Nubic
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Οκτ 2019
- Κριτικές
- 10
- Like
- 13.154
- Πόντοι
- 3.846
φίλε μέχρι το 2007 αγοράζονταν από τα σχέδια.Νομιζω εχουμε ενα απο τα μεγαλυτερα ποσοστα ιδιοκατοικησης στην Ευρωπη.
Παλια νοοτροπια που ενισχυθηκε οντως μετα την τρομαρα με τις καταθεσεις μεσα στα μνημονια.
Πλεον τα σπιτια αγοραζονται απο τα τουβλα, δεν περιμενουν καν να προχωρησει η κατασκευη!
Καμία σχέση με παλιά η οικοδομική δραστηριότητα. Μετά τα μνημόνια η πτώση ήταν επική και τα επαγγέλματα της οικοδομής ρίξαμε κλάμα με μαύρο δάκρυ.
Δε φταίνε οι τράπεζες ,γιατί απλά τα προϊόντα τους διαφήμιζαν. Δηλαδή αν σου λένε ότι με το Denim after shave θα γαμήσεις θα κάνεις μήνυση που δε γάμησες; Επί χρηματιστηρίου έχει ευθύνες η κυβέρνηση Σημίτη γιατί έβγαινε και έλεγε στον κοσμο ,το ΧΑΑ θα πάει στις 7000 μονάδες, η οικονομία μας είναι σταθερή, είναι αξιόπιστη ,και τελικά όλα έγιναν πουτάνα. Η κυβέρνηση δε μπορεί να ωθεί τον κόσμο να πάρει μετοχές ιδιωτικών εταιρειών.
Σαν νέος μηχανικός είχα δει πολλούς που έκαναν υπερβολές ,έχτιζαν κάτι σπιταρόνες μόνο για να μπουν στο μάτι του κολλητού τους, τώρα κοιτάνε να τα κάνουν airbnb και να νοικιάσουν κανένα τριάρι αλλού. Τελείως άλλος κόσμος η οικοδομή πριν το 2007, αν κάποιοι δεν έχουν προλάβει χρυσές εποχές οικοδομής δεν ξέρουν τι εννοώ.
Αναφέρω μόνο πραγματική ιστορία από τη δεκαετία του 80 (μου την έχουν διηγηθεί μεγαλύτεροι συνάδεφλοι)
Στη ΝΑ Κρήτη μεγαλοθερμοηπιάς, αμόρφωτος και τσαπόγγαρος. έχτιζε το σπίτι του. Μια μέρα πάει στον υδραυλικό και του δίνει μία βιντεοκασέτα.
-έλα εδώ ρε μαλάκα. Πάρε αυτό, έχω γράψει ένα επεισόδειο από Τόλμη & Γοητεία (αμερικανική σαπουνόπερα της εποχής) να δεις το μπάνιο της Καρολάιν (από τις κεντρικές ηρωίδες) και να μου το κάνεις ίδιο.
- Μα εγώ δεν έχω ούτε βίντεο.
- Δεν έχεις βίντεο; Θα σου πάρω και ένα βίντεο ρε μαλάκα τότε.