Νέα

Υπέρ των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από funds ο Άρειος Πάγος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα EXOTIKOS_ERASTHS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 558
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.154
Πόντοι
3.846
Νομιζω εχουμε ενα απο τα μεγαλυτερα ποσοστα ιδιοκατοικησης στην Ευρωπη.
Παλια νοοτροπια που ενισχυθηκε οντως μετα την τρομαρα με τις καταθεσεις μεσα στα μνημονια.
Πλεον τα σπιτια αγοραζονται απο τα τουβλα, δεν περιμενουν καν να προχωρησει η κατασκευη!
φίλε μέχρι το 2007 αγοράζονταν από τα σχέδια.

Καμία σχέση με παλιά η οικοδομική δραστηριότητα. Μετά τα μνημόνια η πτώση ήταν επική και τα επαγγέλματα της οικοδομής ρίξαμε κλάμα με μαύρο δάκρυ.

Δε φταίνε οι τράπεζες ,γιατί απλά τα προϊόντα τους διαφήμιζαν. Δηλαδή αν σου λένε ότι με το Denim after shave θα γαμήσεις θα κάνεις μήνυση που δε γάμησες; Επί χρηματιστηρίου έχει ευθύνες η κυβέρνηση Σημίτη γιατί έβγαινε και έλεγε στον κοσμο ,το ΧΑΑ θα πάει στις 7000 μονάδες, η οικονομία μας είναι σταθερή, είναι αξιόπιστη ,και τελικά όλα έγιναν πουτάνα. Η κυβέρνηση δε μπορεί να ωθεί τον κόσμο να πάρει μετοχές ιδιωτικών εταιρειών.

Σαν νέος μηχανικός είχα δει πολλούς που έκαναν υπερβολές ,έχτιζαν κάτι σπιταρόνες μόνο για να μπουν στο μάτι του κολλητού τους, τώρα κοιτάνε να τα κάνουν airbnb και να νοικιάσουν κανένα τριάρι αλλού. Τελείως άλλος κόσμος η οικοδομή πριν το 2007, αν κάποιοι δεν έχουν προλάβει χρυσές εποχές οικοδομής δεν ξέρουν τι εννοώ.

Αναφέρω μόνο πραγματική ιστορία από τη δεκαετία του 80 (μου την έχουν διηγηθεί μεγαλύτεροι συνάδεφλοι)

Στη ΝΑ Κρήτη μεγαλοθερμοηπιάς, αμόρφωτος και τσαπόγγαρος. έχτιζε το σπίτι του. Μια μέρα πάει στον υδραυλικό και του δίνει μία βιντεοκασέτα.

-έλα εδώ ρε μαλάκα. Πάρε αυτό, έχω γράψει ένα επεισόδειο από Τόλμη & Γοητεία (αμερικανική σαπουνόπερα της εποχής) να δεις το μπάνιο της Καρολάιν (από τις κεντρικές ηρωίδες) και να μου το κάνεις ίδιο.
- Μα εγώ δεν έχω ούτε βίντεο.
- Δεν έχεις βίντεο; Θα σου πάρω και ένα βίντεο ρε μαλάκα τότε.

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
εσυ πηρες δανειο, δεν το πληρωσες και επειδη εισαι ανεργος θεωρεις οτι εχεις δικαιωμα να ζεις δωρεαν σε ενα σπιτι,
αυτος που ειναι ανεργος, δεν ειχε παρειι δανειο θα του δωσει το κρατος σπιτι;
οταν λοιπον το κρατος παρεχει δωρεαν ΣΕ ΟΛΟΥΣ τις ιδιες παροχες τοτε εχεις και εσυ δικαιωμα να μενεις δωρεαν σε ενα σπιτι που δεν ειναι δικο σου
1. δεν πήρα δάνειο
2. δεν μένω δωρεάν σε κανένα σπίτι, ή μάλλον ναι, μένω, το πλήρωσαν οι γονείς μου.

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Ξεχνάς ότι έχεις κοινό νόμισμα
Αμα χαριστούν εδώ ποιος θα τα πληρωσει? Ο βελγος? Ο Γερμανός?
ξεχνάς ότι το ΚΡΑΤΟΣ έκλεισε τις επιχειρήσεις επί 2 χρόνια, ότι από 30 άτομα που μπορούσαν να μπουν στο Χ μαγαζί ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ επιτρέπονταν 5, πώς μετά θα πληρώσει το μαγαζί τις υποχρεώσεις του, και τα δάνεια του; Ολα είναι οργανωμενο σχέδιο.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.957
Πόντοι
3.656
2. δεν μένω δωρεάν σε κανένα σπίτι, ή μάλλον ναι, μένω, το πλήρωσαν οι γονείς μου.
Δωρεάν δεν μένεις στο σπίτι σου ! ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΦΙΑ.
Να είμαστε ακριβείς !

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ναι,διότι έχουν την αντίληψη ότι και καλά όσοι χρωστάνε δάνεια,είναι μπαταχτσήδες,χωρίς αποδείξεις.
Ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ μπορούν να πληρώσουν...
Όσοι δεν μπορούσαν, γιατι δεν μπηκαν στο νομο Κατσελη εδω και μια δεκαετια?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ωραια τα παραμυθια, αλλά δεν εχουν δράκο. Ολοι γνωριζαν τι αποφαση θα βγει και ηταν απολυτως αναμενομενη. Σιγα μην χρειαζοταν διαρροη, ή σιγα μην υπηρχε και αγωνια για το αποτελεσμα. Παρεμπιπτοντως, ο Αρειος Παγος επι χρονια, ακολουθούσε αυτην ακριβως τη γραμμη που ειπε τωρα η Ολομελεια. Απλως το θεμα πηγε στην Ολομελεια, επειδη βγηκε μια διαφορετικη αποφαση απο ενα τμημα του Αρείου Παγου, για πρωτη φορα, το Φθινόπωρο. Θελετε να μου πειτε δηλαδη, οτι εως τωρα ειχαν "παγωσει" οι πλειστηριασμοι και τωρα με την αποφαση της Ολομελειας ξεπαγωσανε? Κοιμάστε υπνο βαθυ. Τιποτα δεν εχει αλλαξει ουσιαστικα. Απλως υπηρξε μια ψευτο-ελπίδα (όχι για τους γνώστες) ότι ισως κατι αλλαξει. Δεν εγινε, φυσικα. Και βεβαια ολο αυτο το νταβαντούρι γινεται εν οψει και εκλογών, να εχουμε να κανουμε συζητηση. Αντε καληνυχτα

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.032
Πόντοι
22.266
Όσοι δεν μπορούσαν, γιατι δεν μπηκαν στο νομο Κατσελη εδω και μια δεκαετια?
Κ όσοι πήραν επαγγελματικα δάνεια με προσημειωση ή υποθήκη το σπίτι τους. ;;;;; Αυτοί δεν μπορούν να μπουν πχ στο νόμο Κατσέλη επειδή έχουν πχ κ ένα δεύτερο σπίτι στο χωριό κληρονομιά

Θα πει ο κάθε εξυπνακιας ότι ας μην έπαιρναν το δάνειο κ γιατί να την πληρώσουν οι υπόλοιποι.......Έλα μου ντε κ με την ίδια λογική κ η τράπεζα πήρε τα ρίσκα της όταν έδινε τέτοια δάνεια αλλά αυτή πήρε δημόσιο χρήμα ..

Να τα λέμε κ αυτα ..

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
14.985
Πόντοι
6.515
ξεχνάς ότι το ΚΡΑΤΟΣ έκλεισε τις επιχειρήσεις επί 2 χρόνια, ότι από 30 άτομα που μπορούσαν να μπουν στο Χ μαγαζί ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ επιτρέπονταν 5, πώς μετά θα πληρώσει το μαγαζί τις υποχρεώσεις του, και τα δάνεια του; Ολα είναι οργανωμενο σχέδιο.
Το θέμα είναι να μην το ξεχάσουν αυτοί που θα πανε να ψηφίσουν μητσοτακη

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Κ όσοι πήραν επαγγελματικα δάνεια με προσημειωση ή υποθήκη το σπίτι τους. ;;;;; Αυτοί δεν μπορούν να μπουν πχ στο νόμο Κατσέλη επειδή έχουν πχ κ ένα δεύτερο σπίτι στο χωριό κληρονομιά

Θα πει ο κάθε εξυπνακιας ότι ας μην έπαιρναν το δάνειο κ γιατί να την πληρώσουν οι υπόλοιποι.......Έλα μου ντε κ με την ίδια λογική κ η τράπεζα πήρε τα ρίσκα της όταν έδινε τέτοια δάνεια αλλά αυτή πήρε δημόσιο χρήμα ..

Να τα λέμε κ αυτα ..
Δηλαδή να χαριστεί το δάνειο σε κάποιον επειδή έχει επιχείρηση, πρώτη κατοικία και εξοχικό.
Και τη ζημία να την πληρώνει εμέσως κάνας υπαλληλάκος που μένει στο νοίκι.
Όχι ρε τύπε.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.613
Πόντοι
1.706
Εξωδικαστικός, όποιος δεν συμφωνεί με την άρση να του ξεπουλήσουν και τα σώβρακα.
Διαφορετικά ας ανατινάξουμε όλες τις τράπεζες μας και όποια νεα δημιουργηθεί ας λειτουργεί ως τράπεζα και οχι κωλάδικο.

