Νέα

Αγαπούν οι Έλληνες τη χώρα τους;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα OXIA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 247
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Μολδαβία φίλε μου..
Φτωχή χώρα ναι..
Πολύ κρύο ναι..
Αν έχεις όμως ένα σχετικά καλό εισόδημα, (πείπυ 1000 Ευρώ) είσαι βασιλιάς..
Και το σημαντικότερο; Ζεις ήρεμα χωρίς το άγχος που σου δημιουργεί η τρελοελλάδα..
Και από γυναίκες; Δεν περιγράφεται..

Τη γλωσσα πως την εμαθες?

Και

Ποσες φορες πηγες ως τουριστας για να προτιμησεις αυτη τη χωρα?

mabillon

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2007
Like
8
Πόντοι
1
να δωσω και εγω ενα παραδειγμα τι σημαινει να αγαπας την πατριδα σου οχι με λογια αλλα με πραξεις
ενας φιλος μου εργαζετε σε μια εταιρια που προμηθευει γερμανικη βιομηχανια με ανταλλακτικα
περσι ακυρωθηκε η συμφωνια και η γερμανικη εταιρια αποφασισε να προμηθευει το εξαρτημα απο καποια γερμανικη εταιρια παρολο ποιο ακριβο και οχι καλυτερο ποιοτικα απο ελληνικο μονο και μονο για να στηριξει την τοπικη κοινωνια
Υπαρχει περιπτωση Ελληνας βιομηχανος να κανει κατι παρομοιο;

σε αυτές τις χώρες Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία έχουν πολυ ανεπτυγμένο το αίσθημα του να βοηθήσω την πατρίδα μου και να φροντίσω ώστε τα λεφτά να μείνουν στον τόπο μου.
Το να αγοράσεις στην Γαλλία η στην Γερμανία γιαπωνέζικο αυτοκίνητο 8εωρήτε σχεδον προδοσία προς την χώρας σου. Το ίδιο και για οποιδήποτε προιον η υπήρεσια που θα εισαγεις ενω μπορεις να την αγοράσεις
απο την χώρα σου ακομά και αν την αγοράσεις ακριβότερα και σε χειρότερη ποιότητα.

Αυτό συμβαίνει απο το ανώτερο επίπεδο π.χ. απο της προμηθειες ενω οργανισμου τηλεπικοινωνιών ώς ενα μπουκάλι κρασι.

Οταν δε το αντιμετωπίζεις καταμουτρα αισθάνεσαι πολυ αρνητικά με την συμπεριφορά αυτών των λαών
αλλα είναι είναι ένα χαρακτηριστικό για το πως σκέφτοναι αυτές οι κοινωνίες  

JOULIANI

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
7
Like
90
Πόντοι
16
Οι Ελληνες αγαπουν την χωρα τους .....η Χωρα τους δεν τους αγαπαει .

flowers lover

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2009
Like
158
Πόντοι
1
Σου εύχομαι ότι καλύτερο! Και φυσικά θα περιμένουμε τις ανταποκρίσεις σου... :grin: :rockon:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. Αν μπεις στο θέμα για τη Μολδαβία θα διαβάσεις πολλές ανταποκρίσεις μου για τη συγκεκριμένη χώρα..
Τη γλωσσα πως την εμαθες?

Και

Ποσες φορες πηγες ως τουριστας για να προτιμησεις αυτη τη χωρα?
Έχω πάει πάνω από 10 φορές από το 2003,τους τελευταίους μήνες 4 φορες, έχω τον καλύτερο μου φίλο εκεί και όσον αφοά τη γλώσσα πος το παρόν Αγγλικά και κάνω μαθήματα Ρωσικής γλώσσας..

Interceptor

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
4
Πόντοι
16
Εγώ θ'αγαπούσα μια Ελλάδα χωρίς ελλεεινίδες! Μόνο με ελληνίδες :P

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.159
Πόντοι
42.697
ωραίο θέμα άνοιξε η ΟΧΙΑ! :thumbsup:

Προσωπικά πιστέυω οτι αυτό το ερώτημα μπορεί μόνο - και άν..- να το απαντήσει μετά απο έρευνα ετών μια μεικτή ομάδα κορυφάιων ξένων, διεθνους κύρους, επιστημόνων (κοινωνιολόγων, ιστορικών, ψυχιάτρων, κλικικών ψυχολόγων, κτλ...)

Interceptor

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
4
Πόντοι
16
Εμ..σε ομορφη χώρα ζούμε αλλά κάποιες θέλουν να μας το χαλάσουν..ΟΟΟΟΟΞΩ ρε!!!!! που έλεγε και ο Διονύσης  :grin:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Μη χαλιέσαι από τέτοια ρε παίχτη

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Εγώ δεν θέλω να ακούω ούτε το όνομά της!!Η ζωή εδώ στην Αγγλια είναι φοβερή.Καλοί μισθοί,πρόνοια,περίθαλψη,συντάξεις.Στις ανύπαντρες μητέρες βρίσκουν σπίτι στους άστεγους δίνουν 50 λίρες τη βδομάδα για να φάνε και τους στεγάζουν.Ενώ οι ηλικιωμένοι εκτός από καλή σύνταξη έχουν εκπτωτικά κουπόνια για το super market δωρεάν μεταφορές και δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη.

Γιατί να αγαπάμε την Ελλάδα όταν αυτή δεν μας αγαπά;Μόνο μας κλέβουν.Όλο να πληρώνουμε φόρους και τέλη για να κάνουν πολυκατοικίες τα γουρούνια οι πολιτικοί.Θέρλουν να πηγαίνουμε και στρατό για να μην πληρώσουν επαγγελματίες.Αξιοκρατία μηδέν.Οι μόνοι κερδισμένοι είναι τσιράκια πολιτικών και όσοι έχουν μέσα,αυτοί όσο άχρηστοι κι αν είναι τους δίνουν τις καλύτερες δουλειές.Ο κάθε καραγκιόζης και η κάθε μαλακισμένη είναι στο δημόσιο και όχι μ΄νο μας εξυπηρετούν αλλά μας πουλάνε και μαγκιά.Υπάρχουν υπηρεσίας υγείας στην Ελλάδα;;;Ρε μπας και να ζητήσουμε βοήθεια από την unicef να μας στείλουν κάνα γιατρό;;

Να πάνε όλα καλά και να πάρω σε 1 χρόνο το πτυχίο μου,να παντρευτώ και στα αρχίδια μου.Εδώ θα μείνω και δεν το κουνάω!!!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Πρέπει να αποσυνδέσουμε το κράτος από την εκάστοτε κυβέρνηση.Κράτος ήμαστε εμείς.Όλοι.
Ας σκεφτούμε επιτέλους αν όλα αυτά που κάνουμε είναι σωστά και ηθικά και νόμιμα και μετά να απαιτούμε.
Όταν παρκάρουμε στις γωνίες και δεν μπορεί να στρίψει το λεωφορείο που μεταφέρει 50-60 άτομα είναι σωστό;
Όταν πετάμε το μπουγατσόχαρτο και το εισιτήριο και το διαφημιστικό φυλλάδιο στο δρόμο είναι σωστό;
Όταν αντί να περιμένουμε στην σειρά στο φανάρι την παρακάμπτουμε και πάμε μπροστά είναι σωστό;
Όταν μπαίνουμε σε ΜΜΜ και πατάμε με τα παπούτσια επάνω στο κάθισμα είναι σωστό;
Όταν βάζουμε τη μουσική τέρμα για να επιδείξουμε τα high tech ηχεία και ενοχλούμε τον κόσμο είναι σωστό;
Όταν ο γιατρός απαιτεί φακελάκι για να κάνει τη δουλειά του είναι σωστό;
Όταν πάμε και του προσφέρουμε εμείς το φακελάκι είναι σωστό;
Όταν ο εφοριακός απαιτεί φακελάκι για να κάνει τα στραβά μάτια είναι σωστό;
Όταν εμείς σαν έμποροι κλπ παραβιάζουμε τους νόμους είναι σωστό;

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη από την καθημερινότητα.Ας αρχίσουμε να αποβάλλουμε ο καθένας από μόνος του τα λάθη και θα βελτιωθεί η κοινωνία.Όταν σκεφτόμαστε "αν δεν παρκάρω εγώ στο πεζοδρόμιο,θα έρθει και θα το κάνει ο γείτονας" μια ζωή στάσιμοι θα ήμαστε.Μην παρκάρεις εσύ και αν παρκάρει ο γείτονας κάλεσε την τροχαία.Ίσως το καταλάβει...Ο μιμιτισμός δεν είναι καλό πράγμα.Ας πάρουμε πρωτοβουλίες.Μην περιμένουν την εκάστοτε κυβέρνηση.Όσοι είστε γονείς δώστε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας.Με το που θα μπείτε στο αμάξι βάλτε ζώνη.Βάλτε το παιδί στο καθισματάκι του οδηγείστε σωστά και να είστε σίγουροι ότι και το παιδί σας το ίδιο θα κάνει.Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει η κοινωνία.Αρκεί να θέλουμε να την αλλάξουμε.

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ την αγαπώ..
Αυτή δεν με αγάπησε ποτέ της..

Γι αυτό κα εγώ την αφήνω..
Φεύγωωωω!!! :rockon: :rockon:
     :thumbsup:  ακριβως ετσι ειναι φιλε (και καλη τυχη)!  ποτε δεν ενοιωσα "ελληνας"!  οπως μου υπενθυμηζαν συνεχως και 2 πρωην μου, (δημοσιες υπαλληλοι που καλοβολευτηκαν σε μικρη ηλικια, και δε μοχθησαν για τιποτα στη ζωη τους περα απο τις σπουδες τους, το γαμωτο ειναι πως προσπαθουσαν να με πεισουν πως δεν ειναι ντροπη, να μην "δουλευεις" και να πληρωνεσε :jerking:)  μαλλον δεν αγαπας τη χωρα σου μου λεγαν!    πλεον ειμαι σιγουρος πως δεν ειμαι "ελληνας"!   δεν παρακαλεσα ποτε βουλευτη-υφυπουργο  να μπω στο δημοσιο, δεν εβαλα μεσο στο στρατο, δεν εσβησα ποτε κληση, δεν εχτισα ποτε αυθαιρετο, γιατι  εφυγα απ το σπιτι απ τα 17 μου, και δεν με ταιζουν οι δικοι μου μεχρι τα 35!  

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
γύρω στις 10 παραθέσεις σε διάφορα ποστ πήγα να κάνω για να απαντήσω, αλλά ότι και να πεις ποτέ δεν θα ικανοποιήσεις τον πολυοργασμικό νου του έλληνα  :jerking: :uglystupid:

έλληνας = ο ορισμός του κηφήνα

flowers lover

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2009
Like
158
Πόντοι
1
     :thumbsup:  ακριβως ετσι ειναι φιλε (και καλη τυχη)!  ποτε δεν ενοιωσα "ελληνας"!  οπως μου υπενθυμηζαν συνεχως και 2 πρωην μου, (δημοσιες υπαλληλοι που καλοβολευτηκαν σε μικρη ηλικια, και δε μοχθησαν για τιποτα στη ζωη τους περα απο τις σπουδες τους, το γαμωτο ειναι πως προσπαθουσαν να με πεισουν πως δεν ειναι ντροπη, να μην "δουλευεις" και να πληρωνεσε :jerking:)  μαλλον δεν αγαπας τη χωρα σου μου λεγαν!    πλεον ειμαι σιγουρος πως δεν ειμαι "ελληνας"!   δεν παρακαλεσα ποτε βουλευτη-υφυπουργο  να μπω στο δημοσιο, δεν εβαλα μεσο στο στρατο, δεν εσβησα ποτε κληση, δεν εχτισα ποτε αυθαιρετο, γιατι  εφυγα απ το σπιτι απ τα 17 μου, και δεν με ταιζουν οι δικοι μου μεχρι τα 35!  
Mια απο τα ίδια φίλε μου..
Και ξέρεις μονόπλευρη αγάπη δεν παλεύεται.. Και εγώ το πάλεψα αρκετές δεκαετίες.. Κουράστηκα.. Πάω να βρω άλλη αγάπη.. Κι ειμαι σίγουρος πως ότι και αν αντιμετωπίσω, θα είναι καλύτερα από εδώ..

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
Εγώ την αγαπώ γιατί είναι τίγκα στα κωλόμπαρα, στα στρίπ, στα ρωσίδια, στα μπουρδέλα, στις βίζιτες!!!
Ι ♥ ΓΚΡΗΣ!!!!! :rockon:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Την αγαπουν τοσο πολυ που ειναι ετοιμοι να πεισουν (και να πιεσουν) ενα αλλον να παει στρατο για να πεθανει για αυτην  :2funny:

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
Εγω αγαπω την Ελληνικη υπαιθρο και γενικα την επαρχια ...... εχει ωραιες ταβερνες και πιτσαριες που φορτωνεις .........

Παθος εισαι μεγκαλος γκαριολης ...... αντε ρε φιλε ποτε θα τα πουμε ??????

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Η Ελλάδα είναι ωραία χώρα.Αλλά να την βλέπεις σε κάρτ ποστάλ.
"Μένουμε Ελλάδα" λέει το σλόγκαν του υπουργείο τουρισμού.Ναι μένουμε Ελλάδα αλλά για διακοπές πάμε εξωτερικό...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom