Νέα

Ζωή σε πόλη vs νησί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα πανέμορφος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Που θα προτιμούσατε να ζείτε και γιατί;

• Πόλη

Ψήφοι: 13 28,9%
  • Νησί

Ψήφοι: 32 71,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    45

kokobikos30

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
3
Like
528
Πόντοι
36
Πόλη για παντα.ποιο νησι;;;;

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.829
Πόντοι
2.606
ολες οι επιλογες  στη ζωη εχουν ενα τιμημα που καλεισαι να πληρωσεις σε καθε περιπτωση αν εισαι μονος και ελευθερος τραβα και κανε την δοκιμη σου αν δεν σ αρεσει φυγε πανε αλλου ξαναδοκιμασε κι αν παλι κι εκει  βλεπεις δεν σ αρεσει γυρνα πισω η ζωη ειναι ενα ταξιδι ορεξη να χεις και να μην εισαι εγκλωβισμενος σε ακινητες ιδιοκτησιες που σε τσιμεντωνουν υποσυνειδητα σε ενα μερος για μενα η ζωη στην ελλαδα αρχιζει και τελεινει σε ενα καλο προαστιο της αθηνας αν εχεις επαγγελματικες και προσωπικες  ανησυχιες και εισαι συλλεκτης εμπειριων αν δεν εισαι τιποτα απο αυτα μπορει να σου κανει και η ψεριμος  και να εισαι μεσα σου σενιος

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Τα Χανιά άστα, πολυτεχνείο, μπακούρια.
Διαφωνω καθετως και οριζοντίως..Σε όποιον εχω πει ότι μενω Χανια με κοιταει σαν να θελει να με σκοτωσει και να μου παρει τη θεση.
Δεν υπαρχει πουθενα σε όλη την Κρητη αυτός ο συνδυασμός καλής ποιότητας ζωής,εξοχής,διασκεδασης,θαλασσας,υποδομών.Θελεις βουνο, Ομαλός με χιονια,θελεις θαλασσα, ΠΛατανιας,Ακρωτηρι,Ελαφονησι,Μπαλος.Θελεις ηρεμία, Βρυσες,θελεις φασαρία και βαβούρα Αγ. Μαρίνα..
Ξυπναω καθε πρωί απο τα κοτσυφια, κοιμαμαι το βραδυ με συνοδεία από τριζόνια, ο κηπος μου εχει ντοματες ,πιπεριες με γευση απαιχτη,ο κοσμος φιλικός και ζεστός.Βλέπω θαλασσα από τα μπαλκόνια στα 500 μετρα και όποτε θελω παω για μια βουτιά,ακόμα και το Χειμωνα.
Ολα αυτα βεβαιαμε την προυπόθεση πως εχεις μια δουλειά και καποιες γνωριμίες..Και δεν μενεις μεσα στα Χανιά αλλα πιο εξω,Ακρωτήρι ας πούμε

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Παρεπιμπτόντως ειμαι και παιδί της Πόλης.Κυψέλη γεννηθηκα, εμεινα μεχρι τα 16 και μετα πήγα Παπαγου.Στη συνεχεια παντρευτηκα κι εμεινα Π. Φαληρο, για 10 χρόνια και μετα Βελγιο-λόγω δουλειάς -και τωρα Χανια..

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.715
Πόντοι
3.715
έχω ζήσει σε μικρά και μεγάλα νησιά.
Η ζωή εκεί έχει άλλο ρυθμό, φυσικά έχει θετικά κι αρνητικά.
Αλλά στον τελικό υπολογισμό του αν αξίζει, ψηφίζω Αξίζει.

Αν κάποιος δεν έχει έλθει σε ισορροπία με τον εαυτό του, δεν έχει βρει όρια, δεν ξέρει τι θέλει, όπου και να τον βάλεις τα ίδια σκατά θα κάνει, όλα σκατά...και θα βαριέται και θα γκρινιάζει και θα είναι ανικανοποίητος.

Εμένα ας πούμε μου γουστάρει το ψάρεμα.
Φυσικά ο παράδεισος είναι ένα νησί, ιδιαίτερα τα όχι mainstream που μαζεύουν το τσίρκο για πάνω από 6 μήνες.

OP
OP
πανέμορφος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2020
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
1
Διαφωνω καθετως και οριζοντίως..Σε όποιον εχω πει ότι μενω Χανια με κοιταει σαν να θελει να με σκοτωσει και να μου παρει τη θεση.
Δεν υπαρχει πουθενα σε όλη την Κρητη αυτός ο συνδυασμός καλής ποιότητας ζωής,εξοχής,διασκεδασης,θαλασσας,υποδομών.Θελεις βουνο, Ομαλός με χιονια,θελεις θαλασσα, ΠΛατανιας,Ακρωτηρι,Ελαφονησι,Μπαλος.Θελεις ηρεμία, Βρυσες,θελεις φασαρία και βαβούρα Αγ. Μαρίνα..
Ξυπναω καθε πρωί απο τα κοτσυφια, κοιμαμαι το βραδυ με συνοδεία από τριζόνια, ο κηπος μου εχει ντοματες ,πιπεριες με γευση απαιχτη,ο κοσμος φιλικός και ζεστός.Βλέπω θαλασσα από τα μπαλκόνια στα 500 μετρα και όποτε θελω παω για μια βουτιά,ακόμα και το Χειμωνα.
Ολα αυτα βεβαιαμε την προυπόθεση πως εχεις μια δουλειά και καποιες γνωριμίες..Και δεν μενεις μεσα στα Χανιά αλλα πιο εξω,Ακρωτήρι ας πούμε

Ζήλεψα ρε φίλε :)

Έχω ακούσει όμως ότι οι Κρητικοί δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, ή ότι ένας που πάει να ζήσει εκεί θα τα βρει σκούρα με τους ντόπιους. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν πήγαινα Κρήτη και γω Χανιά θα πήγαινα. Ποια είναι η άποψη σου για τον κόσμο;

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.247
Πόντοι
2.356
Παρεπιμπτόντως ειμαι και παιδί της Πόλης.Κυψέλη γεννηθηκα, εμεινα μεχρι τα 16 και μετα πήγα Παπαγου.Στη συνεχεια παντρευτηκα κι εμεινα Π. Φαληρο, για 10 χρόνια και μετα Βελγιο-λόγω δουλειάς -και τωρα Χανια..

Και στη Νίσυρο, και στην Χίο και στην Σχοινούσα θα πήγαινα εγώ. Αν είχα δουλεια και σπίτι ή εστω μια καλή δουλεια.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ζήλεψα ρε φίλε :)

Έχω ακούσει όμως ότι οι Κρητικοί δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, ή ότι ένας που πάει να ζήσει εκεί θα τα βρει σκούρα με τους ντόπιους. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν πήγαινα Κρήτη και γω Χανιά θα πήγαινα. Ποια είναι η άποψη σου για τον κόσμο;
Υπαρχει καποια βαση σε αυτο.
Ειναι γεγονός ότι Οι Χανιώτες  δεν ανοίγονται ευκολα σε ξενους,ακόμα κι εγω που ειμαι Χανιωτης από καταγωγή δεν εχω κανει στενες παρεες στα 4 χρόνια που ειμαι εδω.
Όμως εκτιμούν τους ευθείς ανθρωπους και ειναι στο χερι σου να τους κερδισεις,αν εισαι ειλικρινής και ανυστερόβουλος...

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Στην Κρητη εύκολα ξεχνας οτι εισαι σε νησι. Και λόγο εκτασης αλλά και λόγο πληθυσμού, δραστηριοτητων κλπ. Νομιζω ολοι ερχομασταν ανετα στην θέση σου . Σε μικρο κυκλαδιτικο νησι , ουτε με σφαιρες

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
7.973
Πόντοι
3.346
Τους κρητικους λιγο που τους εζησα..ειναι τοπικιστες αλλα και με τα χρονια λογο τουρισμου πιο οικειοι με τους ξενους.
Γενικα σου δινουν την εντυπωση οτι αυτοι ειναι και κανεις αλλος.Βεβαια σε αυτο επαιξε ρολο οτι ολοι λενε για το ποσο παληκαρια ειναι οι κριτικοι..μλκιες η αληθεια ειναι αλλη, νορμαλ οι περισσοτεροι σαν και τους αλλους Ελληνες.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Στην Κρητη εύκολα ξεχνας οτι εισαι σε νησι. Και λόγο εκτασης αλλά και λόγο πληθυσμού, δραστηριοτητων κλπ. Νομιζω ολοι ερχομασταν ανετα στην θέση σου . Σε μικρο κυκλαδιτικο νησι , ουτε με σφαιρες
Εννοείται φιλε,εδω συνδυάζεις ανετα τις ευκολίες της πολης,με την εξοχή..
ΥΓ: Η προσκληση για φιλοξενία ισχύει,ετσι???Το θυμασαι φανταζομαι...

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Τους κρητικους λιγο που τους εζησα..ειναι τοπικιστες αλλα και με τα χρονια λογο τουρισμου πιο οικειοι με τους ξενους.
Γενικα σου δινουν την εντυπωση οτι αυτοι ειναι και κανεις αλλος.Βεβαια σε αυτο επαιξε ρολο οτι ολοι λενε για το ποσο παληκαρια ειναι οι κριτικοι..μλκιες η αληθεια ειναι αλλη, νορμαλ οι περισσοτεροι σαν και τους αλλους Ελληνες.
Ειναι δυσκολος πληθυσμός,θελει ειδικη διαχείριση..

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
7.973
Πόντοι
3.346
Ειναι δυσκολος πληθυσμός,θελει ειδικη διαχείριση..
Ειχα μεινει παλαιοχωρα αρκετο καιρο..λογο γνωστον που μετακομισαν εκει και πηγα πρωτα για διακοπες και μετα αν κατσει δουλεια να μεινω εκει..δεν τελικα και εφυγα γρηγορα αλλα λιγο που τους εζησα,το καλοκαιρι αλλοι ανθρωποι και αλλοι το χειμωνα οσο εκατσα.

svas79

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
234
Πόντοι
21

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
7.973
Πόντοι
3.346
Για Ρόδο τι άποψη έχετε;
Δεν εχω παει ποτε.Εχω ομως μια ξαδερφη σαλονικια που σε λιγο καιρο θα παντρευτη ροδιτη,απο τι με λεει καλα περναει σε αυτα τα χρονια που μενει εκει..καλο βιοτικο επιπεδο υπαρχει στο νησι.

OP
OP
πανέμορφος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2020
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
1
έχω ζήσει σε μικρά και μεγάλα νησιά.
Η ζωή εκεί έχει άλλο ρυθμό, φυσικά έχει θετικά κι αρνητικά.
Αλλά στον τελικό υπολογισμό του αν αξίζει, ψηφίζω Αξίζει.

Αν κάποιος δεν έχει έλθει σε ισορροπία με τον εαυτό του, δεν έχει βρει όρια, δεν ξέρει τι θέλει, όπου και να τον βάλεις τα ίδια σκατά θα κάνει, όλα σκατά...και θα βαριέται και θα γκρινιάζει και θα είναι ανικανοποίητος.

Εμένα ας πούμε μου γουστάρει το ψάρεμα.
Φυσικά ο παράδεισος είναι ένα νησί, ιδιαίτερα τα όχι mainstream που μαζεύουν το τσίρκο για πάνω από 6 μήνες.

Σωστές κουβέντες. Υποσυνείδητα νομίζω παρατηρώ ότι οι ρυθμοί και το τι έχει γίνει στα προσωπικά μου τα τελευταία δυο χρόνια χρίζουν για άμεση και μόνιμη αλλαγή περιβάλλοντος. Βέβαια σκέφτεσαι και το ενδεχόμενο να είσαι παρορμητικός και τελικά να καταλήξεις σκατά. Ο λόγος για το νησί έχει να κάνει σίγουρα με ψυχική ηρεμία και το πόσο άγχος/νεύρα αντέχει το νευρικό σύστημα του καθενός πλέον. Θα μπορούσα να επιλέξω και κάτι με βουνό αλλά η θάλασσα μου αρέσει παρά πολύ. Επομένως νομίζω καταλήγω στο ότι το βήμα αυτό δεν έχει εγγύηση επιτυχίας από πριν αλλά το επιβάλει η παρούσα κατάσταση. Ρωτάω εσάς όσο πιο πολλά μπορώ σαν ένα μικρό survey για να πάρω μια μικρή γεύση. Απ’ την άλλη βέβαια, το να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου είναι και ευχάριστο, σαν την αρχή μιας περιπέτειας. Βέβαια όσο έχεις στην άκρη κάποια φράγκα γιατί όταν μείνεις ταπί...

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.252
Πόντοι
5.506
Για Ρόδο τι άποψη έχετε;

Ειναι μια πολυ καλη επιλογη, γενικοτερα, οπως και Κρητη ή Κως ή Κερκυρα, δηλαδη μεγαλα νησια.

Χανια και Ροδος που ξερω λιγα περισσοτερα το καλο τους ειναι οτι για να ΜΗ βρεις κατι να κανεις πρεπει να εισαι ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ή ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ, αν και οι τελευταιαοι παλι κατι βρισκουν να κανουν. Ειναι μερη οπου σιγουρα χρειαζονται αυομα για δουλεια, καθε ειδικοτητας, εστω τουλαχιστον για καλοκαιρι, αλλα ευκολα μπορεις αν εισαι ορεξατος, δραστηριος και κοινωνικος να δικτυωθεις.

Το μονο που δεν ξερω για σενα ειναι αν στην ηλικια σου μπορεις να αντεξεις τη ζωη χωρις τους πολλους περισσοτερους πειρασμους της πολης. Αλλο 25 αλλο 35 και αλλο 45 ετων.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom