Νέα

Υπάρχουν «ορμόνες ευτυχίας»;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nzg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nzg

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2008
Κριτικές
36
Like
3.342
Πόντοι
5.595

Συνηθίζεται μια ομάδα ορμονών να αναφέρονται ως «ορμόνες ευτυχίας», λόγω των ευχάριστων συναισθημάτων με τα οποία συνδέονται. Κάποιες από αυτές, σύμφωνα με την συγγραφέα Marisa Peer, είναι οι εξής:

Ντοπαμίνη: Σχετίζεται με το αίσθημα του κινήτρου κι επηρεάζει –μεταξύ άλλων– το πώς ανταποκρινόμαστε στο στρες και τον πόνο.

Ωκυτοκίνη: Χαρακτηρίζεται και ως ορμόνη της ηρεμίας, της αγάπης. Η συγκεκριμένη ορμόνη εκκρίνεται κάθε φορά που έχουμε κάποια σωματική επαφή, ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης, βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες ενώ συνδέεται με τον τοκετό και τον θηλασμό.

Σεροτονίνη: Πέραν της γνωστής συμβολής της στην ποιότητα του ύπνου, η σεροτονίνη επηρεάζει τη διάθεση, την πέψη αλλά και την ικανότητα εκπαίδευσης. Όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, είναι πιο έντονα τα αισθήματα της κόπωσης αλλά και της θλίψης.

Ενδορφίνες: Βοηθούν στην τόνωση της ευτυχίας και την αντιμετώπιση του στρες. Η μείωση της παραγωγής τους συνδέεται και με την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με την θεραπεύτρια, όπως και σε καθετί άλλο, θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία για να προσεγγιστεί ένας πιο υγιής τρόπος ζωής.

Όσα μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου​

Με οδηγό τα όσα αναφέρθηκαν, μπορείς να ενσωματώσεις κάποιες δραστηριότητες στην καθημερινότητά σου, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις νέες συνήθειες στη ζωή σου.

Μια από αυτές είναι η άθληση και ειδικότερα η αερόβια άσκηση στον καθαρό αέρα. Η σωστή πρόσληψη τροφής (όπως ξηρούς καρπούς, λευκό κρέας, φρέσκα φρούτα και λαχανικά) αλλά το σταθερό πρόγραμμα ύπνου αποτελούν ακόμη δύο σημαντικούς παράγοντες σταθεροποίησης της καθημερινότητάς σου. Το σεξ και το γέλιο θα ενισχύσουν την ωκυτοκίνη σου και θα μειώσουν τις ορμόνες του στρες. Ωκυτοκίνη εκκρίνεται και όταν ασχολείσαι με το κατοικίδιό σου ή το χαϊδεύεις, ενώ ένα μασάζ θα σου προσέφερε χαλάρωση και ανακούφιση λόγω ωκυτοκίνης κι ενδορφινών.

Αυτό, βεβαίως, που αποτελεί αρχή κάθε πρακτικής και συνήθειας είναι η συμβουλή του προσωπικού σου γιατρού

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.732
Πόντοι
3.656
1 - Φάτε κρέας. Κόκκινο κρέας. Ο οργανισμός το χρειάζεται. Τα αυγά και το γάλα βοηθάνε επίσης υπερβολικά. Προφανώς χορτοφαγίες εντομοφαγίες και τέτοια είναι απλά ένας τρόπος να αυτοκτονήσεις με στυλ. Η νηστεία βοηθάει πάρα πολύ αλλά είναι για λίγες μέρες μόνο. Όχι παραπάνω.

Τύπε το κόκκινο είναι θάνατος.Λευκό φάτε,κοτόπουλο και ψάρια.Ούτε γάλα εννοείται,αν δε θες να πάθεις κανα καρκίνο του προστάτη

CaptainK

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
12.171
Πόντοι
2.536

alafroiskiotos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2017
Like
2.127
Πόντοι
206
1 - Φάτε κρέας. Κόκκινο κρέας. Ο οργανισμός το χρειάζεται. Τα αυγά και το γάλα βοηθάνε επίσης υπερβολικά. Προφανώς χορτοφαγίες εντομοφαγίες και τέτοια είναι απλά ένας τρόπος να αυτοκτονήσεις με στυλ. Η νηστεία βοηθάει πάρα πολύ αλλά είναι για λίγες μέρες μόνο. Όχι παραπάνω.

2 - Κάντε γυμναστική. Ότι θέλετε. Οι πολεμικές τέχνες βέβαια είναι πολύ καλύτερες επειδή εκτός από σώμα και πνεύμα είναι και πρακτικές άμα σας πέσει κάποιος μαλάκας.

3 - Κάντε μπάνιο κρύο και μόνο με σαπούνι άσπρο η πράσινο κατά προτίμηση Λέσβου. Το μαλλί δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

4 - Αποφύγετε όσο γίνεται σπορέλαια. Είναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό.

5 - Παρομοίως και η ζάχαρη. Ιδιαίτερη προσοχή με τα γλυκαντικά. Κάνουν φοβερά μεγάλο κακό και αυτά ιδιαίτερα η ασπαρτάμη.

6 - Κρύο μπάνιο όχι παγωμένο
Βοηθάει απίστευτα. Το ζεστό είναι και αυτό καλό. Μια φορά το μήνα όχι παραπάνω.

7 - Διάβασε. Δε με νοιάζει τι είναι. Ψυχολογία , βιολογία , προγραμματισμός , κινέζικα , συνταγές. Διάβαζε. Μη μείνεις στουρνάρι.

8 - Μάθε να ζεις μόνος σου. Έχοντας ανάγκη όσο γίνεται λιγότερους. Δε χρειάζεσαι πολύ κόσμο.

9 - Φτιάξε ένα πρόγραμμα και προσπάθησε να το τηρήσεις. Ώρες ύπνου , κάθε πότε θα γαμας βίζιτες , πότε θα πας στο ξάδερφο οτιδήποτε , το ώρα κοιμάσαι.

10 - Όπως λέει και ο δωδέκατος. Ποτέ μην εμπιστεύεσαι γυναίκα. Ούτε τη μάνα , ούτε τις αδερφές σε σου , ούτε γυναίκα ψυχολόγο. Σκεφτόμαστε διαφορετικά. Είμαστε ίσοι μόνο απέναντι στο νόμο αλλά μόνο έτσι. Το φύλο τους είναι εντελώς διαφορετικό στο τρόπο σκέψης , στη φυσιολογία. Παντού. Της χρειαζόμαστε για μερικά πράγματα μας χρειάζονται για μερικά

11 - Μάθε να δέρνεις και να τσαμπουκαλευεσαι. Μερικές φορές χρειάζεται. Να μην αποκτήσεις ψυχολογικά μόνο εσύ αλλά και οι άλλοι.

12 - Δε χρειάζεται ούτε να ξεπεράσεις τα ψυχολογικά σου , ούτε να γίνεις """άντρας""" , ούτε κάτι τέτοιο. Ένστικτο επιβίωσης χρειάζεται.
Το κόκκινο κρέας χρειάζεται όπως και τα υπόλοιπα κρέατα αλλά με φειδώ
Σε όλα τα τα αλλά συμφωνώ απόλυτα
( μόνο με το κρύο μπάνιο δεν μπορώ …..)

aiolos.klima50

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιαν 2022
Like
68.508
Πόντοι
11.956
Τύπε το κόκκινο είναι θάνατος.Λευκό φάτε,κοτόπουλο και ψάρια.Ούτε γάλα εννοείται,αν δε θες να πάθεις κανα καρκίνο του προστάτη
Άμα γαμας πολύ θα το γλυτώσουμε χαχαχα

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.738
Πόντοι
2.306

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.738
Πόντοι
2.306
Το κόκκινο κρέας χρειάζεται όπως και τα υπόλοιπα κρέατα αλλά με φειδώ
Σε όλα τα τα αλλά συμφωνώ απόλυτα
( μόνο με το κρύο μπάνιο δεν μπορώ …..)
Ξέχασες το βασικό που σε κρατάει σε φόρμα. Μια μαλακια την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
23.657
Πόντοι
6.236
...μου είπε ο μαν ότι έχω σχεδόν τρεις φορές πάνω απ' το κανονικό σπορακια εις τα αρχιδια. Έχω τραβήξει πολλές μαλακίες στη ζωή μου, σίγουρα απ' τα 15 μια μαλακιά μέρα παρά μέρα και πάλι ντούρος. :rockon:
Σε παίρνει και για κάθε μέρα δηλαδή εσένα....δώσε μην κάνεις τσιγκουνιές.:bigdick:

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.738
Πόντοι
2.306
Άσχετο... Αλλά πήγα και έκανα τεστ γονιμότητας λόγω μιας μικρής κοίλης και μου είπε ο μαν ότι έχω σχεδόν τρεις φορές πάνω απ' το κανονικό σπορακια εις τα αρχιδια. Έχω τραβήξει πολλές μαλακίες στη ζωή μου, σίγουρα απ' τα 15 μια μαλακιά μέρα παρά μέρα και πάλι ντούρος. :rockon:
Ωραίος! Μπορείς να κάνεις τρεις μαλακίες την μέρα.
Όχι να σκέφτεσαι όλη την ώρα τι μαλακια εκανα.
Ότι μαλακια και να κάνεις έχεις συνταγή γιατρού.

ALEX5555

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2018
Like
1.228
Πόντοι
206
Η λίμπιντος που έλεγε και μια καθηγήτρια ανθρωπολογίας που είχαμε......

ασωτος40

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
1.227
Πόντοι
376
Ένας φίλος μου χε πει κάποτε και για ένεση τεστοστερόνης στο πουτσο αλλά δεν τον πολύ εμπιστεύομαι.
Η ένεση τεστοστερόνης γίνεται ενδομυϊκά στον κωλο καμία σχέση με την πουτσα

• Like
Αντιδράσεις: LION7

ασωτος40

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
1.227
Πόντοι
376
Άμα δεν τρώγαμε κόκκινο κρέας φίλε ακόμα πάνω στα δέντρα και σε σπηλιές θα ήμαστε . Το κόκκινο κρέας είναι βασικό στοιχείο της εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

εκεί την βαρουσε ένας κοινός γνωστός μας όταν ήταν ζιγκολό στο παρελθόν για να γαμαει κάθε μέρα συνεχεια
Δε ξέρω ρε φίλε δεν το έχω ξανά ακούσει αυτό εγώ ξέρω μόνο ενδομυϊκά και θέλει και καμία εβδομάδα να δράσει

sbilios

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2015
Κριτικές
1
Like
385
Πόντοι
21
Γαμάτε κάθε μέρα τόσο απλα

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.039
Πόντοι
1.056
κρεας αλλα οχι σκετο. παντα βουτιγμα σε καποια σαλατα οπως ουγκαρεζα βουδαπεστη τυροκαφτερη κτλ. γαλα μονο με κορνφλεικς η κακαο. απο χορτα μονο οσα ειναι σε πιτες. πχ τσουκνιδοπιτες. σκετα ουτε για αστειο. νηστεια η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κανει ποτε. αλλα δε κανω ουτε καταχρηση πλεον σε οτι τρωω η πινω. ολα με μετρο
2 - Κάντε γυμναστική. Ότι θέλετε. Οι πολεμικές τέχνες βέβαια είναι πολύ καλύτερες επειδή εκτός από σώμα και πνεύμα είναι και πρακτικές άμα σας πέσει κάποιος μαλάκας.
και η εργασια μου ειναι γυμναστικη. αγροτικες εργασιες κυριως. αλλα και υλοτομιας οταν τελειωνει το καλοκαιρι. η αληθεια ειναι οτι στο τελος της ημερας εχω περισσοτερη αυτοπεποιθηση, και ωραια σωματικη αισθηση
3 - Κάντε μπάνιο κρύο και μόνο με σαπούνι άσπρο η πράσινο κατά προτίμηση Λέσβου. Το μαλλί δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω.
ζεστο, οχι καυτο, με αντρικα σαμπουαν και αφρολουτρα , εχουν και γαμω τα αρωματα. κρυο θα κανω αναγκαστικα επειδη ξεχασα να αναψω θερμοσιφωνα και βαριεμαι να περιμενω η πρεπει να φυγω...

5 - Παρομοίως και η ζάχαρη. Ιδιαίτερη προσοχή με τα γλυκαντικά. Κάνουν φοβερά μεγάλο κακό και αυτά ιδιαίτερα η ασπαρτάμη.
και αυτα με μετρο
6 - Κρύο μπάνιο όχι παγωμένο
Βοηθάει απίστευτα. Το ζεστό είναι και αυτό καλό. Μια φορά το μήνα όχι παραπάνω.
με τις δουλειες που κανω δε γινετε να κανεις κρυο μπανιο. η βρωμα μονο με ζεστο φευγει. και εκτος αυτο το ζεστο σε χαλαρωνει
7 - Διάβασε. Δε με νοιάζει τι είναι. Ψυχολογία , βιολογία , προγραμματισμός , κινέζικα , συνταγές. Διάβαζε. Μη μείνεις στουρνάρι.
εννοειται διαβαζω οτι με ενδιαφερει να μαθω
8 - Μάθε να ζεις μόνος σου. Έχοντας ανάγκη όσο γίνεται λιγότερους. Δε χρειάζεσαι πολύ κόσμο.
ειναι θεμα επιβιωσης.
9 - Φτιάξε ένα πρόγραμμα και προσπάθησε να το τηρήσεις. Ώρες ύπνου , κάθε πότε θα γαμας βίζιτες , πότε θα πας στο ξάδερφο οτιδήποτε , το ώρα κοιμάσαι.
αυτα οταν ερθει ο χειμωνας και δε θα εχω δουλειες. το καλοκαιρι το ωραριο μου ειναι αστατο.
10 - Όπως λέει και ο δωδέκατος. Ποτέ μην εμπιστεύεσαι γυναίκα. Ούτε τη μάνα , ούτε τις αδερφές σε σου , ούτε γυναίκα ψυχολόγο. Σκεφτόμαστε διαφορετικά. Είμαστε ίσοι μόνο απέναντι στο νόμο αλλά μόνο έτσι. Το φύλο τους είναι εντελώς διαφορετικό στο τρόπο σκέψης , στη φυσιολογία. Παντού. Της χρειαζόμαστε για μερικά πράγματα μας χρειάζονται για μερικά
τι εννοεις να μην την εμπιστευτουμε? να μην της ζητησουμε καποια χαρη επειδη μπορει να μην τη κανει στο τελος? τι ακριβως?
11 - Μάθε να δέρνεις και να τσαμπουκαλευεσαι. Μερικές φορές χρειάζεται. Να μην αποκτήσεις ψυχολογικά μόνο εσύ αλλά και οι άλλοι.
εκει που χρειαζεται ναι. μονο αν σε προκαλεσουν ενοχλησουν κτλ. γιατι υπαρχουν καμμενα ατομα που ειναι μονιμως μαγκια κλανια και ψαχνοντε για φασαρια. οσο για τα ψυχολογικα. γιατι να αποκτησουν και αλλοι? οσο λιγορετοι με ψυχολογικα τοσο το καλυτερο
12 - Δε χρειάζεται ούτε να ξεπεράσεις τα ψυχολογικά σου , ούτε να γίνεις """άντρας""" , ούτε κάτι τέτοιο. Ένστικτο επιβίωσης χρειάζεται.
μακαρι κανεις καμια να μην ειχε ψυχολογικα να μη μας σπαγαν τα @@

Βοργιας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2015
Κριτικές
4
Like
1.898
Πόντοι
206
Ορμόνες οχι. Νευροδιαβιβαστες ομως ναι υπαρχουν και δινουν και τετοια αισθηση. Υπαρχουν επιπλεον πολλες παρανομες ουσιες που μιμουνται τους συγκεκριμενους φυσικους νευροδιαβιβαστες μονο που συνοδευεται με τοξικοτητα. Δεν μπλεκεις.

Μην ασχολειστε με την ευτυχια σε επιπεδο μοριακης βιολογιας. Ζηστε την ζωη σας απλα.

• Like
Αντιδράσεις: LION7

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.732
Πόντοι
3.656
Άμα δεν τρώγαμε κόκκινο κρέας φίλε ακόμα πάνω στα δέντρα και σε σπηλιές θα ήμαστε . Το κόκκινο κρέας είναι βασικό στοιχείο της εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου

Και του καρκίνου στο παχύ έντερο επίσης

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.805
Πόντοι
9.297

Συνηθίζεται μια ομάδα ορμονών να αναφέρονται ως «ορμόνες ευτυχίας», λόγω των ευχάριστων συναισθημάτων με τα οποία συνδέονται. Κάποιες από αυτές, σύμφωνα με την συγγραφέα Marisa Peer, είναι οι εξής:

Ντοπαμίνη: Σχετίζεται με το αίσθημα του κινήτρου κι επηρεάζει –μεταξύ άλλων– το πώς ανταποκρινόμαστε στο στρες και τον πόνο.

Ωκυτοκίνη: Χαρακτηρίζεται και ως ορμόνη της ηρεμίας, της αγάπης. Η συγκεκριμένη ορμόνη εκκρίνεται κάθε φορά που έχουμε κάποια σωματική επαφή, ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης, βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες ενώ συνδέεται με τον τοκετό και τον θηλασμό.

Σεροτονίνη: Πέραν της γνωστής συμβολής της στην ποιότητα του ύπνου, η σεροτονίνη επηρεάζει τη διάθεση, την πέψη αλλά και την ικανότητα εκπαίδευσης. Όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, είναι πιο έντονα τα αισθήματα της κόπωσης αλλά και της θλίψης.

Ενδορφίνες: Βοηθούν στην τόνωση της ευτυχίας και την αντιμετώπιση του στρες. Η μείωση της παραγωγής τους συνδέεται και με την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με την θεραπεύτρια, όπως και σε καθετί άλλο, θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία για να προσεγγιστεί ένας πιο υγιής τρόπος ζωής.

Όσα μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου​

Με οδηγό τα όσα αναφέρθηκαν, μπορείς να ενσωματώσεις κάποιες δραστηριότητες στην καθημερινότητά σου, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις νέες συνήθειες στη ζωή σου.

Μια από αυτές είναι η άθληση και ειδικότερα η αερόβια άσκηση στον καθαρό αέρα. Η σωστή πρόσληψη τροφής (όπως ξηρούς καρπούς, λευκό κρέας, φρέσκα φρούτα και λαχανικά) αλλά το σταθερό πρόγραμμα ύπνου αποτελούν ακόμη δύο σημαντικούς παράγοντες σταθεροποίησης της καθημερινότητάς σου. Το σεξ και το γέλιο θα ενισχύσουν την ωκυτοκίνη σου και θα μειώσουν τις ορμόνες του στρες. Ωκυτοκίνη εκκρίνεται και όταν ασχολείσαι με το κατοικίδιό σου ή το χαϊδεύεις, ενώ ένα μασάζ θα σου προσέφερε χαλάρωση και ανακούφιση λόγω ωκυτοκίνης κι ενδορφινών.

Αυτό, βεβαίως, που αποτελεί αρχή κάθε πρακτικής και συνήθειας είναι η συμβουλή του προσωπικού σου γιατρού
Μαλακίες...αν περιμένεις γιατρό να σου λέει να μην τρως σκουπίδια ,να χαίρεσαι με το καθετί που ζεις ,να μην μιζεριαζεις ,να κοιμάσαι νορμάλ ώρες τις εργάσιμες μέρες τότε ΗΔΗ έχεις θέμα.
Ο πουτσος είναι ο μεγαλύτερος αλήτης. Γτ από μικρός έκανε παρέα με δυο αρχίδια
...επίσης φτύνει όπου βρει.
Αλλά είναι αρκετά ευγενικός ώστε να σηκώνεται όρθιος για να καθήσει μια κυρία.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.805
Πόντοι
9.297
Γενικά είναι φόλα η μαλακιά! Έκοψα τις τσόντες παντός είδους ένα μήνα όσο είμαι στο πατρικό και η λίμπιντος μου έχει ανέβει στο ζενίθ. Κάνει φουλ κακό η τσόντα δυστυχώς
Ναι αλλά που θα εκτονωθεί η λίμπιντο ;Όεο;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom