Νέα

Αγαπούν οι Έλληνες τη χώρα τους;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα OXIA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 247
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Πηρε Νομπελ για την θεωρια του QED ,και ηταν ταυτοχρονα πολυ καλος θεωρητικος,αλλα  και στην πραξη ,πειραματικος φυσικος.Εδινε λυση σε πρακτικα προβληματα ,οσο και θεωρητικα.
Αυτος βρηκε γιατι επεσε το Τσαλεντζερ ,πραγμα που ειχε να κανει με πρακτικα ζητηματα Μηχανολογικα ,και το βρηκε ,ενω ολοκληρη ομαδα ειδικων ,μηχανικων ,δεν μπορουσε να το βρει.
Ηταν πολυ καλος Δασκαλος .Διαβασε τα βιβλια Φυσικης που εγραψε ,και θα μαθεις Φυσικη .

Κανουν Λογοπαιγνια μερικοι συγγραφεις ,και επειδη παιζουν με τις λεξεις ,παριστανουν τους μεγαλους διανοητες.Ο Θεωρητικος Φυσικος ,που αχολειται με πραγματα που δεν μπορει να δουμε με τις περιορισμενες αισθησεις μας ,και βγαζει αποτελεσματα με την δουλεια του ,ειναι ταυτοχρονα και φιλοσοφος.

Δεν αμφισβήτησα τη γνώση και την κατάρτισή του στη φυσική (η οποία μου φτάνει όσο έχω μάθει). Τες πα, οι φιλοσοφικές διαφορές δε λύνονται στα φόρουμ  (δε λύνονται γενικώς). Θα συνεχίσω να πιστεύω πάντως ότι το περιεχόμενο της επιστημονικής γνώσης, ακόμα και ο σκληρός της πυρήνας, είναι κοινωνικά καθορισμένο. Και φυσικά αυτό περιλαμβάνει και την κοινωνιολογία.

Μήπως είσαι φυσικός?  :think: :think:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν αμφισβήτησα τη γνώση και την κατάρτισή του στη φυσική (η οποία μου φτάνει όσο έχω μάθει). Τες πα, οι φιλοσοφικές διαφορές δε λύνονται στα φόρουμ  (δε λύνονται γενικώς). Θα συνεχίσω να πιστεύω πάντως ότι το περιεχόμενο της επιστημονικής γνώσης, ακόμα και ο σκληρός της πυρήνας, είναι κοινωνικά καθορισμένο. Και φυσικά αυτό περιλαμβάνει και την κοινωνιολογία.

Μήπως είσαι φυσικός?  :think: :think:
όι

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Δεν αμφισβήτησα τη γνώση και την κατάρτισή του στη φυσική (η οποία μου φτάνει όσο έχω μάθει). Τες πα, οι φιλοσοφικές διαφορές δε λύνονται στα φόρουμ  (δε λύνονται γενικώς). Θα συνεχίσω να πιστεύω πάντως ότι το περιεχόμενο της επιστημονικής γνώσης, ακόμα και ο σκληρός της πυρήνας, είναι κοινωνικά καθορισμένο. Και φυσικά αυτό περιλαμβάνει και την κοινωνιολογία.

Μήπως είσαι φυσικός?  :think: :think:
Ηλεκ/γος μηχ/κος ΕΜΠ ειμαι .
Το οτι ασχολεισαι με τα θεμελιωδη προβληματα του Νου ,εχει σχεση και με το οτι μεγαλωσες και μορφωθηκες με την ελληνικη γλωσσα .Η Δομη της ελληνικης γλωσσας κανει δυνατο τον φιλοσοφικο στοχασμο .Υπαρχουν πολλα σχετικα αρθρα.

Στη Γερμανια που αναπτυχθηκε η Φιλοσοφια ,η δομη της γλωσσας τους μοιαζει με τα αρχαια ελληνικα και οι γερμανοι Φιλοσοφοι εγνωριζαν την ελληνικη Φιλοσοφια και Γραμματεια. 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ασπαζομαι την αποψη του R.Feynman οτι οι Κοινωνιολογοι μελετουν την Κοινωνια με τροπο ,που την κανει Ψευδοεπιστημη.

Καλά και εσύ αυτό κράτητες από τον Φέϊνμαν;

Εγώ θα κρατήσω το γεγονός ότι συνέκρινε την Αθήνα με το Μέξικο Σίτυ όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα και τους Έλληνες με Μεξικάνους.

Αααααα, και του την έδωσε η προγονοπληξία των νεοελλήνων.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Εγώ θα κρατήσω το γεγονός ότι συνέκρινε την Αθήνα με το Μέξικο Σίτυ όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα και τους Έλληνες με Μεξικάνους.

σκατόπουστας.
σνθέλληνας

Davatzis_90

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.

Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά ...

γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει.

Εκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το ʼ21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει.

Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.

Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Αγαπω την χωρα μου ,σημαινει αγαπω και την πολη μου.
Η πολη μου ειναι η Αθηνα .
Αν αγαπω την Αθηνα ,και να ζω θελω ,ωραια ,
δεν θα αφησω την ζωη μου να χαλασει
του ΚΑΜΙΝΗ η παρεα.

Προς ολους τους Πασοκτζηδες ,
βρεστε βουλευτες και μελη της Κεντρικης Επιτροπης
και πειτε να μπει αλλος υποψηφιος δημαρχος στην Αθηνα ,
μακρια απο τον Καμινη ,
και απο την κλικα εκεινη.

να μπει η Φωφη Γεννηματα ,
νάμαστε ωραια και καλά .

Makis89

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Like
3
Πόντοι
6
Μερικοι την αγαπουν και μερικοι οχι.
Οσο για τους εξυπνακηδες που λενε τη φραση:η Ελλαδα δεν αγαπαει τα παιδια της, εχω να πω οτι η Ελλαδα δεν φταιει σε τιποτα-αλλοι την καταντησανε σε αυτα τα χαλια.

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
36
Μερικοι την αγαπουν και μερικοι οχι.
Οσο για τους εξυπνακηδες που λενε τη φραση:η Ελλαδα δεν αγαπαει τα παιδια της, εχω να πω οτι η Ελλαδα δεν φταιει σε τιποτα-αλλοι την καταντησανε σε αυτα τα χαλια.
Πες τα ρε Μάκη!  :rockon:

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Εχουμε την τιμη να ειμαστε Ελληνες,να εχουμε μια τοσο μεγαλη ιστορια,να εχουμε μια φοβερη γλωσσα,να ειμαστε οι απογονοι αυτων που διδαξαν και εδωσαν τα φωτα σε ολο τον κοσμο. (μπορουμε να πουμε παρα πολλα)

Και.......

Κοιταξτε που μας εφτασαν οι γαμημενοι προδοτες που μας κυβερνουν.

Διελυσαν την παιδεια.
παραχαραξαν την ιστορια.
Μας απεκοψαν απο τα αρχαια Ελληνικα ιδεωδη και την αρχαια Ελληνικη ιδεα.
Εχουν γελοιποιησει τη χωρα και ατιμασαν τον Ελληνα.

Μην πουμε και για τον χριστιανισμο γιατι ειναι μεγαλη κουβεντα.
Αυτη η αθλια εβραικη αιρεση κατεστρεψε οτι αρχαιο Ελληνικο ειχε μεινει ορθιο.........
Δαιμονοποιησε οτι διδαξαν οι μεγαλοι αρχαιοι Ελληνες ακομα και αρχαια Ελληνικα συμβολα.
Με λιγα λογια εφερε τον απολυτο σκοταδισμο την αποβλακωση.

Εξαφανισαν σχεδον εντελως την εθνικη μας μνημη.
Ολα αυτα οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια στον αφανισμο του Ελληνισμου.

Αλλα δεν εφταναν μονο αυτα.
Αλλοιωνουν συνεχως και τον Ελληνικο πληθυσμο φερνοντας εκατομμυρια λαθρομεταναστες αλλα και με το σχεδιο καλλικρατης θα χασουμε/δωσουμε Ελληνικα εδαφη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Και εγώ όταν πήγα στο Λος Άντζελες, αυτό μου έκανε εντύπωση ότι οι Μεξικάνοι ίδιοι οι ελληνάρες ήταν!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και εγώ όταν πήγα στο Λος Άντζελες, αυτό μου έκανε εντύπωση ότι οι Μεξικάνοι ίδιοι οι ελληνάρες ήταν!

Η διαφορά είναι ότι επειδή πολλοί έρχονται κατευθείαν από τα πολύ φτωχά χωριά τους συναντάς κάποιους που είναι αγαθοί και καλόκαρδοι και θυμίζουν Έλληνες άλλων εποχών (του 50 και του 60).

Η δεύτερη γεννιά που μεγαλώνει εκεί είναι γάματα, μαγκιά κλανιά και πως θα πιάσουμε την καλή με την μικρότερη προσπάθεια, πολύ χειρότεροι από τους Ελληνοαμερικάνους δεύτερης γεννιάς.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

χαχα γαμω τις λεξεις.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δια του λόγου το αληθές:

It appears the Greeks take their past very seriously. They study ancient Greek archeology in their elementary schools for six years, having to take 10 hours of that subject every week. It is a kind of ancestor worship for they emphasize always how wonderful the ancient Greeks were—and wonderful indeed they were.

When to encourage them by saying yes and look how modern man has advanced beyond the ancient Greeks (thinking of experimental science, the development of mathematics, the art of the renaissance, the great depth and understanding of the relative shallowness of Greek philosophy, etc., etc.)—they say, “What do you mean—what was wrong with the ancient Greeks?”

They continually put their age down and the old age up, until to point out the wonders of the present seems to them to be an unjustified lack of appreciation for the past.

They were very upset when I said that the thing of greatest importance to mathematics in Europe was the discovery by Tartaglia that you can solve a cubic equation—which, altho it is very little used, must have been psychologically wonderful because it showed a modern man could do something no ancient Greek could do, and therefore helped in the renaissance which was the freeing of man from the intimidation of the ancients—what they are learning in school is to be intimidated into thinking they have fallen so far below their super ancestors.

Αρτέμης...

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2010
Like
1
Πόντοι
1
Δια του λόγου το αληθές:

It appears the Greeks take their past very seriously. They study ancient Greek archeology in their elementary schools for six years, having to take 10 hours of that subject every week. It is a kind of ancestor worship for they emphasize always how wonderful the ancient Greeks were—and wonderful indeed they were.

When to encourage them by saying yes and look how modern man has advanced beyond the ancient Greeks (thinking of experimental science, the development of mathematics, the art of the renaissance, the great depth and understanding of the relative shallowness of Greek philosophy, etc., etc.)—they say, “What do you mean—what was wrong with the ancient Greeks?”

They continually put their age down and the old age up, until to point out the wonders of the present seems to them to be an unjustified lack of appreciation for the past.

They were very upset when I said that the thing of greatest importance to mathematics in Europe was the discovery by Tartaglia that you can solve a cubic equation—which, altho it is very little used, must have been psychologically wonderful because it showed a modern man could do something no ancient Greek could do, and therefore helped in the renaissance which was the freeing of man from the intimidation of the ancients—what they are learning in school is to be intimidated into thinking they have fallen so far below their super ancestors.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

εισαι στο σωστο σαϊτ , φιλος .

ωραιος

ιδιως ο μαγκας πεντε ποστ πριν τα αντιλαβου ολα .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom