Νέα

Υπάρχουν «ορμόνες ευτυχίας»;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nzg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.776
Πόντοι
3.656

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.039
Πόντοι
1.056
Ναι αλλά που θα εκτονωθεί η λίμπιντο ;Όεο;
για να δειτε ποσο εθισμος ειναι το πορνο, παλια 2011, οταν ημουν σε σκατα οικονομικη κατασταση και δεν ειχα λεφτα για ιντερνετ σπιτι, καθομουν εξω οπου εβρησκα ρουτερ νυχτα στους -20 για να κατεβασω μερικα βιντεο για να τα δω σπιτι. τα δαχτυλα μου περιττο να πω οτι δε τα αισθανομουν και αλλαζα χερι καθε φορα το ενα τσεπη το αλλο κινητο :2funny:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.852
Πόντοι
9.297
Τύπε το κόκκινο είναι θάνατος.Λευκό φάτε,κοτόπουλο και ψάρια.Ούτε γάλα εννοείται,αν δε θες να πάθεις κανα καρκίνο του προστάτη
Το κόκκινο κρέας έχει σίδηρο και σε τονώνει.Οπως είναι λάθος η υπερβολή έτσι λάθος είναι και να το κόψεις εκτός αν μπουκωνεσαι με συμπληρώματα ...
Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις τις αρνητικές επιδράσεις του κόκκινου κρέατος είναι τα όσπρια .Αν τρως όσπρια 3-4 φορές τον μήνα οι πιθανότητες για καρκίνο του παχέος εντέρου είναι ίδιες με την περίπτωση όπου το έχεις κόψει τελείως.
Φάβα και φακή η φακορυζο μπορείς να τα κάνεις εύκολα χωρίς να έισαι ο Μποτρινι...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Τραβάω μια στις 4-5 μέρες και κάθε φορά πάω να λιποθυμισω, λες και μου φεύγει ένα σακί με τούβλα απ' τη πλάτη νιώθω χαχα
Έτσι πρέπει....αν δεν το ευχαριστιεσαι δεν έγινε σωστά!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.852
Πόντοι
9.297
για να δειτε ποσο εθισμος ειναι το πορνο, παλια 2011, οταν ημουν σε σκατα οικονομικη κατασταση και δεν ειχα λεφτα για ιντερνετ σπιτι, καθομουν εξω οπου εβρησκα ρουτερ νυχτα στους -20 για να κατεβασω μερικα βιντεο για να τα δω σπιτι. τα δαχτυλα μου περιττο να πω οτι δε τα αισθανομουν και αλλαζα χερι καθε φορα το ενα τσεπη το αλλο κινητο :2funny:
Είσαι μάχιμος πιστός της χειρωνακτικής εργασίας!!

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.039
Πόντοι
1.056
Είσαι μάχιμος πιστός της χειρωνακτικής εργασίας!!
επισεις, οταν ειχα να δω τσοντες μερικες μερες, και να βαρεσω μαλακια λογο δουλειας (αυτο πιο μετα οταν ειχα λεφτα και εβαλα ιντερνετ σπιτι και πηρα και υπολογιστη) και στρωνομουν τελικα να δω, μου επερνε ωρες να δω ολα τα σαιτ που βλεπω συνηθως, με αποτελεσμα απο το πολυωρο παιξιμο, να μου ποναν τα αρχιδια. ξεκινουσα απογευμα και με εβρησκε το ξημερωμα. και ετσι στο τελος η εξπερματιση απο απολαυση, γινοταν επωδυνη διαδικασια. που οφειλεται ο πονος? περιττο να πω οτι μετα δε μπορουσα να περπατησω απτο πονο και ξαπλωνα κατευθειαν στο κρεβατι και ημουν με τα ποδια ανοιχτα σαν συγκαμενος χαιδευοντας απαλα στα αρχιδια μου.. :2funny:

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.029
Πόντοι
216

Συνηθίζεται μια ομάδα ορμονών να αναφέρονται ως «ορμόνες ευτυχίας», λόγω των ευχάριστων συναισθημάτων με τα οποία συνδέονται. Κάποιες από αυτές, σύμφωνα με την συγγραφέα Marisa Peer, είναι οι εξής:

Ντοπαμίνη: Σχετίζεται με το αίσθημα του κινήτρου κι επηρεάζει –μεταξύ άλλων– το πώς ανταποκρινόμαστε στο στρες και τον πόνο.

Ωκυτοκίνη: Χαρακτηρίζεται και ως ορμόνη της ηρεμίας, της αγάπης. Η συγκεκριμένη ορμόνη εκκρίνεται κάθε φορά που έχουμε κάποια σωματική επαφή, ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης, βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες ενώ συνδέεται με τον τοκετό και τον θηλασμό.

Σεροτονίνη: Πέραν της γνωστής συμβολής της στην ποιότητα του ύπνου, η σεροτονίνη επηρεάζει τη διάθεση, την πέψη αλλά και την ικανότητα εκπαίδευσης. Όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, είναι πιο έντονα τα αισθήματα της κόπωσης αλλά και της θλίψης.

Ενδορφίνες: Βοηθούν στην τόνωση της ευτυχίας και την αντιμετώπιση του στρες. Η μείωση της παραγωγής τους συνδέεται και με την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με την θεραπεύτρια, όπως και σε καθετί άλλο, θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία για να προσεγγιστεί ένας πιο υγιής τρόπος ζωής.

Όσα μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου​

Με οδηγό τα όσα αναφέρθηκαν, μπορείς να ενσωματώσεις κάποιες δραστηριότητες στην καθημερινότητά σου, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις νέες συνήθειες στη ζωή σου.

Μια από αυτές είναι η άθληση και ειδικότερα η αερόβια άσκηση στον καθαρό αέρα. Η σωστή πρόσληψη τροφής (όπως ξηρούς καρπούς, λευκό κρέας, φρέσκα φρούτα και λαχανικά) αλλά το σταθερό πρόγραμμα ύπνου αποτελούν ακόμη δύο σημαντικούς παράγοντες σταθεροποίησης της καθημερινότητάς σου. Το σεξ και το γέλιο θα ενισχύσουν την ωκυτοκίνη σου και θα μειώσουν τις ορμόνες του στρες. Ωκυτοκίνη εκκρίνεται και όταν ασχολείσαι με το κατοικίδιό σου ή το χαϊδεύεις, ενώ ένα μασάζ θα σου προσέφερε χαλάρωση και ανακούφιση λόγω ωκυτοκίνης κι ενδορφινών.

Αυτό, βεβαίως, που αποτελεί αρχή κάθε πρακτικής και συνήθειας είναι η συμβουλή του προσωπικού σου γιατρού
Να συμπληρώσω και ένα ακόμα είδους θεραπείας...η φωτοθεραπεία δηλαδή η άμεση έκθεση του προσώπου στον ήλιο (φορώντας γυαλιά ηλίου για να αποτραπεί η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος) για δέκα λεπτά της ώρας ή διαφορετικά μία ελαφρυά άσκηση στην λιακάδα...

άντριου Χούμπερμαν,αναπληρωτής καθηγητής ΝευροΒιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ,Καλιφόρνια,ΗΠΑ

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.852
Πόντοι
9.297
επισεις, οταν ειχα να δω τσοντες μερικες μερες, και να βαρεσω μαλακια λογο δουλειας (αυτο πιο μετα οταν ειχα λεφτα και εβαλα ιντερνετ σπιτι και πηρα και υπολογιστη) και στρωνομουν τελικα να δω, μου επερνε ωρες να δω ολα τα σαιτ που βλεπω συνηθως, με αποτελεσμα απο το πολυωρο παιξιμο, να μου ποναν τα αρχιδια. ξεκινουσα απογευμα και με εβρησκε το ξημερωμα. και ετσι στο τελος η εξπερματιση απο απολαυση, γινοταν επωδυνη διαδικασια. που οφειλεται ο πονος? περιττο να πω οτι μετα δε μπορουσα να περπατησω απτο πονο και ξαπλωνα κατευθειαν στο κρεβατι και ημουν με τα ποδια ανοιχτα σαν συγκαμενος χαιδευοντας απαλα στα αρχιδια μου.. :2funny:
Το καψες ρε...ελπίζω να μην το ξανακάνεις τόσο υπερβολικά.

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.039
Πόντοι
1.056
Η μαλακια ειναι περισσοτερο καυλατη,αν δεν υπαρχει επαφη του χεριου με τον πουτσο
δηλαδη να φορας μποξερακι καλης ποιοτητας οχι του κωλου,και να βαρας μαλακια
καμια σχεση,πολυ ανωτερη!!

:globeos-haha:
ετσι τον επεζα στη ταξη οταν ημουν γυμνασιο κατω απο το θρανιο με τη καθηγητρια γαλλικων. ευτυχως φορουσα μαυρες φορμες αλλιως θα φαινοταν η σταμπα

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.039
Πόντοι
1.056
Το καψες ρε...ελπίζω να μην το ξανακάνεις τόσο υπερβολικά.
δε νομιζω να το ξανα κανω. πλεον εχω δει τα παντα απο οτι μαρεσει στο πορνο, οποτε δεν υπαρχει κατι να με καυλωσει για τοσες ωρες. εκτος και αν πεσει το ιντερνετ και το ρευμα για κανα μηνα ξερω , μονο τοτε :2funny:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.852
Πόντοι
9.297
δε νομιζω να το ξανα κανω. πλεον εχω δει τα παντα απο οτι μαρεσει στο πορνο, οποτε δεν υπαρχει κατι να με καυλωσει για τοσες ωρες. εκτος και αν πεσει το ιντερνετ και το ρευμα για κανα μηνα ξερω , μονο τοτε :2funny:
Ωραίος...

doomnight99

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2021
Κριτικές
6
Like
593
Πόντοι
301

Stories