Νέα

Αεροναυπηγός-Ελλάδα και Εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα seitan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 38
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Σκεφτομαι να κανω μεταπτυχιακο στην αεροναυπηγικη ως σχεδιαστης στην Αγγλια.Υπαρχει στην Ελλαδα τιποτα να ασχολουθω μετα η θα πρεπει να κατσω εξω?Ειναι κανενας φιλος αεροναυπηγος να πει τη γνωμη του?

Παπάρια μέντολες.

Επισκέπτης
φιλος με πτυχιο μηχανικου αεροσκαφων
δουλευει χτιστης

Kακό είναι; Aν όλοι οι Ελληνες έκαναν μια δουλειά όπως οι παπππούδες και πατεράδες μας δεν θάχαμε φτάσει εδώ πού φτάσαμε.Μάς έφαγε η χωριατιά κι ο μικροαστισμός.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.780
Πόντοι
3.715
Σκεφτομαι να κανω μεταπτυχιακο στην αεροναυπηγικη ως σχεδιαστης στην Αγγλια.Υπαρχει στην Ελλαδα τιποτα να ασχολουθω μετα η θα πρεπει να κατσω εξω?Ειναι κανενας φιλος αεροναυπηγος να πει τη γνωμη του?

πολύ φιλική συμβουλή.
Κάνε μεταπτυχιακό στην Ανγγλετέρα, αλλά μη σηκωθείς να γυρίσεις μετά από το πουστρονήσι. Σου μιλάει άνθρωπος που έφαγε χλαπάτσα. Μηχανολόγος, MSc στις ανανεώσιμες, 2 χρόνια δουλειά σε design για λογαριασμό της Rolls Royce, και δυστυχώς γύρισα για προσωπικούς λόγους σοβαρούς. Όμως περνάνε μέρες φίλε μου που κυττιέμαι στον καθρέφτη και φτύνω την τύχη μου μέσα γαμώτα. Η Ελλάδα είναι χαντάκωμα για σχέδια όπως αυτά που αναφέρεις. Αν ανοίξεις τα φτερά έξω κι επανέλθεις θα σου κοπούν, οπότε αν δε θες να ζεις στην επαγγελματική απογοήτευση, να μείνεις έξω.

Καλές αποφάσεις και καλή τύχη από μένα, πολύ πολύ πολύ φιλικά.

OP
OP
S

seitan

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
1
πολύ φιλική συμβουλή.
Κάνε μεταπτυχιακό στην Ανγγλετέρα, αλλά μη σηκωθείς να γυρίσεις μετά από το πουστρονήσι. Σου μιλάει άνθρωπος που έφαγε χλαπάτσα. Μηχανολόγος, MSc στις ανανεώσιμες, 2 χρόνια δουλειά σε design για λογαριασμό της Rolls Royce, και δυστυχώς γύρισα για προσωπικούς λόγους σοβαρούς. Όμως περνάνε μέρες φίλε μου που κυττιέμαι στον καθρέφτη και φτύνω την τύχη μου μέσα γαμώτα. Η Ελλάδα είναι χαντάκωμα για σχέδια όπως αυτά που αναφέρεις. Αν ανοίξεις τα φτερά έξω κι επανέλθεις θα σου κοπούν, οπότε αν δε θες να ζεις στην επαγγελματική απογοήτευση, να μείνεις έξω.

Το γνωριζω καλα φιλε.Αλλα ενταξει ολοι σκεφτονται μετα πχ απο 5-10 χρονια να γυρισουνε.Πιστευεις δεν θα υπαρχει ακομα τιποτα?
Επισης αν θες πες για τις συνθηκες εργασιας,μισθο,εξελιξη κτλ

OP
OP
S

seitan

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
1
πολύ φιλική συμβουλή.

ΓΙατι δεν ξαναφεγεις εξω?Εδω εργαζεσαι καπου ικανοποιητικα?Δουλεια στην Rolls Royce δεν την παρατανε.Η Ελλαδα ειναι τελεια για καλοκαιρι,εγω αυτο θα προσπαθησω να κανω,οσο και να μου λειπει,δεν μπορω να ζω καπου που θα γερασω ενα τιποτα

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985

Το PHD δεν σου φτανει μαγκα!
Θα χρειαστεις και διδακτορικο!

Και τα πραματα ειναι πολυ δυσκολα απο ολες τις πλευρες!!!
Καλη τυχη!

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166

Καλη τυχη!
εννοεις οτι ο φιλος θα χρειαστει phd..εγω πιστευω οτι το phd στην αγγλια δεν ειναι ο,τι καλυτερο για εργασια εκτος πανεπιστημιακου χωρου..καλυτερο στο διαστημα τον 4 χρονων που θα κανεις το phd, να κανεις ενα μαστερ κι 3 χρονια προυπηρεσιας..
εντουτοις, το να γραφουμε ενα ΄΄τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα απ ολες τις πλευρες΄΄ δεν βοηθα και πολυ..τ αντιθετο..οτι ειναι δυσκολα το γνωριζει και ο ιδιος..προτασεις ψαχνει και οχι δακρυβρεχτες διαπιστωσεις..

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
εννοεις οτι ο φιλος θα χρειαστει phd..εγω πιστευω οτι το phd στην αγγλια δεν ειναι ο,τι καλυτερο για εργασια εκτος πανεπιστημιακου χωρου..καλυτερο στο διαστημα τον 4 χρονων που θα κανεις το phd, να κανεις ενα μαστερ κι 3 χρονια προυπηρεσιας..
εντουτοις, το να γραφουμε ενα ΄΄τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα απ ολες τις πλευρες΄΄ δεν βοηθα και πολυ..τ αντιθετο..οτι ειναι δυσκολα το γνωριζει και ο ιδιος..προτασεις ψαχνει και οχι δακρυβρεχτες διαπιστωσεις..

Το να "πιστευεις" κατι, δεν βοηθαει καθολου!
Εξαλλου δεν ειπα καπου πως βοηθαει! Το αντιθετο ειπα! Οτι δεν του φτανει κιολας!

Οσο για τα αλλα περι "δακρυβρεχτων διαπιστωσεων" σε γραφω στ'@ρχιδι@ μου!

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Το να "πιστευεις" κατι, δεν βοηθαει καθολου!
Εξαλλου δεν ειπα καπου πως βοηθαει! Το αντιθετο ειπα! Οτι δεν του φτανει κιολας!

Οσο για τα αλλα περι "δακρυβρεχτων διαπιστωσεων" σε γραφω στ'@ρχιδι@ μου!

αλλος ενας κλαψομουνης μιζερος που δεν δινει λυσεις..τουναντιον αντι να βοηθησει καποιον κανει τα πραματα χειροτερα με ''δακρυβρεχτες διαπιστωσεις''..
γεμισε η ελλαδα απο δαυτους...

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
αλλος ενας κλαψομουνης μιζερος που δεν δινει λυσεις..τουναντιον αντι να βοηθησει καποιον κανει τα πραματα χειροτερα με ''δακρυβρεχτες διαπιστωσεις''..
γεμισε η ελλαδα απο δαυτους...

:shit:

OP
OP
S

seitan

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Καλη τυχη!

Αν εχεις προσωπικη εμπειρια πεστην φιλε,πχ λες τα πραγματα ειναι δυσκολα απο ολες τις πλευρες αυτο ειναι παρα πολυ γενικο

OP
OP
S

seitan

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Γενικα ξερω πως εχει δυσκολια,απλα ηθελα να δω για το συγκεκριμενο κλαδο γνωμες

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
τι λέτε ρε... έχει πολλές προοπτικές το επάγγελμα στην Ελλάδα. .πχ να σχεδιάζει χαρταετούς...

ρε φίλε ή κάθεσαι έξω και απασχολείσαι σε χώρα με προηγμένη βιομηχανία ή αεροναυπηγός το ξεχνάς στο Ελλάντα...

εχεις απολυτο δικιο. ξεχασα την καθαρα δευτερα

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.780
Πόντοι
3.715
ΓΙατι δεν ξαναφεγεις εξω?Εδω εργαζεσαι καπου ικανοποιητικα?Δουλεια στην Rolls Royce δεν την παρατανε.Η Ελλαδα ειναι τελεια για καλοκαιρι,εγω αυτο θα προσπαθησω να κανω,οσο και να μου λειπει,δεν μπορω να ζω καπου που θα γερασω ενα τιποτα

Εργάζομαι σε τομέα τεχνολογικής αιχμής, είμαι ικανοποιημένος από αυτό που κάνω.

Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη στενομυαλιά των λάθος ανθρώπων στη λάθος θέση που έχουν προσγειωθεί αλεξιπτωτιστές σε ένα χώρο με τον οποίο δεν έχουν ουδεμία σχέση ή ενδιαφέρον να τον αναπτύξουν.

Η Ελλάδα έχει ευτυχώς ευκαιρίες, ίσως όχι στο κομμάτι του αεροναυπηγού κι αυτό γιατί η πίτα είναι πολύ περιορισμένη.
Οπότε κι αν αποκτήσεις διαπιστευτήρια ποιότητας ως αεροναυπηγός κι είναι ξεχωριστά, θα τα αποκτήσεις έξω, τι να γυρίσεις μετά να κάνεις εδώ; Κι άντε σου λέω παίζουν 2-3 λύσεις, εταιρείες που κάνουν κάτι υποτυπώδες ή παίρνουν το ξεροκόμματο από τα μεγαθήρια του χώρου μέσω Ευρωπαϊκών συμμετοχών σε έργα.

Για να δεις επίπεδο...δε θα πω όνομα, γιατί ''εδώ είναι ιντερνετ δεν είναι παίξε γέλασε'' που έγραφε ένας εδώ μέσα παλιά, βραβευμένος από την πολιτεία για την καινοτομία του, και με μεγάλη προβολή, σε μια συζήτησή μας διερευνούσα το αν είναι διατεθιμένος να πιστοποιήσει αυτό που φτιάχνει για να μπορεί να το πουλάει στην Ευρώπη, γενικώς να διασφαλίσει την ποιότητά του ρε παιδί μου, είναι θετικό στο μαρκετάρισμα του, και το άτομο απαντάει ότι εγώ κολλάω ένα σηματάκι CE και τελείωσε και το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, τι να του πεις - τι να κάνεις...γκάμιζντα.

Αν κι έχουμε ένα συνδυασμό κλίματος/ γεωγραφίας και θα μπορούσαμε να παρέχουμε ένα φιλικό από κάθε άποψη περιβάλλον σε εταιρίες που κάνουν πραγματική έρευνα κι ανάπτυξη (εγχώρια/ πρόσκληση στο εξωτερικό), γύρνα γύρω σου να δεις την αποβιομηχανοποίηση και τα στραβά μυαλά που ασχολούνται με την εξάπλωσή της.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom