Νέα

Βρέθηκε ο τάφος του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
ασε ποσες φορες οι ελλ.επαγγελματιες παντελονιαζαν τον φπα

:grin: :grin:
ναι τους κακουργους δουλευαν 10-15 ωρες και ηθελαν να κονομησουν κιολας παραπανω απο τους δημοσιους υπαλληλους που τα ξυνουν 5-6 ωρες και καθονται σε ολες τις αργιες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
για αυτο το κλεισαμε και τωρα παιρνει τα αρχιδια μου το κρατος.
πληρωστε το χρεος για να πληρωνομαι ο δημοσιος υπαλληλος γιατι μου εμαθε το κωλοπασοκ απο πολυ μικρο οτι στην ελλαδα δεν αξιζει να δουλευεις αυτοαπασχολουμενος και να παραγεις σε φορολογουν ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ μεχρι να κλεισεις για να μεινουν μονο οι μεγαλοι

γιατι που σου απαγορεψε το πασοκ να εισαι αυτοαπασχολουμενος;

επειδη σε εβαλε να πληρωνεις τον φπα που δεν ηταν δικο σου ;

και για μενα μακαρι να υπαρχουν 1000 μεγαλα σουπερ μαρκετ και μεγαλοκαταστηματα και να βρισκω τα παντα

παρα 10000 κυρθανασηδες που θα με κλεβουν χωρις απαοδειξη με αθλιες υποδομες και ναπρεπει να τρεχω σε δεκα μαγαζια να βρω τα ιδια πραματα

μαλλον σε κοβω για φαταουλα που νομιζες θα κλεβεις το κρατος μια ζωη και που φτασαμε εδω

αιντε σαχλαμαρα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.454
Πόντοι
2.356
δεν είμαι επιχειρηματίας παίκτη μου...

Πάντως επειδή μελετάω αγρίως τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά, αυτό είναι το δημοκρατικό μου ήθος πάντα να μελετώ όλους, πρέπει να πω πως αυτά που λέει η ΔΗΞΑΝ μιας και τη διαφημίζεις μέσω του λογοτύπου είναι ότι καλά και άγια αυτά που λέει αλλά ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να λες σαν Τζήμερος ότι ψήφιζες επί μακρόν Σημίτη και μετά να κάνεις τον έξυπνο σε κάτι κουταρνίθια.

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
δεν είμαι επιχειρηματίας παίκτη μου...
εμεις που ειμασταν καταλαβαινουμε τι παπαριες λες για φπα που πληρωσε ο πελατης αλλα παει και τον παραδιδει απο τον τζιρο του ο μαγαζατορας.

και για αυτο αλλοι παψαμε να ειμαστε κοροϊδα και γιναμε δημοσιοι υπαλληλοι
και αλλοι εγιναν ανεργοι και εσυ κανεις οτι δεν τους βλεπεις κωλοπασοκε ντεμεκ τζιμερικε

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Πάντως επειδή μελετάω αγρίως τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά, αυτό είναι το δημοκρατικό μου ήθος πάντα να μελετώ όλους, πρέπει να πω πως αυτά που λέει η ΔΗΞΑΝ μιας και τη διαφημίζεις μέσω του λογοτύπου είναι ότι καλά και άγια αυτά που λέει αλλά ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να λες σαν Τζήμερος ότι ψήφιζες επί μακρόν Σημίτη και μετά να κάνεις τον έξυπνο σε κάτι κουταρνίθια.

στην βαλκάνιον Ελλάδα μπορεί...  σε μια ευρωπαική Ελλάδα μια χαρά εφαρμόζονται...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ο κρουπς ηταν γαμπρος του, εσυ αν ειχες βιομηχανια τον κουνιαδο σου δεν θα τον βοηθουσες?
για δειτε εδω τα χαλια των αριστερων με τις δεξιες τσεπες λεω εγω

Άρες, μάρες, κουκουνάρες.

1) Άλλο Krupp (κανόνια) και άλλο Krups (καφετιέρες).

2) Ούτε η δυναστεία Krupp ούτε η οικογένεια Krups είχαν ποτέ συγγενική σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Όπως βέβαια δεν είχαν οι ιδιοκτήτες της I.G. Farben, της Daimler - Benz και ο ίδιος ο Ferdinand Porsche.

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
στην βαλκάνιον Ελλάδα μπορεί...  σε μια ευρωπαική Ελλάδα μια χαρά εφαρμόζονται...
τετοια ελλαδα βαλκανια ειναι απο αυτους που ψηφιζες εσυ τοσες δεκαετιες.
και τωρα αφησες πισω τα σκατα που εκαναν αυτοι που ψηφιζες και πηγες εξω

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.454
Πόντοι
2.356

Ναι καλά. Δεν εφαρμόζεται. Ο τύπος ζει αλλού. Άσε που με τρελένει η όψιμη επιχειρηματολογία του για την αγορά. Οι περισσότεροι θιασώτες του είναι κάτι κάτοχοι μεταπτυχιακών και μαστερ και σπουδαγμένοι εξωτερικό και καλά έξυπνοι και ορθοί. Στη πλειοψηφία τους θα ήθελαν να έχουν υπαλλήλου σκλάβους όπως έχουν και τα καθίκια της Αριστερας και Δεξιάς.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.454
Πόντοι
2.356
Και επίσης Τραμουντάνε είναι εύκολο να είσαι στο Εξωτερικό και να κάνεις πολιτική, έλα εδώ στην Ελλάδα να δουλέψεις από πρωι μέχρι βράδυ για 500 αυρώ και θα σου πω εγώ πως θα βλέπεις τον κάθε Τζήμερο με τις εξυπνάδες του περί βασικού μισθού.

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Άρες, μάρες, κουκουνάρες.

1) Άλλο Krupp (κανόνια) και άλλο Krups (καφετιέρες).

2) Ούτε η δυναστεία Krupp ούτε η οικογένεια Krups είχαν ποτέ συγγενική σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Όπως βέβαια δεν είχαν οι ιδιοκτήτες της I.G. Farben, της Daimler - Benz και ο ίδιος ο Ferdinand Porsche.
θα με βαλεις τωρα να ψαχνω αν ηταν κουνιαδος ή συμπεθερος βιομηχανου απο την αδελφη ή την ξαδελφη του? πορνοπαπος β θες να γινεις?
αν δεν ειχε συγγενεια με καποιον απο αυτους το ανακαλω. ενας λογος παραπανω οτι δεν ηταν δεσμευμενος με βιομηχανους αρα ηταν λαϊκο παιδι οπως εγραψα και εβαλε τους διευθυνταδες συμβολικα σε κοινα γευματα με τους εργατες. ουτε στα δηθεν εργατικα σοβιετ δεν εγινε αυτο

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
θα με βαλεις τωρα να ψαχνω αν ηταν κουνιαδος ή συμπεθερος βιομηχανου απο την αδελφη ή την ξαδελφη του? πορνοπαπος β θες να γινεις?

Ρε ανόητε τεμπέλη βιολόγε η θεία της δεύτερης ξαδέλφης του μπορεί να ήταν συγγενής με κανέναν βιοτέχνη που έφτιαχνε καραβάνες.

Αλλά πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι τον Χίτλερ στήριξε σχεδόν το σύνολο των Γερμανών βιομηχάνων λόγω συγγενικής σχέσης και μόνον όπως ηλιθιωδώς ισχυρίζεσαι.

Και αντίστροφα ο Χίτλερ τους στήριξε όπως για παράδειγμα την Daimler - Benz που ουσιαστικά γιγαντώθηκε επί Χίτλερ.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
αν δεν ειχε συγγενεια με καποιον απο αυτους το ανακαλω. ενας λογος παραπανω οτι δεν ηταν δεσμευμενος με βιομηχανους αρα ηταν λαϊκο παιδι οπως εγραψα και εβαλε τους διευθυνταδες συμβολικα σε κοινα γευματα με τους εργατες. ουτε στα δηθεν εργατικα σοβιετ δεν εγινε αυτο

ρε ηλιθιο πιθηκε τι μας νοιαζει οι  συγγενειες του αρχιπηθικου μακελαρη της ανθρωποτητας

γιατι δεν σε μαζευει καποιος ψυχιατρος

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Ρε ανόητε τεμπέλη βιολόγε η θεία της δεύτερης ξαδέλφης του μπορεί να ήταν συγγενής με κανέναν βιοτέχνη που έφτιαχνε καραβάνες.

Αλλά πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι τον Χίτλερ στήριξε σχεδόν το σύνολο των Γερμανών βιομηχάνων λόγω συγγενικής σχέσης και μόνον όπως ηλιθιωδώς ισχυρίζεσαι.

Και αντίστροφα ο Χίτλερ τους στήριξε όπως για παράδειγμα την Daimler - Benz που ουσιαστικά γιγαντώθηκε επί Χίτλερ.
Τι έγινε Βολταιράκο ;  :2funny: :2funny:
Διαβάζεις πολύ ;
Δεν κάνεις και καμία αριθμητική πράξη ;  :2funny: :2funny:
Τις προάλλες φώναζες ότι ότι έχει μεγάλο Δημόσιο  χρέος η Κίνα .
Ενώ είναι μόνο 22,4 % του ΑΕΠ της το 2014 .

Το χρέος των Κινέζικων επιχειρήσεων είναι προς ΤΟΠΙΚΕΣ τράπεζες ,σε γουάν .
Το γουάν χρησιμοποιείται μόνο στην Κίνα .Υπάρχει απόλυτος
προστατευτισμός στην ισοτιμία του .

Κατάλαβες Πρετεντερολουγκρίτσα ;  :2funny: :2funny: :2funny:

Είσαι δημοσιογράφα λούγκρα και πρέπει να μάθεις αριθμητική !  :2funny: :2funny: :2funny:

Και μη μας τα ζαλίζεις με τον τρελο- χίτλερ !  :2funny: :2funny:
Το μελλον μας νοιάζει ,όχι οι παπαγαλίες σου για ιστορικά ζητήματα
της πλάκας .

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Για να σταματησει η μπαρουφα περι φπα που δεν πληρωνουν οι εμποροι κλπ. Όταν αγοραζω χοντρικη, οι τιμες είναι χωρις φπα και στο τιμολογιο προστιθεται ο φπα. Πληρωνω δηλαδή το φπα στον προμηθευτη μου πρωτου καλα καλα αποφασισει ο κάθε βλακας δημοσιος υπάλληλος που νομιζει ότι τα χρηματα τα φερνει κάθε μηνα στο λογαριασμο του ο πελαργος, να ψωνισει από το μαγαζι μου. Εχω προπληρωσει λοιπον το φπα για να πληρωνονται οι τεμπέληδες, 45αρηδες συνταξιούχοι και αγαμες θυγατέρες στην ωρα τους.

Όταν κανω τη δηλωση φπα, αφαιρειται το φπα που εχω πληρωσει στους προμηθευτες μου από εκεινο που εχω εισπραξει από τους πελατες και πληρωνω τη διαφορα, στην ουσια δηλαδή το φπα του κερδους μου. Η οποια κλοπη φπα λοιπον, αφορα αυτό το φπα του κερδους μου και είναι στην ουσια σταγονα στον ωκεανο. Ειδικα τωρα που ολοι οι εε φορολογούνται και με παραλογα-πλασματικα τεκμήρια, πολλοι πληρωνουν και περισσοτερους φορους από οσους τους αναλογουν βαση εισοδήματος. Και δε μιλαω καθολου για την κλοπη του 26% από το πρωτο ευρω με 55% προκαταβολή για του χρονου.

Επισκέπτης
Αμφίπολη: Η άμμος του Στρυμόνα και η άταφη Ολυμπιάδα.

Ένα στρώμα πάχους περίπου 20 εκατοστών καθαρής άμμου από τον Στρυμόνα απομακρύνθηκε χθες καθώς η ανασκαφή προχωρά στον τρίτο θάλαμο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Το ύψος της επίχωσης στο χώρο παραμένει ακόμη πολύ μεγάλο ώστε να αποκαλυφθεί οτιδήποτε κρύβεται χαμηλότερα.

Αυτή την στιγμή η ανώτερη στάθμη του χώματος βρίσκεται πάνω από τα τρία μέτρα και οι ερευνητές εκτιμούν ότι μόνο όταν μειωθεί τουλάχιστον στο μισό θα είναι σε θέση να διακρίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του θαλάμου.

Ο εντοπισμός της άμμου ενισχύει την άποψη ότι η επίχωση δεν ήταν μια τυχαία, ενδεχομένως μακραίωνη φυσική διαδικασία.Αντιθέτως εκείνοι που σφράγισαν τον τάφο με χώματσ, άμμο και πλινθοδομές, το έκαναν απολύτως συνειδητά και με στόχο την προστασία του Τύμβου.

Φυσικά, το κρίσιμο ερώτημα για το πότε επιχώθηκε("μπαζώθηκε") ο τάφος παραμένει αναπάντητο και οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο σαφές συμπέρασμα.

Τελευταία φαντάζει όλο και πιο πιθανό το σενάριο της εκ των υστέρων επίχωσης, πράγμα που σημαίνει ότι το μνημείο ήταν ανοικτό, προσπελάσιμο επί κάποιο χρονικό διάστημα μετά την κατασκευή του.
Κατόπιν όμως η σήραγγα με τους διαδοχικούς ενδιάμεσους τοίχους γέμισε με χώμα, προφανώς για να αποκρούσει τους επίδοξους τυμβωρύχους.

Η Ολυμπιάδα και οι αρχαίες πηγές.

Βασιζόμενοι κυρίως στην κόκκινη απόχρωση των μαλλιών της Περσεφόνης διάφοροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο πελώριος τύμβος στη θέση Καστά της Αμφίπολης ανεγέρθηκε προς τιμή της Ολυμπιάδας, της μητέρας του Μεγ.Αλεξάνδρου-επιχείρημα που βασίζεται στην ερυθρόχρωμη κόμη της Περσεφόνης και καθώς οι κοκκινομάλλες απαντώνταν συχνά στην Ηπειρο, τόπο καταγωγής της Ολυμπιάδας.

Αντίθετη όμως είναι η μαρτυρία του ιστορικού του 1ου π.Χ αιώνα Διόδωρου του Σικελιώτη ο οποίος αναφέρει στο τέλος του 17ου βιβλίου της "Βιβλιοθήκης Ιστορικής" του, ότι "ο Κάσανδρος  αποδείχθηκε από τις ίδιες του τις πράξεις πως ήταν εντελώς αντθετος στην πολιτική του Αλεξανδρου γιατί σκότωσε την Ολυμπιάδα και την πέταξε άταφη και ανοικοδόμησε με μεγάλη επιμέλεια τη Θήβα που ο Αλέξανδρος είχε ισοπεδώσει"

(Πηγή:protothema.gr)

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.588
Πόντοι
3.506
Το ψηφιδωτό στην Αμφιπολη, οπως θα ειναι μετα την αποκατασταση.

original.jpg

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.051
Πόντοι
456
Βρήκαν λέει το κεφάλι μιας σφίγγας...για να δούμε αν αληθεύει

Stories

Νέο!