Οι πιο πολλές συνήθως μιλάνε αγγλικά αν και ντρέπονται για τα αγγλικά τους.Εχουν και σέξυ προφορά.Μερικές από χωριά δε μιλάνε καθόλου αγγλικά αλλά μερικοί έχουν γαμήσει και με το google translate.Πάντως δεν είναι όπως Ουκρανία,Λευκωρρωσία,Ρωσσία όπου χωρίς ρωσικά θα δυσκολευτείς πάρα πολύ.Το επίπεδο αγγλικών είναι όπως περίπου στην Τσεχία.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Warsaw - Βαρσοβία
- Μέλος που άνοιξε το νήμα TLEVEND
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 16K
- Εμφανίσεις 868K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
NickoYavek
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Ε καλα τσεχια τουλαχιστον Μοραβια μην φανταστεις οτι το λες και καλο το επιπεδο των αγγλικων.
Μακαρι να μιλαγανε εστω και λιγο απλα...Δραματικη η κατατασταση!
Ε καλα τσεχια τουλαχιστον Μοραβια μην φανταστεις οτι το λες και καλο το επιπεδο των αγγλικων.
Το ίδιο επίπεδο είναι και στην Πολωνία.Λίγο καλύτερα Βαρσοβία όπως είναι και στην Πράγα.Εγώ μιλάω πολωνικά και τσέχικα οπότε δεν έχω πρόβλημα.Οι μισές που είχα δε μίλαγαν καθόλου αγγλικά όπως και από τις Τσέχες μόνο δύο μίλαγαν αγγλικά.
Το πρόβλημα με τα πολωνικά είναι οτι μπορεί να σε πάρουνε για Πολωνό που προσποιείται τον ξένο για να γαμήσει.Το κάνουν αυτό πολλοί Πολωνοί το παίζουν δήθεν Αγγλοι,Πολωνοαμερικανοί και άλλες φιδιές για να γαμήσουν ευκολότερα.Εχω δει Πολωνούς να την πέφτουν στα αγγλικά σε Πολωνέζες.
Εδώ ένας Πολωνός πιάνει τα αρχίδια του όταν προσεγγίζει στα πολωνικά και μετά όταν το παίζει Ισπανός ή Ιταλός φοιτητής Erasmus τσιμπάει τα τηλέφωνα από τις γκόμενες για πλάκα.
BudapestGuy
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Kman2 τι ηλικια εχεις ρε φιλε; Και αν επιτρεπεται σε ποια πολη βρισκεσαι Warsaw; και πως καταφερες να μαθεις πολωνικα; :o
Kman2 τι ηλικια εχεις ρε φιλε; Και αν επιτρεπεται σε ποια πολη βρισκεσαι Warsaw; και πως καταφερες να μαθεις πολωνικα; :o
Μένω Γερμανία απλά χτυπάω Πολωνία όταν έχω χρόνο κυρίως τα Σαββατοκύριακα.Κυρίως πόλεις κοντά στα σύνορα.Περίπου 40 χρονών.Εμαθα μόνος μου και από τις γκόμενες.Είναι δύσκολη γλώσσα αλλά με υπομονή μαθαίνεται.Πολλές λέξεις είναι όπως στα ρωσικά αλλά μόνο οι MILF μιλάνε λίγα ρωσικά και οι περισσότερες τα έχουν ξεχάσει.
BudapestGuy
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Μένω Γερμανία απλά χτυπάω Πολωνία όταν έχω χρόνο κυρίως τα Σαββατοκύριακα.Κυρίως πόλεις κοντά στα σύνορα.Περίπου 40 χρονών.Εμαθα μόνος μου και από τις γκόμενες.Είναι δύσκολη γλώσσα αλλά με υπομονή μαθαίνεται.Πολλές λέξεις είναι όπως στα ρωσικά αλλά μόνο οι MILF μιλάνε λίγα ρωσικά και οι περισσότερες τα έχουν ξεχάσει.
Μια χαρα εισαι, ηλικιακα ειμαστε κοντα (38 εγω). Σκεφτομαι να μετακομισω στην Warsaw , Krakow η Poznan (Poznan εχω βρει καλυτερα σπιτια και οικονομικοτερα). Εκτος απο γυναικες που ξερω οτι ειναι full σαν χωρα πως την βλεπεις εσυ που μενεις και Γερμανια και ακους τι γινεται διπλα σου; Αντεχουν οικονομικα ή ειναι μια οπως η Ελλαδα; Οσο για τη γλωσσα ηθελα δεν ηθελα εμαθα και εγω απο το ετερον ημισυ
Μια χαρα εισαι, ηλικιακα ειμαστε κοντα (38 εγω). Σκεφτομαι να μετακομισω στην Warsaw , Krakow η Poznan (Poznan εχω βρει καλυτερα σπιτια και οικονομικοτερα). Εκτος απο γυναικες που ξερω οτι ειναι full σαν χωρα πως την βλεπεις εσυ που μενεις και Γερμανια και ακους τι γινεται διπλα σου; Αντεχουν οικονομικα ή ειναι μια οπως η Ελλαδα; Οσο για τη γλωσσα ηθελα δεν ηθελα εμαθα και εγω απο το ετερον ημισυ
Δεν είναι καλά οικονομικά αλλά δεν έχουν ανοιχτεί με πιστώσεις όπως η Ελλάδα οπότε είναι μια παρατεινόμενη μιζέρια.Δεν κινδυνεύουν όμως με κατάρρευση.Οι μισθοί πάνω κάτω είναι στα 400-500 ευρώ το μήνα στις μεγάλες πόλεις.Το κόστος ζωής είναι το 70% της Γερμανίας.
Γενικά είναι τσιγγούνηδες ένας Ελληνας δύσκολα να πάει καλά εκεί.Ισως αν ανοίξει κανένα τουριστικό γραφείο ή γραφείο ευρέσεως εργασίας για Πολωνούς για εποχιακές δουλειές στην Ελλάδα.
Ελληνικό εστιατόριο όπως αυτά που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στη Γερμανία δύσκολα να πιάσει Πολωνία.Σουβλατζίδικο δεν υπάρχει περίπτωση τα κεμπάμπ έχουν γεμίσει τον κόσμο.Πολωνία οι μόνοι που μπορούν να πάνε κάπως καλά είναι γιατροί,οδοντίατροι και πολιτικοί μηχανικοί.
BudapestGuy
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Αυτο το 400-500αρι δεν μπορω να το χωνεψω με τπτ. Νομιζα οτι αυτοι οι μισθοι ειναι για κωμοπολεις με μεχρι 100000 κατοικους και οχι για μεγαλες πολεις οπως η Βαρσοβια :/ Τι μπορεις να κανεις με 2000zloty το μηνα τπτ...
Το καλο ειναι οπως επιβεβαιωνεις και εσυ οτι δεν κινδυνευουν απο καταρρευση, plus σαν ζωη μου αρεσει καλυτερα στην Πολωνια πρασινο βουνα αλλη φαση και παντου ομορφες υπαρξεις ;)
Περναγα συχνα απο ενα εστιατοριο στην Krakow old town με ονομα Acropolis. Ειχε και καλα "ελληνικη" κουζινα και ο τυπος που δεν ειχα καταλαβει τι εθνικοτητας ειναι (τουρκος ισως?) ηταν παντα φισκα το μαγαζι του...Η ιδεα με το γραφειο ευρεσεως εποχιακης εργασιας μου αρεσε πολυ
Το κλεινω εδω το συγκεκριμενο γιατι σας χαλαω το thread, ευχαριστω για τις πληροφοριες
Το καλο ειναι οπως επιβεβαιωνεις και εσυ οτι δεν κινδυνευουν απο καταρρευση, plus σαν ζωη μου αρεσει καλυτερα στην Πολωνια πρασινο βουνα αλλη φαση και παντου ομορφες υπαρξεις ;)
Περναγα συχνα απο ενα εστιατοριο στην Krakow old town με ονομα Acropolis. Ειχε και καλα "ελληνικη" κουζινα και ο τυπος που δεν ειχα καταλαβει τι εθνικοτητας ειναι (τουρκος ισως?) ηταν παντα φισκα το μαγαζι του...Η ιδεα με το γραφειο ευρεσεως εποχιακης εργασιας μου αρεσε πολυ
Το κλεινω εδω το συγκεκριμενο γιατι σας χαλαω το thread, ευχαριστω για τις πληροφοριες
Αυτο το 400-500αρι δεν μπορω να το χωνεψω με τπτ. Νομιζα οτι αυτοι οι μισθοι ειναι για κωμοπολεις με μεχρι 100000 κατοικους και οχι για μεγαλες πολεις οπως η Βαρσοβια :/ Τι μπορεις να κανεις με 2000zloty το μηνα τπτ...
