Γενικά το Καλίνινγκραντ το γουστάρουν οι γκόμενες γιατί έχει σχετικά ζεστό κλίμα για τα ρωσικά δεδομένα,κάπως πιο ευρωπαική αρχιτεκτονική,παλιά γερμανικά μνημεία και είναι παραθαλάσσιο θέρετρο.Είναι όμως αρκετά ακριβό για τα ρωσικά δεδομένα,οι τιμές πλησιάζουν αυτές της Μόσχας.Είναι μια πόλη να μείνει κάποιος 3 μέρες,μετά χάνεις το ενδιαφέρον.Εχει αξία μόνο αν μπορείς να φέρνεις γκόμενες από άλλες πόλεις τη μία μετά την άλλη να παραθερίσουν.Τότε όμως περνάς καλύτερα στη Μόσχα μες στη χλίδα σαφώς.
Να βγάλεις γκόμενα Καλίνινγκραντ είναι δύσκολο αν και μου την έπεσε μια εντυπωσιακή ξανθιά στις τουαλέτες του ξενοδοχείου.Λίγο έλειψε να της τον δώσω μπούκι επί τόπου στην τουαλέτα αλλά με πρόλαβε η δικιά μου μπήκε μέσα ωρυόμενη,με έψαχνε στο ξενοδοχείο πάνω κάτω και με είδε όταν άνοιξε η πόρτα από τις τουαλέτες.Μου λέει γρήγορα θα χάσουμε την εκτέλεση της φούγκας του Μπαχ από το ορίτζιναλ εκκλησιαστικό όργανο στον καθεδρικό ναό.
Μιλάμε για κωλοατυχία να παρακαλάς να μην ανοίξει η γαμημένη η πόρτα και κάποιος πούστης να την ανοίγει και η δικιά μου να με βλέπει μέσα με την άλλη.
Αυτό είναι ένα από τα τρελά Ρωσία,εκεί που είσαι χαλαρός ειδικά σε κυριλέ ξενοδοχεία,φαγάδικα παίζει να σου την πέσουν γκόμενες στην ψύχρα.Καρφί δεν τους καίγεται άμα είσαι με άλλη υπάρχει τρελός ανταγωνισμός για άντρες.