Νέα

6/12. Τρία χρόνια απ' τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα hellonora
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 61K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
κλπ..εγώ προσωπικά έγω ευεργετηθεί καί βοηθηθεί από τίς τράπεζες όπως καί η μεγάλη πλειοψηφια τού λαού..
όταν θα πετάς μια μαλακία από προσωπική εμπειρία και την αναγάγεις σε κοινό τόπο της πλειοψηφίας να την τεκμηριώνεις.


Τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν έχουν πάρει δάνειο
13:48 - 20 Μάιος 2009
Τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν έχουν δανειακές υποχρεώσεις σύμφωνα με έρευνα της ΤτΕ. Η μελέτη επικεντρώνεται στη διερεύνηση των κοινωνικοοικονομικών παραγόντων που προσδιορίζουν τόσο το ύψος και τα χαρακτηριστικά του δανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών όσο και τη χρηματοοικονομική πίεση που ασκείται σε αυτά. Για το σκοπό αυτό αξιοποιεί τα πρωτογενή δεδομένα της τρίτης κατά σειρά έρευνας νοικοκυριών που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος (το τελευταίο τρίμηνο του 2007).

Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας προκύπτει [size=12pt]ότι σχεδόν τα μισά ελληνικά νοικοκυριά δεν έχουν δανειακές υποχρεώσεις[/size], αν και το ποσοστό των νοικοκυριών που οφείλει κάποιο δάνειο αυξήθηκε κατά πέντε περίπου εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του 2005.

Αυξημένος είναι επίσης και ο λόγος του χρέους των νοικοκυριών προς το εισόδημα, δηλ. η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών. [size=12pt]Ιδιαίτερα αυξημένη δανειακή επιβάρυνση, που προέρχεται κυρίως από μη ενυπόθηκα δάνεια, καταγράφεται για τα νοικοκυριά του δείγματος που βρίσκονται στο κατώτερο εισοδηματικό κλιμάκιο, αν και το μερίδιο του χρέους αυτών των νοικοκυριών στο συνολικό χρέος των νοικοκυριών είναι πολύ περιορισμένο.[/size]

Όπως και στις προηγούμενες έρευνες, τα αποτελέσματα της έρευνας του 2007 δείχνουν ότι το μέσο χρέος των νοικοκυριών αυξάνεται με την αύξηση του εισοδήματος και της περιουσίας, ιδίως μάλιστα στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των ερευνών [size=14pt]δείχνουν ότι τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα έχουν σχετικά μικρή πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα η οποία μειώνεται σταδιακά, ενώ αυξάνεται το ποσοστό των νοικοκυριών με χρέος τα οποία ανήκουν στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, καθώς και το μερίδιο των εν λόγω νοικοκυριών στο συνολικό χρέος των νοικοκυριών.
[/size]
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως υποδηλώνει μια σημαντική μεταβολή στη δανειοδοτική πολιτική των τραπεζών, η οποία, στο πλαίσιο της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου, φαίνεται ότι τα τελευταία έτη συγκεντρώνεται περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν στην προσέλκυση πελατείας από τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, δηλαδή πελατεία που κατά τεκμήριο μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το χρέος της.

Η άμεση χρηματοοικονομική πίεση, όπως μετρείται από το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων, δηλ. το λόγο των δόσεων προς το εισόδημα, εκτιμάται ότι διαμορφώνεται μέσα σε γενικώς αποδεκτά όρια -- με την έννοια ότι για την πλειονότητα των υπόχρεων νοικοκυριών δεν συνεπάγεται ιδιαίτερες δυσκολίες στην κανονική εξυπηρέτηση των δανείων τους. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αποδοθεί στην πιο αποτελεσματική διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου εκ μέρους των εμπορικών τραπεζών, στο πλαίσιο και των κανονιστικών διατάξεων και οδηγιών της Τράπεζας της Ελλάδος για την εφαρμογή μιας πιο μακροπρόθεσμης και προνοητικής πολιτικής στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Ωστόσο, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο τελευταίων ερευνών καταγράφεται επιδείνωση της χρηματοοικονομικής πίεσης, καθώς το ποσοστό των νοικοκυριών για τα οποία το κόστος εξυπηρέτησης υπερβαίνει το 40% του εισοδήματός τους αυξήθηκε κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες (στο 16% το 2007 από 12% το 2005). Η επιδείνωση αυτή συνδέεται άμεσα με την αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων και την ταχεία αύξηση των τραπεζικών δανείων στην περίοδο μεταξύ των δύο ερευνών.

Οι οικονομετρικές εκτιμήσεις της μελέτης έδειξαν ότι ο βαθμός αστικότητας, η σύνθεση του νοικοκυριού, ο αριθμός των εργαζόμενων μελών, [size=12pt]το εισόδημα και ο πλούτος του νοικοκυριού παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της πιθανότητας ένα νοικοκυριό να έχει δάνειο.[/size] Συγκεκριμένα, η πιθανότητα αυτή είναι υψηλότερη για τα νοικοκυριά που διαμένουν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος, για ζευγάρια με δύο ή περισσότερα παιδιά, για νοικοκυριά με αρχηγό ενδιάμεσης ηλικιακής ομάδας, υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου και εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα.

Επίσης, η πιθανότητα δανεισμού αυξάνεται με την άνοδο του εισοδήματος, της περιουσίας και του αριθμού των εργαζόμενων μελών του νοικοκυριού. Από την άλλη πλευρά, η χρηματοοικονομική πίεση στα υπόχρεα νοικοκυριά, η οποία προέρχεται κυρίως από τα μη στεγαστικά δάνεια, τείνει να μειώνεται όταν αυξάνεται το εισόδημα και η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών.

Τέλος, η μελέτη εκτιμά ότι η βελτίωση στην πληροφόρηση που έχουν στη διάθεσή τους τα πιστωτικά ιδρύματα είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την καλύτερη διαχείριση των πιστωτικών κινδύνων. Θα πρέπει επιπρόσθετα οι τράπεζες να ακολουθούν συνετή και προνοητική πιστοδοτική πολιτική, δηλαδή να εφαρμόζουν τα κατάλληλα κριτήρια στις χορηγήσεις τους και να τιμολογούν με επάρκεια τους πιστωτικούς κινδύνους.

Παράλληλα, τα νοικοκυριά θα πρέπει να σταθμίζουν προσεκτικά τις χρηματοοικονομικές τους ανάγκες και δυνατότητες λαμβάνοντας υπόψη και τις άλλες υποχρεώσεις τους και να ζητούν από τις τράπεζες να τους παρέχουν, όπως άλλωστε οφείλουν, αναλυτικές εξηγήσεις για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δανείων και τους κινδύνους που αυτά ενσωματώνουν. Στο διάστημα αφότου διεξήχθη η εξεταζόμενη στη μελέτη έρευνα, τα χαρακτηριστικά του δανεισμού των νοικοκυριών έχουν φυσικά επηρεαστεί από την εν εξελίξει χρηματοοικονομική κρίση.

Θεωρείται ωστόσο ότι τα γενικά συμπεράσματα για τη δανειοληπτική συμπεριφορά των νοικοκυριών εξακολουθούν να ισχύουν, αν και η χρηματοοικονομική πίεση σε αυτά είχε κατά πάσα πιθανότητα αυξηθεί ιδίως το πρώτο εξάμηνο του 2008, λόγω της αύξησης των επιτοκίων την περίοδο αυτή. Από το Μάρτιο του 2009 όμως παρατηρείται σημαντική μείωση των επιτοκίων, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην ελάφρυνση των νοικοκυριών.


 

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.434
Like
19
Πόντοι
16
οί τράπεζες έχουν συμβάλει στήό κατακεφαλήν εισόδημα μέ τά δάνεια πού δίνουν σε ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ επιχειρήσεις καί γιά νά φτιαξει ο κόσμος ένα καλύτερο σπίτι..η νά πάρει σπίτι όταν δέν έχει
δέν ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ κανένα νά υπογράψει γιά δάνειο
είμαστε καλύτερα αποτι είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία απ ότι είμαστε πρίν 20 χρόνια..
αλλά εδώ στό ελλαδιστάν έχουν μάθει μερικοί νά ζούν μέ πουστιές καί κομπίνες..

Όσο κόσμο έχουν βοηθήσει, άλλο τόσο έχουν καταστρέψει.
Στη γωνία περίμεναν οι περισσότερες για την πρώτη στραβή, προκειμένου να σου τα πάρουν όλα.
Μέχρι και μπόνους έπαιρναν.
Άστο, είμαστε εκτός θέματος εδώ....
 

sbl

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.204
Like
2
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/uploads/aggeliki/MAETA%20EPISODIA.jpg[/img[/URL]]


Aυτά είναι τα παιδιά που υφίστανται την αστυνομική βαρβαρότητα, την καταπίεση, την απελπισία για το μέλλον και είναι οργισμένα ?

:2funny: :2funny: :2funny:
 

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
15.364
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/uploads/aggeliki/MAETA%20EPISODIA.jpg[/img[/URL]]


Aυτά είναι τα παιδιά που υφίστανται την αστυνομική βαρβαρότητα, την καταπίεση, την απελπισία για το μέλλον και είναι οργισμένα ?

:2funny: :2funny: :2funny:
[/quote]
Καταπιεσμένα ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!Για να δω πόσο θα τους κρατήσουν και αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.....
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/uploads/aggeliki/MAETA%20EPISODIA.jpg[/img[/URL]]


Aυτά είναι τα παιδιά που υφίστανται την αστυνομική βαρβαρότητα, την καταπίεση, την απελπισία για το μέλλον και είναι οργισμένα ?

:2funny: :2funny: :2funny:
[/quote]

τώρα μάθαμε ποιανών παίδες είναι τα κουκούλια......
τους κωλοπαιδαράδες δεν τουε φτιάχνει η ανέχεια αλλά η ασυλία.
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.218
Like
4
Πόντοι
166
Κατηγορίες γιατί ακριβώς κύριε Ναύαρχε;
Για παρανομη χωματερη ισως?
Τοσα αδεια μπουκαλια ταχανε για "ανακυκλωση" οπως ειπε και ο πατερας ενος εκ των συλληφθεντων...
Βεβαια το γεγονος οτι ητανε αλλου τα μπουκλια και αλλου το περιεχομενο τους (βενζινη), σε καμια περιπτωση δε συνιστα την παραβαση της οπλοκατοχης! Ετσι δεν ειναι Βολταιρο?
Βεβαια τις μασκες θα πουνε οτι τις ειχαν για να παιζουνε paintball και τη χειροβομβιδα θα πουνε οτι τη βρηκανε στο δρομο και θα την πηγαινανε την επομενη να την παραδωσουνε και το θεμα θα θεωρηθει ληξαν!
Οι μονοι που θα διαμαρτυρηθουν θα ειναι οι αριστεροι )παλι) για την αυθαιρεσια της αστυνομιας που συλλαμβανει χωρις αποδειξεις κακομοιρα "επαναστατακια"!

Εχεις μηπως αντιρρηση οτι ετσι θα τραβηξει η ιστορια?
 

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
15.364
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Κατηγορίες γιατί ακριβώς κύριε Ναύαρχε;
Να σου βρω χίλιες?Αντίσταση κατά της αρχής,συμμετοχή σε εκδηλώσεις με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων,συσταση συμμορίας,λόγω και εργω εξυβριση,οπλοκατοχή και οπλοχρησία-"13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης"-.....Δυστυχώς το η θεωρία του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ φίλε που τον εχεις και nic σου έχει πολύ ασχημη εφαρμογή στις μερες μας..
 

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Να σου βρω χίλιες?Αντίσταση κατά της αρχής,συμμετοχή σε εκδηλώσεις με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων,συσταση συμμορίας,λόγω και εργω εξυβριση,οπλοκατοχή και οπλοχρησία-"13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης"-.....Δυστυχώς το η θεωρία του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ φίλε που τον εχεις και nic σου έχει πολύ ασχημη εφαρμογή στις μερες μας..


Αντε μωρε΄με τα κάθε κωλοπαιδαράκια σαν κ αυτά που καίνε την Αθήνα.
Εμ τόσο μαλακισμένη αστυνομία έχουμε καλά κανουν τέτοια κωλόπαιδα.

Αλογα και σκυλιά και να δεις αν θα τολμούσαν να κάψουν έστω κ κάδο σκουπιδιών.
 

fabien_66

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2008
Μηνύματα
236
Κριτικές
97
Like
850
Πόντοι
1.061
Αντε μωρε΄με τα κάθε κωλοπαιδαράκια σαν κ αυτά που καίνε την Αθήνα.
Εμ τόσο μαλακισμένη αστυνομία έχουμε καλά κανουν τέτοια κωλόπαιδα.

Αλογα και σκυλιά και να δεις αν θα τολμούσαν να κάψουν έστω κ κάδο σκουπιδιών.
[/quote/]
Το'χουμε κάνει και επέτειο, τρομάρα μας... ! Όπως σε όλους τους επαγγελματικούς κλαδους, έτσι και στους αστυνομικούς, υπάρχουν κάποιοι μαλάκες (ίσως περισσότεροι απ'ότι, ας πούμε, στους ελαιοχρωματιστές). Κάνανε έγκλημα, συνελήφθησαν, θα δικαστούν με βαρύτατες κατηγορίες, ως εκει: νισάφι με τον αφιονισμό που μας έπιασε όλους σαν κοινωνία να "κλαίμε" με κροκοδείλια δάκρυα για τον άτυχο Αλέξη και να διαδηλώνουμε. Για ποιό πράγμα διαδηλώνουν αύριο; για την αυθαιρεσία της αστυνομίας; για το ότι ο Κορκονέας ήταν ένας κομπλεξικός παπάρας; για τους χαμηλούς μισθούς; για να κάνουν μπουγιο;
Άμα είναι έτσι, να πάμε να δείρουμε και όλους τους λεωφορειατζήδες γιατί ένας δικός τους πριν 3-4 χρόνια έστειλε 20 παληκάρια στον Αλιάκμωνα... ¨Ή όλους τους φορτηγατζήδες, γιατί άλλος ένας μαλάκας δικός τους, προσπερνώντας στα Τέμπη, σκότωσε τόσα παιδιά...
Αυτή η χώρα έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει !! Κι ο βλαμμένος ο πρύτανης του Καποδιστριακού, νομίζει ότ θα σταματήσεις τους αληταράδες από το να καταλάβουν την Πρυτανεία και να κατεβάσουν τη σημαία!!! Μα για μαλ.. μας περνάνε ;;;;
 

Επισκέπτης
μη ξεχάσεις στο στριγκάκι να κρύψεις μολότωφ.

Αυριο που θα πονανε ολα τα κομματια της και θα λεει χαλαλι για τα υψηλα ιδανικα να τη δω .. Αλλα προφανως ειναι μαθημενη στο ξυλο και στο καδρονι ..

Για μια ιδεολογια ζουμε αν μη τι αλλο  :sunglasses: :rockon:

τρεχα θα μπει απουσια..


πατε καλα?  :uglystupid: :uglystupid:

 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.494
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
όταν θα πετάς μια μαλακία από προσωπική εμπειρία και την αναγάγεις σε κοινό τόπο της πλειοψηφίας να την τεκμηριώνεις.



Τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν έχουν πάρει δάνειο
13:48 - 20 Μάιος 2009
Τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν έχουν δανειακές υποχρεώσεις σύμφωνα με έρευνα της ΤτΕ. Η μελέτη επικεντρώνεται στη διερεύνηση των κοινωνικοοικονομικών παραγόντων που προσδιορίζουν τόσο το ύψος και τα χαρακτηριστικά του δανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών όσο και τη χρηματοοικονομική πίεση που ασκείται σε αυτά. Για το σκοπό αυτό αξιοποιεί τα πρωτογενή δεδομένα της τρίτης κατά σειρά έρευνας νοικοκυριών που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος (το τελευταίο τρίμηνο του 2007).

Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας προκύπτει [size=12pt]ότι σχεδόν τα μισά ελληνικά νοικοκυριά δεν έχουν δανειακές υποχρεώσεις[/size], αν και το ποσοστό των νοικοκυριών που οφείλει κάποιο δάνειο αυξήθηκε κατά πέντε περίπου εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του 2005.

Αυξημένος είναι επίσης και ο λόγος του χρέους των νοικοκυριών προς το εισόδημα, δηλ. η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών. [size=12pt]Ιδιαίτερα αυξημένη δανειακή επιβάρυνση, που προέρχεται κυρίως από μη ενυπόθηκα δάνεια, καταγράφεται για τα νοικοκυριά του δείγματος που βρίσκονται στο κατώτερο εισοδηματικό κλιμάκιο, αν και το μερίδιο του χρέους αυτών των νοικοκυριών στο συνολικό χρέος των νοικοκυριών είναι πολύ περιορισμένο.[/size]

Όπως και στις προηγούμενες έρευνες, τα αποτελέσματα της έρευνας του 2007 δείχνουν ότι το μέσο χρέος των νοικοκυριών αυξάνεται με την αύξηση του εισοδήματος και της περιουσίας, ιδίως μάλιστα στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των ερευνών [size=14pt]δείχνουν ότι τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα έχουν σχετικά μικρή πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα η οποία μειώνεται σταδιακά, ενώ αυξάνεται το ποσοστό των νοικοκυριών με χρέος τα οποία ανήκουν στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, καθώς και το μερίδιο των εν λόγω νοικοκυριών στο συνολικό χρέος των νοικοκυριών.
[/size]
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως υποδηλώνει μια σημαντική μεταβολή στη δανειοδοτική πολιτική των τραπεζών, η οποία, στο πλαίσιο της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου, φαίνεται ότι τα τελευταία έτη συγκεντρώνεται περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν στην προσέλκυση πελατείας από τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, δηλαδή πελατεία που κατά τεκμήριο μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το χρέος της.

Η άμεση χρηματοοικονομική πίεση, όπως μετρείται από το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων, δηλ. το λόγο των δόσεων προς το εισόδημα, εκτιμάται ότι διαμορφώνεται μέσα σε γενικώς αποδεκτά όρια -- με την έννοια ότι για την πλειονότητα των υπόχρεων νοικοκυριών δεν συνεπάγεται ιδιαίτερες δυσκολίες στην κανονική εξυπηρέτηση των δανείων τους. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αποδοθεί στην πιο αποτελεσματική διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου εκ μέρους των εμπορικών τραπεζών, στο πλαίσιο και των κανονιστικών διατάξεων και οδηγιών της Τράπεζας της Ελλάδος για την εφαρμογή μιας πιο μακροπρόθεσμης και προνοητικής πολιτικής στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Ωστόσο, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο τελευταίων ερευνών καταγράφεται επιδείνωση της χρηματοοικονομικής πίεσης, καθώς το ποσοστό των νοικοκυριών για τα οποία το κόστος εξυπηρέτησης υπερβαίνει το 40% του εισοδήματός τους αυξήθηκε κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες (στο 16% το 2007 από 12% το 2005). Η επιδείνωση αυτή συνδέεται άμεσα με την αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων και την ταχεία αύξηση των τραπεζικών δανείων στην περίοδο μεταξύ των δύο ερευνών.

Οι οικονομετρικές εκτιμήσεις της μελέτης έδειξαν ότι ο βαθμός αστικότητας, η σύνθεση του νοικοκυριού, ο αριθμός των εργαζόμενων μελών, [size=12pt]το εισόδημα και ο πλούτος του νοικοκυριού παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της πιθανότητας ένα νοικοκυριό να έχει δάνειο.[/size] Συγκεκριμένα, η πιθανότητα αυτή είναι υψηλότερη για τα νοικοκυριά που διαμένουν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος, για ζευγάρια με δύο ή περισσότερα παιδιά, για νοικοκυριά με αρχηγό ενδιάμεσης ηλικιακής ομάδας, υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου και εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα.

Επίσης, η πιθανότητα δανεισμού αυξάνεται με την άνοδο του εισοδήματος, της περιουσίας και του αριθμού των εργαζόμενων μελών του νοικοκυριού. Από την άλλη πλευρά, η χρηματοοικονομική πίεση στα υπόχρεα νοικοκυριά, η οποία προέρχεται κυρίως από τα μη στεγαστικά δάνεια, τείνει να μειώνεται όταν αυξάνεται το εισόδημα και η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών.

Τέλος, η μελέτη εκτιμά ότι η βελτίωση στην πληροφόρηση που έχουν στη διάθεσή τους τα πιστωτικά ιδρύματα είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την καλύτερη διαχείριση των πιστωτικών κινδύνων. Θα πρέπει επιπρόσθετα οι τράπεζες να ακολουθούν συνετή και προνοητική πιστοδοτική πολιτική, δηλαδή να εφαρμόζουν τα κατάλληλα κριτήρια στις χορηγήσεις τους και να τιμολογούν με επάρκεια τους πιστωτικούς κινδύνους.

Παράλληλα, τα νοικοκυριά θα πρέπει να σταθμίζουν προσεκτικά τις χρηματοοικονομικές τους ανάγκες και δυνατότητες λαμβάνοντας υπόψη και τις άλλες υποχρεώσεις τους και να ζητούν από τις τράπεζες να τους παρέχουν, όπως άλλωστε οφείλουν, αναλυτικές εξηγήσεις για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δανείων και τους κινδύνους που αυτά ενσωματώνουν. Στο διάστημα αφότου διεξήχθη η εξεταζόμενη στη μελέτη έρευνα, τα χαρακτηριστικά του δανεισμού των νοικοκυριών έχουν φυσικά επηρεαστεί από την εν εξελίξει χρηματοοικονομική κρίση.

Θεωρείται ωστόσο ότι τα γενικά συμπεράσματα για τη δανειοληπτική συμπεριφορά των νοικοκυριών εξακολουθούν να ισχύουν, αν και η χρηματοοικονομική πίεση σε αυτά είχε κατά πάσα πιθανότητα αυξηθεί ιδίως το πρώτο εξάμηνο του 2008, λόγω της αύξησης των επιτοκίων την περίοδο αυτή. Από το Μάρτιο του 2009 όμως παρατηρείται σημαντική μείωση των επιτοκίων, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην ελάφρυνση των νοικοκυριών.
δηλαδή φταιει ο ρεχάγκελ πού προκριθήκαμε καί πρέπει νά φύγει
φταίνε οί τράπεζες πού δανείζουν αυτούς πού θέλουν καί πρέπει νά κλείσουν η νά καούν
φταίνε τά νοικοτυριά πού υπογράφουν μιά συμφωνία μέ τήν τράπεζα καί δέν τήν εκπληρώνουν....
δέν διαφωνώ μέ τό κειμενο σου πρέπει νά διορθωθούν οι τράπεζεσ ΑΛΛΑ έχει ωφεληθεί η πλειοψηφια τού ελληνικού λαού νάσε σίγουρος
περσονακο δέν τσακωνομε μαζί σου ..αλλά πολύ γκρινιάζεις σού φταίνε όλα
εσύ όμως είσαι τέλειος ?/ποιά είναι τά ελατωματά σου έχεις σκεφτεί??έχεις κάνει αυτοκριτικη??
έχω καί εγώ τά ελαττωματά μου όμως..
 

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.642
Like
4
Πόντοι
66
Κατηγορίες γιατί ακριβώς κύριε Ναύαρχε;

αχαχαχαχαχαχαχαχ...
Μωρη ΣΑΒΡΑ δεν αντεχω να μην σε
κερασω αλλο ενα SINGLE MALT..

savrasm.jpg


ΑΝΤΕ ΒΙΒΕΣ

Εισαι αγαπησιαρα  :uglystupid: για αυτο δεν εισαι αντικειμενικη :uglystupid:

Υ.Γ τι θα γινει με το γαριδακι μου (θελω ΠΟΥΡΟ) να το κερασω ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΙΑ..μπουχαχαχαχα
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.494
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Όσο κόσμο έχουν βοηθήσει, άλλο τόσο έχουν καταστρέψει.
Στη γωνία περίμεναν οι περισσότερες για την πρώτη στραβή, προκειμένου να σου τα πάρουν όλα.
Μέχρι και μπόνους έπαιρναν.
Άστο, είμαστε εκτός θέματος εδώ....
δηλαδή νά δώσουν δάνεια γιά σπίτι σέ όλο τόν κόσμο όπως στήν αμερική...είδες τί έγινε??
είδες τί έγινε στό ντουμπαι??
όταν κάνεις μιά συμφωνια πρέπει νά τήν τηρείς διαφορετικά θά έχεις συνεπειες..
μήν τά φορτωνουμε τώρα στίς τράπεζες όταν συμφωνούμε νά πάρουμε δάνειο καί μετα δέν τηρούμε τ'ην συμφωνια
εχεις δικηο όμως είμαστε εκτός θέματος κάποια στιγμή νά ανοιξουμε ένα θέμα καί νά τά πούμε ..
νομίζω άλλωστε πολλά  μέλη δουλεύουν σέ τράπεζα καί θα πούμε τίς απόψεις μας καί θά μάς πούν τήν γνώμη τους..
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Να σου βρω χίλιες?Αντίσταση κατά της αρχής,συμμετοχή σε εκδηλώσεις με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων,συσταση συμμορίας,λόγω και εργω εξυβριση,οπλοκατοχή και οπλοχρησία-"13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης"-.....Δυστυχώς το η θεωρία του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ φίλε που τον εχεις και nic σου έχει πολύ ασχημη εφαρμογή στις μερες μας..

Και από που προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα 2 άτομα συνδέονται άμεσα με τις κατηγορίες αυτές;;;;
(δεν θα σχολιάσω την ουσία των κατηγοριών που προτείνεις, για παράδειγμα οπλοχρησία, ΠΩΣ και ΠΟΥ;;; )

Βρέθηκαν αποτυπώματα τους;;;;
(διότι στην περίπτωση της γιάφκας στο Χαλάνδρι εντάλματα βγήκαν μόνον για αυτούς που βρέθηκαν αποτυπώματα τους ή άλλο υλικό πάνω στις κατσαρόλες. Εδώ προτείνεις διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης από την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα;;; )

Γιατί αποκλείεις την περίπτωση να περνούσαν από εκεί πέρα και απλά να βρέθηκαν στον χώρο;;;;
Πως αποκλείεις ότι δεν τους προσήγαγαν μόνον για εξακρίβωση στοιχείων;;;

Και στην κοσμοθεωρία του Βολταίρου Κύριε Ναύαρχε όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθούν από την Δικαιοσύνη ένοχοι.
 

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.642
Like
4
Πόντοι
66
Και από που προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα 2 άτομα συνδέονται άμεσα με τις κατηγορίες αυτές;;;;
(δεν θα σχολιάσω την ουσία των κατηγοριών που προτείνεις, για παράδειγμα οπλοχρησία, ΠΩΣ και ΠΟΥ;;; )

Βρέθηκαν αποτυπώματα τους;;;; :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: (ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ)
(διότι στην περίπτωση της γιάφκας στο Χαλάνδρι εντάλματα βγήκαν μόνον για αυτούς που βρέθηκαν αποτυπώματα τους ή άλλο υλικό πάνω στις κατσαρόλες. Εδώ προτείνεις διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης από την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα;;; )

Γιατί αποκλείεις την περίπτωση να περνούσαν από εκεί πέρα και απλά να βρέθηκαν στον χώρο;;;; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Πως αποκλείεις ότι δεν τους προσήγαγαν μόνον για εξακρίβωση στοιχείων;;;
[size=15pt]
Και στην κοσμοθεωρία του Βολταίρου Κύριε Ναύαρχε όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθούν από την Δικαιοσύνη ένοχοι. (sic)[/size]

Τωρα μας επεισες στην ελλαδα η δικαιοσυνη ειναι ΒΡΑΧΟΣ :uglystupid:
 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Και στην κοσμοθεωρία του Βολταίρου Κύριε Ναύαρχε όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθούν από την Δικαιοσύνη ένοχοι.

εδώ όμως εδώ κι ένα χρόνο μιλάμε για "δολοφονία" του Αλέξη, χωρίς να έχει αποδειχθεί ακόμα απ τη δικαιοσύνη...

απλά μια επισήμανση κάνω βολταίρε....
 

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Μηνύματα
30.768
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom