Νέα

Βουλγαρία, ένας επίγειος παράδεισος

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Συγνώμη αλλα δεν μιλαω τη γλώσσα,δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος αλλα μου βγαζει κατι που μοιαζει σε μαγαζί ή γραφείο.Επίσης απο τις τιμες φανταζομαι οτι ειναι πώληση γτ εχει πολλα μηδενικα το νουμερο

Αυτό εδώ εννοούσα, πιο πριν:
Στα 470 ευρώ. Σου έβαλα πιο πάνω περιγραφή (ξέχασα να βάλω, ότι είναι στον 4ο όροφο). Απλά για μια πρόχειρη εικόνα. Μην περιμένεις, πάντως, να βρείς τεσσάρι στη Σόφια σε χαμηλότερες τιμές. Ό,τι χαμηλότερο από 400 έστω κι αν βρεθεί, πιστεύω ότι θα είναι σε χάλια περιοχή και πολύ παλιό.  Επίσης, τα περί αυτοκινήτων (τέλη, ασφάλειες, βινέτες, κλπ.) εδώ είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με Ελλάδα.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Ευχαριστώ πολύ και εσενα και προκαταβολικά όποιον αλλο συναγωνιστή ποσταρει κάτι.Ειχα παθει πλάκα μριν κανα δυο χρόνια οταν ειχα ερθει Αθηνα στις γιορτές και εκει που εκανα τις τσαρκες μου στο κεντρο,μπηκα να χαλάσω πενηνταρικο σε ενα βουλγαρικο μινι μαρκετ.Ειχαν έλληνα υπάλληλο ο οποίος ετρεχε στους διαδρομους να σου φερει οτι ζητησεις και οι τιμες στα προιοντα διατροφης ηταν το λιγοτερο 40% με 50% χαμηλότερες απο τα ελληνικα σουπερμαρκετ,και ηταν και ποιοτικα ανώτερα τα προιόντα τους.Χαρακτηριστικά θυμαμαι premium ψωμί του τοστ 1 κιλό 90 σεντς.Τέτοια τιμή δεν υπαρχει σε ελληνικο σουπερμαρκετ.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Ευχαριστώ πολύ και εσενα και προκαταβολικά όποιον αλλο συναγωνιστή ποσταρει κάτι.Ειχα παθει πλάκα μριν κανα δυο χρόνια οταν ειχα ερθει Αθηνα στις γιορτές και εκει που εκανα τις τσαρκες μου στο κεντρο,μπηκα να χαλάσω πενηνταρικο σε ενα βουλγαρικο μινι μαρκετ.Ειχαν έλληνα υπάλληλο ο οποίος ετρεχε στους διαδρομους να σου φερει οτι ζητησεις και οι τιμες στα προιοντα διατροφης ηταν το λιγοτερο 40% με 50% χαμηλότερες απο τα ελληνικα σουπερμαρκετ,και ηταν και ποιοτικα ανώτερα τα προιόντα τους.Χαρακτηριστικά θυμαμαι premium ψωμί του τοστ 1 κιλό 90 σεντς.Τέτοια τιμή δεν υπαρχει σε ελληνικο σουπερμαρκετ.

Τέτοια μαγαζάκια υπάρχουν. Σκέψου, ότι στην Ελλάδα, σου φαίνονται καλά οι τιμές των εν λόγω μαγαζιών, υπολόγισε και το κέρδος που
βάζουν. Συνεπώς, βγάλε συμπέρασμα, για το κόστος του προιόντος εντός Βουλγαρίας. Έχουν πολύ καλά πράγματα, όχι σαβούρα. Περί αυτοκινήτων, να σου πώ επίσης, ότι εδώ παίζει φούλ γκάζι παντού, που είναι πολύ οικονομικό.

Θα άξιζε, όμως, ο φίλος dpk69 που είναι παλιοσειρά, να πεί την γνώμη του για Σόφια που γνωρίζει καλύτερα, διότι εγώ έχω μόνο γενική -και όχι ειδική- εικόνα, διότι κινούμαι στη θάλασσα.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Τέτοια μαζάκια υπάρχουν. Σκέψου, ότι στην Ελλάδα, σου φαίνονται καλά οι τιμές των εν λόγω μαγαζιών, υπολόγισε και το κέρδος που
βάζουν. Συνεπώς, βγάλε συμπέρασμα, για το κόστος του προιόντος εντός Βουλγαρίας. Έχουν πολύ καλά πράγματα, όχι σαβούρα. Περί αυτοκινήτων, να σου πώ επίσης, ότι εδώ παίζει φούλ γκάζι παντού, που είναι πολύ οικονομικό.
Ναι ήθελα κι εγω να βαλω LPG αλλά απο το συνεργείο μου ειπανε οτι θα εχω προβλημα με τον κινητηρα λογω τουρμπίνας λέει,δεν το ρισκαρω προς το παρον.Αλήθεια,για να αλλάξω τις πινακιδες μου σε βουλγαρικές θα εχω προβλημα;δεν θελω να αλλάξω αμαξι ρε γμτ γιατί η μεταπωλητική του αξία εχει πεσει πολύ και δεν υπαρχει πριπτωση να ξαναβρω κατι παρόμοιο.Η τιμή της βενζινης εκει ποσο ειναι;
Επειδή ειμαστε ναυτική οικογενεια και ο πατερας αναπολεί την Βαρνα και τα λιμανια της μαυρης θαλασσας,εκεί πως ειναι τα πραματα;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Ναι ήθελα κι εγω να βαλω LPG αλλά απο το συνεργείο μου ειπανε οτι θα εχω προβλημα με τον κινητηρα λογω τουρμπίνας λέει,δεν το ρισκαρω προς το παρον.Αλήθεια,για να αλλάξω τις πινακιδες μου σε βουλγαρικές θα εχω προβλημα;δεν θελω να αλλάξω αμαξι ρε γμτ γιατί η μεταπωλητική του αξία εχει πεσει πολύ και δεν υπαρχει πριπτωση να ξαναβρω κατι παρόμοιο.Η τιμή της βενζινης εκει ποσο ειναι;
Επειδή ειμαστε ναυτική οικογενεια και ο πατερας αναπολεί την Βαρνα και τα λιμανια της μαυρης θαλασσας,εκεί πως ειναι τα πραματα;

Βενζίνη, σημερινή τιμή = 1.80 λβ (1 ευρώ = 1.95 λβ.). Η Μαύρη Θάλασσα, έχει γενικώς ανάπτυξη μεγάλη.

dpk69

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2007
Κριτικές
1
Like
121
Πόντοι
1
Νομίζω ότι καλά στα είπε ο Popov τα ενοίκια εξαρτώνται απο την περιοχή που θές να μείνεις μιλάω για Σόφια πάντα πάντως γενικά με 300-500 Ευρώ μπορείς να βρείς στα πλαίσια που λές.Το αμάξι μπορεί να αλλάξει πινακίδες από την στιγμή που βγάλεις Βουλγάρικη ταυτότητα και έχεις μόνιμη διεύθυνση εδώ. Τα κόστη διαμονής κοινόχρηστα ρεύμα νερό είναι φθηνότερα από Ελλάδα ακόμη μόνο η τελεθέρμανση (κοινόχρηστη θέρμανση) είναι ποιό ακριβή τους χειμερινούς μήνες εξαρτάται από εσένα πόσο θα χρειαστείς μπορεί να φτάσει και 150Ευρώ τον μήνα. Σούπερ μάρκετ πάνω κάτω οι τιμές σαν Ελλάδα για Σόφια μιλάμε αλλά και πάλι εξαρτάται τι και από πού πχ Lidl ψωμί φθηνό 40σεντς αλλά λαχανικά ακριβά Ψάρια πανάκριβα ! Γενικά με 2χλ Ευρώ ναι θα περάσετε πολύ καλά.
Καλό θα ήταν εάν έρθετε να μάθετε την γλώσα θα σας βοηθήσει πολύ.
Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο πές μου.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Νομίζω ότι καλά στα είπε ο Popov τα ενοίκια εξαρτώνται απο την περιοχή που θές να μείνεις μιλάω για Σόφια πάντα πάντως γενικά με 300-500 Ευρώ μπορείς να βρείς στα πλαίσια που λές.Το αμάξι μπορεί να αλλάξει πινακίδες από την στιγμή που βγάλεις Βουλγάρικη ταυτότητα και έχεις μόνιμη διεύθυνση εδώ. Τα κόστη διαμονής κοινόχρηστα ρεύμα νερό είναι φθηνότερα από Ελλάδα ακόμη μόνο η τελεθέρμανση (κοινόχρηστη θέρμανση) είναι ποιό ακριβή τους χειμερινούς μήνες εξαρτάται από εσένα πόσο θα χρειαστείς μπορεί να φτάσει και 150Ευρώ τον μήνα. Σούπερ μάρκετ πάνω κάτω οι τιμές σαν Ελλάδα για Σόφια μιλάμε αλλά και πάλι εξαρτάται τι και από πού πχ Lidl ψωμί φθηνό 40σεντς αλλά λαχανικά ακριβά Ψάρια πανάκριβα ! Γενικά με 2χλ Ευρώ ναι θα περάσετε πολύ καλά.
Καλό θα ήταν εάν έρθετε να μάθετε την γλώσα θα σας βοηθήσει πολύ.
Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο πές μου.

Σωστός, όπως πάντα φίλε μου :hi: Δεν ξέρω, όμως, για ποιό λόγο ο φίλος θέλει Σόφια. Νομίζω, ότι στην Σόφια, πλεον, κάποιος, δεν απολαμβάνει ποιότητα ζωής (δεν μιλάω για τα κομφόρ που παρέχει η ίδια η πόλη, αλλά καθαρά για το τράφικ και τις γενικότερες συνθήκες) εκτός κι αν έχει το παλάτι του στη Μπογιάνα. Στη Σόφια, θεωρώ, ότι για να αποφασίσει να μείνει κάποιος να πάει να ζήσει, θα πρέπει να έχει σοβαρό κίνητρο (π.χ. δουλειά). Κάποιος, που επιλέγει με τα δεδομένα και τους λόγους του φίλου, νομίζω θα περνούσε κυριολεκτικά άρχοντας, σε πιο μικρή πόλη σε σχέση με Σόφια, με όλες τις ανέσεις μιας οργανωμένης κοινωνίας, και ποιότητα ζωής (και ασύγκριτες τιμές,
διότι η Σόφια είναι η πλεον ακριβή πόλη).

dpk69

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2007
Κριτικές
1
Like
121
Πόντοι
1
Σωστός, όπως πάντα φίλε μου :hi: Δεν ξέρω, όμως, για ποιό λόγο ο φίλος θέλει Σόφια. Νομίζω, ότι στην Σόφια, πλεον, κάποιος, δεν απολαμβάνει ποιότητα ζωής (δεν μιλάω για τα κομφόρ που παρέχει η ίδια η πόλη, αλλά καθαρά για το τράφικ και τις γενικότερες συνθήκες) εκτός κι αν έχει το παλάτι του στη Μπογιάνα. Στη Σόφια, θεωρώ, ότι για να αποφασίσει να μείνει κάποιος να πάει να ζήσει, θα πρέπει να έχει σοβαρό κίνητρο (π.χ. δουλειά). Κάποιος, που επιλέγει με τα δεδομένα και τους λόγους του φίλου, νομίζω θα περνούσε κυριολεκτικά άρχοντας, σε πιο μικρή πόλη σε σχέση με Σόφια, με όλες τις ανέσεις μιας οργανωμένης κοινωνίας, και ποιότητα ζωής (και ασύγκριτες τιμές,
Συμφωνώ και επαυξάνω για αυτό άλλωστε έχουν γεμίσει όλα τα χωριά από Αγγλους συνταξιούχους ας τα λέμε και αυτά! Μπορεί νάχει παιδιά που σπουδάζουν δεν ξέρεις ποτέ.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Συμφωνώ και επαυξάνω για αυτό άλλωστε έχουν γεμίσει όλα τα χωριά από Αγγλους συνταξιούχους ας τα λέμε και αυτά! Μπορεί νάχει παιδιά που σπουδάζουν δεν ξέρεις ποτέ.

Ακριβώς, έτσι όπως τα λές. Κάτι χωριουδάκια ξεχασμένα,
που πήραν αξία από τους Άγγλους. Έχε υπόψη ότι οι Άγγλοι, ως γνωστοί πότες, γουστάρουν την Βουλγαρία και για το φτηνό και καλό αλκοόλ
(σημαντικό κίνητρο και αυτό). Πίνουν ракия και άγιος ο Θεός...
Πάντως, το Πλόβντιβ αν και πανέμορφη πόλη, έχει άθλιο κλίμα (τον χειμώνα άγριο κρύο, και το καλοκαίρι καμίνι). Η Στάρα Ζαγόρα, θα τον εξυπηρετούσε, ίσως, καλύτερα τον φίλο, αλλά μπορεί, όπως λες, να έχει συγκεκριμένους λόγους για να προτιμάει τη Σόφια.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Βασικά με ενδιαφερει να μενω σε μεγαλη πόλη για να εξασφαλίσω αυτο το απρόσωπο γίγνεσθαι που ειχα οταν εμενα στην Αθήνα.Μένω εδω και τεσσερα χρονια σε επαρχιακή πόλη και μου την εχει βαρέσει.Δεν μπορώ αλλη βλαχογκλαμουριά ρε παίδες,θελω τα clubing μου,τις πουτανες μου,τα ξενύχτια μου και να μην δινω λογαριασμο σε κανένα κερατά.Επίσης επειδή οι γεροι μου ζουν ακομα,θελω να υπαρχει νοσοκομειο κοντα μην κατσει καμμιά στραβή.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Βασικά με ενδιαφερει να μενω σε μεγαλη πόλη για να εξασφαλίσω αυτο το απρόσωπο γίγνεσθαι που ειχα οταν εμενα στην Αθήνα.Μένω εδω και τεσσερα χρονια σε επαρχιακή πόλη και μου την εχει βαρέσει.Δεν μπορώ αλλη βλαχογκλαμουριά ρε παίδες,θελω τα clubing μου,τις πουτανες μου,τα ξενύχτια μου και να μην δινω λογαριασμο σε κανένα κερατά.Επίσης επειδή οι γεροι μου ζουν ακομα,θελω να υπαρχει νοσοκομειο κοντα μην κατσει καμμιά στραβή.

Φίλε, δεν έχω να πώ κάτι σχετικά με τις επιλογές σου. Αν αυτό ψάχνεις, τότε η Σόφια είναι για σένα. Πάντως, να ξέρεις
ότι σε κάθε πόλη της Βουλγαρίας υπάρχει σύστημα υγείας που δουλεύει σωστά (και στον ιδιωτικό τομέα) οπότε δεν τίθεται
θέμα ανησυχίας. Δεν ξέρω σε τι επαρχιακη πόλη ζείς, και τι εντύπωση βλαχογκλαμουριάς έχεις από τις παραστάσεις σου, αλλά
στη Βουλγαρία ακόμα και το чалга γούστο που υπάρχει, είναι νοστιμότερο, από Ελλάδα. Κατά τ' άλλα, βλαχογκλαμουριά παντού
θα βρείς στα Βαλκάνια, φυσικά και στη Σόφια. Για το nightlife που λες, έχε υπόψη, ότι πρέπει να έχεις κύκλο για να περνάς
καλά, και να έχεις αποκτήσει κάποια οικειότητα με τη γλώσσα. Ξέμπαρκος, είσαι χαμένος. Από πουτάνες, στη Σόφια, είναι παράδεισος.

PROVOKATOR

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2016
Like
6
Πόντοι
0
Αν ξεπεράσει κανείς το γεγονός ότι κάνει πολύ κρύο (από 0 μέχρι -20) το χειμώνα στην Σοφία νομίζω ότι είναι η πιο καταληλη πόλη για διαμονή στην Βουλγαρία

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Αν ξεπεράσει κανείς το γεγονός ότι κάνει πολύ κρύο (από 0 μέχρι -20) το χειμώνα στην Σοφία νομίζω ότι είναι η πιο καταληλη πόλη για διαμονή στην Βουλγαρία

φίλε, συμφωνώ εν μέρει, διότι υπάρχει διαφορά στη φάση της ζωής των ανθρώπων, και στο τί ψάχνουν να βρούν. Για παράδειγμα, κάποιος νέος σε ηλικία που θέλει να συνδυάσει τη διαμονή στη Βουλγαρία, με δουλειά και δραστήρια ζωή, θα επέλεγε Σόφια, αβλεπί, αλλά ένας άλλος, σε φάση
retired κι έτσι, θα επέλεγε μια πιο ήσυχη και πιο ανθρώπινη πόλη. Είναι καθαρά θέμα, τι ψάχνει κανείς. Η Βάρνα, είναι επίσης μια μεγάλη πόλη
με έντονη ζωή, και πιο ήπιο κλίμα από τη Σόφια, αλλά οι άνθρωποι εκεί, είναι γκαγκαούζοι και κατά κανόνα ανθρωποφάγοι.

PROVOKATOR

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2016
Like
6
Πόντοι
0
Πολύ μακριά η βάρνα και απομονωμένη,χωρίς ίχνος από έλληνες. Η σοφία έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα όπου θα  νιώθει κάποιος που πάει πρώτη φορά πιο οικεία. Σαν ομορφιά και ποιότητα ζωής θεωρώ την βάρνα την καλύτερη πόλη της βουλγαρίας

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Παίδες καμιά πληροφορία για Μπλαγκόεβγκραντ? Κατά πάσα πιθανότητα για πιό μόνιμη κατάσταση με βλέπω εκεί... Οπότε οποία συμβουλή-πληροφορια δεκτή...

φίλε, συμπληρωματικά σε όσα σου έγραφα στην απάντηση #2024, ρίξε και μια ματιά εδώ, για του λόγου το αληθές, και θα καταλάβεις  :hi: :

Chinguri

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2016
Like
0
Πόντοι
0
Ωραίος popov :) Σε ευχαριστώ για άλλη μία φορά :hi:

vagospaok

Νέο Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2013
Like
0
Πόντοι
0
γεια σας παιδια,ειμαι νεος στην παρεα σας και θα ηθελα να σας ρωτησω τι παιζει με τις τιμες στην γειτονικη βουλγαρια.λεμε να παμε για ενα 3μερο με την παρεα μου και ενδιαφερομαστε για ολονυχτιο ραντεβου.αν καποιος μπορει να μου απαντησει συντομα θα το εκτιμουσα πολυ.ευχαριστω!!!!

SilentMajority

Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Μάγκες θέλω τα φώτα σας. Έχω φάει μουφα με τις βιζιτες εδώ Σόφια. Το adamieva έχει όλο ψεύτικες φωτός και όλες ζητάνε 100 λεβα. Μονακό να πούμε.

Έχω πάρει 2 και βγήκαν τρελή μουφα, ήθελαν να τα αρπαξουν και να φύγουν με ξεπετα.

Για δώστε ινφο.

Gioutsos

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
24
Πόντοι
1
Μονοήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία (Δευτέρα, 2 Μαίου) με Αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη - Μοιραζόμαστε τα Έξοδα.
Περιμένω μήνυμα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom