Tι πάει να πει "προτιμαει να το εχει κλειστο επειδη εχει ΕΝΦΙΑ και εφορια να βγαλει"? Δεν ειναι λογικο αυτο που λες. Ο ΕΝΦΙΑ πληρωνεται ειτε το εχεις ανοικτο, ειτε κλειστο. Και η εφορια επι των ενοικιων υπαρχει αν εχεις ενοικια. Αρα πού σε συμφερει να το εχεις κλειστο? Κλειστο σε συμφερει να το εχεις αν δεν σε πληρωνει ο ενοικιαστης, γιατι τοτε πληρωνεις κερατιατικα την εφορια και δεν εισπραττεις και το ενοικιο.
Βασικά στις αρχές που ήτανε ο ΕΝΦΙΑ στο ρεύμα , τον πλήρωνες μόνο άμα το είχες ανοιχτο , νοικιασμένο δηλαδή που είναι και το πιό σωστό για μένα τουλάχιστον , όχι όπως τώρα που και με ξενοίκιαστο σπίτι το πληρώνεις.
Όσον αφορα τα διαθέσιμα σπίτια νομίζω πως και εδω θεσσαλονίκη έχουνε μειωθεί τα διαθέσιμα , εγω δεν ψάχνω αλλά κάτι φίλοι μου που ψάχνουν δεν βρίσκουν εύκολα , και με το που βγεί κάτι καλό νοικιάζεται αμέσως. Μπορεί να φταίει οτι οι σύριοι πιάσανε κάποια σπίτια (τους τα νοικιάζει το κράτος) μπορεί το οτι δεν χτίζονται καινούργια .. δεν ξέρω. Άσε που πολλοί αντι να νοικιάσουνε το σπίτι τους το πουλάνε για να γλυτώσουν και απο τον ενφια, αλλά δεν αγοράζει κανείς αφου δεν υπάρχει χρήμα, οπότε λογικό να μειωθουν τα διαθέσιμα προς ενοικίαση.