Νέα

Ζωή σε πόλη vs νησί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα πανέμορφος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Που θα προτιμούσατε να ζείτε και γιατί;

• Πόλη

Ψήφοι: 13 28,9%
  • Νησί

Ψήφοι: 32 71,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    45

edigno

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2020
Κριτικές
1
Like
60
Πόντοι
1
Σαντορινη τι παιζει?

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Κριτικές
15
Like
363
Πόντοι
326
Νησί και νοσοκομείο στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Αρα το ξεχνάς

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Σε νησί δεν μπορείς να την παλέψεις χειμώνα ακόμα κι αν έχεις καμια Σουηδέζα γκόμενα μαζί.

edigno

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2020
Κριτικές
1
Like
60
Πόντοι
1
Νησια πολλα για τα νησια μας ερχονται εδω.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.177
Πόντοι
2.356
Προσωπικά αν έβρισκα εργασία σε οποιοδήποτε νησί με μισθό που θα μπορούσα να ζω και όχι απλά να επιβιώνω, θα έφευγα ΧΘΕΣ στην επαρχία είτε είναι νησί είτε όχι. Εκεί όμως για να βρεις εργασία σωστή, αν είναι δύσκολο στην Αθήνα μια φορά, εκεί χίλιες. Και μην πεταχτεί κανέναν μουνόπανο με τη λογική "Πήγαινε αγρότης και τέτοια". Φυσικά πάω και αγρότης αλλά να ζω όχι να είμαι σε σπηλιά ή σε στάνη.
πανε σε νησι τοτε αλλα ξεχνα το 5 στα 7 και το 8ωρο! στο νησι δε θα πας για τουριστας να φας ενα 1000ρικο σε διακοπες και να τα βλεπεις ολα ροδινα. στο νησι θα πας για να δεις την πισω οψη του καθρεφτη! και αυτη δεν εχει 12 μηνες μοχιτο μουνακια και καλοκαιρι...

michael69

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Like
446
Πόντοι
20
Εγώ θα προτιμούσα πόλη σε επαρχία (παραθαλάσσια) πχ Βόλος Ναύπλιο,και όχι νησί. Οι λόγοι πολλοί. Εάν σου τύχει ένα θέμα υγείας τι κάνεις; Περιμένεις c130 να σε μεταφέρει ή κάνα ελικόπτερο. Ακόμα και στην Κρήτη τα σοβαρά περιστατικά τα φέρνουν Αθήνα. Οι ευκαιρίες εργασίας ελάχιστες.
Τουλάχιστον σε μια κοντινή πόλη μπορείς σε δύο τρεις ώρες να είσαι Αθήνα γ
ια ότι χρειαστείς. Αν ήταν τα πράγματα καλά σίγουρα το νησί θα ήταν πολύ καλή επιλογή, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν το προτιμώ.

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
995
Πόντοι
1.011
πανε σε νησι τοτε αλλα ξεχνα το 5 στα 7 και το 8ωρο! στο νησι δε θα πας για τουριστας να φας ενα 1000ρικο σε διακοπες και να τα βλεπεις ολα ροδινα. στο νησι θα πας για να δεις την πισω οψη του καθρεφτη! και αυτη δεν εχει 12 μηνες μοχιτο μουνακια και καλοκαιρι...
Μεγαλε!!! Εχεις κανει σε νησι με σεζον? Εχεις γνωση για αυτο! Λογο του οτι ειμαι απο νησι θα σας πω κατι! Το καλοκαιρι 9 στους 10 δεν προλαβαινουν ουτε για μπανιο να πανε και το χειμωνα που προλαβαινουν δεν ειναι πια καλοκαιρι!!! Συνηθες φαινομενο να ερχονται για δουλεια απο κεντρα και μολις πιασει ιουνιος που σφιγγουν οι "κόλοι" ειτε φευγουν ειτε ρεταρουν!!! Δυσκολο πραγμα η ¨καλογερικη" στα νησια! Δεν λεω να μην το δοκιμασεται αλλα μην ακουω για παραδεισους και τετοια γιατι θα απογοητευτητε! Δουλειες βρισκεις εαν ξερεις να κανεις κατι! Εχω 3 φιλους ξυλουργους που ψαχνουν τεχνιτες, 1 τζαμα, 2-3 υδραυλικους και δεν ξερω ποσοι αλλοι σε επαγγελματα τετοιας φυσεως! Απο διευθυντες, γραμματεις, καθηγητες, δικηγορους κλπ ειμαστε κομπλε! Τεχνιτες παιδες, αυτο λυπει απο τα νησια, μην πω απο την ελλαδα γενικα!

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Οι τεχνιτες σας πτυουν τυπε,οταν υπηρχαν,ακουγε ο κοσμος τις ειδησεις του σταρ που ελεγε οτι η κριση ηρθε γιατι οι υδραυλικοι κ ηλεκτρολογοι δεν εκοβαν αποδειξεις & το παιζουν πιο δυσκολοι απο γιατρο.Ετσι λοιπον ο κοσμος πιστευοντας την παραπανω αποψη,μας εβαζε στα σπιτια του (μηνπω για τα κωλομαγαζα) -ναι μαστορα φτιαξτο κ οτι χρειαστει εδω ειμαι εγω,θα μας κοψεις αποδειξη φυσικα (η τιμολογιο) εμπαινε κ το φπα μεσα και στο τελος -πωωω τοσα πολλα;να στα δινω λιγα λιγα; και πες μ οταν εχεις κοψει αποδειξη η τιμολογιο τι κανεις; Τα μαζευεις κ φευγεις εξωτερικο,ετσι το τεχνικο δυναμικο συρρικνωθηκε κατα πολυ και υποκαταστατο αυτων που φυγαν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι που "πιανει το χερι τους"

Στην ελλαδα του κουλη ονειρικο ειναι να καθεσαι (οταν εισαι τεχνιτης ελ επαγγελματιας) παιρνεις και κανα επιδομα σ μενει και κατι,οσο δουλευεις μονο χρεη δημιουργεις.

Ον τοπικ,νομιζω εαν ξερει κανεις τι θελει απ την ζωη,πχ εγω ποτε δεν περιμενω στην ελλαδα να ξαναδραστηριοποιηθω επαγγελματικα και ειχα πεντε φραγκα μαζι με ενα ανεκτο ενοικιο της ταξης των 250-300 το μηνα,θα πηγαινα σ ενα κυκλαδιτικο νησι να μεινω.Απο Απριλη ως Οκτωβρη θαλασσα,κολυμπι και κανο,υπολοιποι μηνες χειμωνας,χαλαρα συντηρηση τρεξιμο,νετφλιξ,γυμναστικη.Λατρης της φωτογραφιας επισης,καθε μερα χειμωνα-καλοκαιρι,τις εικονες που σ δινει ενα νησι καμμια κωλοπολη δεν μπορει.Γρατσουναω κ ενα μπουζουκακι,ξερεις τι καλα παλευεται;Οσο για θεμα υγειας,στην ελλαδα ειναι λαχειο,γιατι μπορει να πας αμεσως νοσοκομειο αλλα να μην εχεις φακελακι και να ψοφησεις στο ρατζο

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Μεγαλε!!! Εχεις κανει σε νησι με σεζον? Εχεις γνωση για αυτο! Λογο του οτι ειμαι απο νησι θα σας πω κατι! Το καλοκαιρι 9 στους 10 δεν προλαβαινουν ουτε για μπανιο να πανε και το χειμωνα που προλαβαινουν δεν ειναι πια καλοκαιρι!!! Συνηθες φαινομενο να ερχονται για δουλεια απο κεντρα και μολις πιασει ιουνιος που σφιγγουν οι "κόλοι" ειτε φευγουν ειτε ρεταρουν!!! Δυσκολο πραγμα η ¨καλογερικη" στα νησια! Δεν λεω να μην το δοκιμασεται αλλα μην ακουω για παραδεισους και τετοια γιατι θα απογοητευτητε! Δουλειες βρισκεις εαν ξερεις να κανεις κατι! Εχω 3 φιλους ξυλουργους που ψαχνουν τεχνιτες, 1 τζαμα, 2-3 υδραυλικους και δεν ξερω ποσοι αλλοι σε επαγγελματα τετοιας φυσεως! Απο διευθυντες, γραμματεις, καθηγητες, δικηγορους κλπ ειμαστε κομπλε! Τεχνιτες παιδες, αυτο λυπει απο τα νησια, μην πω απο την ελλαδα γενικα!

Ax

1. Οι νησιώτες πάνε και τρώνε τα λεφτά που βγάλανε τα Χριστούγεννα.
Από Πάσχα μέχρι Οκτώβριο, τα κεφάλια μέσα.
Εσύ από την άλλη δεν είσαι νησιώτης επιχειρηματίας.
Εργαζόμενος είσαι

2. Τεχνικοί στα νησιά
Πανάκριβοι
Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, τους πληρώνεις για μικροδουλιές.
Για μεγαλύτερες δουλειές φωνάζεις συνεργεία από Αθήνα.
Τα μισά λεφτά, καλυτερη δουλειά και τελειώνουν γρήγορα, όχι σε κανά χρόνο.
πχ τουβλάδες, σοβατζήδες, σιδεράδες
Τα ένσημα κανονικά γιατί πέφτουν καρφωτές.

3. Ελεύθεροι επαγγελματίες, νησιώτες, ας πούμε ψυκτικοί, ξεσκίζονται στο μαύρο χρήμα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom