Νέα

17 Νοέμβρη.. Παρά(Ξένη) μέρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα LeonAth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 407
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Παραμονές Πολυτεχνείου ... 17ης ...

Σε 11 σημεία της Αθήνας (Προπύλαια, Πλ. Αττικής) οι Μουσουλμάνοι - λαθρομετανάστες προσκυνούν σημερα, 8πμ. τον Αλάχ ... σε ... απευθείας μετάδοση στην ελληνική τηλεόραση ...

Αν αυτη ειναι ευρωπαική πρωτεύουσα και δη η Αθήνα ... εμεις όλοι είμαστε Εσκιμώοι ....

αλλά όταν ουτε κράτος υπάρχει ουτε δομές ουτε νομοι .... αυτά θα συμβαίνουν καθημερινά οταν διπλα μας ζουν - παράνομα -  ένα δυό εκατομύρια Αφγανοί, Μπαγκλαντέσιοι, Πακιστανοί, Κούρδοι, Μιγηριανοί και κάθε καρυδιάς καρύδι που του κάπνισε να μπει λαθραία στη χώρα ...

Δηλαδή στα σύνορα στον Εβρο δεν υπάρχει στρατός να πυροβολεί και να αποτρέπει κάθε λαθραίο εισβολέα ? τόσο δύσκολο είναι ? η η γενοιά του Πολυτεχνείου που μας κυβερνά σημερα μονο για τέτοιες εθνικές προδοσίες είναι ικανή ?

Να τη χαιρόμαστε ...... όλοι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε .... χρεωκοπία, ξεπόυλημα της χώρας, πολυεθνική κουρελού .... γείτσες μας .... το Πολυτεχνείο δεν έΖΗσε ποτέ ....

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Δηλαδή στα σύνορα στον Εβρο δεν υπάρχει στρατός να πυροβολεί και να αποτρέπει κάθε λαθραίο εισβολέα ? τόσο δύσκολο είναι ?
οι σφαιρες κοστιζουν....δεν στα μαθαν στον ΕΣ; :think:

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Όχι το θεό (τα κουμμούνια θα με κάνετε θρήσκο)
που ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ.
Τώρα θα καθόμασταν και οι γυναίκες που θα δούλευαν έξω θα μας έστελναν εμβάσματα,
όπως κάνουν όλες οι γυναίκες του ψόφιου-κουμμουνισμού ,
που τις κάνατε πουτάνες-λατζέρες-καθαρίστριες ..........
Σε εχει φαει το αγχος με τα κομμουνια. Εγω πιστευω οτι ποτε δε θα επρεπε να ανησυχεις γιατι παντα σε προστατευαν οι στρατιωτικες και παραστρατιωτικες οργανωσεις των φιλων σου, του ΝΑΤΟ και των Αμερικανων απο τα κομμουνια.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σε εχει φαει το αγχος με τα κομμουνια. Εγω πιστευω οτι ποτε δε θα επρεπε να ανησυχεις γιατι παντα σε προστατευαν οι στρατιωτικες και παραστρατιωτικες οργανωσεις των φιλων σου, του ΝΑΤΟ και των Αμερικανων απο τα κομμουνια.

Έλα, πες μας πάλι για την Προβιά στην Ιταλία νε ευθημήσουμε...
Καιρό είχαμε να το ακούσουμε και μας έλειψε!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Έλα, πες μας πάλι για την Προβιά στην Ιταλία νε ευθημήσουμε...
Καιρό είχαμε να το ακούσουμε και μας έλειψε!

Όλοι οι αστέρες ...του χώρου επι σκηνής.
Με διατεταγμένη υπηρεσία να δυσφημήσουν το Νοέμβρη....

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
7-12-2008

"Δεν θέλει τανκς Ανεπιθύμητε...
Θέλει μια γαμημένη πολιτική απόφαση ότι ναι, θα έχω και 10 νεκρούς (διότι παραπάνω δεν θα έχεις...) και καμια εκατοστή χωρίς δόντια και κόκκαλα...
Αλλά σύσσωμη η αντιπολίτευση παίζει το πουλάκι της και προσδοκά πολιτικά οφέλη...
Διότι με μια συμφωνία κυρίων κωστάκη και γιωργάκη, την ανοχή καράτζαφέρη και αλέκας και με απονομωμένο τον αλέκο (πόσες φορές πρέπει πια να πέσει η μάσκα του τσύριζα..) να δεις τί ωραία που μπαίνει τάξη σε 2-3 ώρες...
Αλλά πού;"

Η παραπάνω ρήση εφαρμόζεται και με συνθήκες Νοέμβρη 1973.
Χωρίς κόμματα μεν, Κωστάκη, Γιωργάκη, κ/φ, αλέκα και αλέκο, αλλά αυτά θα κοιτάμε τώρα;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.788
Πόντοι
1.206
Παραμονές Πολυτεχνείου ... 17ης ...

το Πολυτεχνείο δεν έΖΗσε ποτέ ....

Το Πολυτεχνείο φίλε ήταν μια άκρως υπερεκτιμημένη (εκ των υστέρων) πολιτικά, αυθόρμητη αντίδραση στο καθεστώς της Χούντας που σαφέστατα ενείχε στοιχεία ακραίου χαβαλέ και γκομενοθηρίας (όπως σήμερα οι καταλήψεις στα Λύκεια). Απλά όταν 7 χρόνια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει βγάλει κιχ στους καραγκιόζηδες συνταγματάρχες και ακόμη και οι ακαδημαϊκοί χειροκροτούσαν τον Παπαδόπουλο, και ο χαβαλές και τα λαϊκά συσσίτια και οι βραδυές με τις κιθάρες και τα τραγούδια και τα πεσίματα σε γκόμενες, φάνηκαν ηρωισμός...
Κάποιους έπρεπε να "κάνουν ήρωες". Η εναλλακτική λύση ήταν οι κινηματίες του ναυτικού, που και αυτό με ερασιτεχνισμό είχε γίνει, αλλά σαφώς με σοβαρότερα ρίσκα. Δεν "βόλευε" όμως γιατί είχε γίνει στο όνομα του (τότε έκπτωτου και νυν τέως) Βασιλιά...

Στο λέω εγώ που ΗΜΟΥΝ εκεί. Και που ΔΕΝ εξαργύρωσα ποτέ την παρουσία μου ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά!
Και όποιος άλλος ήταν (τον Τατούλη θυμήθηκα τώρα!!) και έχει αντίθετη άποψη, το συζητάμε. Να ήταν λέμε!! Όχι να του τα έχουν πει...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Το Πολυτεχνείο φίλε ήταν μια άκρως υπερεκτιμημένη (εκ των υστέρων) πολιτικά, αυθόρμητη αντίδραση στο καθεστώς της Χούντας που σαφέστατα ενείχε στοιχεία ακραίου χαβαλέ και γκομενοθηρίας (όπως σήμερα οι καταλήψεις στα Λύκεια). Απλά όταν 7 χρόνια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει βγάλει κιχ στους καραγκιόζηδες συνταγματάρχες και ακόμη και οι ακαδημαϊκοί χειροκροτούσαν τον Παπαδόπουλο, και ο χαβαλές και τα λαϊκά συσσίτια και οι βραδυές με τις κιθάρες και τα τραγούδια και τα πεσίματα σε γκόμενες, φάνηκαν ηρωισμός...
Κάποιους έπρεπε να "κάνουν ήρωες". Η εναλλακτική λύση ήταν οι κινηματίες του ναυτικού, που και αυτό με ερασιτεχνισμό είχε γίνει, αλλά σαφώς με σοβαρότερα ρίσκα. Δεν "βόλευε" όμως γιατί είχε γίνει στο όνομα του (τότε έκπτωτου και νυν τέως) Βασιλιά...

Στο λέω εγώ που ΗΜΟΥΝ εκεί. Και που ΔΕΝ εξαργύρωσα ποτέ την παρουσία μου ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά!
Και όποιος άλλος ήταν (τον Τατούλη θυμήθηκα τώρα!!) και έχει αντίθετη άποψη, το συζητάμε. Να ήταν λέμε!! Όχι να του τα έχουν πει...

Μα τι να εξαργυρώσεις βρε παπάρα;
Την "γκομενοθηρία" σου, όπως μας λες παραπάνω;

Όσο για το αν ήσουν όντως εκεί, μας έπεισες 1000%.    :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.788
Πόντοι
1.206
Μα τι να εξαργυρώσεις βρε παπάρα;
Την "γκομενοθηρία" σου, όπως μας λες παραπάνω;

Κι αυτοί που εξαργύρωσαν ρε καραγκιόζη (αποφεύγω να βρίζω αλλά εσύ άρχισες πρώτος!) τα ίδια έκαναν!!
Απλά εγώ έχω το θάρρος και τα λέω, δεν παριστάνω τον ήρωα. (Όταν βλέπω οδό Ηρώων Πολυτεχνείου" λέω "Για εμάς λέει ρε σύ!" και γελάω!)
Άλλο που τώρα είναι υπουργοί και περιφεριάρχες.
Επί τη ευκαιρία εσύ ΗΣΟΥΝ για να έχεις προσωπική άποψη; Είπα να μου απαντήσει κάποιος που να ήταν. Αν ήσουν αγέννητος ή πήγαινες στο νηπιαγωγείο χέστηκα για την άποψή σου...

Υ.Γ. Επειδή τώρα είδα το συμπλώρωμα στο ποστ σου, ΗΜΟΥΝ και χέστηκα διπλά αν δεν με πιστεύεις. Κάποιοι της παράταξής σου που έχουμε ανταλλάξει π.μ. και με ξέρουν, γνωρίζουν πως λέω αλήθεια...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
 Κι αυτοί που εξαργύρωσαν ρε καραγκιόζη (αποφεύγω να βρίζω αλλά εσύ άρχισες πρώτος!) τα ίδια έκαναν!!
Απλά εγώ έχω το θάρρος και τα λέω, δεν παριστάνω τον ήρωα. (Όταν βλέπω οδό Ηηρώων Πολυτεχνείου" λέω "Για εμάς λέει ρε σύ!" και γελάω!)
Άλλο που τώρα είναι υπουργοί και περιφεριάρχες.
Επί τη ευκαιρία εσύ ΗΣΟΥΝ για να έχεις προσωπική άποψη; Είπα να μου απαντήσει κάποιος που να ήταν. Αν ήσουν αγγέννητος ή πήγαινες στο νηπιαγωγείο χέστηκα για την άποψή σου...

Ήμουνα στην πρώτη γυμνασίου και θυμάμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα γεγονότα, όπως και το ραδιόφωνο του Πολυτεχνείου που το ακούγαμε μέχρι το τέλος.

Εσύ, αντιθέτως, δεν ήσουνα πουθενά.
Αν σε ρωτήσω που πέφτει το κτίριο Γκίνη, είσαι ικανός να μου πεις οτι είναι στα Γιάννενα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.788
Πόντοι
1.206
Ήμουνα στην πρώτη γυμνασίου και θυμάμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα γεγονότα, όπως και το ραδιόφωνο του Πολυτεχνείου που το ακούγαμε μέχρι το τέλος.

Εγώ ήμουν πρωτοετής στη Ιατρική Αθηνών και τα γεγονότα τα θυμάμαι από την πρώτη μέρα (νομίζω Τρίτη απόγευμα που πρωτομπήκαμε μέσα και "παίζαμε" νερατζοπόλεμο με τους μπάτσους) μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οπότε blow me και μην μου τα σπας!!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Α, είσαι και γιατρός και λες αυτές τις παπαριές;
Χειρούργος ανοικτής καρδιάς μήπως;  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.788
Πόντοι
1.206
Α, είσαι και γιατρός και λες αυτές τις παπαριές;
Χειρούργος ανοικτής καρδιάς μήπως;   :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Διάβασε το π.μ σου και αν δεν σε καλύπτει το ποστάρουμε και συνεχίζουμε ;) ;) Αλλιώς το σταματάμε γιατί έγινε προσωπικό.  
Παρεπιπτόντως το πως είμαι γιατρός το ξέρει όλο σχεδόν το σάιτ (εκτός από εσένα!). Doc με φωνάζουν. Οπότε ΜΗΝ εκτίθεσαι άλλο...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ίσως και να είσαι γιατρός τελικά, δέχομαι τη δήλωσή σου.
Επίτρεψέ μου όμως να σου πω (χωρίς καμμία, μα καμμία προσωπική εμπάθεια) πως έναν άνθρωπο -και δη γιατρό- που έζησε εκείνα τα χρόνια και που το μόνο που θυμάται απο το Πολυτεχνείο ήταν η "γκομενοθηρία", δεν γίνεται να τον πάρω στα σοβαρά.
Αν ήσουνα κανένα πιτσιρίκι αφιονισμένο, πάει στο διάολο.
Έτσι όμως, όχι.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.788
Πόντοι
1.206
Αν ήσουνα κανένα πιτσιρίκι αφιονισμένο, πάει στο διάολο.

Μα 18 χρονών ήμουν τότε!! Κι υπόλοιποι 18, 19 ,20, 21.
Τί ακριβώς λέω; Πως ΜΟΝΟ λίγα πιτσιρίκια έκαναν μια συμβολική πράξη αντίστασης, με τον όποιο χαβαλέ την έκαναν και έγινε "σύμβολο" επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ (σχεδόν) άλλος δεν είχε κάνει κάτι μέχρι τότε.
(Υπήρχαν και τα γεγονότα της Νομικής του '72 και το κίνημα του Ναιτικού, την Άνοιξη του '73)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Είδες που σου λέω οτι τα θυμάσαι κάπως ...θολά;
(Ίσως και γιατί προσπαθείς απεγνωσμένα να αποστασιοποιηθείς απο τις τότε αντιλήψεις σου.)
Αυτό όμως δεν δε νομιμοποιεί να "μικραίνεις" κάτι για να χωρέσει στα τωρινά σου σχήματα.
Α, και τα γεγονότα της Νομικής έγιναν το Φεβρουάριο του 1973 και όχι το 1972 που λες.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μα 18 χρονών ήμουν τότε!! Κι υπόλοιποι 18, 19 ,20, 21.
Τί ακριβώς λέω; Πως ΜΟΝΟ λίγα πιτσιρίκια έκαναν μια συμβολική πράξη αντίστασης, με τον όποιο χαβαλέ την έκαναν και έγινε "σύμβολο" επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ (σχεδόν) άλλος δεν είχε κάνει κάτι μέχρι τότε.
(Υπήρχαν και τα γεγονότα της Νομικής του '72 και το κίνημα του Ναιτικού, την Άνοιξη του '73)

Συμβολική πράξη αντίστασης, με γεμάτο το Πολυτεχνείο και με τα τανκς απέναντι;
Εγώ θα έλεγα πρωτίστως οτι αυτοί που έμειναν μέχρι το τέλος είχαν αρχίδια, ότι και αν έκαναν στη συνέχεια.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Όλοι οι αστέρες ...του χώρου επι σκηνής.
Με διατεταγμένη υπηρεσία να δυσφημήσουν το Νοέμβρη....

επιλεκτική μνήμη  :jerking: :jerking: :jerking:

θα θυμάσαι βέβαια τι διημείφθη στα σχετικά θρεντάκια τις ημέρες της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όταν εσύ προσωπικά (όπως και πολλοί άλλοι ακόμα της συνομοταξίας σου) απαξιώνατε πρόσωπα και καταστάσεις.

έσπειρες ανέμους, τώρα θα θερίσεις θύελλες  :birdman:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.788
Πόντοι
1.206
Συμβολική πράξη αντίστασης, με γεμάτο το Πολυτεχνείο και με τα τανκς απέναντι;
Εγώ θα έλεγα πρωτίστως οτι αυτοί που έμειναν μέχρι το τέλος είχαν αρχίδια, ότι και αν έκαναν στη συνέχεια.

Ρε γαμώ το θα καταλάβεις πως ΔΕΝ περιμέναμε να έρθουν τανκς και ΔΕΝ είμαστε ήρωες και χεστήκαμε πάνω μας όταν ήρθαν;
Τη φωνή του δυστυχισμένου εκφωνητή που έτρεμε από τον φόβο και έλεγε "αδέρφια μας στρατιώτες..." τη θυμάσαι;
ΟΛΟΙ έτσι τρέμαμε. Και την κοπανήσαμε, όσοι μπόρεσαν, όπως μπόρεσαν...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom