Νέα

65 ώρες εργασίας την εβδομάδα.Ο μεσαίωνας επιστρέφει...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imaginas.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 216
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tleilaxu

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπον ας μου επιτρεψετε να πω και γω δυο λογακια:

Πρωτον οι ωρες αναφερονται στο μεγιστο. Αυτο θα μας κανει καλο διοτι θα μειωσει τον αριθμο των παρανομων υπερωριων που αναγκαζονται να δινουν οι εταιριες.

Τωρα γιατι μας πειραζει εμας τους ελληνες; Ο λογος ειναι απλος. Ειμαστε ο πιο τεμπελης λαος του κοσμου.

Εγω πρωτον δουλευω παραπανω απο 65 ωρες την εβδομαδα (και αν βαλεις και τις ωρες που δουλευω στο σπιτι και τα τηλεφωνα 75-80) και βγαζω 2000 ευρω + δωρεαν αυτοκινητο κτλ. Ο νομος καμμια διαφορα δεν εχει σε εμενα. Αποφασισα να δουλευω παραπανω απο Ελληνας και να αμειβομαι παραπανω απο Ελληνας (εκτος φυσικα των κρατικοδιαιτων καρεκλοκενταυρων δημοσιων υπαλληλων που υποχρεουμαι φορολογικα να συντηρω).

Τωρα θα σας πω μια ιστορια για το πως αμειβονται οι υφισταμενοι μου που κανουν χειρωνακτικες εργασιες...Αμειβονται με 1300-2000 ευρω το μηνα. Εδω καποιος θα πει ' μα τα νεα παιδια δεν βρισκουν καν δουλειες με 700 ευρω' 'η γενια των 700 ευρω' και αλλα χαζα χαμενα...

...λοιπον αυτοι που παιρνουν ολα αυτα τα χρηματα ειναι αλλοδαποι στο 90%. Παιδια που ειναι ετοιμα να εργαστουν σκληρα και να εργαστουν υπερωριες και Σαββατο και νυχτα (Εδω πρεπει να πω οτι εν αντιθεσει με τον 'Λαρισαιο' αγροτη που ψηφιζει ΚΚΕ και εχει τους Αλβανους ανασφαλιστους χωρις υπερωριες και μεσα προστασιας ολη μερα στα χωραφια 'στο ονομα της αλληλεγγυης της εργατιας ολου του κοσμου φυσικα' εγω τους πληρωνω κανονικα, με προσληψεις και ιδιωτικο πλανο ασφαλισης και υγειας...

Τωρα γιατι δεν εχω Ελληνες; Πολυ απλα διοτι καθε φορα που βαζω αγγελια δια δουλεια παιρνει 1 Ελληνας για καθε 20 αλλοδαπους. Συνηθως δε ο Ελληνας παιρνει 12 η ωρα το μεσημερι που μολις εχει ξυπνησει και το κλεινει μολις ακουσει για υπερωριες και εκτος εδρας και Σαββατα ακομα και αν του πεις οτι θα βγαζει 2.5 φορες απ οτι θα εβγαζε σε γραφειο...

...Απλα τα πραγματα. Ο Ελληνας προτιμα το 8-4 και τα 700 ευρω (που του δινει και το δικαιωμα να εξασκει το αγαπημενο του σπορ που ειναι η γκρινια) παρα να στρωσει τον κωλο του κατω να δουλεψει και να κανει λεφτα. Προτιμα να τον ταιζει η μαμα του γιουβαρλακια στο στομα μεχρι τα 35 ενω ο ιδιος εκτοξευει πολεμικους λογους εναντια της κοινωνιας που δεν του επιτρεπει να ζει πλουσιοπαροχα χωρις να δουλευει πολυ ( η μαμα του ομως οπως ειπαμε του το επιτρεπει!)

...Αρα κυριοι, μην ανυσηχειτε για το 65ωρο γιατι εδω το 40ωρο δεν εφαρμοσαμε καλα καλα τοσες δεκαετιες!

Ευχαριστω

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Σε δύο χώρες που εργάστηκα στο εξωτερικό πάντως, όπου στην μία η συντριπτική πλειοψηφία των bars κλπ έκλειναν στις 22:00 και στην άλλη στις 01:00, μια χαρά ήταν όλα.

Από την δουλειά (γύρω στις 19:00) καθημερινά όλοι καρφί στις μπάρες, κουβεντούλα, μπυρίτσες/ποτάκια, καμάκι, γύρω στα μεσάνυχτα γάμαγες, το αργότερο στις 02:00 κοιμόσουν. Την επόμενη στις 08:00 έτρωγα πρωϊνο, 09:00 ήμουν στη δουλειά και όλα καλά. Ό όρος καφετέρια δεν υπήρχε, ή ήταν για τα γερόντια, τα happy faces ήταν όλα στα bars/pubs/kneipen.

Από τότε που ήρθα Ελλάδα, και όσο ήμουν μπάκουρας, πριν τις 04:00 δεν κοιμήθηκα ποτέ και πριν τις 11:00 δεν πήγα ποτέ στην δουλειά μου. Καθημερινές δεν παίζει διασκέδαση, γαμήσι γύρω στα μεσάνυχτα σπανιότατα. Ξενυχτούσα(άω) χωρίς λόγο και αιτία.

Δεν ξέρω τι είναι καλύτερα τελικά....

[size=8pt](Τα παραπάνω αφορούν στη ζωή ενός εργένη που μένει μόνος του (όχι στην μαμά του) και δουλεύει)[/size]

Το χαλάς σε πολλούς, έτσι που το περιγράφεις. Η ιδανική ζωή για τους περισσότερους είναι 5ήμερο, 8ωρο, εργασία χωρίς τραγικές ευθύνες, γυμναστήριο/καφες, φαγητο/σινεμα/μπαρ και ο μήνας έχει 9.

Η δουλειά, σταματάει όταν σταματάς να τη σκέφτεσαι.

Οι δουλειές που κονομάς ή βγάζεις τον επιούσιο, με βάση τις εργατοώρες είναι ελάχιστες.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Λοιπον ας μου επιτρεψετε να πω και γω δυο λογακια:...

Δεν έχεις καταλάβει ότι άλλο είναι να δουλεύεις οικειοθελώς παραπάνω, για εύλογους και σεβαστούς λόγους, κι άλλο είναι να είσαι δια νόμου αναγκασμένος να το κάνεις.

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος δουλεύει π.χ. 60 ώρες την εβδομάδα, αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι έχει ελάχιστο έως καθόλου χρόνο για προσωπική ζωή. Δηλαδή, εν ολίγοις, ζει για να δουλεύει.

ShowLover

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
4
Πόντοι
1
Εγω εχω καταληξει παντως στο συμπερασμα οτι εχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει! Όταν όλοι κατηγορούμε το κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση, ξεχνάμε ότι την Ελλάδα αποτελούμε ΕΜΕΙΣ.Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει. Στους δρόμους κανείς δεν σέβεται κανέναν, καθένας παρκάρει όπου γουστάρει,ακόμα και σε θέσεις αναπήρων,όλοι καπνίζουν δίπλα στον άλλο αδιαφορώντας αν ο άλλος δεν καπνίζει και δικαιούται να έχει την υγεία του,οι πεζοί δεν σέβονται τους οδηγού και περπατάνει στη μέση του δρόμου όποτε θέλουν, κάθε τόσο σου κλέβουν τη σειρά αν περιμένεις στο ταμείο, όποιος παρκάρει-ξεπαρκάρει σου δίνει κι από μία, πολλές φορές πιάνει 2 θέσεις αντί για 1,τα μηχανάκια χώνονται σαν σφήνες από το πουθενά,στα πάρκα και στους δρόμους πετάμε ό,τι βρούμε, στη θάλασσα το ίδιο+κατούρημα, γόπες από τσιγάρα σ'ολη την αμμουδιά, το "καλημέρα" πριν μιλήσουμε σε κάποιον έχει ξεχαστεί, και χίλια δύο άλλα μπορει να αντιληφθέι κάνείς μέσα στην καθημερινότητα. Τελικά δεν είμαστε και τόσο ωραίος λαός...Καλά κάνουνε λοιπόν όλοι και μας γ...νε, αφού είμαστε τετοιοι κάφροι.

Tleilaxu

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Δεν έχεις καταλάβει ότι άλλο είναι να δουλεύεις οικειοθελώς παραπάνω, για εύλογους και σεβαστούς λόγους, κι άλλο είναι να είσαι δια νόμου αναγκασμένος να το κάνεις.

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος δουλεύει π.χ. 60 ώρες την εβδομάδα, αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι έχει ελάχιστο έως καθόλου χρόνο για προσωπική ζωή. Δηλαδή, εν ολίγοις, ζει για να δουλεύει.

Κοιτα, ισα ισα αυτο που λεω στο τελος ειναι οτι ουτε καν το 40ωρο δεν μπορουν να εξαναγκασουν στον Ελληνα αρα δεν συντρεχει λογος ανυσηχιας διοτι ειμαστε επαγγελματιες τεμπεληδες. Ισχυουν οι νομοι της προσφορας και της ζητησης.

Φυσικα, ετσι κι αλλοιως, για ενα στελεχος επιχειρησης οι 60 ωρες ειναι νορμαλ σε ολο τον κοσμο και οπως ειπα, εφοσον πληρωνονται υποερωριες, ενα πιο ρεαλιστικο ωριο ορων μειωνει την αναγκη για παρανομες υπερωριες.

Τωρα το αν δουλεβεις 60 ωρες και δεν εχεις χρονο να ζεις ειναι σχετικο. Εγω εχω χρονο να ζω αλλα οχι αν 'ζωη' εννοει κανεις το να εισαι στα μπουζουκια μεχρι το πρωι. Τοτε οχι δεν ζω... Οι παππουδες μας δουλευανε και 60 και παραπανω ωρες την εβδομαδα και με πολλη φτωχια αλλα οι περισσοτεροι λενε οτι η ζωη τοτε ηταν καλυτερη. Το θεμα ειναι υποκειμενικο  :grin:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Yorgos πού εργάζεσαι και πας στις 11:00 για δουλειά;Εκτός αν είσαι επιχειρηματίας.Οι περισσότεροι πάνε μέχρι τις 09:00...Αν πηγαίνεις στις 11:00,οι 8 ώρες συμπληρώνονται στις 19:00.Αν κάτσεις και 1,5ώρα περισσότερο την ημέρα για να συμπληρωθεί το 48ωρο εβδομαδιαίως,δεν έγινε και τίποτα.Αν πήγαινες όμως στις 08:00 και έφευγες στις 20:00 θα ήταν το ίδιο;

Περίπου επιχειρηματίας. Οι δικοί μου συνεργάτες έρχονται στις 10:00. Και αυτό γιατί παλαιότερα που ήθελα να τους έχω όλους στις 9:00 στο γραφείο, μέχρι τις 10:00 τουλάχιστον, σκουντουφλούσανε, άσε που όλοι κολάγανε στην κίνηση (βρε ναι...) και κανένας ποτέ δεν ήταν στις 9 στο γραφείο. 9 με 10 δεν έχει κίνηση, οπότε δεν παίζουν τέτοιες δικαιολογίες πια.
Τώρα λοιπόν έρχονται 10:00, 8ωρο υποτίθεται συμληρώνουν στις 18:00. Επειδή στην δουλειά μου τουλάχιστον, το αποτέλεσμα της εργασίας του καθενός φαίνεται, δλδ δεν κρύβεσαι εύκολα, μπορώ να σου πω ότι είναι ζήτημα εάν από τις 8 ώρες δουλεύουν τις 5....και πολλές λέω. Αποτέλεσμα, έχω διπλούς συνεργάτες σχεδόν για κάθε task. Και ναι, κάθονται όλοι παραπάνω και κανένας δεν γκρινιάζει. Πληρώνουμε και υπερωρίες BTW, αν και θα προτιμούσα να δούλευαν το κανονικό 8ωρό τους και να μην καθόντουσαν παραπάνω, όχι επειδή τους λυπάμαι, αλλά επειδή μου στοιχίζει παραπάνω.

Και κάτι ακόμη (και αρχίστε τις φάπες). Όλοι με ΑΠΥ, η λέξη υπάλληλος, ΙΚΑ κλπ δεν υπάρχει στην εταιρεία μου.
Επίσης δεν γνωρίζουμε λέξεις όπως γραμματειακή υποστήριξη κλπ, αυτά τα προβλήματα μας τα έχει λύσει το Outlook.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Πάντως, όσους μηχανικούς ξέρω που δουλεύουν σε τεχνικά γραφεία - εταιρείες, δουλεύουν με ΑΠΥ (κοινώς "μπλοκάκι"). Πάλι απ΄ ό,τι ξέρω, οι εισφορές που πληρώνουν στο ταμείο τους είναι αρκετά υψηλές αλλά λένε ότι έχουν "καλό" ταμείο με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό (περίθαλψη, συντάξεις, επιστροφές φόρων κ.λπ.).

giatros73

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2008
Κριτικές
3
Like
111
Πόντοι
1
Εκπλήσσομαι από τις απαντήσεις μερικών "στ'αρχίδια μου,τόσο δουλεύω και τώρα"κλπ.Δηλαδή όλοι εδώ μέσα είστε γενικοί διευθυντές των 5000+€ και δε σας νοιάζει;Κι εγώ αν έπαιρνα τόσα,δε θα διαμαρτυρόμουν ποτέ.Αλλά να δουλεύεις 13 ώρες ημερησίως για να πάρεις στο τέλος του μήνα 700-800 ευρώ,δεν ανέχεται...Όσον αφορά τώρα στον ιδιωτικό τομέα,δεν είναι και τόσο τραγικά.Δουλεύουν μερικές ώρες παραπάνω,αλλά σε καμιά περίπτωση τις 65 ώρες.Και αναφέρομαι σε υπαλλήλους των 700€,διότι κάποιοι που "χαριστικώς" παίρνουν περισσότερα,για να δείξουν καλή διαγωγή,κάθονται περισσότερες ώρες από μόνοι τους...

Yorgos πού εργάζεσαι και πας στις 11:00 για δουλειά;Εκτός αν είσαι επιχειρηματίας.Οι περισσότεροι πάνε μέχρι τις 09:00...Αν πηγαίνεις στις 11:00,οι 8 ώρες συμπληρώνονται στις 19:00.Αν κάτσεις και 1,5ώρα περισσότερο την ημέρα για να συμπληρωθεί το 48ωρο εβδομαδιαίως,δεν έγινε και τίποτα.Αν πήγαινες όμως στις 08:00 και έφευγες στις 20:00 θα ήταν το ίδιο;

Πάντως διαπιστώνω πολύ "ωχαδερφισμό" και ατομισμό από πολλά μέλη.Μερικοί σκέφτονται πιο "άρρωστα" από τους δημόσιους υπαλλήλους που βρίζουν...

λοιπον φιλε μου ακου. Για να κανω την ζωη που εγω επιθυμω δουλευω γυρω στις 70 ωρες την εβδομαδα. Για να μπορω μονος μου να πληρωνω τα νοικια μου, την ΔΕΗ μου, τα ρουχαλακια μου τα μπουζουκακια μου, τα αυτοκινιτακια μου, τα ταξιδακια μου και οχι να πηγαινω καθε τρεις και δυο στον μπαμπακα μου να με χαρτζιλικωνει. Τον ρολο του τον περιορισα στο να με σπουδασει οπως κανουν ολοι οι γονεις που μπορουν.Αν και γιατρος δουλευω απο τα 26 μου που τελειωσα την σχολη και σημερα ειμαι 35-36. Θα μπορουσα καλιστα να κατσω και γω με τον μισθο του νοσοκομειου, να δουλευω 8ωρο + τις εφημεριες μου και να το παιζω Μπρουκλης και γαμπρος στις καφετεριες.
Το θεμα λοιπον για μενα δεν ειναι ποσες ωρες δουλευω, αλλα με ποιες συνθηκες ζωης ή και υπερβολες αν θες ειμαι ικανοποιημενος. Δεν θελω να σπαταλαω 3 ωρες ημερισιως για εναν καφε, που αν θες μπορω να το κανω και στην δουλεια μου οταν αυτο εμενα θα μου στερησει 900 ευρω τον μηνα που μπορω να το αξιοποιησω κανοντας διακοπες σε οποιο γαμηστερο μερος του πλανητη υπαρχει......!!!

these + cheers

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πάλι απ΄ ό,τι ξέρω, οι εισφορές που πληρώνουν στο ταμείο τους είναι αρκετά υψηλές

Οι εισφορές τους είναι ελάχιστες συγκριτικά με τις αμοιβές τους. Το ταμείο τους είναι όντως από τα δυνατά (ακόμη).

Επισκέπτης
Ζουμε σε εποχη ακραιου ατομισμου και το προτυπο που περναει ειναι κοιτα την παρτη σου και ΓΡΑΦΤΑ ΟΛΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ...

Και αυτο σωστο ειναι βεβαια αλλα δεν τους παιρνει ολους να το εφαρμοσουν,κυριως γιατι δεν"καθαριζουν"ολοι 5-10 χιλιαρικα το μηνα.Αλλα σου λεει ΕΓΩ ειμαι καλα,ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ο κοσμος ολος.

Και για οσους ζοριζονται εχουμε την απαντηση:οι χλιδανεργοι,τα τσογλανια αραζουν στις καφετεριες,το κακο και σπαταλο κρατος(αμα επιδοτουνται οι τραπεζες ειναι καλο βεβαια...),οι κακοι δημοσιοι υπαληλοι(οι μονοι που θα μπορουν στο μελλον απο οτι φαινεται να κανουν οικογενεια)και αλλα τετοια Τραγκαουνακεια με ολιγη απο Κωστοπουλο...

Με 13 ωρες εργασια την ημερα βεβαια δεν θα εχεις και καιρο οχι για ψυχαγωγια η διασκεδαση αλλα ουτε για υπνο καλα-καλα.Και το ζητημα αφορα κυριως τους εργαζομενους και οχι τους εργοδοτες.

Σημειωνω οτι δεν ειμαι Δ.Υ. και"γραφω"55 ωρες εργασιας εβδομαδιαιως-καμμια φορα περισσοτερες-χωρις τραλαλα και καφεδες.

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Κοιτα, ισα ισα αυτο που λεω στο τελος ειναι οτι ουτε καν το 40ωρο δεν μπορουν να εξαναγκασουν στον Ελληνα αρα δεν συντρεχει λογος ανυσηχιας διοτι ειμαστε επαγγελματιες τεμπεληδες. Ισχυουν οι νομοι της προσφορας και της ζητησης.
Φυσικα, ετσι κι αλλοιως, για ενα στελεχος επιχειρησης οι 60 ωρες ειναι νορμαλ σε ολο τον κοσμο και οπως ειπα, εφοσον πληρωνονται υποερωριες, ενα πιο ρεαλιστικο ωριο ορων μειωνει την αναγκη για παρανομες υπερωριες.
Τωρα το αν δουλεβεις 60 ωρες και δεν εχεις χρονο να ζεις ειναι σχετικο. Εγω εχω χρονο να ζω αλλα οχι αν 'ζωη' εννοει κανεις το να εισαι στα μπουζουκια μεχρι το πρωι. Τοτε οχι δεν ζω... Οι παππουδες μας δουλευανε και 60 και παραπανω ωρες την εβδομαδα και με πολλη φτωχια αλλα οι περισσοτεροι λενε οτι η ζωη τοτε ηταν καλυτερη. Το θεμα ειναι υποκειμενικο  :grin:

Kι εγώ που είμαι fully qualified αλλά -επειδή όπως λες είναι υποκειμενικό το θέμα- θέλω να δουλεύω full speed μεν/ 40ωρο δε , θα με προσλάβεις ή θα προτιμήσεις τον υποψήφιο που όταν θα του "προτείνεις" 60ωρο θα συμφωνήσει έχοντας οργασμικούς σπασμούς στον πρωκτό του επειδή επιτέλους είναι κοντά στο να βρει δουλειά?

Κουτί σου έρχεται να μειωθεί κι η "ανάγκη" για παράνομες υπερωρίες τώρα ειδικά που δεν θα πρέπει να τις πληρώνεις κιόλας.Επιβάλλεται στα κράτη-μέλη να λαμβάνουν μέτρα ώστε να εξασφαλίζουν ότι ο εργοδότης δεν υπερβαίνει το 48ωρο και από την άλλη πλευρά επιτρέπουν την εξαίρεση με τη συναίνεση του εργαζόμενου μέχρι 60 ώρες, πάντοτε ως μέσο όρο.

Ως άνθρωπος οου δουλεύει 70 ώρες την εβδομάδα, φαντάζομαι ξέρεις τι εννοεί η φράση "με τη συναίνεση του εργαζόμενου" με την παρούσ ανεργία...

bourdeliaris1984

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Κριτικές
34
Like
1.040
Πόντοι
7.775
Απορια: Πως γινεται καποιοι που λενε οτι δουλευουν ηδη 65 ωρες την εβδομαδα να βρισκουν χρονο να μπαινουν στο bourdela.com και να ποσταρουν γυρω στις 14-15 μεσημερι. Εκτος και αν μπαινουν απο τα pc της δουλειας. Αλλα και παλι υπαρχει χρονος να μπαινουν στο σαιτ?

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
λοιπον φιλε μου ακου. Για να κανω την ζωη που εγω επιθυμω δουλευω γυρω στις 70 ωρες την εβδομαδα. Για να μπορω μονος μου να πληρωνω τα νοικια μου, την ΔΕΗ μου, τα ρουχαλακια μου τα μπουζουκακια μου, τα αυτοκινιτακια μου, τα ταξιδακια μου και οχι να πηγαινω καθε τρεις και δυο στον μπαμπακα μου να με χαρτζιλικωνει. Τον ρολο του τον περιορισα στο να με σπουδασει οπως κανουν ολοι οι γονεις που μπορουν.Αν και γιατρος δουλευω απο τα 26 μου που τελειωσα την σχολη και σημερα ειμαι 35-36. Θα μπορουσα καλιστα να κατσω και γω με τον μισθο του νοσοκομειου, να δουλευω 8ωρο + τις εφημεριες μου και να το παιζω Μπρουκλης και γαμπρος στις καφετεριες.
Το θεμα λοιπον για μενα δεν ειναι ποσες ωρες δουλευω, αλλα με ποιες συνθηκες ζωης ή και υπερβολες αν θες ειμαι ικανοποιημενος. Δεν θελω να σπαταλαω 3 ωρες ημερισιως για εναν καφε, που αν θες μπορω να το κανω και στην δουλεια μου οταν αυτο εμενα θα μου στερησει 900 ευρω τον μηνα που μπορω να το αξιοποιησω κανοντας διακοπες σε οποιο γαμηστερο μερος του πλανητη υπαρχει......!!!

these + cheers

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Κι εγώ δεν έχω πρόβλημα να εργαστώ >70 ώρες την εβδομάδα,αλλά όχι με 800€ αλλά με αυτά που πραγματικά πρέπει να πάρω.Αν είναι να δουλεύω για έναν εργοδότη 65+ ώρες και να παίρνω 800€ υπάρχει πρόβλημα.Εσύ προφανώς μετά το δημόσιο νοσοκομείο πας σε ιδιωτικό ιατρείο.Έχεις εξασφαλίσει λοιπόν τα λεφτά από το σταθερό μισθό και ότι βγάζεις είναι έξτρα (και κατά παράδοση αφορολόγητο..).Ένας όμως ιδιωτικός υπάλληλος που θα δουλεύει 65+ ώρες (διότι και τότε θα παρανομούν οι ιδιώτες όπως τώρα) δεν μπορεί να έχει έξτρα λεφτά.Και μη νομίζεις,κι εσύ θα δεις μείωση της πελατείας σου διότι ο κόσμος ούτε χρόνο θα έχει να έρθει στο ιατρείο σου,ούτε λεφτά αφού όλα αυξάνονται εκτός από τους μισθούς.Όσον αφορά αυτούς που μένουν με τους γονείς τους,το κάνουν επειδή δεν μπορούν με το μισθό τους να πληρώσουν ενοίκιο και ΔΕΚΟ.Δεν ξέρω κανέναν που να μην ήθελε να μένει μόνος του,να φέρνει πουτάνες και μη να γαμάει ελεύθερα.Η ανάγκη τους κάνει.Όσον αφορά τους καφέδες,έχουν περιοριστεί δραματικά και αυτοί λόγω ανέχειας...

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
αυτοι που λενε οτι ειμαστε ο πιο τεμπελης λαος πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΕΤΟΙ ρε μαγκες..
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ!
ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
αυτοι που λενε οτι ειμαστε ο πιο τεμπελης λαος πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΕΤΟΙ ρε μαγκες..
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ!
ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!
ειμαστε δευτεροι σε χρονο απασχολησης στον ιδιωτικο τομεα.αν συνυπολογισεις και το χρονο απασχολησης των δημοσιων παμε στο τελος :grin:

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Λοιπον ας μου επιτρεψετε να πω και γω δυο λογακια:

Πρωτον οι ωρες αναφερονται στο μεγιστο. Αυτο θα μας κανει καλο διοτι θα μειωσει τον αριθμο των παρανομων υπερωριων που αναγκαζονται να δινουν οι εταιριες.
Από τα συμφραζόμενα παρακάτω συμπεραίνω ότι είσαι νεόκοπος manager.Οπότε σαν manager δεν είναι κομψό να παραδέχεσαι ότι γίνονται παράνομες υπερωρίες,και δεν πληρώνονται.Και νομίζεις ότι αν θεσπιστούν οι 65 ώρες δε θα υπάρχουν παράνομες υπερωρίες;Όπως υπερβάλλουν τις 48 ώρες θα υπερβάλλουν και τις 60-65.

Τωρα γιατι μας πειραζει εμας τους ελληνες; Ο λογος ειναι απλος. Ειμαστε ο πιο τεμπελης λαος του κοσμου.
Ποιος το λέει αυτό;Οι Σουηδοί με τις περίπου 60 ημέρες ετήσιας κανονικής άδειας,και τους παχυλούς μισθούς;Οι Γάλλοι με τις θερινές και χειμερινές διακοπές για σκι και τους παχυλούς μισθούς;Εδώ,25 ημέρες παίρνει ένας υπάλληλος και αυτές αν μπορούσαν να τους τις κόψουν θα το είχαν κάνει.Αφήστε αυτό το παραμύθι με τους τεμπέληδες.Ανίκανοι είναι αυτοί που διοικούν τη χώρα όχι όσοι εργάζονται σε αυτή...

Εγω πρωτον δουλευω παραπανω απο 65 ωρες την εβδομαδα (και αν βαλεις και τις ωρες που δουλευω στο σπιτι και τα τηλεφωνα 75-80) και βγαζω 2000 ευρω + δωρεαν αυτοκινητο κτλ. Ο νομος καμμια διαφορα δεν εχει σε εμενα. Αποφασισα να δουλευω παραπανω απο Ελληνας και να αμειβομαι παραπανω απο Ελληνας (εκτος φυσικα των κρατικοδιαιτων καρεκλοκενταυρων δημοσιων υπαλληλων που υποχρεουμαι φορολογικα να συντηρω).
Ας πάρει ο μέσος υπάλληλος 2000€ και θα ζητάει να δουλεύει 80 ώρες.Σε επιχειρήσεις που πληρώνουν υπερωρίες κάθονται με ευχαρίστηση οι εργαζόμενοι.Σε επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν υπάρχει το πρόβλημα.

Τωρα θα σας πω μια ιστορια για το πως αμειβονται οι υφισταμενοι μου που κανουν χειρωνακτικες εργασιες...Αμειβονται με 1300-2000 ευρω το μηνα. Εδω καποιος θα πει ' μα τα νεα παιδια δεν βρισκουν καν δουλειες με 700 ευρω' 'η γενια των 700 ευρω' και αλλα χαζα χαμενα...
Αν έχετε ανάγκη από εργάτες που να αμοίβωνται με 1300-2000€/μήνα,στείλε μου μήνυμα,θα σας στείλω τουλάχιστον 5 άτομα.Έλληνες....

...λοιπον αυτοι που παιρνουν ολα αυτα τα χρηματα ειναι αλλοδαποι στο 90%. Παιδια που ειναι ετοιμα να εργαστουν σκληρα και να εργαστουν υπερωριες και Σαββατο και νυχτα (Εδω πρεπει να πω οτι εν αντιθεσει με τον 'Λαρισαιο' αγροτη που ψηφιζει ΚΚΕ και εχει τους Αλβανους ανασφαλιστους χωρις υπερωριες και μεσα προστασιας ολη μερα στα χωραφια 'στο ονομα της αλληλεγγυης της εργατιας ολου του κοσμου φυσικα' εγω τους πληρωνω κανονικα, με προσληψεις και ιδιωτικο πλανο ασφαλισης και υγειας...
Οι χώρες τους πρέπει να σας ανακυρήξουν επίτιμους πολίτες τους.Τόσα λεφτά,Ελληνική επιχείρηση...

Τωρα γιατι δεν εχω Ελληνες; Πολυ απλα διοτι καθε φορα που βαζω αγγελια δια δουλεια παιρνει 1 Ελληνας για καθε 20 αλλοδαπους. Συνηθως δε ο Ελληνας παιρνει 12 η ωρα το μεσημερι που μολις εχει ξυπνησει και το κλεινει μολις ακουσει για υπερωριες και εκτος εδρας και Σαββατα ακομα και αν του πεις οτι θα βγαζει 2.5 φορες απ οτι θα εβγαζε σε γραφειο...
Οι Έλληνες παίρνουν στις 12 το μεσημέρι επειδή στις επιχειρήσεις πάνε τα αφεντικά μετά τις 10 και μέχρι να πιουν τον καφέ τους,να δουν το bourdela.com έχει πάει 12...[/quote]
Εσύ-που θα έχεις πτυχίο φαντάζομαι-πας εργάτης με τα 2000€;Τα ίδια με τώρα θα παίρνεις...Γιατί ο άλλος που έχει σπουδάσει δεν πάει και δικαιολογημένα.

...Απλα τα πραγματα. Ο Ελληνας προτιμα το 8-4 και τα 700 ευρω (που του δινει και το δικαιωμα να εξασκει το αγαπημενο του σπορ που ειναι η γκρινια) παρα να στρωσει τον κωλο του κατω να δουλεψει και να κανει λεφτα. Προτιμα να τον ταιζει η μαμα του γιουβαρλακια στο στομα μεχρι τα 35 ενω ο ιδιος εκτοξευει πολεμικους λογους εναντια της κοινωνιας που δεν του επιτρεπει να ζει πλουσιοπαροχα χωρις να δουλευει πολυ ( η μαμα του ομως οπως ειπαμε του το επιτρεπει!)

...Αρα κυριοι, μην ανυσηχειτε για το 65ωρο γιατι εδω το 40ωρο δεν εφαρμοσαμε καλα καλα τοσες δεκαετιες!

Ευχαριστω

Ο Έλληνας θέλει να εργάζεται αξιοπρεπώς και να ζει αξιοπρεπώς.Όσον αφορά το 40ωρο,οι επιχειρήσεις το έχουν καταλύσει εδώ και πολλά χρόνια.Εσύ το είπες στην αρχή...

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
Από τους πιο σκληρά εργαζόμενους οι Έλληνες

29 Μαΐου 2008, 12:54

Με 2.065 ώρες εργασίας ανά έτος κατά μέσο όρο, 20 ημέρες άδεια για διακοπές ετησίως και 12 επίσημες αργίες οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι πιο σκληρά εργαζόμενοι στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δημοσίευσε το Forbes. Επισήμως λοιπόν μπορούμε να είμαστε περήφανοι ότι δεν είμαστε τεμπέληδες!

Μπορεί, βέβαια, να δουλεύουμε πολλές ώρες, δεν έχουμε όμως τους ανάλογους μισθούς, που υπάρχουν σε άλλες χώρες, οι πολίτες των οποίων δουλεύουν πολύ λιγότερο.

Την πρωτιά φέτος στη λίστα με τους πιο σκληρά εργαζόμενους στον κόσμο κατέχει η Νότια Κορέα, όπου ένας μέσος εργαζόμενος ηλικίας 40 ετών ξυπνάει καθημερινά στις 5:30 το πρωί, περνάει σχεδόν ολόκληρη την ημέρα στο γραφείο μπροστά στον Η/Υ, επιστρέφει στο σπίτι στις 9:00 το βράδυ, κάνει ένα μπάνιο και πέφτει κατευθείαν για ύπνο. Οι Κορεάτες δουλεύουν σε αυτούς τους ρυθμούς έξι ημέρες την εβδομάδα και έχουν κατά μέσο όρο μόλις τρεις ημέρες για διακοπές το χρόνο.

ξυπνατε ασχετοι που λετε τον ελληνα ΤΕΜΠΕΛΗ..

ΑΣΧΕΤΟΙ,ΜΑΛΑΚΕΣ γιατι ετσι σας λενε τα ΜΜΕ των νταβατζηδων!

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
πωπω το τι μαλακια εχει γραφτει εδω μεσα,ειναι το αλλο πραγμα..

πολυ γαματοι ανδρες οι ελληνες ρε,πολυ γαματοι..ολοι ξεχωριστοι κλπ κ ολοι τα χωνουν 'στον τεμπελη ελληνα που δεν ειναι σαν αυτους'
ΜΑΛΑΚΕΣ..

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Λαπλάς συμφωνώ - ο Ελληνας δεν ειναι τεμπέλης. Αυτό το λένε στα καφενεία την ώρα που παίζουνε πρέφα.

Πρώτα σου δημιουργούμε ανάγκες/ όνειρα/ πρότυπα.

Μετά σου δίνουμε τα δάνεια και τις πιστωτικές για να τα πραγματοποιήσεις

Και τώρα, δούλευε σκλαβάκι.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
Λαπλάς συμφωνώ - ο Ελληνας δεν ειναι τεμπέλης. Αυτό το λένε στα καφενεία την ώρα που παίζουνε πρέφα.

Πρώτα σου δημιουργούμε ανάγκες/ όνειρα/ πρότυπα.

Μετά σου δίνουμε τα δάνεια και τις πιστωτικές για να τα πραγματοποιήσεις

Και τώρα, δούλευε σκλαβάκι.

Α ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
νσαι καλα,απο σενα παντα διαβαζω σωστες αποψεις κ χωρις φανφαρες κ αφορισμους των παντων..

ο αλλος λεει δεν κοιμηθηκε ποτε πριν τις 4 κ δεν πηγε ποτε πριν τις 11 το πρωι για δουλεια κ αυτο ειναι εξωφρενικα προκλητικο για εμας που λιωνουμε σε 2 δουλειες καθε μερα κ ουτε για καφε δεν εχουμε χρονο..

κ επειδη το εκανε αυτος,σημαινει οτι ολοι ειμαστε τεμπεληδες ή ο αλλος λεει τις πιπες του οτι ευχαριστως θα δουλευε 100 ωρες..κ το παιδι σας ποιος θα το μεγαλωσει ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ?ποιος θα ειναι σπιτι να του δωσει ΑΡΧΕΣ Κ ΑΞΙΕΣ?
ο αλλος λεει οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι ολοι ειναι τεμπεληδες κ στα ΕΛΠΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 14 ΩΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ  Κ ΑΡΓΙΕΣ..

τι να λεμε τωρα ρε πουστη μου,ισοπεδεθηκαν ολα πλεον κ καποιοι το περνανε κ σαν 'ΑΠΟΨΗ'...

πφφφφφ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom