Νέα

Ξενοίκιαστα σπίτια ούτε λέπι και πανάκριβα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 452
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΠυρΚαυλος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2019
Like
1.052
Πόντοι
201
Παλια που εψαχνα να αγορασω διαμερισμα, παω σε ενα στα Κατω Πατησια. Ρετιρε γκαρσονιερα. Το σπιτι μεσα ηταν ερειπιο. Ο ιδιοκτητης δεν ειχε αλλαξει στο διαμερισμα 50 χρονια πολυκατοικια, ουτε καρφι. Και μου λεει ο ηλικιωμενος ιδιοκτητης <Βλεπεις ποσο καλο ειναι. Αγορασε το μη προλαβει αλλος.> Και στο δρομο που εφευγα σκεφτομουνα <Ποιος θα μπει σε τετοιο σπιτι. Ουτε να το νοικιασει μπορει ετσι που ειναι αν δε το φτιαξει.> Και ομως, ο ιδιοκτητης ηταν στο κοσμο του. Ανεκμεταλευτο, να πληρωνει ΕΝΦΙΑ.
οσο  υπαρχει ζητηση κυριως  απο καθε λογης μεταναστη η κατασταση δεν αλλαζει δυστυχως ,και μιλαω για  τις περιοχες του κεντρου, και η ζητηση υπαρχει γιατι ολοι τους παιρνουν επιδομα ενοικιου  μαζευονται  τρια εως πεντε ατομα  να μοιραζονται τα εξοδα και  αυτος που εχει το σπιτι στο ονομα του παιρνει και το επιδομα , ελληνες  παρα πολυ λιγοι το παιρνουν  θα ελεγα  ελαχιστοι  οποτε  αν δεν αλλαξει αυτη η κατασταση  οι  ιδιοκτητες  θα ζητανε  τη μανα τους και τον πατερα τους  .Για μενα  πρεπει να κοπει εντελως  το επιδομα  αν θελεις  σπιτι κυριε  η κυρια μου να το πληρωνεις απο  την τσεπη σου  ειτε εισαι ξενος  ειτε  ελληνας  .

kakasximos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2017
Like
39
Πόντοι
1
Μιας και ψάχνω σπίτι θα πω το εξής. Τα ενοίκια είναι όντως ακριβά. Καμία αμφιβολία. Και μάλιστα ακριβά σε υπερβολικό βαθμό. Ψάχνοντας είχα ρωτήσει για 2αρι 50 τμ στο φιξ και πήρα απάντηση για ενοίκιο 550. Η πολυκατοικία παλιά σε οκ κατάσταση. Το διαμέρισμα το ξέρω γιατί πριν λίγο καιρό εμένα στην ίδια πολυκατοικία ένα όροφο κάτω. Ενα απλό διαμέρισμα, ούτε επιπλωμένο, τίποτα. Αλλά σε περιοχή φιλέτο αυτή τη στιγμή για Αθήνα. Εγώ αναρωτιέμαι με ποια λογική ζητάς αυτά τα λεφτά; Οι περισσότεροι δουλεύουν στα 600 με 700 ευρώ. Άρα 1 άτομο μόνο του δεν μένει. Ένα ζευγάρι αν παίρνει 2 τέτοιους μισθούς οκ,οριακά βγάζει ενοίκιο, έξοδα και μένει. Αλλά για πόσο καιρό; Γιατί μια οικογένεια σε 2αρι δεν μένει. Πιάνω ένα παράδειγμα, αλλά γενικά αυτό συμβαίνει. Δικαιολογούν τα υψηλά ενοίκια με απόψεις τύπου, δίπλα στο μετρο, δίπλα στο ΤΕΙ, και ζητάνε εξωφρενικά ποσά. Καμία λογική

Υπαρχει λογικη φιλε. Με τα airbnb πλεον σου λεει η θα βρω ενας που θα πληρωνει και θα εχω κερδος η θα το κρατησω airbnb και θα βγαζω απο εκει. Συν τις Μ.Κ.Ο
Για να ριξει πιο κατω την τιμη δεν παιζει.
Μενω σε κεντρικη περιοχη και το βλεπω καθε μερα σε κτηρια 40-50 χρονια να ζητανε κατι ποσα που παθενεις εγκεφαλικο.
Αλλα βλεπεις ολοι εχουν την δικαιολογια εχω μοχθηση να το παρω να το φτιαξω να το κανω....
Τοτε και εμεις αν εχουμε ενα χρεπη αυτοκινητο του 80 μοντελο να πανε να το βαφουμε να φαινεται καινουργιο και να το πουλαμε και εμεις με την ιδια λογικη.
Λογικη του παραλογου.

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Αλλά σε περιοχή φιλέτο αυτή τη στιγμή για Αθήνα. Εγώ αναρωτιέμαι με ποια λογική ζητάς αυτά τα λεφτά;

μονος σου απαντας ...

αν ψαχνεις σε περιοχη φιλετο οπως ο ιδιος γραφεις ... να εισαι και προετοιμασμενος να ακουσεις και τιμες φιλετου

δεν σε υποχρεωνει κανενας να πας να μεινεις εκει ... υπαρχουν προαστια με πολυ καλη συνδεση με το κεντρο και πολυ χαμηλοτερες τιμες στα νοικια

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.839
Πόντοι
4.180
Αλλα βλεπεις ολοι εχουν την δικαιολογια εχω μοχθηση να το παρω να το φτιαξω να το κανω....
Τοτε και εμεις αν εχουμε ενα χρεπη αυτοκινητο του 80 μοντελο να πανε να το βαφουμε να φαινεται καινουργιο και να το πουλαμε και εμεις με την ιδια λογικη.
Λογικη του παραλογου.

Δεν ειναι δικαιολογια φιλε μου. Ισχυει μια χαρα. Οταν καποιος καταφερε κι εβαλε στην ακρη 50, 60 χιλιαρικα για να παρει σπιτι, σημαινει του εφυγε ο κωλος. Αν ειναι ετσι κι αλλιως ματσο, τοτε θα παρει σπιτι οχι στο κεντρο αλλα Εκαλη. Μιλαμε για νορμαλ περιπτωσεις ομως.
Το αμαξι αξιζει οσα αξιζει ο κινητηρας του. Με ενα βαψιμο δε θα φτιαξει ο κινητηρας. Το σπιτι με μια ανακαινιση που κανουν πλεον ολοι, βαλε αλλα 10 χιλιαρικα δηλαδη, δεν εχει καμια αλλη αναγκη σε θεμελια.
Και για να μην παρεξηγηθω, εγω νοικιαζω, εφυγα απο την περιοχη μου γιατι ηταν πανακριβα και πηγα αλλου. Δε μ αρεσε αλλα δε θα κατηγορησω αυτους που ζητανε πολλα. Απλα δε θα παω εκει. Οπως και δε θα παω στη Μυκονο. Δεν ειδα κανεις να κατηγορει τους νησιωτες που γαμανε τις τιμες

trospe Giant

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2013
Κριτικές
6
Like
473
Πόντοι
26
Το πρόβλημα στα ενοίκια το έχει δημιουργήσει το airBNB με αποτέλεσμα να ζητάνε 500-700€ τον μήνα για 50τμ αφου μπορούν να τα νοικιάζουν με 30-50€ την μέρα.
Υπάρχει νόμος σε Ισπανια,Γερμανια κλπ που για να βγει άδεια για ΒΝΒ πρέπει το σπιτι να εχει ανεξαρτητη εισοδο απο την πολυκατοικια. Με αυτον τον νομο εχει κλεισει ενα μεγαλο μερος Βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Ας ελπίσουμε να γίνει κατι ανάλογο και εδω και να πάνε τα ενοίκια εκει που πρεπει βαση του βασικου μισθου της χώρας!

harddd39

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2019
Like
5
Πόντοι
0
κουκακι
πολυκατοικες ψιλοχρεπια και το πουλαει  ο αλλος 100 000 60τετραγωνικα
πολυκτοικια του 73
εξωτερικα αστα να πανε και μεσα στην μουχλα γενικα εσωτερικα
για ανακαινιση μηδεν

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Λογικη του παραλογου.

αν το χρεπι σου ειναι καμια σπανια (πλεον) εκδοση καλα θα κανεις να ψαχτεις για αναπαλαιωση και πωληση

δεν ειναι καθολου παραλογο

προσφορα και ζητηση ονομαζεται ...  

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Και εδειχνε μια κυρια καποιας ηλικιας και τη ρωταει ο δημοσιογραφος τι δουλεια ηρθε να κανει και απανταει <Εχω ενα διαμερισμα που νοικιαζα και εφυγε ο ενοικιαστης και αφησε απληρωτα ενοικια, κοινοχρηστα, και τη ΔΕΗ.  Μεγαλο ποσο. Και επειδη τη ΔΕΗ την ειχα αφησει δυστυχως στο ονομα μου, ηρθα να κανω διακανονισμο πως θα πληρωσω.>
Με αφορμή αυτό το ποστ, ερώτηση προς όλους:

Τι ποσοστό ενοικιαστών πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους;

Ειδικά τα τελευταία χρόνια επί σύριζα το πιστόλιασμα έχει γίνει ο κανόνας πλέον. Έτσι καταστέφεται η "αγορά' ενοικίων. Ο λόγος που δεν βρίσκετε σπίτια να νοικιάσετε είναι αυτός.
Το airbnb είναι προτιμότερο γιατί πληρώνει και αδειάζει το σπίτι κάποτε. Αν δεν υπάρχει airbnb στην περιοχή καλύτερα κλειστό το σπίτι και να πληρώνει ΕΝΦΙΑ παρά να νοικιαστεί σε άγνωστο. Πολλοί ενοικιαστές τα ξηλώνουν όλα και οι ζημιές τελικά είναι περισσότερες από το ΕΝΦΙΑ. Άμα το νοικιάσει κάποιος ξέρει αν θα το ξαναπάρει ποτέ πίσω και πώς θα το πάρει; Ρωτήστε ιδιοκτήτες να σας πούνε πόσα κλειστά σπίτια υπάρχουν λόγω φόβου και μη εφαρμογής των νόμων.

STAVROS6969

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2015
Like
544
Πόντοι
36
airbnb συμφερει απο ολες τις αποψεις.

baroc

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Οκτ 2017
Κριτικές
116
Like
19.197
Πόντοι
20.686
Ρε μαγκες το Κουκακι λογω οτι ειναι κοντα στην Ακροπολη και λογω Airbnb εχει γινει πανακριβο,Μην ασχολειστε με περιοχες κοντα στην Ακροπολη.Δεν δινονται σπιτια και αν δινονται ζηταν τη μανα τους και τον πατερα τους.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.314
Πόντοι
3.936
<Ξαφνικα το πουλαει.>
<Το εχει δυο χρονια για πουλημα.>

2 χρονια ειναι το ξαφνικο;

Συμβολαιο δεν εχεις; Ο ιδιοκτητης υποχρεουται να τηρησει μεχρι τελους τη συμφωνια (συμβολαιο). Περαν αυτου, δε μπορει να το πουλησει; Συνεταιρο στη περιουσια του θα σε βαλει; Και αυριο να το πουλησει και να αλλαξει ιδιοκτητη το διαμερισμα που νοικιαζεις, ο καινουριος ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος να σε αφησει να μεινεις μεσα. Μεχρι τη ληξη του συμβολαιου σου φυσικα. Μετα αν θελει. Νεα διαπραγματευση.
Ελα γινατε ολοι ειδικοι. Φυσικα με καλυπτει η 3ετια. ΑΠλα με κοροιδεψε. Εαν ηξερα οτι το πουλαει δεν θα το νοικιαζα.

kakasximos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2017
Like
39
Πόντοι
1
Δεν ειναι δικαιολογια φιλε μου. Ισχυει μια χαρα. Οταν καποιος καταφερε κι εβαλε στην ακρη 50, 60 χιλιαρικα για να παρει σπιτι, σημαινει του εφυγε ο κωλος. Αν ειναι ετσι κι αλλιως ματσο, τοτε θα παρει σπιτι οχι στο κεντρο αλλα Εκαλη. Μιλαμε για νορμαλ περιπτωσεις ομως.
Το αμαξι αξιζει οσα αξιζει ο κινητηρας του. Με ενα βαψιμο δε θα φτιαξει ο κινητηρας. Το σπιτι με μια ανακαινιση που κανουν πλεον ολοι, βαλε αλλα 10 χιλιαρικα δηλαδη, δεν εχει καμια αλλη αναγκη σε θεμελια.
Και για να μην παρεξηγηθω, εγω νοικιαζω, εφυγα απο την περιοχη μου γιατι ηταν πανακριβα και πηγα αλλου. Δε μ αρεσε αλλα δε θα κατηγορησω αυτους που ζητανε πολλα. Απλα δε θα παω εκει. Οπως και δε θα παω στη Μυκονο. Δεν ειδα κανεις να κατηγορει τους νησιωτες που γαμανε τις τιμες

To βαψιμο που αναφερω το ειπα απλα για να μην λεω πολλα λογια και κουραζω οσους διαβαζουν. Και σε ενα αυτοκινητο αν κανεις μια ολικη κατασκευει μηχανη εξωτερικο τα παντα αντε την τιμη να την ανεβασεις λιγο αλλα οχι να το πουλας σαν καινουργιο.
Δεν μπορεις σε μια πολυκατοικια 60 χρονια να ζητας για ενα δυαρι 50τμ 500 ευρω επειδη εβαλες πατωματα απο το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ και θες να πεις οτι ειναι απο ξυλο διαμαντι. Δεν μπορεις  να ζητας 500 ευρω επειδη λες την δικαιολογια εβαλα κουζινα και καινουργια ντουλαπια που παλι τα πηρες απο το πρακτικερ και θες να λες οτι ειναι απο οξια η καρυδια..
Αλλα και αν ειναι ετσι οκ να πουλησω και εγω το αυτοκινητο που ελεγα πιο πριν 10.000 πειδη εχω βαλει λαστιχα F1 περλα χρωμα και καθισματα απο δερμα φωκιας.
Οχι φιλε μου .
Οσο αφορα αυτο που λες για τα νησια προσωπικα εγω εχω τσακωθει και θα συνεχισω να τσακονομαι οταν προσπαθουν να μου πουλησουν κατι που αξιζει 5 ευρω 50 απλα και μονο επειδη ειναι μυκονος

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.314
Πόντοι
3.936
Μιας και ψάχνω σπίτι θα πω το εξής. Τα ενοίκια είναι όντως ακριβά. Καμία αμφιβολία. Και μάλιστα ακριβά σε υπερβολικό βαθμό. Ψάχνοντας είχα ρωτήσει για 2αρι 50 τμ στο φιξ και πήρα απάντηση για ενοίκιο 550. Η πολυκατοικία παλιά σε οκ κατάσταση. Το διαμέρισμα το ξέρω γιατί πριν λίγο καιρό εμένα στην ίδια πολυκατοικία ένα όροφο κάτω. Ενα απλό διαμέρισμα, ούτε επιπλωμένο, τίποτα. Αλλά σε περιοχή φιλέτο αυτή τη στιγμή για Αθήνα. Εγώ αναρωτιέμαι με ποια λογική ζητάς αυτά τα λεφτά; Οι περισσότεροι δουλεύουν στα 600 με 700 ευρώ. Άρα 1 άτομο μόνο του δεν μένει. Ένα ζευγάρι αν παίρνει 2 τέτοιους μισθούς οκ,οριακά βγάζει ενοίκιο, έξοδα και μένει. Αλλά για πόσο καιρό; Γιατί μια οικογένεια σε 2αρι δεν μένει. Πιάνω ένα παράδειγμα, αλλά γενικά αυτό συμβαίνει. Δικαιολογούν τα υψηλά ενοίκια με απόψεις τύπου, δίπλα στο μετρο, δίπλα στο ΤΕΙ, και ζητάνε εξωφρενικά ποσά. Καμία λογική
:hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

kakasximos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2017
Like
39
Πόντοι
1
αν το χρεπι σου ειναι καμια σπανια (πλεον) εκδοση καλα θα κανεις να ψαχτεις για αναπαλαιωση και πωληση

δεν ειναι καθολου παραλογο

προσφορα και ζητηση ονομαζεται ...  

Αλλο αυτο που λες φιλε μου και αλλο αυτο που λεω εγω.
Αλλο να κανεις αναπαλαιωση με ολα τα πραγματα επανω μαμα ετσι οπως βγηκε απο το εργοστασιο και να το πουλησεις σαν αντικα και αλλο με ενα απλο βαψιμο η με καποιες αλλαγες να το ζητας σαν καινουργιο οπως και με τα σπιτια.

trospe Giant

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2013
Κριτικές
6
Like
473
Πόντοι
26
To βαψιμο που αναφερω το ειπα απλα για να μην λεω πολλα λογια και κουραζω οσους διαβαζουν. Και σε ενα αυτοκινητο αν κανεις μια ολικη κατασκευει μηχανη εξωτερικο τα παντα αντε την τιμη να την ανεβασεις λιγο αλλα οχι να το πουλας σαν καινουργιο.
Δεν μπορεις σε μια πολυκατοικια 60 χρονια να ζητας για ενα δυαρι 50τμ 500 ευρω επειδη εβαλες πατωματα απο το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ και θες να πεις οτι ειναι απο ξυλο διαμαντι. Δεν μπορεις  να ζητας 500 ευρω επειδη λες την δικαιολογια εβαλα κουζινα και καινουργια ντουλαπια που παλι τα πηρες απο το πρακτικερ και θες να λες οτι ειναι απο οξια η καρυδια..
Αλλα και αν ειναι ετσι οκ να πουλησω και εγω το αυτοκινητο που ελεγα πιο πριν 10.000 πειδη εχω βαλει λαστιχα F1 περλα χρωμα και καθισματα απο δερμα φωκιας.
Οχι φιλε μου .
Οσο αφορα αυτο που λες για τα νησια προσωπικα εγω εχω τσακωθει και θα συνεχισω να τσακονομαι οταν προσπαθουν να μου πουλησουν κατι που αξιζει 5 ευρω 50 απλα και μονο επειδη ειναι μυκονος
Φυσικά και μπορείς να κάνεις οτι θέλεις!!!
Ετσι ειναι ο καπιταλισμός μικρούλη! Θελει να βγάζεις φράγκα για να είσαι μάγκας. Αλλιώς κατσε και κλαίγε τη μοίρα σου!

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
κουκακι
πολυκατοικες ψιλοχρεπια και το πουλαει  ο αλλος 100 000 60τετραγωνικα
πολυκτοικια του 73
εξωτερικα αστα να πανε και μεσα στην μουχλα γενικα εσωτερικα
για ανακαινιση μηδεν
Αυτό θα το αγοράσει κανας κινέζος με σκοπό να το νοικιάζει. Δεν έχει ιδέα που πάει να μπλέξει.

kakasximos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2017
Like
39
Πόντοι
1
Φυσικά και μπορείς να κάνεις οτι θέλεις!!!
Ετσι ειναι ο καπιταλισμός μικρούλη! Θελει να βγάζεις φράγκα για να είσαι μάγκας. Αλλιώς κατσε και κλαίγε τη μοίρα σου!

Προσωπικα μικρουλη δεν κλαιω την μοιρα μου. Δοξα το θεο καλα να ειναι τα χερια μου και τα ποδια μου και τα λεφτα μου τα βγαζω.
Απλα δεν τα δινω σε μαλακες που νομιζουν οτι θα πιασουν εμενα μαλακα.
Ξερεις ακομα κραταω μεσα μου την τιμιοτητα την ανθρωπια και γραφω στα @@ μου τον καπιταλισμο που θελει να πατας στο λαιμο τα ηδη πτωματα απλα για να κονομησεις και να λες εχω λεφτα.
Τζαμπα ανθρωπος.

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Αλλο αυτο που λες φιλε μου και αλλο αυτο που λεω εγω.
Αλλο να κανεις αναπαλαιωση με ολα τα πραγματα επανω μαμα ετσι οπως βγηκε απο το εργοστασιο και να το πουλησεις σαν αντικα και αλλο με ενα απλο βαψιμο η με καποιες αλλαγες να το ζητας σαν καινουργιο οπως και με τα σπιτια.

εχεις σκεφτει καινουρια σπιτια (αν υπαρχουν) ποσο νοικιαζονται στις περιοχες φιλετα ?

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Προσωπικα μικρουλη δεν κλαιω την μοιρα μου. Δοξα το θεο καλα να ειναι τα χερια μου και τα ποδια μου και τα λεφτα μου τα βγαζω.
Απλα δεν τα δινω σε μαλακες που νομιζουν οτι θα πιασουν εμενα μαλακα.
Ξερεις ακομα κραταω μεσα μου την τιμιοτητα την ανθρωπια και γραφω στα @@ μου τον καπιταλισμο που θελει να πατας στο λαιμο τα ηδη πτωματα απλα για να κονομησεις και να λες εχω λεφτα.
Τζαμπα ανθρωπος.

δεν τα δινεις ... τοσο απλα ... τι καθεσαι και μιζεριαζεις ?

αν υπαρχουν μαλακες που τα σκανε σε αλλους μαλακες ... τι σε κοφτει εσενα ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom