και περα κανεις δεν ξερει τι θα γινει στο μελλον. απ τη στιγμη ομως που την εμπιστευεσαι για μανα των παιδιων σου οφειλεις να την εμπιστευτεις καθολικα .
Να την εμπιστεύεσαι.
Εδώ λέμε ποιός πληρώνει.

Η ζωή έχει γυρίσματα
Η χαρά των τραπεζών

Αν δεν έχεις το 70% για αγορά σπιτιού, μην αγοράσεις.
Φιλικά

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.415
Πόντοι
2.596
Μισή απάντηση έδωσες φίλε μου. Αν θέλεις γράψε ξανά ολοκληρωμένα. Ευχαριστώ.
ΥΓ- εκτός κι αν δεν θέλεις να γράψεις τα εισοδήματα σου δημόσια. Σεβαστό.
αυτη την περιοδο φτανουμε μαζι λιγο πανω απ τα 2,5

adakos

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
9
Like
1.893
Πόντοι
3.145
με λιγα λογια συζουμε καμποσο καιρο και ετοιμαζομαστε για τα περαιτερω τους επομενους μηνες. εχω προσβαση σε δανεικα με χαμηλο η 0 επιτοκιο για αγορα σπιτιου. το σπιτι μπαινει μονο στο δικο μου ονομα αφου εγω δεσμευομαι μονο εστω και προφορικα η 50-50 αφου θα ζουμε μαζι? κι αν γινει στραβη στο μελλον μεταξυ μας? θα φερθει κομπλε στο οικονομικο? η ιδια ανασφαλεια βεβαια προκυπτει και σε εκεινη για το πως θα φερθω εγω αν ειναι μονο στο δικο μου ονομα. εταξα 50-50 οταν αποπληρωθει το χρεος ενω σε γεννηηση τεκνου αμεση αποκατασταση του. ολα αυτα προφορικα βεβαια...
φτιάξε μια ικε (σε 24/48 ώρες γίνεται)
κράτα το 51% για την παρτυ σου( η και λιγότερο ...)
το 49 % στους γονείς σου η σε αδέρφια αν έχεις

αγόρασε το σπίτι στο όνομα της ικε

οποτεδήποτε σου μυρίσει στραβή στο μέλλον ..μεταβιβάζεις το ποσοστό σου σε εντελώς δικό σου ανθρωπο.

6Y44

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Οκτ 2018
Κριτικές
56
Like
6.250
Πόντοι
11.836
Και μόνο που κάνεις ερώτηση για το θέμα σημαίνει ότι έχεις αμφιβολία

Μην προχωρήσεις