να πω και εγω την επιστημονικη μου αποψη.
οινόπνευμα πχ προκαλει κυτταρικη αποπτωση οποτε μεγαλυτερη διοδο για να μπουν πχ ιοι που δεν καταστρέφονται με το οινόπνευμα.
για βακτηρια δουλεια κανει το ιωδιο το οποιο δεν ανοιγει και πληγες σαν το οινόπνευμα που εγραψα πριν.
γενικα αν μπουν πχ μουνοζουμα ή σαλια της γκόμενας στο στομα σου, είναι καλυτερα να τα καταπιεις γρηγορα, για να παει στο γαστρικο υγρο του στομαχιου που εχει πολύ υδροχλωρικο οξυ και καταστρεφει πολλα από τα επικινδυνα, παρα να χασεις χρονο να πας να ξεπληθεις σε κουζινα ή τουαλετα ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗ ΒΟΥΡΤΣΙΣΕΙΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ουτε ωρες πριν ουτε ωρες μετα γιατι ανοιγουν ερεθισμοι στο στομα που δεν φαινονται με το ματι και από εκει παλι μπορουν να μπουκαρουν μικροβια.
για βακτηρια γενικα δουλεια κανει το ιωδιο betadine , για μυκητιάσεις αλλα και βακτηρια καλη κρεμα είναι η kenakomb,
οι ιοι θελουν καλο ξέπλυμα γιατι είναι πολύ πιο μικρα σωματιδια και πολλοι περισσοτεροι επομένως σε πληθος, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΙΒΗ Ή ΟΥΣΙΑ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΗ σαν το οινοπνευμα,
υπαρχει ενας γενικος κανονας ότι οσο πιο επικίνδυνος είναι ενας μικροοργανισμος τοσο πιο δυσκολα μεταδίδεται ενώ μικροβια που δεν κανουν μπαμ τα εχει ο μισος πληθυσμος πχ απλος ερπης, ηπατιτιδα Α, πολλα στελεχη HPV-θηλώματα.
υγ. βιολόγος είμαι.