Βαρσοβία είναι κάπως πιο πάνω κάπου 700 ευρώ ίσως αλλά και τα ενοίκια είναι πολύ ακριβότερα.Οπότε έρχεται περίπου το ίδιο.Η Πολωνία έχει 14% επίσημη ανεργία.Αν δεν είχε μεταναστεύσει το 20% του πληθυσμού στο εξωτερικό θα είχαν 30% ανεργία.Στις μικρές πόλεις και στα χωριά ζήτημα να βγάζουν 300 ευρώ το μήνα.
Αλλά περνάς πολύ καλά με όλα αυτά τα γούστα αν δεν παίρνεις τοπικό μισθό φυσικά.
BudapestGuy
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Βαρσοβία είναι κάπως πιο πάνω κάπου 700 ευρώ ίσως αλλά και τα ενοίκια είναι πολύ ακριβότερα.Οπότε έρχεται περίπου το ίδιο.Η Πολωνία έχει 14% επίσημη ανεργία.Αν δεν είχε μεταναστεύσει το 20% του πληθυσμού στο εξωτερικό θα είχαν 30% ανεργία.Στις μικρές πόλεις και στα χωριά ζήτημα να βγάζουν 300 ευρώ το μήνα.
Αλλά περνάς πολύ καλά με όλα αυτά τα γούστα αν δεν παίρνεις τοπικό μισθό φυσικά.
too true ολοκληρο! Εχω δει και μισθο 1000zloty (235ε πανω κατω) στην κωμοπολη που ειναι η γυναικα μου :/ Τι να κανεις με αυτα τα χρηματα
dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
Βαρσοβία υπολογιζε απο 4000 Ζλοτυ και πανω μιζερια εχει μονο στην επαρχια.Το διαμερισμα μου στο κεντρο το νοικιαζω για 4100 το μηνα και αν ηθελα το νοικιαζα και λιγο παραπανω αλλα εβαλα ανθρωπους σοβαρους και με λεφτα .Βαρσοβία υπαρχει χρημα σε αντιθεση με την Ελλαδα.Δεν είναι καλά οικονομικά αλλά δεν έχουν ανοιχτεί με πιστώσεις όπως η Ελλάδα οπότε είναι μια παρατεινόμενη μιζέρια.Δεν κινδυνεύουν όμως με κατάρρευση.Οι μισθοί πάνω κάτω είναι στα 400-500 ευρώ το μήνα στις μεγάλες πόλεις.Το κόστος ζωής είναι το 70% της Γερμανίας.
Γενικά είναι τσιγγούνηδες ένας Ελληνας δύσκολα να πάει καλά εκεί.Ισως αν ανοίξει κανένα τουριστικό γραφείο ή γραφείο ευρέσεως εργασίας για Πολωνούς για εποχιακές δουλειές στην Ελλάδα.
Ελληνικό εστιατόριο όπως αυτά που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στη Γερμανία δύσκολα να πιάσει Πολωνία.Σουβλατζίδικο δεν υπάρχει περίπτωση τα κεμπάμπ έχουν γεμίσει τον κόσμο.Πολωνία οι μόνοι που μπορούν να πάνε κάπως καλά είναι γιατροί,οδοντίατροι και πολιτικοί μηχανικοί.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Τι δε παει καλα η οικονομια της Πολωνιας ρε σεις ? Μια χαρα και καθε χρονο παει και καλυτερα. Ως πριν 2-3 χρονια ειχε 6 % αναπτυξη τωρα εχει γυρω στο 4. Η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη ηταν που οταν οι αλλες ειχε υφεση, ειχε συνεχως αναπτυξη. Και ολα αυτα με πληθωρισμο λιγοτερο απο 1 %.
Η ανεργια κατω απο 10 %, δε θυμαμαι ακριβως και αυτο κυριως σε απαξιωμενα μικρα μερη. Στις ΗΠΑ ειναι περιπου τοσο, σε λιγες ευρωπαικες χωρες ειναι λιγοτερο ( κατι λουξεμβουργα κλπ ) . Το δημοσιο χρεος ειναι κατω απο 50 % ενω οι επενδυσεις ειναι κατι δεκαδες δις καθε χρονο.
Ο μισθος ειναι γυρω στα 4000 ζλοτυ σε μεγαλες πολεις σε μεσο ορο. Το κοστος ζωης γελοιο. Οχι 70 % της Γερμανιας, αλλα ουτε 40.
Η ανεργια κατω απο 10 %, δε θυμαμαι ακριβως και αυτο κυριως σε απαξιωμενα μικρα μερη. Στις ΗΠΑ ειναι περιπου τοσο, σε λιγες ευρωπαικες χωρες ειναι λιγοτερο ( κατι λουξεμβουργα κλπ ) . Το δημοσιο χρεος ειναι κατω απο 50 % ενω οι επενδυσεις ειναι κατι δεκαδες δις καθε χρονο.
Ο μισθος ειναι γυρω στα 4000 ζλοτυ σε μεγαλες πολεις σε μεσο ορο. Το κοστος ζωης γελοιο. Οχι 70 % της Γερμανιας, αλλα ουτε 40.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Μάλιστα έκανα λάθος, οι μισθοι ειναι γύρω στα 4000 ζλοτυ παντου και οχι σε μεγαλες πολεις
www.tradingeconomics.com/poland/wages]http://www.tradingeconomics.com/poland/wages[/url]
Aλλα με 4000 ζλοτυ ( και παραπανω ) στην Πολωνια ζεις βασιλιας. Αν αναλογιστει κανεις το πολυ φτηνο κοστος ζωης . Στην επαρχια δλδ σε πολεις που δεν ειναι πρωτεουσες wojewodstwo ο μικροτερος μισθος αντισταθμιζεται απο πολυ φτηνοτερο κοστος. Πραγματικα γελοιο. Ισως ζουν και καλυτερα σε μικρες πολεις. Σε χωρια εχουν σπιτια που στην Ελλαδα βλεπεις μονο σε ακριβα προαστια.
Επισης η ανεργια αποτελειται περισσοτερο απο γυναικες που καταλογιζονται μεν στο εργατικο δυναμικο ενω ειναι παντρεμενες απο μικρες και δε δουλευουν. Επισης νεοι εργαζομενοι που απλα δε πανε να δουλεψουν επειδη θελουν περισσοτερα λεφτα. Οχι επειδη δε βρισκουν. Οι Πολωνοι ειδικα αν εχουν πτυχιο και ξερουν μια ξενη γλωσσα για πλακα βρισκουν δουλεια.
www.tradingeconomics.com/poland/wages]http://www.tradingeconomics.com/poland/wages[/url]
Aλλα με 4000 ζλοτυ ( και παραπανω ) στην Πολωνια ζεις βασιλιας. Αν αναλογιστει κανεις το πολυ φτηνο κοστος ζωης . Στην επαρχια δλδ σε πολεις που δεν ειναι πρωτεουσες wojewodstwo ο μικροτερος μισθος αντισταθμιζεται απο πολυ φτηνοτερο κοστος. Πραγματικα γελοιο. Ισως ζουν και καλυτερα σε μικρες πολεις. Σε χωρια εχουν σπιτια που στην Ελλαδα βλεπεις μονο σε ακριβα προαστια.
Επισης η ανεργια αποτελειται περισσοτερο απο γυναικες που καταλογιζονται μεν στο εργατικο δυναμικο ενω ειναι παντρεμενες απο μικρες και δε δουλευουν. Επισης νεοι εργαζομενοι που απλα δε πανε να δουλεψουν επειδη θελουν περισσοτερα λεφτα. Οχι επειδη δε βρισκουν. Οι Πολωνοι ειδικα αν εχουν πτυχιο και ξερουν μια ξενη γλωσσα για πλακα βρισκουν δουλεια.
BudapestGuy
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Βαρσοβία υπολογιζε απο 4000 Ζλοτυ και πανω μιζερια εχει μονο στην επαρχια.Το διαμερισμα μου στο κεντρο το νοικιαζω για 4100 το μηνα και αν ηθελα το νοικιαζα και λιγο παραπανω αλλα εβαλα ανθρωπους σοβαρους και με λεφτα .Βαρσοβία υπαρχει χρημα σε αντιθεση με την Ελλαδα.
Και εγω αυτη την εντυπωση εχω οτι στις μεγαλες πολεις υπαρχει χρημα, επαρχια δεν παιζει τπτ. Α ρε δημητρακη εισαι πολυ μπροστα δεν ειχα ιδεα οτι ειχες σπιτι στη Βαρσοβια, νομιζα απο οτι ειχα διαβασει εδω οτι εισαι μεγας-ρωσος-ανταποκριτης Tελικα ομως εισαι international!
BudapestGuy
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
@Chev: ωραιο link για διαβασμα , να παω προετοιμασμενος Κανενα link για να βρω κανενα σπιτακι εχουμε?
Το ξερω το θεμα μας ειναι το μουν... αλλα και αυτα μεσα στο θεμα ειναι αν το δειτε απο μια αλλη πλευρα
Το ξερω το θεμα μας ειναι το μουν... αλλα και αυτα μεσα στο θεμα ειναι αν το δειτε απο μια αλλη πλευρα
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
@Chev: ωραιο link για διαβασμα , να παω προετοιμασμενος Κανενα link για να βρω κανενα σπιτακι εχουμε?
[URL unfurl="true"]http://olx.pl/nieruchomosci/kategorie/[/url]
www.gumtree.pl/fp-nieruchomosci/c2]http://www.gumtree.pl/fp-nieruchomosci/c2[/url]
dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
Ευτυχως πηγες και τα βλεπεις.Γραφουνε πολλοι της εντυποσεις τους οπως ηταν πριν απο 20 χρονια.Και για τη Ρωσσια της ιδιες γραφουνε,φτωχεια,ανεχεια,κακομοιρια,λακουβες με νερο,ο κοσμος φτωχος,σαραβαλα αυτοκηνιτα,οι γκομενες αν τους πεις για Ελλαδα τρελενονται .Και αλλα τετοια .Μάλιστα έκανα λάθος, οι μισθοι ειναι γύρω στα 4000 ζλοτυ παντου και οχι σε μεγαλες πολεις
Η Βαρσοβια δεν εχει τοσο πλουτο οσο εδω.Θα γελασεις αν δεις Ελληνες (συνηθως μεσηλικες) που ερχονται εδω και κοιτανε της λιμουζινες (Χάμμερ ή τιποτα αλλες περιεργες Λιμουζίνες) λες και ειναι διαστημοπλοιο .
Βαρσοβια τους μαυριδερους δεν τους βαζουν ευκολα σε ντισκο,εγω πηγαινα με τον αδερφο της γίδας μου που ειναι Μπάτσος και την παρεα του οποτε και την αλλη μερα να πηγαινα μονος μου με ειχανε δει οτι ημουν με ντοπιους την προηγουμενη μερα και δεν μου λεγαν τιποτα.Ειχα δει καμποδες φορες Τουρκους και Ιταλους που δεν τους βαζαν σε κλαμπ
Την Πολωνια της βαρεθηκα γιατι παραεγινε φλωρικη!Γεμισε Γερμανους και Ιταλους ουτε βιζα θελουν ουτε τιποτα και καθονται οσο θελουν και δεν τους διωχνει κανενας!Και ο κοσμος εγινε πιο Εξευρωπα'ι'σμενος δεν εχει την αγρια χαρα που ειχε παλια.Και οι γκομενες πια εχουνε γινει εντελως Ευρωπαιες.Πανε να γινουνε σαν της Γερμανιδες.Καμια σχεση με τη δεκαετια του '90.Και εγω αυτη την εντυπωση εχω οτι στις μεγαλες πολεις υπαρχει χρημα, επαρχια δεν παιζει τπτ. Α ρε δημητρακη εισαι πολυ μπροστα δεν ειχα ιδεα οτι ειχες σπιτι στη Βαρσοβια, νομιζα απο οτι ειχα διαβασει εδω οτι εισαι μεγας-ρωσος-ανταποκριτης Tελικα ομως εισαι international!
BudapestGuy
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Respect Mr Chev Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Ευτυχως πηγες και τα βλεπεις.Γραφουνε πολλοι της εντυποσεις τους οπως ηταν πριν απο 20 χρονια.Και για τη Ρωσσια της ιδιες γραφουνε,φτωχεια,ανεχεια,κακομοιρια,λακουβες με νερο,ο κοσμος φτωχος,σαραβαλα αυτοκηνιτα,οι γκομενες αν τους πεις για Ελλαδα τρελενονται .Και αλλα τετοια .
Η Βαρσοβια δεν εχει τοσο πλουτο οσο εδω.Θα γελασεις αν δεις Ελληνες (συνηθως μεσηλικες) που ερχονται εδω και κοιτανε της λιμουζινες (Χάμμερ ή τιποτα αλλες περιεργες Λιμουζίνες) λες και ειναι διαστημοπλοιο .
Βαρσοβια τους μαυριδερους δεν τους βαζουν ευκολα σε ντισκο,εγω πηγαινα με τον αδερφο της γίδας μου που ειναι Μπάτσος και την παρεα του οποτε και την αλλη μερα να πηγαινα μονος μου με ειχανε δει οτι ημουν με ντοπιους την προηγουμενη μερα και δεν μου λεγαν τιποτα.Ειχα δει καμποδες φορες Τουρκους και Ιταλους που δεν τους βαζαν σε κλαμπΤην Πολωνια της βαρεθηκα γιατι παραεγινε φλωρικη!Γεμισε Γερμανους και Ιταλους ουτε βιζα θελουν ουτε τιποτα και καθονται οσο θελουν και δεν τους διωχνει κανενας!Και ο κοσμος εγινε πιο Εξευρωπα'ι'σμενος δεν εχει την αγρια χαρα που ειχε παλια.Και οι γκομενες πια εχουνε γινει εντελως Ευρωπαιες.Πανε να γινουνε σαν της Γερμανιδες.Καμια σχεση με τη δεκαετια του '90.
Καθε μερα πηγαινοντας για δουλεια θα δω 2-3 πορσικα, η καμια 840 bmw . Καλα 5αρεσ bmw και Χ5 ειναι τιγκα.
Ενταξει εχει γινει φλωρικη αλλα επιφανειακα. Υπαρχει ακομη " ζουμι " στη χωρα αλλα πρεπει να το ψαξεις. Στη Βαρσοβια που πας λογικο ειναι. Αν πας σε κανα αλλο μερος κραταει ακομη καπως. Η Κρακοβια ειδικα με ξενερωνει παρα πολυ γιατι δε θυμιζει σχεδον καθολου ανατολικη ευρωπη. Νομιζεις εισαι στην κεντρικη ευρωπη η καμια ολλανδια, βελγιο κλπ. Ειναι γενικα η χειροτερη πολη της Πολωνιας απο αποψη καμακιου, γκομενες, γαμησιου .Αλλα και παλι ακομη και εκει εχεις περιθωρια να κανεις κατι. Οι γκομενες διαφερουν απο τις γερμανιδες. Οσο και να προσπαθουν αν το παιξουν ευρωπαιες, δε τους βγαινει γιατι πολυ απλα δεν ειναι. Αυτο το κανουν σε κανα ξενο αδαη. Αλλα παντα εχουν το σλαβικο dna και αυτο δε προκειται να αλλαξει οσες πολυεθνικες και γερμανοι και να ρθουν, οσο χρημα και να ριξει η Ε.Ε.
Δε συγκρίνεται η Γερμανία με την Πολωνία.Η διαφορά είναι χαοτική.Οι πιο πολλές Πολωνέζες μένουν σε χωριά και μικρές πόλεις και εκεί δεν παίζει σχεδόν τίποτα από άποψη δουλειάς ή έχουν πολύ χαμηλά αμοιβόμενη εργασία.
Επίσης σα νοοτροπία Πολωνέζες Γερμανίδες είναι μέρα με τη νύχτα.Τα γούστα που έχει η Πολωνία απλά δεν υπάρχουν.
Αμα έρχεσαι από Γερμανία η Πολωνία φαίνεται φτωχή.Π.χ. ποιος ξέρει έστω και ένα πολωνικό προιόν?Μια πολωνική εταιρία?Απλά δεν υπάρχουν ό,τι εξάγουν το παίρνουν οι Γερμανοί.Αλλά από μουνιά άλλο τίποτα.Είναι μουνοχώρα μόνο άλλες σλαβικές χώρες όπως Ουκρανία,Λευκορρωσία,Ρωσία μπορούν να συγκριθούν.
Οσο για αμάξια,πάτε μια βόλτα Φρανκφούρτη,Στουτγγάρδη ή Μόναχο και μετά σε πολωνική πόλη.Εντάξει αν είναι κάτι καλό έχει πάντα γερμανικές πινακίδες.Κακά τα ψέμματα όλα τα λεφτά στην ΕΕ τα έχουν τώρα οι Γερμανοί.
Μια Πολωνέζα που φροντίζει ηλικιωμένους στη Γερμανία βγάζει 1500 ευρώ το μήνα και βάλε.Και έχει δωρεάν διαμονή.Αν κάνει αυτή τη δουλειά στην Πολωνία πόσα θα παίρνει?Πάνω από 300 ευρώ?Ενας Πολωνός οικοδόμος στη Γερμανία βγάζει 18 ευρώ την ώρα.Στην Πολωνία?Πάνω από 5 ευρώ?
Οι μισθοί Γερμανία Αγγλία είναι κάπου 3-5 φορές υψηλότεροι σε σχέση με Πολωνία για την ίδια δουλειά.Για αυτό και τόσοι Πολωνοί έχουν μετανατσεύσει μαζικά.
Επίσης σα νοοτροπία Πολωνέζες Γερμανίδες είναι μέρα με τη νύχτα.Τα γούστα που έχει η Πολωνία απλά δεν υπάρχουν.
Αμα έρχεσαι από Γερμανία η Πολωνία φαίνεται φτωχή.Π.χ. ποιος ξέρει έστω και ένα πολωνικό προιόν?Μια πολωνική εταιρία?Απλά δεν υπάρχουν ό,τι εξάγουν το παίρνουν οι Γερμανοί.Αλλά από μουνιά άλλο τίποτα.Είναι μουνοχώρα μόνο άλλες σλαβικές χώρες όπως Ουκρανία,Λευκορρωσία,Ρωσία μπορούν να συγκριθούν.
Οσο για αμάξια,πάτε μια βόλτα Φρανκφούρτη,Στουτγγάρδη ή Μόναχο και μετά σε πολωνική πόλη.Εντάξει αν είναι κάτι καλό έχει πάντα γερμανικές πινακίδες.Κακά τα ψέμματα όλα τα λεφτά στην ΕΕ τα έχουν τώρα οι Γερμανοί.
Μια Πολωνέζα που φροντίζει ηλικιωμένους στη Γερμανία βγάζει 1500 ευρώ το μήνα και βάλε.Και έχει δωρεάν διαμονή.Αν κάνει αυτή τη δουλειά στην Πολωνία πόσα θα παίρνει?Πάνω από 300 ευρώ?Ενας Πολωνός οικοδόμος στη Γερμανία βγάζει 18 ευρώ την ώρα.Στην Πολωνία?Πάνω από 5 ευρώ?
Οι μισθοί Γερμανία Αγγλία είναι κάπου 3-5 φορές υψηλότεροι σε σχέση με Πολωνία για την ίδια δουλειά.Για αυτό και τόσοι Πολωνοί έχουν μετανατσεύσει μαζικά.