Νέα

65 ώρες εργασίας την εβδομάδα.Ο μεσαίωνας επιστρέφει...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imaginas.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 216
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Θεωρία και ελπίδα δλδ. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δλδ τι ακριβώς θες; Ρέμουλα, διαφθορά, φεουδαρχική αντίληψη, πρόγραμμα που δεν υλοποιείται, ανικανότητα κυβερνητική; Μπορείς να δεις κάτι άλλο. 30 χρόνια τα ίδια

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Είπα ότι θέλω κάτι σαν και αυτό που γράφεις? Εναλλακτικές ζήτησα. Με όνομα, όραμα και στόχους.

Όχι θεωριούλες, ιστοριούλες, συννεφάκια κλπ.

Αυτά που γράφεις, τα γνωρίζω, μπορώ να κινηθώ μέσα σε αυτά. Να κάνουμε και άλλους μάγκες από το πουθενά, δεν γουστάρω.

Και άλλους νταβάδες στην ελπίδα, δεν θα σπονσοράρω εγώ τουλάχιστον.

Μας φτάνει μία "αλλαγή" μέχρι τώρα.

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Απο περιέργεια. Τι να ψηφίσει?

Να μας πείτε όμως και γιατί. Δλδ. Ψηφίστε εκεί για να γίνει αυτό....

Δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτικός σχηματισμός που να είναι αξιόπιστος για να κυβερνήσει.Και γιατί να υπάρχει;Ο Έλληνας χορταίνει με υποσχέσεις και θεωρίες.Το "σεμνά και ταπεινά" από τον Καραμανλή,τι απέγινε;και τον ψήφισαν ξανά...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτικός σχηματισμός που να είναι αξιόπιστος για να κυβερνήσει.Και γιατί να υπάρχει;Ο Έλληνας χορταίνει με υποσχέσεις και θεωρίες.Το "σεμνά και ταπεινά" από τον Καραμανλή,τι απέγινε;και τον ψήφισαν ξανά...

Οπότε? Παρακάτω....για να μην μένουμε στην θεωρία. Οι Έλληνες ψηφίζουν κάτι. Το αναγνωρίζουμε αυτό? Ή όχι?

Και εάν δεν υπάρχει αξιόπιστο κυβερνητικό σχήμα, τότε τι κάνουμε?

In short, πέραν της θεωρίας έχουμε να πούμε κάτι?

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Είπα ότι θέλω κάτι σαν και αυτό που γράφεις? Εναλλακτικές ζήτησα. Με όνομα, όραμα και στόχους.

Όχι θεωριούλες, ιστοριούλες, συννεφάκια κλπ.

Αυτά που γράφεις, τα γνωρίζω, μπορώ να κινηθώ μέσα σε αυτά. Να κάνουμε και άλλους μάγκες από το πουθενά, δεν γουστάρω.

Και άλλους νταβάδες στην ελπίδα, δεν θα σπονσοράρω εγώ τουλάχιστον.

Μας φτάνει μία "αλλαγή" μέχρι τώρα.

Με τη διαφορά ότι μάγκες γίνανε με την αυτοδυναμία. Και τώρα, δεν είναι '81. Αρκετός κόσμος μπορεί να έχει διαφορετική άποψη και αυτή να γίνεται πολιτικός λόγος. Και νέοι άνθρωποι με άλλη νοοτροπία. Αν περιμένεις κάποιον να λύσει το επί 60 χρόνια οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος με απλά απλή αναλογική, αυτό δεν γίνεται.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εάν θες την γνώμη μου, κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν λύνεται με πολιτικό λόγο.

Και "απλά" δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.

Ούτε όμως και με θεωρίες.

Σας αφήνω, πάω για clubbing, άλλωστε οι κουβέντες αυτές καταλήγουν πάντα στο ίδιο συμπέρασμα.

"Εμείς" ξέρουμε καλύτερα και οι "άλλοι" είναι στόκοι και ψηφίζουν τον ένα ή τον άλλο επειδή είναι ηλίθιοι.

Δημοκρατία έχουμε, αυτά επιλέγει ο λαός, αυτοί μας κυβερνούν. Χωνέψτε το ή κάντε κόμμα να μας σώσετε.

Εγώ πάντως δεν θέλω να σωθώ από μικρούς, γιατί κάτι μου λέει ότι αυτοί απλά βρίσκουν έδαφος και ευκαιρία τελευταία για να βολευτούν όπως οι άλλοι. Δεν μπορώ να αγνοήσω παρόμοιο παραδείγμα από άλλη χώρα όπου επίσης ψηφίζω, όπου ειδικά τα μπουμπούκια των μικρών κομμάτων, όταν έπιασαν εξουσία, έγιναν χειρότεροι και από τους πιο "ταπεινούς και σεμνούς" που έχω συναντήσει ποτέ μου.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Δεν είμαι ΔΥ.

Θα συμφωνήσω ότι οι αμοιβές των ΔΥ είναι σχετικά υψηλές σε σχέση κυρίως με το έργο που προσφέρουν και πολλές φορές, με το ωράριό τους (π.χ. καθηγητές γυμνασίων - λυκείων). Τώρα αν 1000 ευρώ το μήνα θεωρούνται πολλά, όταν μάλιστα είσαι αναγκασμένος να πληρώνεις και νοίκι, νομίζω ότι έχουμε χάσει λίγο το μέτρο. Να θυμίσω επίσης ότι υπάρχουν καθηγητές πανεπιστημίων (μιλάω για α βαθμίδας ή full professors) που αμείβονται με περίπου 2000 ευρώ τον μήνα. Αντίστοιχα, υπάρχουν ΙΥ που αμείβονται πολύ καλύτερα απ' ό,τι θα δικαιούνταν. Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν πιο "τεμπέλικα" κι από δημόσιους οργανισμούς.

Οι ΔΥ υπάλληλοι στην ελλάδα ειναι εξαιρετικά αμοιβόμενοι, σε σχέση με το αποτέλεσμα που παράγουν. Το ίδιο και οι υπάλληλοι των πανεπιστημίων που αρνούνται κάθε είδους αξιολόγηση αλλα επιμένουν να ονομάζουν τον εαυτό τους καθηγητή.

Δεν εχω χάσει το μέτρο όπως λες. Μάλλον εσυ δεν κατάλαβες. Και ειλικρινά δεν έχω διάθεση να εξηγήσω. Ξαναδές λίγο το κομμάτι "παραγόμενο αποτέλεσμα" και τα λέμε.

Περίεργο που δεν αναφέρεις τα παραμάγαζα διαφθοράς που έχουν στήσει οι ΔΥ και αποτελούν πηγή παράνομου πλουτισμού.

Τέλος, η σύγκριση δημόσιου τομέα με ιδιωτικό είναι λάθος. Δε μπορεις να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Απ οσο γνωρίζω κατι έχει κ αυτη η χώρα για παράδειγμα ειναι Νο1 δύναμη στον κόσμο στη ναυτιλία.

Μπορεις σε παρακαλώ να μας ενημερώσεις τι φόρους πληρώνει η ναυτιλία και αν το κράτος ωφελείται και με ποιό τρόπο απο τα προκλητικά υπερκέρδη;

Με άλλα λόγια, καλό ειναι να εισαι πρώτη δυναμη αλλα τι σημαίνει αυτό για το κράτος και τους πολίτες;

Για να σε βοηθήσω, δες λίγο το φορολογικό καθεστώς των ναυτιλιακών.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Εάν θες την γνώμη μου, κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν λύνεται με πολιτικό λόγο.

Και "απλά" δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.

Ούτε όμως και με θεωρίες.

Σας αφήνω, πάω για clubbing, άλλωστε οι κουβέντες αυτές καταλήγουν πάντα στο ίδιο συμπέρασμα.

"Εμείς" ξέρουμε καλύτερα και οι "άλλοι" είναι στόκοι και ψηφίζουν τον ένα ή τον άλλο επειδή είναι ηλίθιοι.

Δημοκρατία έχουμε, αυτά επιλέγει ο λαός, αυτοί μας κυβερνούν. Χωνέψτε το ή κάντε κόμμα να μας σώσετε.

Εγώ πάντως δεν θέλω να σωθώ από μικρούς, γιατί κάτι μου λέει ότι αυτοί απλά βρίσκουν έδαφος και ευκαιρία τελευταία για να βολευτούν όπως οι άλλοι. Δεν μπορώ να αγνοήσω παρόμοιο παραδείγμα από άλλη χώρα όπου επίσης ψηφίζω, όπου ειδικά τα μπουμπούκια των μικρών κομμάτων, όταν έπιασαν εξουσία, έγιναν χειρότεροι και από τους πιο "ταπεινούς και σεμνούς" που έχω συναντήσει ποτέ μου.

Μπορεί να ισχύουν αυτά, αλλά εδώ δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία.
Δημοκρατία δεν έχουμε και αυτό είναι ζητούμενο
Αναλογίσου, στη δουλεία σου ποιο είναι το most valuable asset;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Όταν με 40% διοικείς ex cathedra, πως έχεις;
Κα ξαναρωτώ, στη δουλεία σου ποιο είναι το most valuable asset;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αναλογίσου, στη δουλεία σου ποιο είναι το most valuable asset;

Επειδή δραστηριοποιούμαι και εκτός Ελλάδος θα σου δώσω δύο απαντήσεις (και θα ικανοποιηθείς από αυτές)

Στην Ελλάδα, η Vitamin B, δλδ B όπως Beziehungen, δλδ διασυνδέσεις, γνωριμίες κλπ.

Σε άλλη χώρα, ευρωπαϊκή (πραγματικά ευρωπαϊκή), το know how.

Αλλά μην το αναλύσουμε αυτό εδώ, με ενδιαφέρει περισσότερο η απάντησή σου, γιατί πιστεύεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα.

(Μπαγάσα, έχω στήσει κάτι νάκια εξ'αιτίας σου)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οι ΔΥ αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινωνική πρόκληση. Οι αμοιβές τους ειναι εξαιρετικά υψηλές σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, ενω η διαφθορά και τα μικρομάγαζα που έχουν στήσει έχουν εξευτελίσει κάθε έννοια κρατους

Τελικά οι ΙΥ ειναι τα μεγαλύτερα κορόιδα. Οι μαλάκες που δουλεύουν για να πληρώνουν τους τεμπέληδες.

Ίσως...
Αλλά μην ξεχνάς το παράδοξο ότι αυτή τη στιγμή η μέση δημόσια υπηρεσία είναι πιο αξιοκρατικά στελεχωμένη από τη μέση ιδιωτική επιχείρηση..
Και ότι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το πραγματικό έργο το παράγουν λίγοι φιλότιμοι μαλάκες- οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με ιντριγκες και στελεχοτσαμπουκάδες...
Είναι κοινό μυστικό ότι ικανό στέλεχος (τί απαίσια λέξη btw) δεν είναι αυτό που παράγει έργο αλλά εκείνο που ξέρει να καρπώνεται το έργο των άλλων και να φορτώνει την ανικανότητά του στους υπόλοιπους..Με απλά λόγια, επικοινωνιακή διαχείριση...
Και φυσικά, μια ιδιωτική επιχείρηση έχει την πολυτέλεια να καλύψει πόσο μπουρδέλο είναι με άπειρες δόσεις marketing και επικοινωνιακών τρυκ και διαφημίσεων..Χαρακτηρίστικότερο παράδειγμα οι εναλλακτικοί πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας αλλά και οι τράπεζες...
Το δημόσιο αντίθετα είναι στο στόχαστρο είτε κάνει είτε δεν κάνει τη δουλειά του..
Και δυστυχώς πολλοί δεν θέλουν να την κάνει...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το θέμα δεν ειναι κομματικό.

Ειναι πολιτικό.

Η μαφία των πολιτικών, έχει σα στόχο την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων μέσω παροχής "βοήθειας" ή "εξυπηρετήσεων" συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Και όχι το καλό της χώρας ή των υπηκόων.

Δεν έχουμε δημοκρατία, δεν ειχαμε ποτέ. Τα κορόιδα ειμαστε που δουλεύουμε για να τους πληρώνουμε.

Τουλάχιστον οι υπόλοιποι βαλκάνιοι ειναι πιο τίμιοι.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Επειδή δραστηριοποιούμαι και εκτός Ελλάδος θα σου δώσω δύο απαντήσεις (και θα ικανοποιηθείς από αυτές)

Στην Ελλάδα, η Vitamin B, δλδ B όπως Beziehungen, δλδ διασυνδέσεις, γνωριμίες κλπ.

Σε άλλη χώρα, ευρωπαϊκή (πραγματικά ευρωπαϊκή), το know how.

Αλλά μην το αναλύσουμε αυτό εδώ, με ενδιαφέρει περισσότερο η απάντησή σου, γιατί πιστεύεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα.

(Μπαγάσα, έχω στήσει κάτι νάκια εξ'αιτίας σου)

Οκ, και στις δύο περιπτώσεις οι άνθρωποι

Μα και αυτό δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν το ορίζουν?

Αν εννοείς οι αυτοδύναμοι, που δεν είναι εκλεγμένοι δημοκρατικά....

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ίσως...
Αλλά μην ξεχνάς το παράδοξο ότι αυτή τη στιγμή η μέση δημόσια υπηρεσία είναι πιο αξιοκρατικά στελεχωμένη από τη μέση ιδιωτική επιχείρηση..
Και ότι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το πραγματικό έργο το παράγουν λίγοι φιλότιμοι μαλάκες- οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με ιντριγκες και στελεχοτσαμπουκάδες...
Είναι κοινό μυστικό ότι ικανό στέλεχος (τί απαίσια λέξη btw) δεν είναι αυτό που παράγει έργο αλλά εκείνο που ξέρει να καρπώνεται το έργο των άλλων και να φορτώνει την ανικανότητά του στους υπόλοιπους..Με απλά λόγια, επικοινωνιακή διαχείριση...
Και φυσικά, μια ιδιωτική επιχείρηση έχει την πολυτέλεια να καλύψει πόσο μπουρδέλο είναι με άπειρες δόσεις marketing και επικοινωνιακών τρυκ και διαφημίσεων..Χαρακτηρίστικότερο παράδειγμα οι εναλλακτικοί πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας αλλά και οι τράπεζες...
Το δημόσιο αντίθετα είναι στο στόχαστρο είτε κάνει είτε δεν κάνει τη δουλειά του..
Και δυστυχώς πολλοί δεν θέλουν να την κάνει...

Διαφωνώ σε αρκετά σημεία. Αλλα όπως εχω καταλάβει δεν έχει νόημα εμεις οι 2 να συζητάμε. Πήρα μια απόφαση και εχω σκοπό να την τηρήσω.

Καλά να περνας

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Καθόλου. Συγκεκριμένες δημοκρατικές αρχές δεν τηρούνται. Ο εκλογικός νόμος κάθε φορά γίνεται και πιο ελαστικός στη εκλογή αυτοδυναμίας. Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι αυτή;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom