Άφιξη χθες το πρωί Βαρσοβία. Είχα ένα κλεισμένο ραντεβού από Mamba με Ουκρανή που ζει και εργάζεται στα βόρειοανατολικά της Πολωνίας, κοντά στη Λευκορωσία. Η κοπέλα ήρθε να με συναντήσει στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή μου.. Μετριάκι 6αρι, από αυτές που δεν θα έτρεχα για να περάσω ένα σ/κ. Απλά η απόφαση του ραντεβού αυτού ήρθε σε μια όχι και τόσο καλή στιγμή για εμένα και είχα ανάγκη τότε να κανονίσω ένα ταξίδι σε κάτι καινούργιο απλώς για να την κάνω από Ελλάδα, χωρίς να τηρήσω τις συνηθισμένες μου απαιτήσεις.
Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός πως έχανε σε εμφάνιση σύμφωνα με τα standart μου, το αναπλήρωσε σε διάθεση να με ανεβάσει και να μου φέρεται σαν να είμαι βασιλιάς. Δυστυχώς όμως έζησα τον Πολωνικό παραλογισμό σε σχέση με την κράτηση στο apartment κάτι που γάμησε το ταξίδι μου και με έβγαλε εκτός budjet και διάθεσης. Είχα κλείσει στο Oxyzen apartment
που φαινόταν VFM. Είχα πληρώσει με κάρτα τη διαμονή μου και λόγω και μιας αγοράς εισιτηρίων που έκανα την Παρασκευή για Κίεβο την προσεχή Τετάρτη, η προπληρωμένη κάρτα μου άδειασε εντελώς. Κατά την άφιξή μου λοιπόν στο apartment μου ζητάνε κάρτα για να δεσμέυσουν 100 Zloty (25 ευρώ περίπου) ως security deposite τα οποία θα μου αποδέσμευαν στην αναχώρησή μου. Δυστυχώς η κάρτα μου ήταν άδεια. Μετρητά δεν δέχονταν με κανένα τρόπο, όπως επίσης και δεν μου επέστρεφαν τα χρήματα που είχα ήδη πληρώσει ήδη με κάρτα για το δωμάτιο. Απίστευτο αδιέξοδο. Η κοπέλα στη reception είχε εντελώς αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Απλά επαναλάμβανε τους όρους και δεν έδινε κάποια λύση στο αδιέξοδο. Όντως στο site του γράφουν για αυτή την απάιτηση.. αλλά ας είμαστε ειλικρινείς.. ποιος διαβάζει τα ψιλά γράμματα στις κρατήσεις ξενοδοχείων και apartments και κυρίως ποιος τα παίρνει σοβαρά? Έτσι λοιπόν όλο το πρωί του Σαββάτου αναλώθηκε στο Lobby του Hilton Hotel που ήταν ακριβώς απέναντι από το Oxyzen apartments με συνεχή επικοινωνία στην Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην πετάξω 50 ευρώ + το taxi μεταφοράς μου εκεί. Και αφού χάλασα πολύ περισσότερα σε τηλέφωνα στη Booking.com και στην Ελλάδα, στο τέλος απλώς επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο του πράγματος. Δεν δέχονταν ούτε πληρωμή του ποσού μέσω κάρτας κάποιου άλλου, δεν δέχονταν την πληρωμή της διαμονής σε μετρητά έτσι ώστε να απελευθερωθούν τα χρήματα ώστε να γίνει κράτηση στην κάρτα μου του safety deposit, γενικά δεν δέχονταν τίποτα.. και απαντούσαν.. είναι στους γραπτούς όρους.
Εν τέλη και αφού χάλασα όλο το πρωινό μου στο Lobby του Hilton αποφάσισα πως από τη ζημιά βγάζεις μόνο μεγαλύτερη ζημιά και έκλεισα ένα υπέροχο δωμάτιο στο Hilton για να μην ταλαιπωρούμαι περισσότερο. Όντως το δωμάτιο τα σπάει, γωνιακό, με spa αλλά ακριβό. Είπαμε από τη ζημιά δεν βγαίνει κέρδος. Τουλάχιστον το κοριτσάκι που ταλαιπωρήθηκε μαζί μου δούλεψε ένα μέρος των χρημάτων και ήταν η μόνη θετική νότα. Κατάπτωση των εν δυνάμει παιδιών μου, συνεχώς με κρατούσε σηκωμένο, μέχρι και popa στην πρώτη συνάντηση θα έλεγα ότι παραπέμπει στην έκφραση.. not bad at all. Το βράδυ γύρισαμε λίγο στην παλιά πόλη, με ξενάγησε όσο είχα δυνάμεις, μου έδειξε λίγα αξιοθέτα της Βαρσοβίας και σε 1.40 λεπτά αναχωρώ από την πόλη με την γλυκόπικρη γεύση πως θα μπορούσε να ήταν.. μόνο γλυκειά.
Η άποψή μου συγκριτικά με άλλα μέρη που ταξιδεύω ταυτίζεται με την άποψη που διάβασα παραπάνω..
Φίλε.. (ξέρει αυτός) αν με διαβάζεις στις 14.30 σε περιμένω στο αεροδρομίο να κεράσω καφέ και να δούμε τον Μπάοκ. Μέχρι τις 18.00 που πετάω για Θεσσαλονίκη είμαι free. Άντε έλα να σου πω και με ποιον συναγωνιστή συνταξιδεύαμε για πάνω.. Business Class ο φίλος με τις αεροσυνοδούς στα πόδια του και εμένα.. ένθετο εκεί μαζί του.