Νέα

17 Νοέμβρη.. Παρά(Ξένη) μέρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα LeonAth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 37 άτομα (10 μέλη και 27 επισκέπτες)
Εγγρ.
12 Οκτ 2015
Κριτικές
4
Like
6
Πόντοι
1
Για φωτισε μας ρε τύπε για τα βασανιστηρια της Δαμανακη, γιατι ειμαι πολυ περιεργος.
Και κυριως απο πού το γνωριζεις.

Επειδή σε βλέπω ότι παντού και πάντοτε μιλάς τεκμηριωμένα πες μου εσύ από που γνωρίζεις τα περί αντιθέτου.

Εγγρ.
12 Οκτ 2015
Κριτικές
4
Like
6
Πόντοι
1
καλά κοίταξε τα χάλια σου που ρωτάς αν ήταν στο πολυτεχνείο ο γεωργιάδης βλάκα...
Καλά εδώ ο Παπούλιας 11 χρόνων είχε εξολοθρεύσει μια μεραρχία Γερμανών στον μπουμπούκο σου κόλλησες;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Επειδή σε βλέπω ότι παντού και πάντοτε μιλάς τεκμηριωμένα πες μου εσύ από που γνωρίζεις τα περί αντιθέτου.
Α οχι τύπε.
Οπως λεμε και στα νομικα, "αυτος που ισχυριζεται κατι, το αποδεικνυει κιολας".
Εσυ ισχυριστηκες περι βασανισμων. Και περιμενω να ακουσω πού και πώς.

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Εγγρ.
12 Οκτ 2015
Κριτικές
4
Like
6
Πόντοι
1
Α οχι τύπε.
Οπως λεμε και στα νομικα, "αυτος που ισχυριζεται κατι, το αποδεικνυει κιολας".
Εσυ ισχυριστηκες περι βασανισμων. Και περιμενω να ακουσω πού και πώς.
Ανέτρεξε σε επίσημη πολυετή μελέτη του Εθν.Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών με επικεφαλής τους κατά καιρούς Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για να σε βοηθήσω έχουν γίνει δύο έρευνες για το Πολυτεχνείο,η μία για τα θύματα και η άλλη για τους βασανισμούς.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Ανέτρεξε σε επίσημη πολυετή μελέτη του Εθν.Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών με επικεφαλής τους κατά καιρούς Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για να σε βοηθήσω έχουν γίνει δύο έρευνες για το Πολυτεχνείο,η μία για τα θύματα και η άλλη για τους βασανισμούς.
Ωραια, δεν μπορεις να μου πεις επιγραμματικά?

Εγγρ.
12 Οκτ 2015
Κριτικές
4
Like
6
Πόντοι
1
Ωραια, δεν μπορεις να μου πεις επιγραμματικά?
Εαν δεν κανω λάθος σε μια υπόθεση μελετάς ολόκληρη την δικογραφία.Για να βγαλεις ολοκληρωμένα συμπεράσματα θα πρέπει να δεις πλήρη τη συγκεκριμένη μελέτη.
Οπότε ανέτρεξε,διάβασε και τα ξαναλέμε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Εαν δεν κανω λάθος σε μια υπόθεση μελετάς ολόκληρη την δικογραφία.Για να βγαλεις ολοκληρωμένα συμπεράσματα θα πρέπει να δεις πλήρη τη συγκεκριμένη μελέτη.
Οπότε ανέτρεξε,διάβασε και τα ξαναλέμε.
Καλως...

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
 Κι αυτοί που εξαργύρωσαν ρε καραγκιόζη (αποφεύγω να βρίζω αλλά εσύ άρχισες πρώτος!) τα ίδια έκαναν!!
Απλά εγώ έχω το θάρρος και τα λέω, δεν παριστάνω τον ήρωα. (Όταν βλέπω οδό Ηρώων Πολυτεχνείου" λέω "Για εμάς λέει ρε σύ!" και γελάω!)
Άλλο που τώρα είναι υπουργοί και περιφεριάρχες.
Επί τη ευκαιρία εσύ ΗΣΟΥΝ για να έχεις προσωπική άποψη; Είπα να μου απαντήσει κάποιος που να ήταν. Αν ήσουν αγέννητος ή πήγαινες στο νηπιαγωγείο χέστηκα για την άποψή σου...

Υ.Γ. Επειδή τώρα είδα το συμπλώρωμα στο ποστ σου, ΗΜΟΥΝ και χέστηκα διπλά αν δεν με πιστεύεις. Κάποιοι της παράταξής σου που έχουμε ανταλλάξει π.μ. και με ξέρουν, γνωρίζουν πως λέω αλήθεια...

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

kongas

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
16
ακομα γιορταζεται αυτη η μπαρουφα του πολυτεχνειου?
μηπως τιμουν τους δηθεν νεκρους μεσα σε αυτο?

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.436
Πόντοι
206
Ξεθάβω αυτό το νήμα που ίσως να έχει ενδιαφέρον μέρα που είναι. Νιώθω ότι έχει ξεχαστεί-απωθηθεί στη συνείδηση του πολύ κόσμου και είναι πλέον μια επέτειος που έχει νόημα σε μια μερίδα αριστερών με επαναστατικές τάσεις.
Κυρίως όμως η γενιά που εκπροσωπεί αυτήν την ημέρα θεωρείται αποτυχημένη και υποκριτική από τους απόγονους της λόγω των ατασθαλιών που οδήγησαν στα μνημόνια.
Καλή αρχή συζήτησης και καλή ηλιόλουστη Κυριακή να έχουμε.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.188
Πόντοι
3.846
Η περίφημη "γενιά του Πολυτεχνείου" όπως και η γενιά του Μάη του 68 στη Γαλλία, χαρακτηρίστικε από όσους ανήλθαν στην εξουσία εκμεταλλευόμενοι την παρουσία τους (την όποια παρουσία τους για την ακρίβεια) στην κατάληψη. Υπάρχουν και πιο έντιμοι που δε διεκδίκησαν τίποτα, κάποιοι μάλιστα σαν τον Παπαχρήστο έχουν δηλώσει αηδιασμένοι.
Στους νεότερους όλο το σκηνικό χούντα-Πολυτεχνείο-Κύπρος δε λέει τίποτα, μία ακόμη μέρα για να μη κάνουν μάθημα. Ακόμη και στη δική μου γενιά μας δίδασκαν τη μούφα για νεκρούς στα κάγκλα του Πολυτεχνείου, το Πολυτεχνείο που έριξε τη χούντα, εκατοντάδες νεκροί και αντίστοιχες μαλακίες. Και στους ακροδεξιούς βέβαια λένε ότι η εικόνα του τανκ ήταν γυρισμένη από το ΚΚΕ σε στούντιο, ότι οι φοιτητές έφυγαν επειδή έπεσαν δακρυγόνα, μηδέν νεκροί ,προβοκάτσια των Αμερικάνων για να πέσει ο Παπαδόπουλος που ήταν αντιαμερικάνος μέγας και θα μας έκανε Σαουδική Αραβία και αντίστοιχες πίπες. Για τους μπαχαλάκηδες μια πολύ καλή ευκαιρία να εκτονώσουν το μίσο τους, να κάνουν τη φιγούρα τους και να αποδείξουν ότι και καλά είναι αγωνιστές.

Σαν φοιτητής αλλά και αργότερα, πήγα και σε πορείες, έχω διαβάσει, έχω συζητήσει με συνομήλικους των γονιών μου που έζησαν τα γεγονότα, έχω ακούσει όλες τις πλευρές. Αυτό που μένει για μένα είναι το εξής:
- Ο Παπαδόπουλος έβαλε ελεύθερους σκοπευτές να ρίχνουν σε αόπλους. Οχι άοπλους μπαχαλάκηδες, όχι σε σεσημασμένους αντιστασιακούς, άοπλους πολίτες. 24 νεκροί άοπλοι πολίτες.
- Η κατάληψη του Πολυτεχνείου που αποτελεί συνέχεια της κατάληψης της Νομικής είχε σαν βαθύτερο αίτιο την προσπάθεια της χούντας να το γυρίσει σε συγκεκαλυμένη δικτατορία με εκλογές και Μαρκεζίνη σκιώδη πρωθυπουργό και αφορμή τις φοιτητικές εκλογές. Στην κατάληψη πήγαν φοιτητές, αριστεροί ,αναρχικοί, ανένταχτοι και πολλοί νέοι από περιέργεια. Γύρω από το Πολυτεχνείο μαζεύτηκε πολύ κόσμος κυρίως από περιέργεια και για να διαμαρτυρηθεί. Ήταν η δεύτερη μαζική διαμαρτυρία της επταετίας ,η πρώτη ήταν λίγο πριν οι αγρότες από τα Μέγαρα.
- Το ΚΚΕ που σήμερα μας το παίζει μπροστάρης ήταν ενατίον της κατάληψης. Ήθελαν να γίνουν φοιτητικές εκλογές επειδή πίστευαν ότι θα έδειχναν τη δύναμή τους. Στα μέλη τους έλεγαν να μην πάνε. Έφτασαν δε και στο σημείο κάποιοι πιο φανατικοί του ΚΚΕ να ισχυρίζονται ότι το Πολυτεχνείο είχε οργανωθεί από τη CIA.
- Σήμερα στην πορεία πάνε κάποιοι μεγαλύτεροι που συνήθως είναι οργανωμένοι στην αριστερά και πάνε σε όλες τις πορείες, αριστεροί φοιτητές και κάποιοι έντεχνοι ρομαντικοί. Γενικά ο κόσμος είναι όλο και λιγότερος. Οι μπαχαλάκηδες το έχουν κάνει έθιμο να τα σπάνε 17 Νοέμβρη ,όπως είναι και έθιμο να τα σπάνε 6 Δεκέμβρη. Τα παιδιά είναι των παραδόσεων.

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.436
Πόντοι
206
Η περίφημη "γενιά του Πολυτεχνείου" όπως και η γενιά του Μάη του 68 στη Γαλλία, χαρακτηρίστικε από όσους ανήλθαν στην εξουσία εκμεταλλευόμενοι την παρουσία τους (την όποια παρουσία τους για την ακρίβεια) στην κατάληψη. Υπάρχουν και πιο έντιμοι που δε διεκδίκησαν τίποτα, κάποιοι μάλιστα σαν τον Παπαχρήστο έχουν δηλώσει αηδιασμένοι.
Στους νεότερους όλο το σκηνικό χούντα-Πολυτεχνείο-Κύπρος δε λέει τίποτα, μία ακόμη μέρα για να μη κάνουν μάθημα. Ακόμη και στη δική μου γενιά μας δίδασκαν τη μούφα για νεκρούς στα κάγκλα του Πολυτεχνείου, το Πολυτεχνείο που έριξε τη χούντα, εκατοντάδες νεκροί και αντίστοιχες μαλακίες. Και στους ακροδεξιούς βέβαια λένε ότι η εικόνα του τανκ ήταν γυρισμένη από το ΚΚΕ σε στούντιο, ότι οι φοιτητές έφυγαν επειδή έπεσαν δακρυγόνα, μηδέν νεκροί ,προβοκάτσια των Αμερικάνων για να πέσει ο Παπαδόπουλος που ήταν αντιαμερικάνος μέγας και θα μας έκανε Σαουδική Αραβία και αντίστοιχες πίπες. Για τους μπαχαλάκηδες μια πολύ καλή ευκαιρία να εκτονώσουν το μίσο τους, να κάνουν τη φιγούρα τους και να αποδείξουν ότι και καλά είναι αγωνιστές.

Σαν φοιτητής αλλά και αργότερα, πήγα και σε πορείες, έχω διαβάσει, έχω συζητήσει με συνομήλικους των γονιών μου που έζησαν τα γεγονότα, έχω ακούσει όλες τις πλευρές. Αυτό που μένει για μένα είναι το εξής:
- Ο Παπαδόπουλος έβαλε ελεύθερους σκοπευτές να ρίχνουν σε αόπλους. Οχι άοπλους μπαχαλάκηδες, όχι σε σεσημασμένους αντιστασιακούς, άοπλους πολίτες. 24 νεκροί άοπλοι πολίτες.
- Η κατάληψη του Πολυτεχνείου που αποτελεί συνέχεια της κατάληψης της Νομικής είχε σαν βαθύτερο αίτιο την προσπάθεια της χούντας να το γυρίσει σε συγκεκαλυμένη δικτατορία με εκλογές και Μαρκεζίνη σκιώδη πρωθυπουργό και αφορμή τις φοιτητικές εκλογές. Στην κατάληψη πήγαν φοιτητές, αριστεροί ,αναρχικοί, ανένταχτοι και πολλοί νέοι από περιέργεια. Γύρω από το Πολυτεχνείο μαζεύτηκε πολύ κόσμος κυρίως από περιέργεια και για να διαμαρτυρηθεί. Ήταν η δεύτερη μαζική διαμαρτυρία της επταετίας ,η πρώτη ήταν λίγο πριν οι αγρότες από τα Μέγαρα.
- Το ΚΚΕ που σήμερα μας το παίζει μπροστάρης ήταν ενατίον της κατάληψης. Ήθελαν να γίνουν φοιτητικές εκλογές επειδή πίστευαν ότι θα έδειχναν τη δύναμή τους. Στα μέλη τους έλεγαν να μην πάνε. Έφτασαν δε και στο σημείο κάποιοι πιο φανατικοί του ΚΚΕ να ισχυρίζονται ότι το Πολυτεχνείο είχε οργανωθεί από τη CIA.
- Σήμερα στην πορεία πάνε κάποιοι μεγαλύτεροι που συνήθως είναι οργανωμένοι στην αριστερά και πάνε σε όλες τις πορείες, αριστεροί φοιτητές και κάποιοι έντεχνοι ρομαντικοί. Γενικά ο κόσμος είναι όλο και λιγότερος. Οι μπαχαλάκηδες το έχουν κάνει έθιμο να τα σπάνε 17 Νοέμβρη ,όπως είναι και έθιμο να τα σπάνε 6 Δεκέμβρη. Τα παιδιά είναι των παραδόσεων.
Έτσι όπως το θέτεις, ενισχύει την υποψία μου ότι έχει ξεφουσκώσει σημαντικά το αφήγημα

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.741
Πόντοι
9.931
«Γιορτάζουμε» το Πολυτεχνείο γιατι ο μαλακας ο Παπαδόπουλος αντι να ακουσει αυτους που του λέγανε κοψε τους ρευμα-νερο και σε 24ωρες θα εχει αδειάσει ο χώρος εστειλε τανκς για τσαμπουκαδες, εν τω μεταξυ την ιδια δουλεια που εκανε το τανκς θα μπορουσε να την κανει και ενα φορτηγο.

Στην ουσια ο Παπαδόπουλος με τις κινήσεις που εκανε εκεινη την ημερα βοήθησε την Αριστερά να φτιάξει το έπος του Πολυτεχνείου.

Gangbanger96

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2024
Like
606
Πόντοι
81
«Γιορτάζουμε» το Πολυτεχνείο γιατι ο μαλακας ο Παπαδόπουλος αντι να ακουσει αυτους που του λέγανε κοψε τους ρευμα-νερο και σε 24ωρες θα εχει αδειάσει ο χώρος εστειλε τανκς για τσαμπουκαδες, εν τω μεταξυ την ιδια δουλεια που εκανε το τανκς θα μπορουσε να την κανει και ενα φορτηγο.

Στην ουσια ο Παπαδόπουλος με τις κινήσεις που εκανε εκεινη την ημερα βοήθησε την Αριστερά να φτιάξει το έπος του Πολυτεχνείου.
Πότε ξανά φασισμός ορφανά του Φράνκο.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.188
Πόντοι
3.846
Σίγουρα και οι 24 νεκροί θα μπορούσαν να ζουν ακόμη, δεν ήταν απειλή για κανέναν, τους έφαγαν τζάμπα.
Η αριστερά έχτισε το μύθο ότι με το Πολυτεχνείο έπεσε η χούντα, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Με το Πολυτεχνείο έπεσε ο Παπαδόπουλος και ήρθε ο Ιωαννίδης. Αν δεν ήταν τα γεγονότα στην Κύπρο, ποιος ξέρει τι θα γινόταν με τη χούντα. Θα πηγαίναμε σε κυβέρνηση Καραμανλή - φερετζέ των συνταγματαρχών μέχρι να πεθάνουν όπως έγινε με το Φράνκο; Θα πιανόμασταν στο άρμα της ΕΟΚ και θα αποχωρούσαν αναγκαταστικά;

Μην ξεχνάμε ότι ένα από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου είναι ένα παιδί 7 χρονών. Ποιος καριόλης του έριξε στο ψαχνό; Δικάστηκε ποτέ; Αυτοί οι ελεύθεροι σκοπευτές έκατσαν ποτέ στο σκαμνί;
Σίγουρα είναι σημαντικό που έγινε δίκη συνταγματαρχών και δίκη βασανιστών, σε άλλες χώρες που είχαν χούντα δεν έγινε καν αυτό.

Το σίγουρο είναι ότι σαν ιστορικά γεγονότα οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Φέτος άνοιξε ο φάκελος της Κύπρου - ασχολήθηκε κανείς; Ενδιαφέρεται κανείς;

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.084
Πόντοι
456
Μην ξεχνάμε ότι ένα από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου είναι ένα παιδί 7 χρονών. Ποιος καριόλης του έριξε στο ψαχνό; Δικάστηκε ποτέ;
Στα γεγονότα των ημερών,πέρα από ενόπλους σκοπευτές και πάσης φύσεως ενόπλους,έχουν υπάρξει ένοπλες συμπλοκές και παράπλευρες απώλειες.

Ας μείνουμε στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει φάει την προπαγάνδα ότι μέσα στο Πολυτεχνείο υπήρξαν νεκροί και ότι το κεφάλι στο προαύλιο είναι προς τιμήν τους..
Μιλάμε για συστηματική πλύση εγκεφάλου από τα σχολικά χρόνια..
Ένα κλικ κάτω από Βόρεια Κορέα..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom