Νέα

Αγαπούν οι Έλληνες τη χώρα τους;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα OXIA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 247
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
Ηλεκ/γος μηχ/κος ΕΜΠ ειμαι .
Το οτι ασχολεισαι με τα θεμελιωδη προβληματα του Νου ,εχει σχεση και με το οτι μεγαλωσες και μορφωθηκες με την ελληνικη γλωσσα .Η Δομη της ελληνικης γλωσσας κανει δυνατο τον φιλοσοφικο στοχασμο .Υπαρχουν πολλα σχετικα αρθρα.

Στη Γερμανια που αναπτυχθηκε η Φιλοσοφια ,η δομη της γλωσσας τους μοιαζει με τα αρχαια ελληνικα και οι γερμανοι Φιλοσοφοι εγνωριζαν την ελληνικη Φιλοσοφια και Γραμματεια. 
Ηλεκτρολογε- μηχανικε ,ασχολησου με τα πηνια σου και ασε τα γλωσσολογικα ,γιατι γραφεις ασυναρτησιες...
Και αν θελεις και βιβλιογραφια : Claude Hagege, La structure des langues.

Καταντησε πια  αηδια το θεμα,απο τον Αδωνι{Αδωνις πραγματικος,περιεργο,ολοι αυτοι  εχουνε μογγολικα χαρακτηριστικα...] μεχρι τον καθε  ημιμαθη ,να το παιζουν μεγαλοι γλωσσολογοι...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

εισαι στο σωστο σαϊτ , φιλος .

ωραιος

ιδιως ο μαγκας πεντε ποστ πριν τα αντιλαβου ολα .

Χα, για Παπάρης σα να έχεις ένα δίκηο.

Αλλά από την άλλη μεριά ο Φέϋνμαν για ένα φεγγάρι ήταν τακτικός θαμών σε στριπτηζάδικο (άλλωστε ήταν και γνωστός μουνάκιας) όπου πήγαινε με το μπλοκ του και προσπαθούσε να μάθει να σχεδιάζει. Ταυτόχρονα έλυνε και τις εξισώσεις του.

tumblr_kvhu3o3clM1qzzixqo1_500.jpg

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
σε αυτές τις χώρες Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία έχουν πολυ ανεπτυγμένο το αίσθημα του να βοηθήσω την πατρίδα μου και να φροντίσω ώστε τα λεφτά να μείνουν στον τόπο μου.
Το να αγοράσεις στην Γαλλία η στην Γερμανία γιαπωνέζικο αυτοκίνητο 8εωρήτε σχεδον προδοσία προς την χώρας σου. Το ίδιο και για οποιδήποτε προιον η υπήρεσια που θα εισαγεις ενω μπορεις να την αγοράσεις
απο την χώρα σου ακομά και αν την αγοράσεις ακριβότερα και σε χειρότερη ποιότητα.

Αυτό συμβαίνει απο το ανώτερο επίπεδο π.χ. απο της προμηθειες ενω οργανισμου τηλεπικοινωνιών ώς ενα μπουκάλι κρασι.

Οταν δε το αντιμετωπίζεις καταμουτρα αισθάνεσαι πολυ αρνητικά με την συμπεριφορά αυτών των λαών
αλλα είναι είναι ένα χαρακτηριστικό για το πως σκέφτοναι αυτές οι κοινωνίες  
Μηπως φιλε  ετυχε να ακουσεις ποτε τι σκεφτονται και για τους Ελληνες  αυτες  οι κοινωνιες,που τοσο  φαινεται  να θαυμαζεις? (ιδιως Ολλανδια,Βελγιο,Γερμανια?
Ο,τι και για τους ιταλους,πακιστανους,ινδους ,αραβες κλπ,δηλαδη οι βαρβαροι που κατελυσαν  τη ρωμαικη  αυτοκρατορια και ειδαν για πρωτη φορα στη ζωη  τους σπιτια και πολεις το  476 μ.Χ., θεωρουν σημερα υποδεέστερους λαους με ιστορια χιλιαδων ετων πριν απο αυτους...
Δε πα να γαμηθουνε...

Αρτέμης...

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2010
Like
1
Πόντοι
1
Χα, για Παπάρης σα να έχεις ένα δίκηο.
Αλλά από την άλλη μεριά ο Φέϋνμαν για ένα φεγγάρι ήταν τακτικός θαμών σε στριπτηζάδικο (άλλωστε ήταν και γνωστός μουνάκιας) όπου πήγαινε με το μπλοκ του και προσπαθούσε να μάθει να σχεδιάζει. Ταυτόχρονα έλυνε και τις εξισώσεις του.
και τι εχει να καμει το'να με τ'άλλο;
ενας εξυπνος μπορει  και πρεπει  να'ναι μουνακιας .
ενας μουνακιας  που δεν τονε κοβω αλλα λεμε  γιατι να ναι σωνει και καλα εξυπνος ;
μουνακιας βροντοφωναζει κι ο ροζ πανθηρας .
τονε κοβεις για ξυπνιο ;
ακαποτα στην χωρα που η νοσος του σιντα, μιας κι εισαι και γαλλομαθης ,  ειναι ορατη δια γυμνου ;  

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Το σκίσαμε το θεματάκι βλέπω...  :2funny: :2funny: :2funny:

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Τη χώρα σου αξίζει να την υποστηρίξεις μόνο αν σε βοηθάει αυτό.

Για παράδειγμα, πληρώνω φόρους για να υπάρχει αστυνομία και δικαστήριο και να με βοηθάει σε περίπτωση κινδύνου και απάτης.
Πληρώνω για δρόμους, για δημόσιες υπηρεσίες και όλα αυτά που βοηθάνε ΕΜΕΝΑ.
Δεν υπάρχει λόγος να θέλω να βοηθησω τη χώρα μου αν δε βοηθηθώ και εγώ.

Τι είναι η χώρα μου στο κάτω κάτω; Μια ηλίθια ιδέα που μου την πασάρουν σαν κάτι σπουδαίο.
Γιατί να την αγαπάω; Γιατί να θέλω να πηγαίνει καλά εκτός αν έτσι συμφέρει και εμένα;
Όμοια, γιατί να πάω να πολεμήσω αν είναι να χάσω τη ζωούλα μου;

Ένα άτομο ανήκει σε μια οργανωμένη κοινωνία για να λαμβάνει βοήθεια, όχι να δίνει. Η κοινωνία δεν έχει λόγο ύπαρξης πέρα από τη βοήθεια στους ανθρώπους. Όταν έρθει η ώρα, μια κοινωνία να ζητήσει παραπάνω από κάποιον άνθρωπο, από όσο αυτός κρίνει, πρέπει να μπορεί κάλλιστα να μπορεί να φύγει και να μην είναι μέλος αυτής της κοινωνίας, αν έρθει η ώρα για πόλεμο, πρέπει αν θέλω να έχω το δικαίωμα να την κοπανήσω σαν δειλός που είμαι.

Όλα τα κράτη έχουν παραμυθιάσει τους κατοίκους τους για να είναι πατριώτες, και οι πιο πολλοί πέφτουν θύματα αυτής της βλακείας.
Η ιστορία και η εθνική υπερηφάνεια είναι έννοιες που τις ακούω και γελάω με τους ηλίθιους που τα πιστεύουν.

Αν προβάλω μερικούς... δε με πειράζει.

Δεν είμαι αναρχικός, απλά είμαι λογικός.

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
στην ελλαδα δεν υπαρχει κοινωνικη συνειδηση! (αυτο ειναι πρακτικα η αγαπη για τη χωρα σου) ουτε σε πλουσιους ουτε σε φτωχους! δεν υπαρχουν αξιες,ιδανικα,προοπτικη! οι φτωχοι θελουν να βολευτουν στο δημοσιο για να μην δουλευουν :jerking: και οι πλουσιοι κοντραρονται για το ποιος θα λεηλατηση τα δημοσια εργα και της προμηθειες του κρατους :2on1:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom