αι γιατί συγκρίνεσαι με τον χειρότερο απο εσένα και όχι με τον καλύτερο? και τι να το κάνω εγω που έχω την τρίτη ναυτιλία στο κόσμο οταν το καλοκαίρι τα πλοια στις Κυκλάδες κάνουν μια ή δυο ώρες παραπάνω τα δρομολόγια για εξοικονομήσουν καύσιμα αλλά δε ρίχνουν τα εισιτήρια? και γιατι να χαίρομαι που τα νησια γεμίζουν τουρίστες? πάλι οι λίγοι θα φάνε, οι πολυεθνικές, οι κεφαλαιουχοι... ο έλληνας έφηβος σερβιτόρος/α του καλοκαιριου θα πάρει πιο πολλά απο πέρυσι? και τι να το κάνω εγω που οι περισσότεροι Τουρκοι είναι αναλφάβητοι και οι δικοι μας νέοι βγάζουν όλοι Πανεπιστήμιο κάνοντας το όνειρο του μπαμπά πραγματικότητα που πληρώνει το μισο του εφάπαξ για να σπουδάσει το γιο/κόρη ο οποίος/οποία την αράζει στην καφετέρια το μισο χρόνο και τον άλλο μισο είναι σε αργιες, απεργίες, καταλήψεις? δεν καταλαβαίνω τη λογική για πιο λόγο είμαστε συνεχώς και μονο υπερήφανοι για τα μάρμαρα μας, τις παραλίες μας, τα φαγητά μας, τη φέτα μας, το φραπέ μας... δε βλεπω που είναι το παραγωγικό σε όλα αυτα.. μια σαπουνόφουσκα είναι...
και στο εξωτερικό να πας στα πλουσια δυτικά που η μεταναστευση είναι μάστιγα πια...όλα αυτα τα κράτη που σνομπάρουμε ως αναλφάβητα ή εξαθλιωμενα απο το πρωην κομμουνισμο...Σκόπια, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία...μουσουλμανικά κλπ κλπ τα παιδια των μεταναστων..δεύτερης, τρίτης γενιας..μπαίνουν σε πανεπιστημιακής μόρφωσης θέσης, στελεχώνουν επιχειρήσεις, γίνονται επιστήμονες... ενω οι περισσότεροι Ελληνες του εξωτερικου συνεχίζουν να κάνουν τους καθαριστές / καθαρίστριες, σερβιτόρους κλπ κλπ δηλ ανειδίκευτο προσωπικο...αφου και στο εξωτερικο είναι δύσκολο να προσαρμοστουν, απλα βγάζουν το μεροκάματο, το ξοδεύουν το καλοκαίρι στα νησια και συνεχιζουν να παραμυθιάζουν/ονται για τα μάρμαρα, τα αρχαία, τα γράμματα κλπ κλπ που έμαθαν λειψά στο σχολείο.. οι υπόλοιποι που μορφωθηκαν μένουν άνεργοι σε μια Ελλάδα που συνεχίζει να γκρινιάζει για το πόσες δόσεις θα είναι ο ΕΝΦΙΑ, για την αξιολόγηση (που γίνεται σε όλη την Ευρώπη), για τους φόρους...ενω όλοι πηγαίνουν στα νησια, ποστάροντας στο φβ τα φαγητα που τρώνε, τις παραλίες που πηγάινουν ποσταροντας απο smartphones και μιλώντας πάντα για τα μάρμαρα που οι γαμάτοι πρόγονοι μας εκαναν και εμεις οι γαματοι επίσης βρηκαμε και στρογγυλακαθήσαμε πάνω τους πρήζοντας ένα ολόκληρο πλανήτη χρόνια τώρα..για το πόσο σπουδαίοι, τεράστιοι και γαμάτοι πάλι είμαστε...