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
398
Πόντοι
26
Παίζει να είμαστε ο ποιο ηλίθιος λαός από καταβολής κόσμου.Στα δάνεια κατοικίας (και όχι μόνο) έχουν μπλεχτεί από τη μια μια τεράστια ομάδα αφελών που νόμιζαν οτι όλα στη ζωή θα πηγαίνουν πρίμα και η οικονομική άνοδος θα είναι αέναη μέχρι να σβήσει ο ήλιος αγνοώντας παντελώς τις βασικές αρχές της οικονομίας , και από την άλλη μια επίσης τεράστια μερίδα από κουτοπόνηρα λαμόγια που νόμιζαν οτι θα τους χαριστούν τα σπίτια αν σταμάταγαν να πληρώνουν τα δάνειά τους.Έχω κι εγώ όπως όλοι μας ηλίθιους γνωστούς και φίλους των παραπάνω κατηγοριών που έχουν καταστρέψει τη ζωή τους από κάθε είδους δάνεια , καταναλωτικά , επιχειρηματικά , στεγαστικά κοκ.Αυτά κάνει η χρόνια πλύση εγκεφάλου από το χαζοκούτι.Όλοι εμείς οι υπόλοιποι μειοψηφία που δεν πήραμε ποτέ το οποιοδήποτε δάνειο και δεν χρωστάμε πουθενά χαρακτηριζόμαστε σε παρέες φίλων και γνωστών ως οι γραφικοί της υπόθεσης.Όπως φαίνεται ο Έλληνας καραγουστάρει να έχει έναν δυνάστη πάνω από τη γκλάβα του.Το τραβάει ο οργανισμός του.Είναι οικονομικό junky.Του αρέσει ο βιασμός κατ εξακολούθηση.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.898
Πόντοι
6.256
Δηλαδή να χαριστεί το δάνειο σε κάποιον επειδή έχει επιχείρηση, πρώτη κατοικία και εξοχικό.
Όχι ρε τύπε.
Στην ελλαδα ζουμε την ουτοπία ...οτι καποιος θα μας τα χαρίσει, κατι θα γινει τελικα, ασε και θα δουμε, ο καλος θεος οι εκλογες που ερχονται, οι 120 δοσεις..
Ολα αυτα μαζι με νομους κατσελη δημιουργησαν στρατο απο κακοπληρωτες και ειναι κριμα γιατι αναμεσα τους χανονται και αυτοι που χρειαζονται οντως στηριξη.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
1. δεν πήρα δάνειο
στην ουσια του μυνηματος θα απαντησεις η αναγνωριζεις οτι εχω δικιο απλα δεν μπορεις να το παραδεχτεις;

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.715
Πόντοι
3.715
καλά ας βρούνε πρώτα τους στρατηγικούς μπαταχτσήδες κι όσους αξίζουν λόγω ρεμούλας την τιμωρία, αφού τα ξεχωρίσουν δίκαια κι ωραία, ας προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και λοιπές διαδικασίες.
Όμως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, φυσικά...είναι τόσο διαπλεκόμενο το σύστημα που αν αρχίσει να ξηλώνεται ένας κόμπος, πάει το δίχτυ.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.032
Πόντοι
22.266
Όχι ρε τύπε.
Ψηφίζεις νέα Δημοκρατία πιστεύεις στον καπιταλισμο οπότε όπως ήταν λογικά μου σωθούν οι τράπεζες τότε που δώσανε όλοι τα λεφτά μας για να ανακεφαλοποιησεις έτσι κ ο καπιταλισμός πρέπει να βρει λύση κ να πληρώσουν πχ μόνο το κεφάλαιο οι επιχειρήσεις κ όχι τόκους ...
Τα περισσότερα δάνεια επιχειρήσεων και μικροεπιχειρηδεων είναι κατά 70 τοις εκατό πληρωμένα αλλά κολησαν στα επανωτοκια ..

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.247
Πόντοι
12.756
Ψηφίζεις νέα Δημοκρατία πιστεύεις στον καπιταλισμο οπότε όπως ήταν λογικά μου σωθούν οι τράπεζες τότε που δώσανε όλοι τα λεφτά μας για να ανακεφαλοποιησεις έτσι κ ο καπιταλισμός πρέπει να βρει λύση κ να πληρώσουν πχ μόνο το κεφάλαιο οι επιχειρήσεις κ όχι τόκους ...
Τα περισσότερα δάνεια επιχειρήσεων και μικροεπιχειρηδεων είναι κατά 70 τοις εκατό πληρωμένα αλλά κολησαν στα επανωτοκια ..

και μετα μας λενε κλεφτες εμας τους επιτυχημένους επιχειρηματίες επειδη εχουμε κάποια χρωστουμενα ναπουμε , σε ασφαλιστικα , εφορίες , τραπεζες , προμηθευτες κτλ ..

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.032
Πόντοι
22.266
και μετα μας λενε κλεφτες εμας τους επιτυχημένους επιχειρηματίες επειδη εχουμε κάποια χρωστουμενα ναπουμε , σε ασφαλιστικα , εφορίες , τραπεζες , προμηθευτες κτλ ..
Το περίεργο είναι ότι σώσαμε τις τράπεζες δλδ 5-10 τραπεζίτες αλλά αδυνατούμε να σώσουμε ελληνικές επιχειρήσεις ...
Χαρίστηκαν στον πυλαδακη πόσα εκατομμύρια κ δεν έπεσε καρφίτσα κ για τον περιπτερά κ μπακαλι που όντως κόλλησε στο δάνειο του βαζωντας υποθήκη το σπίτι του είμαστε κάθετα αρνητικοι
Αλλά είναι και δεξιοί της Νέας Δημοκρατίας!!!!!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom