Νέα

Warsaw - Βαρσοβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TLEVEND
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16K
  • Εμφανίσεις 868K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Το μόνο άρμα που είχε εφεύρει η Πολωνία πριν τον ΒΠΠ ήταν το πολωνικό tankette που ήταν μονοθέσιο άρμα για νάνους.

ο πολωνικός στρατός αρνήθηκε να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις καταστολής του συμφώνου της Βαρσοβίας στη Βουδαπέστη το 1954.
Και κατι αλλο το συμφωνο της Βαρσοβίας ιδρυθηκε τον Μα'ι'ο του 1955 και να ειχε γινει οπως λες η επανασταση στην Ουγγαρία το 1954 που το μονο που εγινε τοτε ηταν οι πανηγυρισμοι των Ουγγρων για την κατακτιση της δευτερη θεσης στο Μουντιαλ  :2funny: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ συμφωνο της Βαρσοβίας για να επεμβει!Ανοιξε και κανα βιβλιο  :2funny:
  Γραφεις σαν τον πανηλιθιο τον Davarits  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• a2.jpg
    a2.jpg
    42,8 KB · Εμφανίσεις: 30

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Nαι  το 1956 εγινε η εξεγερση στην Ουγγαρια, ηθελα να το γραψω και το ξεχασα. Αλλα νομιζω οτι ο kman ηθελε να αναφερθει στην ουσια που ειναι οι καλες πολωνο-ουγγρικες σχεσεις.
Και πανω των ακροδεξιων  απο τις σημερινες εκδηλωσεις που λεει " πολωνοι- ούγγροι  αδέρφια"

Συνημμένα

• z16949326IH,Swieto-Niepodleglosci.jpg
    z16949326IH,Swieto-Niepodleglosci.jpg
    167,2 KB · Εμφανίσεις: 17

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Οντως το 1956 έγινε η εξέγερση στη Βουδαπέστη αλλά ξεκίνησε από την υποστήριξη των Ούγγρων εργατών στους Πολωνούς εργάτες που είχαν ξεσηκωθεί το 1956 στο Πόζναν.Και αργότερα οι Πολωνοί έστειλαν χιλιάδες φιάλες αίματος στους Ούγγρους.
Το 1956 επενέβησαν οι Σοβιετικοί και όχι ολόκληρο το σύμφωνο γιατί είχαν ήδη στρατωνισμένα στρατεύματα στην Ουγγαρία.Πάντως ποτέ οι Πολωνοί δεν πολέμησαν κατά των Ούγγρων.
Και το 1939 αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα χιτλερικά στρατεύματα να εισβάλλουν από τα Καρπάθια στην Πολωνία και πολλοί Πολωνοί και η κυβέρνηση την έκαναν μέσω Ουγγαρίας.
Ετσι κι αλλιώς τι σημασία είχε αν η εξέγερση έγινε το 1954 ή το 1956?Σημασία είχε οτι Πολωνοί και Ούγγροι ήταν αλληλέγγυοι Ενώ το 1938 και το 1968 πολωνικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Τσεχία.Οπως και οι Τσέχοι τσίμπησαν κομμάτι της Πολωνίας το 1919.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Οντως το 1956 έγινε η εξέγερση στη Βουδαπέστη αλλά ξεκίνησε από την υποστήριξη των Ούγγρων εργατών στους Πολωνούς εργάτες που είχαν ξεσηκωθεί το 1956 στο Πόζναν.Και αργότερα οι Πολωνοί έστειλαν χιλιάδες φιάλες αίματος στους Ούγγρους.
Το 1956 επενέβησαν οι Σοβιετικοί και όχι ολόκληρο το σύμφωνο γιατί είχαν ήδη στρατωνισμένα στρατεύματα στην Ουγγαρία.Πάντως ποτέ οι Πολωνοί δεν πολέμησαν κατά των Ούγγρων.
Και το 1939 αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα χιτλερικά στρατεύματα να εισβάλλουν από τα Καρπάθια στην Πολωνία και πολλοί Πολωνοί και η κυβέρνηση την έκαναν μέσω Ουγγαρίας.
Ετσι κι αλλιώς τι σημασία είχε αν η εξέγερση έγινε το 1954 ή το 1956?Σημασία είχε οτι Πολωνοί και Ούγγροι ήταν αλληλέγγυοι Ενώ το 1938 και το 1968 πολωνικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Τσεχία.Οπως και οι Τσέχοι τσίμπησαν κομμάτι της Πολωνίας το 1919.

Mια λεπτομερεια. Μετα το 2ο παγκοσμιο ο πολωνικος στρατος και η κυβερνηση δε διεφυγαν στην Ουγγαρια ( ηταν φιλοχιτλερικη αλλωστε ) αλλα στη Ρουμανια. Και απο εκει μετα στη Γαλλια και την Αγγλια

[URL unfurl="true"]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16951028,Pankowski_w__Spieglu__o_obchodach_Dnia_Niepodleglosci_.html[/url]

Φωτος απο τα επεισοδια, αστυνομιας-ακροδεξιων στη σημερινη μερα ανεξαρτησιας στη Βαρσοβια

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ρε τυπε δεν υπαρχει η εννοια "ανατολικο μπλοκ". Ηταν μια τεχνητη κατασκευασμενη εννοια που τωρα εχει εκλειψει αφου δεν υπαρχει ο κομμουνισμος. Τωρα ειναι - οπως και στο μεσοπολεμο- μια χωρα της δυτικης ευρωπης κανονικοτατη. Το γεγονος οτι ειναι σλαβοι δηλαδη συγγνωμη σε τι εχει να κανει με την κουλτουρα? Και γιατι τους οριζει ως ανατολικους? Η γραμμη ανατολικη ευρωπη - δυτικη παραδοσιακα απο το μεσαιωνα ηταν πολιτισμικη και ειχε να κανει με τη θρησκεια και το αλφαβητο . Κυριλικο- ορθοφοξια, ανατολη, λατινικο, καθολικισμος δυση. Η Πολωνια ηταν και ειναι προφυλακη της Δυσης.

Η προφυλακή της Δύσης ήταν εκεί που έφταναν οι Τεύτονες Ιππότες.Οι Πολωνοί δε θεωρούνταν δυτική προφυλακή.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Mια λεπτομερεια. Μετα το 2ο παγκοσμιο ο πολωνικος στρατος και η κυβερνηση δε διεφυγαν στην Ουγγαρια ( ηταν φιλοχιτλερικη αλλωστε ) αλλα στη Ρουμανια. Και απο εκει μετα στη Γαλλια και την Αγγλια

[URL unfurl="true"]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16951028,Pankowski_w__Spieglu__o_obchodach_Dnia_Niepodleglosci_.html[/url]

Φωτος απο τα επεισοδια, αστυνομιας-ακροδεξιων στη σημερινη μερα ανεξαρτησιας στη Βαρσοβια

Εφτασαν όμως στη Ρουμανία επειδή οι Ούγγροι τους επέτρεψαν να διέλθουν από την Ουγγαρία.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εφτασαν όμως στη Ρουμανία επειδή οι Ούγγροι τους επέτρεψαν να διέλθουν από την Ουγγαρία.

Oχι απευθειας περασαν. Αφου συνορευαν. Μαλιστα ειχαν συγκεντρωσει εκει τα στρατευματα προς το τελος ωστε ναναι ετοιμοι να περασουν

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Η προφυλακή της Δύσης ήταν εκεί που έφταναν οι Τεύτονες Ιππότες.Οι Πολωνοί δε θεωρούνταν δυτική προφυλακή.

Θεωρουταν μια χαρα. Ηταν καθολικοι, πολεμησαν κατα των μογγολων ( πολιορκησαν την Κρακοβια), πολεμουσαν κατα των Τουρκων και απελευθερωσαν και τη Βιεννη απο τους Τουρκους. 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Θεωρουταν μια χαρα. Ηταν καθολικοι, πολεμησαν κατα των μογγολων ( πολιορκησαν την Κρακοβια), πολεμουσαν κατα των Τουρκων και απελευθερωσαν και τη Βιεννη απο τους Τουρκους. 

Εσωσαν τη Βιέννη από τους Τούρκους.Η Βιέννη δεν είχε καταληφθεί αλλά θα καταλαμβανό΄ταν σίγουρα αν δεν έφτανε ο Γιαν Σομπιέσκι.Αργότερα βέβαια οι Αυστριακοί δε δίστασαν να συμμετάσχουν στο διαμελισμό της Πολωνίας.Αμα το ξέραν αυτό οι Πολωνοί το 1683 μπορεί και να άφηναν τη Βιέννη στους Οθωμανούς με τους οποίους είχαν καλές σχέσεις.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εσωσαν τη Βιέννη από τους Τούρκους.Η Βιέννη δεν είχε καταληφθεί αλλά θα καταλαμβανό΄ταν σίγουρα αν δεν έφτανε ο Γιαν Σομπιέσκι.Αργότερα βέβαια οι Αυστριακοί δε δίστασαν να συμμετάσχουν στο διαμελισμό της Πολωνίας.Αμα το ξέραν αυτό οι Πολωνοί το 1683 μπορεί και να άφηναν τη Βιέννη στους Οθωμανούς με τους οποίους είχαν καλές σχέσεις.

Το οτι οι Αυστριακοι συμμετειχαν στο διαμελισμο μικρο ρολο επαιξε, καθως ουτως η αλλως οι διαμελισμοι ειχαν σχεδιαστοι απο τους Πρωσους και τους Ρωσους ( απο τους Πρωσους κυριως ωστε να τους αποσπασουν απο περαιτερω καθοδο προς νοτια και νοτιοδυτικα). Οι Αυστριακοι ευτυχως χωθηκαν καθως το τμημα αυτο που πηραν η κατακτηση ηταν πιο ηπια και οι πολωνοι μπορεσαν να εχουν ενα πυρηνα ωστε να συσπειρωθουν. Το οτι πηραν οι αυστριακοι αυτο το κομματι ηταν σωτηριο για τους πολωνους. Αν δε το χαν παρει οι αυστριακοι, θα το χαν μοιραστει και αυτο οι γερμανοι με τους ρωσους. Οι πολωνοι δε θα ειχαν καμια " ελευθερη γωνια" κατα καποιο τροπο και ισως οι γερμανοι και οι ρωσοι να τους ειχαν αφομοιωσει οριστικα . Το να ειχε μεινει φυσικα αυτο το κομματι ελευθερο δεν υπηρχε καμια περιπτωση καθως βιωσιμο πολωνικο κρατος δε μπορουσε να υπαρξει ηδη πολυ πριν τους διαμελισμους. Απο το 1730 περιπου, οταν οι ρωσοι αρχισαν να ελεγχουν το sejm και περασε το liberum veto . Eπομενως εφοσον ελευθερο δε θα ταν, καλυτερα αυστριακο, ( που ηταν και καθολικοι ) παρα πρωσικο και ρωσικο. Οι αυστριακοι εδρασαν καπως σαν " καλυψη" , ενω οι Πολωνοι ειναι αξιοσημειωτο πως ηταν νομιμοφρονες προς τους Αψβουργους και δεν εκαναν ουτε ενα κινημα εναντιον τους ( ουτε καν το 1848 )

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Σχετικα με τη φιλια Πολωνιας Ουγγαριας Πολωνοι εθελοντες της Πολωνικης λεγεώνας πολεμισαν μαζι με τους Ουγγρους στην επανασταση των Ουγγρων το 1848-1849.
Οντως το 1956 έγινε η εξέγερση στη Βουδαπέστη αλλά ξεκίνησε από την υποστήριξη των Ούγγρων εργατών στους Πολωνούς εργάτες που είχαν ξεσηκωθεί το 1956 στο Πόζναν.
Ηταν ενας απο τους λογους που εγινε η επανασταση στην Ουγγαρία αν και κατα τη γνωμη μου ο κυριος λογος ηταν η ελπιδα των Ουγγρων οτι μπορει να φυγουν τα Σοβιετικα στρατευματα οπως εφυγαν απο την Αυστρία ενα χρονο πριν το 1955.
 Η Σοβιετικη Ενωση υποχρεωνε τα κρατη που ηταν μελη του αξονα να της δινουν ενα μερος του Α.Ε.Π τους σαν πολεμικη αποζημιωση αυτο ειχε σαν αποτελεσμα στα κρατη οπως η Ανατολικη Γερμανια και η Ουγγαρια να πεσει παρα πολυ το βιοτικο επιπεδο  (30%-35% σε σχεση με το 1948).ο Λαος ηθελε τον Ιμρε Ναντ που ειχε κανει καποια φιλελευθερα ανοιγματα.
 Η επανασταση στην Ουγγαρία ηταν πολυ βρωμικη γιατι και ο Ιμρε Ναντ που θελαν οι Ουγγροι και ο Γιάνος Κάνταρ ηταν και οι δυο χαφιέδες της НКВД.ο Γιάνος Κάνταρ που τυχαινει να ειναι και θειος της Ουγγαρέζας  Γίδας μου εφαγε τον Λάσλο Ρά'ι'κ εκανε τα παντα για να εκτελεστει το 1949 ο Λάσλο Ρά'ι'κ ηταν ενας πραγματικος αγωνιστης που ειχε πολεμισει στην Ισπανια.Βεβαια και ο Κάνταρ την πληρωσε τον απρηλιο του 1951 επειδη και αυτον δεν τον γουσταρε ο Ματιας Ρακοσι τον καθερεσανε και μετα απο μερικες μερες τον συλλαβανε και τον κραταγανε στην Ουγγαρια και στην Ε.Σ.Σ.Δ οπως ειχε πει στη γιδα μου ηταν στο διπλα κελί απο τον Βασίλι Στάλιν τον γιο του Στάλιν,ο γιος του Στάλιν στη φυλακη ειχε γινει αναπηρος δεν μπορουσε λεει να περπατισει.Ο Ματιας Ρακοσι δεν γουσταρε και τον Ιμρε Ναντ και τον ειχε καθαιρεση.Επι Ρακοσι η ζωη στην Ουγγαρια ηταν μια κολαση!Απο τα 9.5 εκατομυρια κατοικους δικαστηκαν 1,5 εκατομυρια ανθρωποι και πηγαν φυλακη 400.000  :rockon:Με το που πεθανε ο Στάλιν ανελαβε την εξουσια ο Ιμρε Ναντ.Ο Γιάνος Κάνταρ απελευθερωθηκε και γυρισε στην Ουγγαρια τον ιουλιο του 1956 ο Ιμρε Ναντ τον εκανε υπουργο και πηρε μερος στην επανασταση ΑΛΛΑ ξαφνικα καταλαβε οτι η θεση της Ουγγαριας ειναι με την Ε.Σ.Σ.Δ και φυγαδευτηκε απο τους Σοβιετικους :think:.Οι Σοβιετικοι ηθελαν να τον κανουνε υπουργο στην μετα κυβερνιση της Ουγγαριας.
 Τωρα γιατι εγινε γενικος γραμματεας της Ουγγρικης Λα'ι'κης Δημοκρατιας? :think:Ο Τίτο που ο Κάνταρ ειχε γνωριστει οταν ειχε παει στη Γιουγκοσλαβια τον απρηλιο του 1944 με εντολη του Ουγγρικου κομμουνιστικου κομματος.Ο Τίτο συμπαθουσε τον Κάνταρ και στις συνομηλιες του Χρουσώφ με τον Τίτο σχετικα με το ποιος θα μπει γενικος γραμματεας του κομμουνιστικου κομματος της Ουγγαριας ο Τίτο επεισε τον Χρουσώφ να βαλει τον Κάνταρ σε αυτη τη θεση.
 Αν και η γιδα μου μου λεει κατι αλλο,οτι ο θειος της ηταν τοσο ικανος που επεισε τον Χρουσώφ στις συνομηλιες οτι ειναι ο καταλληλοτερος για να κυβερνιση την Ουγγαρια και να της οδηγησει στον δρομο του Σοσιαλισμου!Εγω πιστευω την πρωτη εκδοχη.Δε νομιζω οτι αν ο Τίτο δεν ελεγε στον χρουσώφ οτι θελει τον Γιανος Κανταρ για γενικο γραμματεα στην Ουγγαρια ο Χρουσωφ θα τον διοριζε :think:
 Μετα ο θειος του Τρωκτικου που αυτη και η οικογενεια της εκλεβαν τα Σοβιετικα λεφτα για 33 χρονια  :2funny: και η καργιολα μου δινει ψίχουλα  :rockon:για να μην τα φαω λεει με της γκομενες  :2funny:!ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΜΡΕ ΝΑΝΤ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕ τον επεισε να βγει απο τη Γιουγκοσλαβικη πρεσβεια που ειχε καταφυγει και τον συνελλαβε τον δικασε και τον εκτελεσε!
 Οσο για τον Ματιας Ρακοσι που μετα την επανασταση ειχε καταφυγει στην Ε.Σ.Σ.Δ και οι Σοβιετικοι του ειχανε δωσει υπερησιακη βιλα με πολλες ανεσεις,αμαξι με σωφερ και ειχε προ'ι'οντα που οι Σοβιετικοι πολιτες μονο στους γάμους βλεπανε ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΟΣ ΚΑΝΤΑΡ τον στειλανε στο διαολο!Στην Κιργιζια  :2funny:!
 Το 1968 ο Κάνταρ τον λυπηθικε και αφησε τους Σοβιετικους να τον αφησουν να μεινει στο Νιζνι Νοβγκοροντ που τοτε λεγοταν Γκόρκι.
 Η γιδα μου λεει οτι ο θειος της του ειχε κανει προταση να γυρισει στην Ουγγαρια με τον όρο να μην εμπλακει στην πολιτικη η αληθεια ειναι λιγο διαφορετικη οι όροι ηταν να βγει δημοσια και να παραδεχτει οτι η διακυβερνιση του ηταν λαθος και να ζητησει συγγνωμη απο το λαο.Ο Ματιας Ρακοσι Φυσικα και δεν το δεχτηκε και πεθανε ενα χρονο μετα στην Ε.Σ.Σ.Δ. Η γυναικα του Ματιας Ρακοσι που ηταν συνεχεια μαζι του ηταν σχιστοματα απο το Γιακουτσκ

Συνημμένα

• rakosi.png
    rakosi.png
    49,4 KB · Εμφανίσεις: 24
  • rakosi2.png
    rakosi2.png
    66,3 KB · Εμφανίσεις: 21

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Η πλακα ειναι οτι ο Γιάνος Κάνταρ που το πραγματικο του επιθετο ηταν Черманек ηταν Τσεχικης προελευσης και η γυναικα του η Мария Тамашка ειχε πατερα Σλοβάκο.
  Υπαρχει μια Ελληνικη παρημοια που λεει Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα  η γιδα μουι το πιστευει  :2funny:
  Χειροτερος εφιαλτης δεν μπορουσε να της τυχει  :headbang: της παιρνω λεφτα  :2funny: της πηδαω την αδερφη της που ειναι πιο ωραια και της πηδαω και την ξαδερφη της  :2funny:
  Μου ελεγε συχνα οτι ο θειος της ας ηταν γενικος γραμματεας του Κομμουνιστικου κομματος και οποια ηθελε την ειχε ποτέ του δεν γυρισε να κοιταξει αλλη γυναικα.Εγω  μια φορα της απαντησα ε, τόσο μαλάκας ηταν  :2funny: και μου εβαλε την κασσετα που μου βαζει συχνα  :2funny:: Μου εκανες παιδι για να μου τα παιρνεις....δεν με αγαπησες ποτέ....εισαι ενα ανωμαλο και εκφυλο πλασμα  :2funny: και αλλα κοσμιτικα επιθετα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
  Φωτο η γυναικα του Γιάνος Κάνταρ και στη δευτερη μαζι με το συζηγο της.

Συνημμένα

• kádár jános felesége.png
    kádár jános felesége.png
    88,9 KB · Εμφανίσεις: 33
  • kádár jános felesége2.png
    kádár jános felesége2.png
    64,5 KB · Εμφανίσεις: 28

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Πάντως το προηγούμενο βραδυ της μέρας της ανεξαρτησίας γινότανε πανικός εδώ. Είχαν βγει όλοι για nightlife. Ήμουν σε ενα club και εκεί που έβλεπα τις κλασσικές καλοντυμένες με bitches shields γκομενίτσες να ρίχνουν άκυρα, κοιτάζω μπαρα και βλέπω ενα γελαστό ξανθό κοριτσάκι πολύ καλό για τα γούστα μου κοντοπούτανο,κατάξανθο με μπλε ματάκια και μεγάλα μπαλκόνια.

Δεν χάνω ευκαιρία προσσεγίσω και της πιάνω κουβέντα. Της λεώ είσαι απο εδώ; Μου απαντάει όχι..Το κατάλαβα της λέω είσαι γελαστή και εύθυμη. Τέλος πάντων ήταν 24 απο Wroclaw και μετακόμισε Βαρσοβία μόλις πριν 2 εβδομάδες για δουλειά. Λιώσαμε στο ποτό και έπαιξε χαμούρεμα στην μπάρα αλλά έγινε τόσο κομμάτια στο τέλος με τις βότκες που δεν μπορούσε να προχωρήσει η κατάσταση παραπέρα. Αύριο βράδυ έχουμε ραντεβού ελπίζω λογικά να γίνει.

Την ιστορία την καταγράφω για να συμφωνήσω με τον φίλο που είπε πως πρέπει να έχεις τύχη να πετύχεις τον σωστό άνθρωπο την σωστή στιγμή,να βρείς την περίπτβση μέσα στις 200 καμμένες περιπτώσεις, αν π.χ. είχα παέι για κατούρημα και δεν την έβλεπα θα ήταν ένα απο τα πολλά ξενέρωτα βράδια εδώ. Επιπλέον αναφέρω την ιστορία για να τονίσω πως οι εξαιρέσεις αυτές που μου τυχαίνουν κατα περιόδους δεν με κάνουν να αλλάζω άποψη πως θέλει πολύ τύχη για κάποιον ξέμπαρκο που θα έρθει για μια εβδομάδα εδώ να τύχει στην σωστή περίπτωση και να :zfuck:  . Μπορεί να γίνει στατιστικά αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να ταξιδέψει κάποιος με τόσες λίγες πιθανότητες εκτός αν το συνδυάσει και με βόλτα.

thodorio

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
1.811
Πόντοι
216
Πάντως το προηγούμενο βραδυ της μέρας της ανεξαρτησίας γινότανε πανικός εδώ. Είχαν βγει όλοι για nightlife. Ήμουν σε ενα club και εκεί που έβλεπα τις κλασσικές καλοντυμένες με bitches shields γκομενίτσες να ρίχνουν άκυρα, κοιτάζω μπαρα και βλέπω ενα γελαστό ξανθό κοριτσάκι πολύ καλό για τα γούστα μου κοντοπούτανο,κατάξανθο με μπλε ματάκια και μεγάλα μπαλκόνια.

Δεν χάνω ευκαιρία προσσεγίσω και της πιάνω κουβέντα. Της λεώ είσαι απο εδώ; Μου απαντάει όχι..Το κατάλαβα της λέω είσαι γελαστή και εύθυμη. Τέλος πάντων ήταν 24 απο Wroclaw και μετακόμισε Βαρσοβία μόλις πριν 2 εβδομάδες για δουλειά. Λιώσαμε στο ποτό και έπαιξε χαμούρεμα στην μπάρα αλλά έγινε τόσο κομμάτια στο τέλος με τις βότκες που δεν μπορούσε να προχωρήσει η κατάσταση παραπέρα. Αύριο βράδυ έχουμε ραντεβού ελπίζω λογικά να γίνει.

Την ιστορία την καταγράφω για να συμφωνήσω με τον φίλο που είπε πως πρέπει να έχεις τύχη να πετύχεις τον σωστό άνθρωπο την σωστή στιγμή,να βρείς την περίπτβση μέσα στις 200 καμμένες περιπτώσεις, αν π.χ. είχα παέι για κατούρημα και δεν την έβλεπα θα ήταν ένα απο τα πολλά ξενέρωτα βράδια εδώ. Επιπλέον αναφέρω την ιστορία για να τονίσω πως οι εξαιρέσεις αυτές που μου τυχαίνουν κατα περιόδους δεν με κάνουν να αλλάζω άποψη πως θέλει πολύ τύχη για κάποιον ξέμπαρκο που θα έρθει για μια εβδομάδα εδώ να τύχει στην σωστή περίπτωση και να :zfuck:   . Μπορεί να γίνει στατιστικά αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να ταξιδέψει κάποιος με τόσες λίγες πιθανότητες εκτός αν το συνδυάσει και με βόλτα.

μαν θελουμε φωτο του μωρου....  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Ντοκτορά καλά. ..αλλά. ..κοντόπουτανο. ...στην πολωνια...χάθηκε κάνα άλογο. ..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Υπό διωγμό το αλκοόλ στην Πολωνία
Εχουν θεμα με το πιοτο....

To να πινεις σε δημοσιο χωρο απαγορευεται ηδη εδω και πολυ καιρο. Επισης το οριο αλκοολ οταν οδηγας ειναι 0. Απαγορευεται να πιεις εστω και ενα ποτηρακι

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Oι νεες γενιες ηδη γερμανοποιουνται και εδω. Ηδη βλεπω τις πιτσιρικες να ειναι κακοντυμενες, η με περιεργα ασεξουαλ κουρεματα, με σπορ ντυσιμο, να λεσβιιζουν κλπ.
Και το χω πει οτι οι 30 + ειναι πολυ καλυτερες και πιο σεξουαλικες απο τις 20ρες πολωνες! Καποιος που του αρεσουν οι μεγαλυτερες εδω θα ειναι μια χαρα! Οι μικρες αντιθετα ειναι κατι βλαμενα παρτσακλα, και στη νοοτροπια, αλλα και σε εμφανιση και στυλ γενικοτερα

Οντως τις χάσαμε τη δεκαετία του 90 που όλες αυτές ήταν 20άρες.Δηλαδή στην ηλικία μας.Θυμάμαι είχα μία μου λέει θα έρθω στο αεροδρόμιο στην Αθήνα από την Πολωνία χωρίς εσώρουχα για να με γλύψεις αμέσως.Αλλες να με ρωτάνε τι ζαρτιέρες να φορέσουνε για να έρυοθν Γερμανία.Απίθανα Μιλφέτα.
Το 90 πρέπει να γινόταν πάρτυ.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Οντως τις χάσαμε τη δεκαετία του 90 που όλες αυτές ήταν 20άρες.Δηλαδή στην ηλικία μας.Θυμάμαι είχα μία μου λέει θα έρθω στο αεροδρόμιο στην Αθήνα από την Πολωνία χωρίς εσώρουχα για να με γλύψεις αμέσως.Αλλες να με ρωτάνε τι ζαρτιέρες να φορέσουνε για να έρυοθν Γερμανία.Απίθανα Μιλφέτα.
Το 90 πρέπει να γινόταν πάρτυ.

Toτε θα ταν πολυ διαφορετικα. Βλεπω η γνωριζω γκομενες 35αρες 36 37 κλπ ( μες στην καβλα φυσικα ) και τις φανταζομαι τι καβλομουνες θα ταν στα 20. Απο μερικες που μου χουν δειξει φωτογραφιες ( σε αλμπουμ φυσικα, αφου τοτε ουτε ψηφιακες ουτε facebook κα μαλακιες) ειναι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο. Λες τι μουναρες υπηρχαν και τι χασαμε και ποιοι τις γαμουσαν.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Toτε θα ταν πολυ διαφορετικα. Βλεπω η γνωριζω γκομενες 35αρες 36 37 κλπ ( μες στην καβλα φυσικα ) και τις φανταζομαι τι καβλομουνες θα ταν στα 20. Απο μερικες που μου χουν δειξει φωτογραφιες ( σε αλμπουμ φυσικα, αφου τοτε ουτε ψηφιακες ουτε facebook κα μαλακιες) ειναι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο. Λες τι μουναρες υπηρχαν και τι χασαμε και ποιοι τις γαμουσαν.

Ηταν τελείως άγνωτσος προορισμός.Οι Τσέχες είχαν τότε χάρη.Για τις Πολωνέζες λέγανε δύσκολες κοπέλες του γάμου κτλ.Εγώ τις πρωτογνώρισα προσπαθώντας να βρω Τσέχες στην Ελλάδα.Για κάποιο λόγο κατέληγα πάντα με Πολωνέζες.Δεν το είχα γενικεύσει όμως τότε στα μυαλά ολωνών Τσέχες,Ρωσίδες Ουκρανές ήταν οι στόχοι και τα μουνιά που αξίζανε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom