Νέα

100 Ταινίες που αξίζει να δεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα House of Fun
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 125K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ένα πρωί του Οκτωβρίου του 1979 μία ή δύο μέρες μετά την πρώτη προβολή των "Κουρελιών" στο Φεστιβάλ είδα την Ρίτα Μπενσουσάν να περπατά σαν οπτασία στην Τσιμισκή.

Ποιός ξέρει από ποιό μεθύσι γύριζε, ποιός ξέρει και αν την είδα ποτέ ή ήταν πλάσμα της φαντασίας μου;

Filogeno

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2010
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
1
Φίλε House of Fun πολυ καλή προσπάθεια!!! Είσαι πολύ ψαγμένος λέμε...Αλλά μου βγήκαν τα μάτια να διαβάσω 54 σελίδες και τελικά δεν είδα μια απο τις αγαπημένες μου...

Festen (1998) Thomas Vinterberg Δανία

Αν τυχόν δεν την έχεις δει μην τη χάσεις...Για μένα είναι πολύ καλύτερος απο τον Lars Von Trier!!!

foot_employer

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2010
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Αλλά τότε ('78), ήταν νωπές οι μνήμες και έπρεπε να χρυσωθεί το χάπι...

Νομίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα της εποχής, αλλά και το ότι η συγκεκριμένη θεματολογία ήταν ήδη, στο θέμα της δημιουργίας ταινιών, σε βρεφικό στάδιο και από τις ταινίες του Stone, όχι μόνο το Platoon και το Born on the 4th of July αλλά και από το Heaven and Earth (ίσως και κάπως με το Αποκάλυψη τώρα) τα πράγματα άλλαξαν. Είναι σαν τα γουέστερν που άρχισαν με τους κακούς Ινδιάνου και από τη στιγμή που βγήκαν ταινίες όπως το "Μεγάλο Ανθρωπάκι" Little Big Man του Penn άρχισαν να τους βλέπουν με καλύτερο μάτι (βλ Χορεύοντας με τους Λύκους, ακόμα και στο Maverick με τον Γκίμπσον). Σαφώς, βέβαια, έχει να κάνει και με την ωριμότητα της εποχής να αποδεχθεί τέτοια θέματα.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ρε κουφαλα βολταιρο ο χαιλαντερ εισαι? εχεις δει τη μια, εχεις δει την αλλη, θα πιστεψω οτι ειδες και την υπηρετρια που εδωσε τη λεκανη στον Πιλατο να πλυνει τα χερια του

αχαχαχαχαχα η φωνη  :2funny: :2funny: :2funny: :P

βρες το και δεστο το ταινιακι, ευχαριστο εργο με συνοδεια πατατακια. και ειναι και επικαιρο για δεκαπενταυγουστο  :rockon:

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Νομίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα της εποχής, αλλά και το ότι η συγκεκριμένη θεματολογία ήταν ήδη, στο θέμα της δημιουργίας ταινιών, σε βρεφικό στάδιο και από τις ταινίες του Stone, όχι μόνο το Platoon και το Born on the 4th of July αλλά και από το Heaven and Earth (ίσως και κάπως με το Αποκάλυψη τώρα) τα πράγματα άλλαξαν. Είναι σαν τα γουέστερν που άρχισαν με τους κακούς Ινδιάνου και από τη στιγμή που βγήκαν ταινίες όπως το "Μεγάλο Ανθρωπάκι" Little Big Man του Penn άρχισαν να τους βλέπουν με καλύτερο μάτι (βλ Χορεύοντας με τους Λύκους, ακόμα και στο Maverick με τον Γκίμπσον). Σαφώς, βέβαια, έχει να κάνει και με την ωριμότητα της εποχής να αποδεχθεί τέτοια θέματα.

Συμφωνώ.

Όταν κρίνουμε μια ταινία, πρέπει να συνυπολογίζουμε και ενδεχόμενες προσπάθειες ή προθέσεις του σκηνοθέτη να μας παρουσιάσει την ιστορία, έστω και σε δεύτερο επίπεδο, όπως θέλει ή όπως θα άρεσε, ενδεχομένως, στο κοινό που απευθύνεται.
Νομίζω ότι οι καλύτερες στιγμές του, εμπορικού έστω, αμερικάνικου κινηματογράφου είναι οι στιγμές που κάνει, ή προσπαθεί να κάνει, αυτοκριτική.
Ο Stone ήταν από τους πρώτους που το κατάλαβαν αυτό, γι' αυτό έχει απήχηση εκτός ΗΠΑ.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ρε κουφαλα βολταιρο ο χαιλαντερ εισαι? εχεις δει τη μια, εχεις δει την αλλη, θα πιστεψω οτι ειδες και την υπηρετρια που εδωσε τη λεκανη στον Πιλατο να πλυνει τα χερια του

Όποιος γυρίζει (ή μάλλον γύριζε) βλέπει.

Αλλά, δώσε βάση εδώ, και τον βλέπουν.

OP
OP
House of Fun

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
& βεβαια το νοημα ηταν πραγματι τα της φιλιας & οχι οτιδηποτε ειχε να κανει με τον πολεμο(ποιος ειχε διακιο-αδικο)..
Δεν αναφέρθηκα σε ανθρώπινες απώλειες(ζωές)αλλά σε απώλειες σε σχέσεις-χαρακτήρες-ψυχισμό κλπ άρα συμφωνούμε πάικτες

OP
OP
House of Fun

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Μία απίστευτη ταινία από το "μάγο" kenneth Branagh...
Νεκροί ξανά
Και δικό μου αγαπημένο αν και αντιγράφει χιτς μέχρι κεραίας απλά η μετέπειτα καριέρα του ήταν εντελώς άνιση μη πω για τα μπάζα.Εχει μια μεγαλομανία που τον κάνει ενοχλητικό ας έχει ικανότητες.Την είδε Λώρενς Ολίβιε(Πιπέρι λέμε)

Επισκέπτης

Αυτες γιατι δεν μπηκανε? Εχετε προσωπικα με τον κυριο Κουεντιν? :boobies:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom