Υπό κανονικές συνθήκες έχεις δίκιο- στην τελική 3-4 μήνες είναι μικρό χρονικό διάστημα και αν είσαι "στραβάδι" δεν έχεις να χάσεις τίποτα, κάθε άλλο.
Το πρόβλημα είναι ότι αφενός οι 3-4 μήνες στην πράξη γίνονται περισσότεροι, αφετέρου πολλοί εργοδότες απλά προσλαμβάνουν κάθε τρεις και λίγο "στραβάδια" τα οποία δεν προτίθενται να προσλάβουν ούτως ή άλλως απλά για να κάνουν τη δουλίτσα τους στο τζάμπα, πουλώντας προοπτική.
Το χειρότερο είναι ότι το σύστημα "έλα τσάμπα και βλέπουμε" έχει επεκταθεί και σε άτομα με εργασιακή εμπειρία και σε συνδυασμό με τα μπλοκάκια δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις.
το να εισαι νεουδι και να πας 22-23-24 χρονων να δουλεψεις 3-4 μηνες δεν λεει και κατι!!!!
κλαιν μαιν!!
τι ειχες τι εχασες στην τελικη!
οσο και μαλακας να ειναι ενας εργοδοτης ε αν προσλαβει καποιον 3-4 μηνες και δει οτι του βγαζει δουλεια και ειναι καλος δεν πιστευω οτι θα τον διωξει για να παρει αλλον στοκο 3-4 μηνες να του μισοβγαζει δουλεια!!!
το θεμα ειναι αυτο που λες να μην γινεται σε ατομα με εργασιακη εμπειρια! που εχοντας εργασιακη εμπειρια εχεις και αλλο τουπε....αλλο τσαμπουκα να απαιτησεις....χωρις εμπειρια θα δηλιασεις.....
δεν θελω να λεω μεγαλα λογια αλλα εγω δεν θα το κανα.....
ειναι θεμα ποσο εξυπνος εισαι....εγω απο πιτσιρικας που δουλευα δεξια και αριστερα μαυρα κοιτουσα να πληρωνομαι αν οχι ημερησιως εστω ανα βδομαδα.......ετσι ωστε αν γινει καμια στραβη και δεν με πληρωσει και του χω βγαλει δουλεια να μην χασω κανα δυο μηνιατικα.....
εβλεπα γνωστους που χαναν λεφτα....αδικα! ΓΙΑΤΙ? γιατι ηταν κορόιδα...βλεπεις πτι δεν πληρωνει? απαιτησε τα!
δεν ειναι ΝΤΡΟΠΗ να συζητησεις για ποσα θα δουλευεις και να ζητησεις λεφτα που ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ........ΕΛΕΟΣ! δουλεμενα δικα μου λεφτα ειναι δεν ζηταω δανεικα!!!
σε τετοιες καταστασεις ειμαι καθετος!!
****** πηγε γνωστος σε ξενοδοχειο 5***** να δουλεψει και ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ!! δουλεψε 3 μηνες...και υπολογιζε περιπου τια θα παρει μαζεμενα! και λεω απο μεσα μου ....αντι για 1500 (που μας ελεγε) θα σε δωσει καμια 900 και θα πει ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ?
(ε αν εισαι καραγκιοζης ετσι ειναι) λεω καλα περιμενε να παρεις!
εχει 2-3 μηνακια που κλεινουμε ενα deal με ενα μαστορα να κανει μια δουλεια-μερεμετι......ο τυπος για ολη την δουλεια ηθελα 6-7 χιλ....ΟΚ...ζητουσε τα μισα στην αρχη πριν κανει ΤΙΠΟΤΑ! (για μενα αυτο δεν ειναι επαγγελματισμος)
ξεκινας με μια προκαταβολη 1-2 χιλ....ξεκινας δουλευεις (για να χεις να παρεις υλικα) συνεχιζεις σου δινω αλλα 2 χιλ και στο τελος που θα τελειωσεις ή λιγο πριν τα τελειωματα αλλα 2χιλ και ξοφλαμε....
αυτο ειναι το σωστο...κατ εμε..
οχι δωσε τα μισα μπροστα και στα μεσα της δουλειας τα αλλα μισα! να σου παρει τα λεφτα να τον ψαχνεις να μην το βρισκεις και να στα κανει οπως να ναι!!