You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
200 $ το βαρέλι;;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 88
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Η καλύτερη ενεργειακή πολιτική είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Η χειρότερη ενεργειακή πολιτική είναι η κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων. Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, βέβαια.
Προφανώς και θα έχουμε συνέπειες οι οποίες όμως θα είναι πολλαπλάσιες και πολύ σοβαρότερες σε περίπτωση ατυχήματος σε εργοστάσιο μέσα στον ελλαδικό χώρο. Η Γαλλία που ανέφερες, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πυρηνικά εργοστάσια, είναι σοβαρές χώρες. Η Ελλάδα δυστυχώς, ΔΕΝ είναι. Αυτό αποδεικνύεται και στην εξελισσόμενη κρίση με το ηλιέλαιο. Κοίτα γύρω σου και δες τι γίνεται.
Υπάρχει και το θέμα της σεισμικότητας του ελλαδικού χώρου που είναι επίσης σοβαρό και πρέπει να ληφθεί υπόψη.
παντως φιλε η ελλαδιτσα σε λιγο θα χρυσοπλυρωνει το ρευμα απο αλβανο-τουρκια με υπερσυγχρονουες αντιδραστηρες που θα εχουν..αλλα θα ειμαστε υπερυφανοι...οτι αν τυχον γινει ατυχημα η μολυνση θα σεβαστει το ελληνικο συνορο....
Προφανώς και θα έχουμε συνέπειες οι οποίες όμως θα είναι πολλαπλάσιες και πολύ σοβαρότερες σε περίπτωση ατυχήματος σε εργοστάσιο μέσα στον ελλαδικό χώρο. Η Γαλλία που ανέφερες, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πυρηνικά εργοστάσια, είναι σοβαρές χώρες. Η Ελλάδα δυστυχώς, ΔΕΝ είναι. Αυτό αποδεικνύεται και στην εξελισσόμενη κρίση με το ηλιέλαιο. Κοίτα γύρω σου και δες τι γίνεται.
Υπάρχει και το θέμα της σεισμικότητας του ελλαδικού χώρου που είναι επίσης σοβαρό και πρέπει να ληφθεί υπόψη.
CIVIL111
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 25 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 22
- Like
- 18
- Πόντοι
- 5.775
κυριοι αυτα που λετε ειναι ενα μερος του προβληματος
αλλα για να καταλαβουμε το προβλημα πληρως πρεπει να δουμε
και το αποτελεσμα που επιθυμουν να επιτυχουν καποιοι
κοινως το οφελος και δεν πρεπει να σταθουμε μονο στον οικονομικο τομεα
διοτι η υπερσυγκεντρωση πλουτισμου σε λιγα ατομα παγκοσμιως δεν συμφερει
κανεναν απο αυτους που κινουν τα νηματα της παγκοσμιας οικονομιας!
φιλε ενα υπερσυγρονο πυρηνικο εργοστασιο κοστιζει γυρω στο εναμισι δις εβρω...ποσο οχι απαγορευτικο για την ελλαδα..αν αναλογιστουμε τι σπαταλες γινονται αλλου...εδω η βουλγαρια χτιζει δευτερον με ρωσικη τεχνολογια..απολυτως ασφαλη...και ευτηχως ειναι η μονη φιλικη γυτονικη χωρα..
21 γκραμς ανεφερες συσμικοτητα....η πιο σεισμογενεις χωρα ειναι η ιαπωνια...και σε πληροφορω οτι εχει αρκετους πυρηνικους αντιδραστηρες....οσον αφορα το πρωτο σου επιχειρημα αδελφε δεν βλεπω τι διαφορα θα εχει αν απεχει ενας ελληνικος αντιδραστηρας απο τον αλβανικο 50 χιλιομετρα...το λεω λογω γνωσης αυτο και οχι συναισθηματικα...δεν ειμαι φαν της πυρηνικης ενεργειας απλα ειμαι ρεαλιστης..
CIVIL111
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 25 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 22
- Like
- 18
- Πόντοι
- 5.775
φιλε ενα υπερσυγρονο πυρηνικο εργοστασιο κοστιζει γυρω στο εναμισι δις εβρω...ποσο οχι απαγορευτικο για την ελλαδα..αν αναλογιστουμε τι σπαταλες γινονται αλλου...εδω η βουλγαρια χτιζει δευτερον με ρωσικη τεχνολογια..απολυτως ασφαλη...και ευτηχως ειναι η μονη φιλικη γυτονικη χωρα..
σορρυ φιλε μου που επιμενω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
οι ποσοτητες της ενεργειας που παραγονται απο την σχαση του (ουρανιου κ.α )ειναι απιστευτα μεγαλες
και παντα αν και δεν τα λενε "μικροδιαρροες" ραδιενεργειας Υπηρχαν και θα Υπαρχουν οτι και να γινει!
και προτιμας ρε συ να αιμοραγεις οικονομικα και να εξαρτασαι σε ευαισθητα εθνικα θεματα απο τουρκια-αλβανια...και αν η τουρκια εξελιχθει σε ιραν...και εντρυφησει σε αλλου ειδους ερευνα τι θα κανεις?δεν ειμαι φαν αυτης της ενεργειας σου τονιζω...απλα δεν πασχω απο το συνδρμο να πιστευω οτι ολοι οι αλλοι ειναι κουτοφραγκοι και εμεις οι πιο εξυπνοι
21 γκραμς ανεφερες συσμικοτητα....η πιο σεισμογενεις χωρα ειναι η ιαπωνια...και σε πληροφορω οτι εχει αρκετους πυρηνικους αντιδραστηρες....οσον αφορα το πρωτο σου επιχειρημα αδελφε δεν βλεπω τι διαφορα θα εχει αν απεχει ενας ελληνικος αντιδραστηρας απο τον αλβανικο 50 χιλιομετρα...το λεω λογω γνωσης αυτο και οχι συναισθηματικα...δεν ειμαι φαν της πυρηνικης ενεργειας απλα ειμαι ρεαλιστης..
Ναι, η Ιαπωνία. Αλλά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η Ιαπωνία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.
Αυτό που λες για την Αλβανία δεν το ξέρω αλλά ακόμα κι αν κατασκευάσουν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς για να γεμίσουμε πυρηνικά εργοστάσια;
Μετά από μισό αιώνα λειτουργίας πυρηνικών εργοστασίων ανακαλύπτουμε και πάλι την πυρηνική ενέργεια; Μετά από τόσα σοβαρά προβλήματα και ατυχήματα; Αυτή είναι η πρόοδος;
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
μην ξεχνάς και την πολύ μικρή χρέωση σε φτωχούς Αμερικάνους από την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας....
εμείς μια ζωή θα στήνουμε κώλο.......
Τι λε ρε.
Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.
Εκτός και αν επειδή πρόκειται για τον Συνασπισμό (δήμαρχος Καισαριανής) θέλεις να τα αγνοείς.
Ο Δήμος Καισαριανής διερευνά τις δυνατότητες προμήθειας πετρελαίου απ' ευθείας από την Βενεζουέλα, σε τιμή πολύ χαμηλότερη από εκείνη της ελεύθερης αγοράς. Στόχος του δημάρχου Σπύρου Τζόκα, είναι με αυτόν τον τρόπο τόσο να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του Δήμου (π.χ.απορριματοφόρα), όσο και να προμηθεύσει με φτηνό πετρέλαιο τους φτωχότερους δημότες, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία για μία ικανή ποσότητα.
Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες άρχισε να προμηθεύει με φτηνό πετρέλαιο, αρχικά, Δήμους της Λατινικής Αμερικής, σε μία προσπάθεια να συσφίξει τις σχέσεις του με τις χώρες της περιοχής, περιορίζοντας την πολιτικό-οικονομική επιρροή των ΗΠΑ και κερδίζοντας εξωτερικούς υποστηρικτές. Στη συνέχεια, ενίσχυσε συνοικίες φτωχών μαύρων στις ΗΠΑ, εκθέτοντας έτσι την αμερικανική υπερδύναμη που δεν στάθηκε ικανή να φροντίσει τους μη προνομιούχους πολίτες της.
Η Βενεζουέλα ενδιαφέρεται πλέον για την επιλεκτική πώληση φτηνού πετρελαίου και σε Δήμους της Ευρώπης. Ήδη ο Δήμος του Λονδίνου (του οποίου ο δήμαρχος, Κεν Λίβικστον, προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος και καταδίκασε τον αμερικανοβρετανικό πόλεμο στο Ιράκ), προμηθεύεται πετρέλαιο με τον συγκεκριμένο τρόπο. Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Τσάβες, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διοργάνωσε διεθνή διάσκεψη στις 9-11 Νοεμβρίου, με τη συνδρομή του Δήμου Λονδίνου, με βασικό θέμα τη διοργάνωση δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων για την παροχή πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.
Προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων και Δήμων απ' όλη την Ευρώπη. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αλλά και ο δήμαρχος Καισαριανής. Τα έξοδα της μετάβασης και της διαμονής καλύφθηκαν από το Δήμο του Λονδίνου.
Στη διεθνή διάσκεψη, ο κ. Τζόκας, πρότεινε την οργάνωση δικτύου πόλεων στην Ελλάδα με στόχο να εξευρεθούν οι τρόποι παροχής πετρελαίου στις πόλεις του δικτύου και στους κατοίκους αυτών φθηνότερο κατά 40% της σημερινής του αξίας. Για το θέμα αυτό υπήρξε ιδιαίτερη συνάντηση του δημάρχου με εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Βενεζουέλας και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρότασης.
Ειδικότερα, εξετάστηκε το θέμα της μεταφοράς έτοιμων προϊόντων από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα .Το προβλεπόμενο κόστος ναύλου μεταφοράς ανά μετρικό τόνο είναι 18-21 δολάρια για φορτίο περ.100.000 (συνήθη φορτία 80-135.000 ΜΤ), με επιπλέον κόστος ασφάλισης 0,3-0,5 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Οι τιμές αυτές αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που θεωρητικά υπάρχει πληθώρα ελεύθερων διαθέσιμων πλοίων στη Ν. Αμερική. Σε περίπτωση συμβολαίου μακράς διάρκειας, οι ναύλοι ενδεχομένως θα είναι μειωμένοι 10-20%.
Ένα βασικό θέμα που επίσης εξετάζεται, πριν από πιθανή συμφωνία, είναι εάν τα ελληνικά διυλιστήρια (ΕΛ.ΠΕ. - Motor Oil) είναι πρόθυμα να διαθέσουν αποθηκευτικούς χώρους για τέτοια φορτία, όπως επίσης και το τίμημα αποθήκευσης που θα ζητηθεί το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι 3-4 δολάρια ανά μετρικό τόνο για δίμηνη αποθήκευση.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007
Και αφού το ΚΚΕ πήγε στην Βενεζουέλα (με έξοδα του Λονδρέζου φορολογούμενου, αλλά δεν γαμιέται τώρα - το κακό είναι ότι ο Κεν μας τελείωσε) ΓΙΑΤΙ δεν έκλεισε και αυτό μία πολύ καλή συμφωνία;
κυριοι αυτα που λετε ειναι ενα μερος του προβληματος
Και γιατι να μην ειμαστε και εμεις σοβαροι μαλλον γιατι να μην το απαιτουμε,οι αλλοι που προαΗ καλύτερη ενεργειακή πολιτική είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Η χειρότερη ενεργειακή πολιτική είναι η κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων. Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, βέβαια.
νεφερες τι ειναι μηπως εχουν κανα αρχιδι παραπανω?
CIVIL111
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 25 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 22
- Like
- 18
- Πόντοι
- 5.775
ασφαλεια δεν σου εγγυαται κανεις ουτε οταν αγοραζεις αμαξι και βγαινεις στην εθνικη φιλε μου...δεν συμαινει ομως οτι δεν θα αγορασεις αμαξι η δεν θα οδηγεις..
το αποτελεσμα συγκρουσης 50 αυτοκινητων ισως πληγωσει αρκετους ανθρωπους
το αποτελεσμα διαρροης 50 γραμμαριων ουρανιου 235 ισως πληγωσει την ελλαδα ολη
και βαλε και κατι απο βαλκανια!!!!!
21 γκραμς υποτιμας την ελλαδα...δεν εχει πιο καλους επιστημονες απο ελλαδα...απλα οι ιαπωνες ειναι ρεαλιστες...εκτος αν φτιαξουμε ενα τοιχο 100 χιλιομετρα υψος ωστε αν γινει κατι σε γοιτονικη χωρα να σταματησει η μολυνση στα συνορα μας..
οκ,σιβιλ τοτε επεβαλε και στους γειτονες να μην κανουν πυρηνικα εργοστασια...για να μην πληγωθει η ελλαδα και τα βαλκανια σε περιπτωση ατυχηματος...εκτος αν προτιμας να αγοραζουμε απο τους αλλους φιλε μου..αλλα εγω δεν θεωρω τοσο πλουσια την ελλαδιτσα..
CIVIL111
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 25 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 22
- Like
- 18
- Πόντοι
- 5.775
οκ,σιβιλ τοτε επεβαλε και στους γειτονες να μην κανουν πυρηνικα εργοστασια...για να μην πληγωθει η ελλαδα και τα βαλκανια σε περιπτωση ατυχηματος...εκτος αν προτιμας να αγοραζουμε απο τους αλλους φιλε μου..αλλα εγω δεν θεωρω τοσο πλουσια την ελλαδιτσα..
εγω δεν επιβαλλω σε κανεναν τιποτα απλα αναφερω καποια πραγματα για την χρηση της πυρηνικης ενεργειας.
spartakos2000
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Απρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
δεν έχετε καταλάβει κάτι σε σχέση με την πυρηνική ενέργεια... αυτοί που αντιδρούν βασικά δεν το κάνουν κατά πρώτο λόγο για το αν συμβεί κάποιο ατύχημα αλλά περισσότερο για ειρηνικούς λόγους που από την εποχή που θα αρχίσει όλος ο κόσμος να ασχολείται με τον εμπλουτισμό ουρανίου δεν θα θέλει και πολύ κάποιοι παράφρονες να το χρησιμοποιήσουν και για στρατιωτικούς σκοπούς..
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
αλλωστε η "ΤΟΣΟ" απαραιτητη χρηση της πυρηνικης ενεργειας
ισως να εξηγει την τοσο μεγαλη και ανεξελεγκτη ανοδο του πετρελαιου!!!!
Αυτό τι σχέση έχει;;;;
Αφού παγκοσμίως μόνον ένα 20% με 25% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από υδρογονάθρακες (και μαζί με το φυσικό αέριο νομίζω).
Είναι ξεκάθαρο ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίουν είναι υπερπολλαπλάσια της ανόδου της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 301
- Εμφανίσεις
- 26K
- Απαντήσεις
- 47
- Εμφανίσεις
- 6K
- Απαντήσεις
- 86
- Εμφανίσεις