kokobikos30
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2015
- Κριτικές
- 3
- Like
- 528
- Πόντοι
- 36
Πόλη για παντα.ποιο νησι;;;;
Διαφωνω καθετως και οριζοντίως..Σε όποιον εχω πει ότι μενω Χανια με κοιταει σαν να θελει να με σκοτωσει και να μου παρει τη θεση.Τα Χανιά άστα, πολυτεχνείο, μπακούρια.
Διαφωνω καθετως και οριζοντίως..Σε όποιον εχω πει ότι μενω Χανια με κοιταει σαν να θελει να με σκοτωσει και να μου παρει τη θεση.
Δεν υπαρχει πουθενα σε όλη την Κρητη αυτός ο συνδυασμός καλής ποιότητας ζωής,εξοχής,διασκεδασης,θαλασσας,υποδομών.Θελεις βουνο, Ομαλός με χιονια,θελεις θαλασσα, ΠΛατανιας,Ακρωτηρι,Ελαφονησι,Μπαλος.Θελεις ηρεμία, Βρυσες,θελεις φασαρία και βαβούρα Αγ. Μαρίνα..
Ξυπναω καθε πρωί απο τα κοτσυφια, κοιμαμαι το βραδυ με συνοδεία από τριζόνια, ο κηπος μου εχει ντοματες ,πιπεριες με γευση απαιχτη,ο κοσμος φιλικός και ζεστός.Βλέπω θαλασσα από τα μπαλκόνια στα 500 μετρα και όποτε θελω παω για μια βουτιά,ακόμα και το Χειμωνα.
Ολα αυτα βεβαιαμε την προυπόθεση πως εχεις μια δουλειά και καποιες γνωριμίες..Και δεν μενεις μεσα στα Χανιά αλλα πιο εξω,Ακρωτήρι ας πούμε
Παρεπιμπτόντως ειμαι και παιδί της Πόλης.Κυψέλη γεννηθηκα, εμεινα μεχρι τα 16 και μετα πήγα Παπαγου.Στη συνεχεια παντρευτηκα κι εμεινα Π. Φαληρο, για 10 χρόνια και μετα Βελγιο-λόγω δουλειάς -και τωρα Χανια..
Υπαρχει καποια βαση σε αυτο.Ζήλεψα ρε φίλε
Έχω ακούσει όμως ότι οι Κρητικοί δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, ή ότι ένας που πάει να ζήσει εκεί θα τα βρει σκούρα με τους ντόπιους. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν πήγαινα Κρήτη και γω Χανιά θα πήγαινα. Ποια είναι η άποψη σου για τον κόσμο;
Στην Κρητη εύκολα ξεχνας οτι εισαι σε νησι. Και λόγο εκτασης αλλά και λόγο πληθυσμού, δραστηριοτητων κλπ. Νομιζω ολοι ερχομασταν ανετα στην θέση σου . Σε μικρο κυκλαδιτικο νησι , ουτε με σφαιρεςΔιαφωνω καθετως και οριζοντίως..Σε όποιον εχω πει ότι μενω Χανια με κοιταει σαν να θελει να με σκοτωσει και να μου παρει τη θεση.
Δεν υπαρχει πουθενα σε όλη την Κρητη αυτός ο συνδυασμός καλής ποιότητας ζωής,εξοχής,διασκεδασης,θαλασσας,υποδομών.Θελεις βουνο, Ομαλός με χιονια,θελεις θαλασσα, ΠΛατανιας,Ακρωτηρι,Ελαφονησι,Μπαλος.Θελεις ηρεμία, Βρυσες,θελεις φασαρία και βαβούρα Αγ. Μαρίνα..
Ξυπναω καθε πρωί απο τα κοτσυφια, κοιμαμαι το βραδυ με συνοδεία από τριζόνια, ο κηπος μου εχει ντοματες ,πιπεριες με γευση απαιχτη,ο κοσμος φιλικός και ζεστός.Βλέπω θαλασσα από τα μπαλκόνια στα 500 μετρα και όποτε θελω παω για μια βουτιά,ακόμα και το Χειμωνα.
Ολα αυτα βεβαιαμε την προυπόθεση πως εχεις μια δουλειά και καποιες γνωριμίες..Και δεν μενεις μεσα στα Χανιά αλλα πιο εξω,Ακρωτήρι ας πούμε
Εννοείται φιλε,εδω συνδυάζεις ανετα τις ευκολίες της πολης,με την εξοχή..Στην Κρητη εύκολα ξεχνας οτι εισαι σε νησι. Και λόγο εκτασης αλλά και λόγο πληθυσμού, δραστηριοτητων κλπ. Νομιζω ολοι ερχομασταν ανετα στην θέση σου . Σε μικρο κυκλαδιτικο νησι , ουτε με σφαιρες
Ειναι δυσκολος πληθυσμός,θελει ειδικη διαχείριση..Τους κρητικους λιγο που τους εζησα..ειναι τοπικιστες αλλα και με τα χρονια λογο τουρισμου πιο οικειοι με τους ξενους.
Γενικα σου δινουν την εντυπωση οτι αυτοι ειναι και κανεις αλλος.Βεβαια σε αυτο επαιξε ρολο οτι ολοι λενε για το ποσο παληκαρια ειναι οι κριτικοι..μλκιες η αληθεια ειναι αλλη, νορμαλ οι περισσοτεροι σαν και τους αλλους Ελληνες.
Ειχα μεινει παλαιοχωρα αρκετο καιρο..λογο γνωστον που μετακομισαν εκει και πηγα πρωτα για διακοπες και μετα αν κατσει δουλεια να μεινω εκει..δεν τελικα και εφυγα γρηγορα αλλα λιγο που τους εζησα,το καλοκαιρι αλλοι ανθρωποι και αλλοι το χειμωνα οσο εκατσα.Ειναι δυσκολος πληθυσμός,θελει ειδικη διαχείριση..
Λογω δουλειας εχω ζησει 2 χρονια σε νησι. Για οσους μεγαλωσαμε σε πολη ειναι οντως δυσκολο.Δεν μπορώ να ζήσω πάνω από 10-15 μέρες σε νησί ή επαρχία.
Με τίποτα! Πόλη και ξερό ψωμί!
Δεν εχω παει ποτε.Εχω ομως μια ξαδερφη σαλονικια που σε λιγο καιρο θα παντρευτη ροδιτη,απο τι με λεει καλα περναει σε αυτα τα χρονια που μενει εκει..καλο βιοτικο επιπεδο υπαρχει στο νησι.Για Ρόδο τι άποψη έχετε;
έχω ζήσει σε μικρά και μεγάλα νησιά.
Η ζωή εκεί έχει άλλο ρυθμό, φυσικά έχει θετικά κι αρνητικά.
Αλλά στον τελικό υπολογισμό του αν αξίζει, ψηφίζω Αξίζει.
Αν κάποιος δεν έχει έλθει σε ισορροπία με τον εαυτό του, δεν έχει βρει όρια, δεν ξέρει τι θέλει, όπου και να τον βάλεις τα ίδια σκατά θα κάνει, όλα σκατά...και θα βαριέται και θα γκρινιάζει και θα είναι ανικανοποίητος.
Εμένα ας πούμε μου γουστάρει το ψάρεμα.
Φυσικά ο παράδεισος είναι ένα νησί, ιδιαίτερα τα όχι mainstream που μαζεύουν το τσίρκο για πάνω από 6 μήνες.
Ειναι δυσκολος πληθυσμός,θελει ειδικη διαχείριση..
Ναυαρχούκο πρόσεχε τώρα που καλοκαιριάζει...
Για Ρόδο τι άποψη έχετε;