Λέω ότι αν απολύσεις τους 625.000 απο αυτούς έχεις 18% ανεργία και να δώ πώς αυτοί που τους διόρισαν θα κάνουν τις απολύσεις αξιοκρατικά . Είμαι 34 το λέει και το προφίλ. Λέω ότι δεν προτείνεις τίποτα εφικτό με το να λές ΔΥ= άχρηστος. Λέω ότι όταν βλέπω άνθρωπο αντί να προσπαθεί να ανέβει αυτός να προσπαθεί να κατέβει ο άλλος μου ανάβουν τα λαμπάκια. Δέν μπορεί να είναι υπεραμειβόμενος αυτός που τα βγάζει πέρα με το ζόρι, το αφεντικό του μπορεί να είναι άχρηστος αν δεν ξέρει να βγάλει λεφτά απο αυτόν. Σε λίγο θα ακούσουμε ότι πρέπει να ανταγωνιστούμε αυτούς που δίνουν 1 ευρώ μεροκάματο σε προιόντα που το 90% του κόστους τους είναι μεροκάματα. Επι τη ευκαιρία εκτός από εργαζόμενοι είναι και οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα!
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
65 ώρες εργασίας την εβδομάδα.Ο μεσαίωνας επιστρέφει...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα imaginas.gr
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 216
- Εμφανίσεις 9K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Αν απολύονταν 400000 χιλιάδες και κάναν κάτι άλλο πόσα χρήματα θα κέρδιζε το κράτος; Από το να πληρώνονται τσάμπα, κάτι θα βρούν να κάνουν, ας δίνεται ένα επίδομα. Το να πληρώνει ο κάθε εργαζόμενος των 1000 και τον άλλον με 1300, δε
Το να είσαι ΔΥ, εκτός από συγκεκριμένες κατηγορίες το θεωρώ κατάντια
todor
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιαν 2006
- Like
- 382
- Πόντοι
- 21
η εβδομαδα εχει 168 ωρες.αν μπορουσαν να μας βαλουν να δουλευουμε και τις 168 και με ο χρηματα,δηλαδη τζαμπα θα το εκαναν.εμεις φταιμε που το δεχομαστε.καλα να παθουμε.εκει ετσι με το μαστιγιο.δεν ντρεπονται λεω εγω.τι να πω.πανω απο 30 ωρες την εβδομαδα ειναι απαραδεκτο
Αν απολύονταν 400000 χιλιάδες και κάναν κάτι άλλο πόσα χρήματα θα κέρδιζε το κράτος; Από το να πληρώνονται τσάμπα, κάτι θα βρούν να κάνουν, ας δίνεται ένα επίδομα. Το να πληρώνει ο κάθε εργαζόμενος των 1000 και τον άλλον με 1300, δε
Μετά από δήλωση "το 10-20% του εργατικού δυναμικού της χώρας κάτι θα βρεί να κάνει" δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για άλλα επιχειρήματα. Νομίζω ότι όποιος έχει τα στοιχειώδη προσόντα έχει καταλήξει στο ποιός λέει τί.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Προσωπικά κατάντια θεωρώ να είσαι "στέλεχος" με έναν περίεργο τίτλο του τύπου junior souvlaki wrapping coordinator, να παίρνεις € 700-1000 το μήνα, να δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα, να είσαι χρεωμένος σαν αφρικανική χώρα διότι το lifestyle του στελέχους είναι δαπανηρό και να νομίζεις ταυτόχρονα ότι κάτι ξεχωριστό είσαι, καθώς σερβίρεις το αφεντικό με καφέ...
Τα τελευταία χρόνια - ή καλύτερα από τότε που άρχισε να λειτουργεί το ασεπ (κατ΄εμέ ό,τι σημαντικότερο έχει προσφέρει το πασοκ στον τόπο, μαζί με τα κεπ) και η εσδδ, το δημόσιο δεν είναι το απόλυτο μπουρδέλο που ήταν, ειδικά τη δεκαετία του '80...
Παραμένει βεβαίως αρκετα αργός, δυσκίνητος και μάλλον διεφθαρμένος αλλά ο ιδιωτικός τομέας μάλλον έχει αρχίσει να τον ξεπερνά σε αναξιοκρατία και άλλες παθογένεις που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μονοπώλιο του δημοσίου (ας πούμε, τα outsourcing οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις πώς ακριβώς τα δίνουν- και μην ξεχνάτε η δωροδοκία έχει γίνει αδίκημα και στον ιδιωτικό τομέα)..
Για να μη μιλήσω για συνθήκες εργασίας και ξεζόυμισμα εργαζομένων...
Νομίζετε ότι παιδιά με σπουδές με @@ (και όχι με @@ σπουδές -αυτά πάνε σούμπιτα ιδιωτικό τομέα) και προσόντα και προϋπηρεσίες, ξαφνικά έγιναν τεμπέληδες και τρέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίου κτλ;
Ή μήπως ο μόνος τρόπος για να ζήσεις με αξιοπρέπεια χωρίς να γίνεις white collar slave είναι να πας στο δημόσιο;
Μετά από δήλωση "το 10-20% του εργατικού δυναμικού της χώρας κάτι θα βρεί να κάνει" δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για άλλα επιχειρήματα. Νομίζω ότι όποιος έχει τα στοιχειώδη προσόντα έχει καταλήξει στο ποιός λέει τί.
Πόσοι είναι οι Αλβανοί και τι κάνουν εδώ άμα δεν έχει δουλειά; Ε αγόρι μου το επίπεδο ζωής του άλλου ημιτεμπελχανά δε θα το φτιάξω εγώ ούτε άλλοι. Καλύτερα με τα λέφτα να γίνουν υποδομές, καλύτερη εκπαίδευση και υπηρεσίες, ταμεία
Προσωπικά κατάντια θεωρώ να είσαι "στέλεχος" με έναν περίεργο τίτλο του τύπου junior souvlaki wrapping coordinator, να παίρνεις € 700-1000 το μήνα, να δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα, να είσαι χρεωμένος σαν αφρικανική χώρα διότι το lifestyle του στελέχους είναι δαπανηρό και να νομίζεις ταυτόχρονα ότι κάτι ξεχωριστό είσαι, καθώς σερβίρεις το αφεντικό με καφέ...
Τα τελευταία χρόνια - ή καλύτερα από τότε που άρχισε να λειτουργεί το ασεπ (κατ΄εμέ ό,τι σημαντικότερο έχει προσφέρει το πασοκ στον τόπο, μαζί με τα κεπ) και η εσδδ, το δημόσιο δεν είναι το απόλυτο μπουρδέλο που ήταν, ειδικά τη δεκαετία του '80...
Παραμένει βεβαίως αρκετα αργός, δυσκίνητος και μάλλον διεφθαρμένος αλλά ο ιδιωτικός τομέας μάλλον έχει αρχίσει να τον ξεπερνά σε αναξιοκρατία και άλλες παθογένεις που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μονοπώλιο του δημοσίου (ας πούμε, τα outsourcing οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις πώς ακριβώς τα δίνουν- και μην ξεχνάτε η δωροδοκία έχει γίνει αδίκημα και στον ιδιωτικό τομέα)..
Νομίζετε ότι παιδιά με σπουδές με @@ (και όχι με @@ σπουδές -αυτά πάνε σούμπιτα ιδιωτικό τομέα) και προσόντα και προϋπηρεσίες, ξαφνικά έγιναν τεμπέληδες και τρέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίου κτλ;
Ή μήπως ο μόνος τρόπος για να ζήσεις με αξιοπρέπεια χωρίς να γίνεις white collar slave είναι να πας στο δημόσιο;
Έχεις δίκιο σε αυτά που λές. Μήπως όμως οφείλεται και στο ότι αυτοί, πρέπει να παράγουν και για όλους τους άλλους;
+100
Πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχικό παίρνει 1600 ευρώ για 12άωρο εκτός έδρας, 6αήμερο τις 2 εβδομάδες και 7ήμερο τις άλλες 2. Το παιδί δέν έχει πλάτες και φοβάται να ανοίξει γραφείο. Η γυναίκα του είναι έγκυος. Αν κάνει χαρτιά για το δημόσιο, για να τον δεί κάποτε το παιδί του, θα γίνει ξαφνικά άχρηστος με αυτά που ακούμε.
+100
Πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχικό παίρνει 1600 ευρώ για 12άωρο εκτός έδρας, 6αήμερο τις 2 εβδομάδες και 7ήμερο τις άλλες 2. Το παιδί δέν έχει πλάτες και φοβάται να ανοίξει γραφείο. Η γυναίκα του είναι έγκυος. Αν κάνει χαρτιά για το δημόσιο, για να τον δεί κάποτε το παιδί του θα γίνει ξαφνικά άχρηστος με αυτά που ακούμε.
Για αυτά λοιπόν που λες, συγχαρητήρια σε όλους όσους ψηφίσαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και φέραν τον τόπο σε αυτή τη κατάσταση και μετά γλύφουν για 700000 + 1. Εις βάρος των άλλων φυσικά. Γιατί οι άλλοι δεν έχουν παιδιά. Δε ντρέπεστε λέω εγώ. 30 χρόνια ρέμουλα και αχρηστιά αλλά ΔΥ
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Έχεις δίκιο σε αυτά που λές. Μήπως όμως οφείλεται και στο ότι αυτοί, πρέπει να παράγουν και για όλους τους άλλους;
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το δημόσιο απασχολεί πολύ περισσότερους απ' όσους χρειάζεται για να βγαίνει η δουλειά, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται κανείς να δουλέψει υπερωρίες..
Θα συμφωνήσω επίσης ότι τα λεφτά που πάνε στους υπεράριθμους υπαλλήλους θα μπορούσαν να πάνε σε υποδομές και κοινωφελή έργα...
Όμως ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι μπουρδέλο και κάτεργο επειδή πρέπει να συντηρεί το δημόσιο, διότι αφενός και το δημόσιο συντηρεί στην ελλάδα τον ιδιωτικό τομέα (ποιος είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των μεγάλων επιχειρήσεων και πάροχος διαφήμισης- το b2b που λένε και τα στελέχη δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο), αφετέρου διότι ο ιδιωτικός τομέας αποβλέπει σε μεγάλο βαθμό στην αρπαχτή..
Δες τί έγινε με τις τράπεζες που αφού δάνεισαν αφειδώς, τώρα οι ίδιες έχουν πρόβλημα ρευστότητας και ο κόσμος (με τεράστια δική του ευθύνη βεβαίως - βεβαίως) δεν μπορεί να δανειστεί άλλο και έχει κάτσει η αγορά..Ωστόσο κάποιες στελεχάρες έκαναν την αρπαχτή τους και μάλιστα αφορολόγητα με τα επικά μπόνους που όμως δε φορολογούνται διότι δίδονται σαν stock option, όποτε αυτοί που τελικά καρπώνονται την εργασία των άλλων δεν αποδίδουν και φόρους..
Σε κάθε περίπτωση και εμένα μου τη σπάει να πληρώνω φόρους και να μην έχω αντίστοιχες κα ανάλογες παροχές...
Αλλά προτιμώ να μην δαιμονοποιώ το δημόσιο, όταν ξέρω τί ιδιωτικό τομέα έχουμε στην ελλάδα...
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το δημόσιο απασχολεί πολύ περισσότερους απ' όσους χρειάζεται για να βγαίνει η δουλειά, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται κανείς να δουλέψει υπερωρίες..
Θα συμφωνήσω επίσης ότι τα λεφτά που πάνε στους υπεράριθμους υπαλλήλους θα μπορούσαν να πάνε σε υποδομές και κοινωφελή έργα...
Όμως ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι μπουρδέλο και κάτεργο επειδή πρέπει να συντηρεί το δημόσιο, διότι αφενός και το δημόσιο συντηρεί στην ελλάδα τον ιδιωτικό τομέα (ποιος είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των μεγάλων επιχειρήσεων και πάροχος διαφήμισης- το b2b που λένε και τα στελέχη δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο), αφετέρου διότι ο ιδιωτικός τομέας αποβλέπει σε μεγάλο βαθμό στην αρπαχτή..
Δες τί έγινε με τις τράπεζες που αφού δάνεισαν αφειδώς, τώρα οι ίδιες έχουν πρόβλημα ρευστότητας και ο κόσμος (με τεράστια δική του ευθύνη βεβαίως - βεβαίως) δεν μπορεί να δανειστεί άλλο και έχει κάτσει η αγορά..Ωστόσο κάποιες στελεχάρες έκαναν την αρπαχτή τους και μάλιστα αφορολόγητα με τα επικά μπόνους που όμως δε φορολογούνται διότι δίδονται σαν stock option, όποτε αυτοί που τελικά καρπώνονται την εργασία των άλλων δεν αποδίδουν και φόρους..
Σε κάθε περίπτωση και εμένα μου τη σπάει να πληρώνω φόρους και να μην έχω αντίστοιχες κα ανάλογες παροχές...
Αλλά προτιμώ να μην δαιμονοποιώ το δημόσιο, όταν ξέρω τί ιδιωτικό τομέα έχουμε στην ελλάδα...
Το ότι ο μεγαλύτερος πελάτης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι το Δημόσιο τι σχέση έχει με τη κακοδιαχείρισή του;
Τί να λέμε τώρα με τόσους ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ, που έχουν κατακλέψει τον κόσμο με πολιτική υποστήριξη, που θέλουν ΜΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΥΣ για να δουλεύουν γι αυτούς γιατί οι κανονικοί άνθρωποι χαλάνε την πιάτσα, που δεν έχουν πληρώσει ούτε το 1% των φόρων και τον εισφορών που τους αναλογούν, άλλο που δεν θέλουν να κατηγορούν οι εργαζόμενοι άλλους εργαζόμενους οτι δήθεν φταίνε αυτοί.
Να πούμε επίσης ότι η χώρα μας δεν είναι η μόνη με ιδιωτικό τομέα κάτεργο, μάλλον το αντίθετο.Ο white collar slave δεν είναι ελληνικός όρος.
Αγόρι μου, γλυτώνουμε 400.000 μεροκάματα, παίρνουν κανονική δουλειά αυτοί που τους χρυσοπληρώνουμε - πως είπες οι σκλάβοι - και προσφέρουν ancore. Να πω ότι είμαι ΕΕ. Ηλιθιωδώς στον τομέα μου υπάρχει τόση προσφορά και από τα Πανεπιστήμια δεν βγαίνει τίποτα. Φαντάζομαι η σιγουριά και η παραγωγικότητα του Δημοσίου διαφαλίζονται με ένα(...) πτυχίο συν επίδομα. Αν τα λεφτά που πληρώνεται ο άλλος δεν αντιστοιχούν σε τίποτα, αυτό δεν έχει καμία, μα καμία σημασία
imaginas.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2008
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5
- Πόντοι
- 616
Σε πολλά φόρουμ βλέπω πάρα πολλούς,την πλειοψηφία...,να καταφέρεται εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων (εγώ δεν είμαι Δ.Υ),αλλά σε κάθε διαγωνισμό του δημοσίου,η συμμετοχή είναι τεράστια.Μήπως όλοι τελικά ονειρεύονται τη μονιμότητα,και όλα τα άλλα είναι μπαρούφες;
Arion1955®
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιουν 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
καλημέρα κατ αρχήν από εμένα.......Σε πολλά φόρουμ βλέπω πάρα πολλούς,την πλειοψηφία...,να καταφέρεται εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων (εγώ δεν είμαι Δ.Υ),αλλά σε κάθε διαγωνισμό του δημοσίου,η συμμετοχή είναι τεράστια.Μήπως όλοι τελικά ονειρεύονται τη μονιμότητα,και όλα τα άλλα είναι μπαρούφες;
δεν είναι μόνο η συμμετοχή στους διαγωνισμούς αλλά για πάτε και σε κανένα γραφείο βουλευτή να δείτε δυστυχία.. να παρακαλάνε έναν πρώην λιγούρη και νυν βολεμένο από της μίζες για το βόλεμα μιας θέσης στο δημόσιο...
Σε πολλά φόρουμ βλέπω πάρα πολλούς,την πλειοψηφία...,να καταφέρεται εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων (εγώ δεν είμαι Δ.Υ),αλλά σε κάθε διαγωνισμό του δημοσίου,η συμμετοχή είναι τεράστια.Μήπως όλοι τελικά ονειρεύονται τη μονιμότητα,και όλα τα άλλα είναι μπαρούφες;
Φυσικά είναι τεράστια. Από που βγαίνει το 83%
κάπως έτσι είναι τα πράγματα φίλε μου καθ'ότι ο έλλην δε μπορεί να διανοηθεί να παράξει προιόν ή υπηρεσία και να χρειαστεί να μην πάει για καφέ το απόγεμα ή για γυμναστήριο ή για βόλτα στη παραλιακή να πειράξει κανα μουνάκι ή να γαμήσει σε κανά μπουρδελάκι.Έτσι είμαι εγώ και οι περισσότεροι.Μέχρι αποδείξεως τουναντίον λοιπόν αυτό είναι μία πραγματικότητα που μας βολεύει..