Νέα

200 $ το βαρέλι;;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 88
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
CIVIL111

CIVIL111

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
5.775
το πετρελαιο ανεβαινει φιλε μου γιατι αυξανεται η ζητηση απο κινα-ινδια και τα αποθεματα μειωνονται....παιχνιδια μπορει να γινονται παντα αλλα η βασικη αιτια αυτη ειναι.
ειναι και αυτο ενα ζητημα,παντως φαινεται να ειναι σιγουρο
φετος οτι στον τομεα της ενεργειας θα εχουμε παγκοσμια
δυσαρεστες εξελιξεις με απροοπτα αποτελεσματα δυστυχως!

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
ολες οι θεωρειες σπαρτακε ειναι καλες και σωστες αλλα στο τελος τελος αν εχω ενα ιραν απεναντι μου...με την παλιοβομβα εγω τι θα κανω...θεμα επιλογης ειναι...τωρα βεβαια θα κατηγορηθω ειμαι σιγουρος...απλα παιδια σκεφτειτε οτι η μολυνση δεν σταματαει για ελεγχο σεγκεν στα συνορα...

spartakos2000

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
ολες οι θεωρειες σπαρτακε ειναι καλες και σωστες αλλα στο τελος τελος αν εχω ενα ιραν απεναντι μου...με την παλιοβομβα εγω τι θα κανω...θεμα επιλογης ειναι...τωρα βεβαια θα κατηγορηθω ειμαι σιγουρος...απλα παιδια σκεφτειτε οτι η μολυνση δεν σταματαει για ελεγχο σεγκεν στα συνορα...
καλά όσο βρήκανε πυρηνικά στο Ιράκ τόσο θα βρούνε και στο Ιράν...

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
υπαρχει η ενεργειακη λυση με τα πολλα μικρα φραγματα παντως...αξιζει να μελετηθει στην ελλαδα αυτο...να συγκρατειται το νερακι..αλλα ποιος ασχολειται τωρα...

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
σπαρτακε δεν μιλαω για το ιραν συγκεκριμενα...μεταφορικα μιλαω..

OP
OP
CIVIL111

CIVIL111

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
5.775
Αυτό τι σχέση έχει;;;;

Αφού παγκοσμίως μόνον ένα 20% με 25% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από υδρογονάθρακες (και μαζί με το φυσικό αέριο νομίζω).

Είναι ξεκάθαρο ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίουν είναι υπερπολλαπλάσια της ανόδου της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια.

οταν γινεται κατι παραλογο φιλε μου τελειωνει η λογικη και πρεπει να την ψαχνουμε και λιγο διαφορετικα
οταν σου λενε οτι για να εχεις ενεργεια πρεπει να πληρωνεις ενα Α ποσο ενω μπορεις να εχεις την ιδια
ενεργεια με Α/2 τοτε σε ωθουν χωρις να το εχεις παρει χαμπαρι στην χρηση της ενεργειας
που αυτοι θελουν κοινως δημιουργουν μια τεχνητη κριση για να περασουν αυτα τα ζητηματα που αυτοι θελουν.

spartakos2000

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
σπαρτακε δεν μιλαω για το ιραν συγκεκριμενα...μεταφορικα μιλαω..
αυτή την στιγμή η Αμερική παίζει το ποιο βρώμικο παιχνίδι και η Ευρώπη κοιτάζει με απάθεια πάλι καλά που υπάρχει και η Ρωσία στην μέση..

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
αυτο που υποστηριζω εγω σιβιλ ειναι οτι υπαρχουν λυσεις πολλες..απλα δεν θελω τουλαχιστον να εξαρτωμαι απο αλλους και να αγοραζω ρευμα απο εχθρικα διακειμενες χωρες...εχουμε αιολικη για τα περισσοτερα νησια του αιγαιου..τα μικρα φραγματα στη ηπειρωτικη ελλαδα...για συγκρατηση νερου....απλα αν ειναι να αγοραζω απο τους αλλους που διαθετουν αντιδραστηρες...καλυτερα να διαθετω ο ιδιος..

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
δεν ειναι αγια και η ρωσσια φιλε σπαρτακε..απλα πιστευω οτι την συγκεκριμενη στιγμη συμπιπτουμε γεωπολιτικα στα συμφεροντα μας..

spartakos2000

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
η χώρα μας μπορούσε να έχει λύσει το ενεργειακό της πρόβλημα η στην αντίθετη πλευρά να είχε περισσότερα κέρδη αν δεν υπήρχαν αποικιοκρατικές συμβάσεις πχ με την Πεσινέ που είναι ο ποιο ενεργοβόρος καταναλωτής στην χώρα μας δηλαδή καταναλώνει όσο όλη η υπόλοιπη Ελλάδα δηλαδή το 50% της ενέργειας και το πληρώνει με τιμές πολύ κάτω του κόστους και τα κέρδη αυτής της εταιρείας μόνο Ελληνικά δεν είναι αλλά και το παραγόμενο αλουμίνιο δεν επεξεργάζεται εδώ στην Ελλάδα αλλά τα προϊόντα του  εισάγονται και πληρώνονται αδρά από τον Έλληνα καταναλωτή..

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...αν εχω ενα ιραν απεναντι μου...με την παλιοβομβα εγω τι θα κανω...

Δεν το καταλαβαίνω αυτό (έστω κι αν το λες "μεταφορικά"):

Δηλαδή τώρα δεν έχεις:
ΗΠΑ
Ρωσία
Αγγλία
Γαλλία
Ουκρανία (not sure)
Ινδία
Πακιστάν
Κίνα
Ισραήλ
και άλλους που πιθανόν ξεχνάω
Με την "παλιοβόμβα"?

Κατά ποιά λογική δηλαδή να μην έχει το Ιραν, ή και εμείς?
Και δε μιλάω να "αγοράσουμε" τρείς βόμβες να τις έχουμε. Μιλάω για κάποιον που η τεχνολογία του και τα οικονομικά του προόδευσαν τόσο, που κατάφερε και την έφτιαξε. Όπως οι ΗΠΑ το 1945, και η ΕΣΣΔ το 1948, και οι άλλοι κατόπιν.
Ποιός θα με σταματήσει? Και πως? Και γιατί?

Και δε νομίζω ότι πρέπει να μπερδεύουμε τη βόμβα με την παραγωγή ενέργειας, έστω κι αν τεχνολογικά είναι "συγγενείς" επιστήμες.

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
σταυρο51 συμφονω απολυτα μαζι σου..εννοουσα οτι πρεπει να αντιδρασω και εγω αν καποιου αγαπητου γειτονα περασει απο το μυαλο να κανει ερευνες σε αλλο επιπεδο..

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
θα μας σταματησει η ατελειωτη ητοπαθεια μας σταυρο...και η παθητικη φιληρινικη σταση μας που αντιδραει παντα στην ενδυναμωση της ελλαδος...αλλα τηρει σταση ιχθυως στην ενδυναμωση δυντηικων αντιπαλων...και δεν μιλαω μονο για στατιωτικο τομεα....μην κατηγορηθω για στρατοκαυλος..

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
θα μας σταματησει η ατελειωτη ητοπαθεια μας σταυρο...και η παθητικη φιληρινικη σταση μας που αντιδραει παντα στην ενδυναμωση της ελλαδος...αλλα τηρει σταση ιχθυως στην ενδυναμωση δυντηικων αντιπαλων...και δεν μιλαω μονο για στατιωτικο τομεα....μην κατηγορηθω για στρατοκαυλος..

Δεν είναι παθητική άποψη αυτή ρε φίλε. Παθητική άποψη είναι να "επιστρέφεις" στην πυρηνική ενέργεια ενώ γνωρίζεις ότι είναι η πιο επικίνδυνη και η πιο καταστρεπτική μορφή ενέργειας που έχει παράγει ο άνθρωπος μέχρι σήμερα.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Έχει σκεφτεί κανείς πόση εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να γίνει σε παγκόσμιο, σε κρατικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο; Τι είναι πιο σημαντικό η ευζωία μας ή η προστασία του περιβάλλοντος; Μπορεί να υπάρξει ευζωία αν καταστρέψουμε το περιβάλλον; Κατασκευάζοντας πυρηνικά εργοστάσια συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος ή του δίνουμε τη χαριστική βολή;

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
250$ τον σεπτέμβρη σύμφωνα με τις συμφωνίες

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Πεφτει παιδες.
Λετε να δουμε καμια ασπρη μερα?

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
88
Πόντοι
66
Πεφτει παιδες.
Λετε να δουμε καμια ασπρη μερα?

Δυστηχώς ΟΧΙ! Αν μιλήσεις με κάποιον που ασχολείται χρηματιστηριακά με τον εμπόριο πετρελαίου... θα σου εξηγήσει τις παραμέτρους και γιατί ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ !!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom