Νέα

Βουλγαρία, ένας επίγειος παράδεισος

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

WORLD TRAVELER

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
93
Πόντοι
16
Παίδες καμιά πληροφορία για Μπλαγκόεβγκραντ? Κατά πάσα πιθανότητα για πιό μόνιμη κατάσταση με βλέπω εκεί... Οπότε οποία συμβουλή-πληροφορια δεκτή...

τωρα δεν αξιζει φιλε, κοιταξε καλυτερα την περιπτωση της οδυσσου value for money επιλογη

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Παίδες καμιά πληροφορία για Μπλαγκόεβγκραντ? Κατά πάσα πιθανότητα για πιό μόνιμη κατάσταση με βλέπω εκεί... Οπότε οποία συμβουλή-πληροφορια δεκτή...

Ο φίλος nukteros σου περιγράφει μια πολύ σωστή και ρεαλιστική εικόνα. Το μέρος, για αυτό που σκέφτεσαι, είναι ιδανικό, διότι έχεις όλες τις
ανέσεις μιας ζωντανής, οργανωμένης πόλης, και παράλληλα απολαμβάνεις ποιότητα ζωής, που δεν υπάρχει στο χάος των μεγαλουπόλεων. Από πλευράς
θέσης, το μέρος είναι άπαιχτο και στρατηγικό, διότι περιμετρικά, αν βάλεις έναν διαβήτη στο μέσο, θα δείς ότι πιάνει τόσο την Ελλαδα (σε βολεύει, ειδικά αν είσαι από κοντινό μέρος στα σύνορα) όσο και Σόφια, Πλόβντιβ, αλλά και Σκόπια στα δυτικά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βουλγαρίας (ιδιωτικό, με ό,τι συνεπάγεται) έχει επιλέξει το Μπαγκόεβγκραντ, για έδρα του ().

Και για το θέμα  :fuck2: έχεις σίγουρα ψωμί ;) (αλλά και τη Σόφια καμμιά 100στή χιλιόμετρα μακριά σου). Αν σκέφτεσαι για κάτι πιο μόνιμο, εκτός από τα αγγλικά που δεν θα έχεις πρόβλημα, θα σου λύσει οπωσδήποτε τα χέρια αν αρχίσεις να μαθαίνεις και βουλγαρικά. Για τιμές, υπολόγιζε χοντρικά, περίπου στο μισό από Ελλάδα, αν και στην ενοικίαση, λόγω φοιτητών, υπάρχει η γνωστή υπερτίμηση, όπως παντού. Αν σου ταιράζει το μέρος, σκέψου το ενδεχόμενο να αγοράσεις κάτι(ίσως, κάποιο διαμέρισμα πιο παλιό, το οποίο να επισκευάσεις - τα μαστορικά πολύ φτηνά: συνήθως τα νεόδμητα кооперации βγάζουν συνεχώς προβλήματα, λόγω αρπα-κόλλα κατασκευής, για την αρπαχτή, και είναι εξαρχής τσιμπημένα). Αυτά, και καλή τύχη  :hi:

Chinguri

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2016
Like
0
Πόντοι
0
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά.Από επαρχία και εγώ οπότε ή προσαρμογή θα είναι πιο εύκολη. Ξεκιναω και λίγα βουλγαρικά για αρχή και ελπίζω στο καλύτερο σε όλους τους τομείς:)

Chinguri

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2016
Like
0
Πόντοι
0
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά.Από επαρχία και εγώ οπότε ή προσαρμογή θα είναι πιο εύκολη. Ξεκιναω και λίγα βουλγαρικά για αρχή και ελπίζω στο καλύτερο σε όλους τους τομείς:)

Cristian090909

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2016
Κριτικές
2
Like
110
Πόντοι
0
Έχω πάει και εγώ,έχει ένα πολυκατάστημα Μετρό λίγο έξω από την πόλη 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Σιγά την πολη σιγά την χωρα :vomit:

WORLD TRAVELER

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
93
Πόντοι
16
Σιγά την πολη σιγά την χωρα :vomit:

πλεον δεν αξιζει ειδικα τωρα που η ισοτιμια ευρω λεβα 1/2,  παλαιοτερα (πριν 7-10 χρονια) αξιζε ηταν value for money επιλογη, τωρα καλες επιλογες ειναι η ουκρανια και η μολδαβια. δεν συμπεριλαμβανω την μαμα ρωσια μεσα γιατι εχει γινει πλεον προορισμος για δυνατους παιχτες στο αθλημα

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.116
Πόντοι
2.356
πλεον δεν αξιζει ειδικα τωρα που η ισοτιμια ευρω λεβα 1/2,  παλαιοτερα (πριν 7-10 χρονια) αξιζε ηταν value for money επιλογη, τωρα καλες επιλογες ειναι η ουκρανια και η μολδαβια. δεν συμπεριλαμβανω την μαμα ρωσια μεσα γιατι εχει γινει πλεον προορισμος για δυνατους παιχτες στο αθλημα
που να εβλεπες πριν 20 χρονια που πηγαινα,τοτε ναι αξιζε η ολη φαση.
τωρα μακρια και αγαπημενα απο βουλγαρες  :grin:

WORLD TRAVELER

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
93
Πόντοι
16
που να εβλεπες πριν 20 χρονια που πηγαινα,τοτε ναι αξιζε η ολη φαση.
τωρα μακρια και αγαπημενα απο βουλγαρες  :grin:

ετσι ειναι τασο ειδικα πριν 20 χρονια ακομη καλυτερα, αλλα εγω πριν 20 χρονια ημουν μικρος πολυ γι' αυτο εγραψα πριν 10 χρονια. τωρα οπως λες μακρια και αγαπημενα απο τις βουλγαρες  :tooth: :tooth: :tooth:

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.116
Πόντοι
2.356
ετσι ειναι τασο ειδικα πριν 20 χρονια ακομη καλυτερα, αλλα εγω πριν 20 χρονια ημουν μικρος πολυ γι' αυτο εγραψα πριν 10 χρονια. τωρα οπως λες μακρια και αγαπημενα απο τις βουλγαρες  :tooth: :tooth: :tooth:
:thumbsup:
και απο ταυλανδες ακομα μακρυτερα  :tooth:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
ετσι ειναι τασο ειδικα πριν 20 χρονια ακομη καλυτερα, αλλα εγω πριν 20 χρονια ημουν μικρος πολυ γι' αυτο εγραψα πριν 10 χρονια. τωρα οπως λες μακρια και αγαπημενα απο τις βουλγαρες  :tooth: :tooth: :tooth:

ο τάσος έχει δίκιο, όταν μιλάει για πριν 20 χρόνια ότι ήταν λαμπρές εποχές και δεν ήξερε ο άνθρωπος που να τον πρωτοχώσει για
φραγκοδίφραγκα. Εσύ, όμως, μικρέ δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη εφόσον μιλάς πιο πάνω τάχα για value for money, πριν από εφτά χρόνια,
σε σχέση με τώρα, διότι και τότε η ισοτιμία ευρώ / λέβα ήταν = 1 ευρώ / 1.93-1.95 λβ. Οπότε γράφεις μαλακίες.
Στη Βουλγαρία, σαφώς τα πράγματα είναι πεσμένα, σε σχέση με παλαιότερα, καθώς από το 2007 και μετά, λόγω εισόδου στην ΕΕ,
το μουνοδυναμικό της χώρας έπεσε αισθητά. Και τώρα, όμως, κυρίως στη Σόφια υπάρχουν πολύ καλές περιπτώσεις για όποιον ξέρει
να κινείται σωστά. Τα άλλα, τα ακούω βερεσέ, από ανθρώπους που μιλούν απαξιωτικά για τη χώρα και προφανώς έχουν -αν έχουν- περιορισμένη
εμπειρία και γνώση των συνθηκών. Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν μιλώ εδώ συγκριτικά με Ουκρανία, Ρωσία κλπ. αλλά καθαρά για την  καθαυτή
χώρα και τα δεδομένα της.  

WORLD TRAVELER

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
93
Πόντοι
16
ο τάσος έχει δίκιο, όταν μιλάει για πριν 20 χρόνια ότι ήταν λαμπρές εποχές και δεν ήξερε ο άνθρωπος που να τον πρωτοχώσει για
φραγκοδίφραγκα. Εσύ, όμως, μικρέ δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη εφόσον μιλάς πιο πάνω τάχα για value for money, πριν από εφτά χρόνια,
σε σχέση με τώρα, διότι και τότε η ισοτιμία ευρώ / λέβα ήταν = 1 ευρώ / 1.93-195 λβ. Οπότε γράφεις μαλακίες.
Στη Βουλγαρία, σαφώς τα πράγματα είναι πεσμένα, σε σχέση με παλαιότερα, καθώς από το 2007 και μετά, λόγω εισόδου στην ΕΕ,
το μουνοδυναμικό της χώρας έπεσε αισθητά. Και τώρα, όμως, κυρίως στη Σόφια υπάρχουν πολύ καλές περιπτώσεις για όποιον ξέρει
να κινείται σωστά. Τα άλλα, τα ακούω βερεσέ, από ανθρώπους που μιλούν απαξιωτικά για τη χώρα και προφανώς έχουν -αν έχουν- περιορισμένη
εμπειρία και γνώση των συνθηκών. Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν μιλώ εδώ συγκριτικά με Ουκρανία, Ρωσία κλπ. αλλά καθαρά για την  καθαυτή
χώρα και τα δεδομένα της.  

εγω φιλε popov αναφερομαι πριν 7 χρονια γιατι τοτε πηγαινα επανω συχνα, νοικιαζα σπιτι στο μπλαγκογκραντ και πηγαινα ΠΣΚ τωρα σαφως ηταν καλυτερα πριν 20 χρονια δεν αντιλεγει κανεις, αλλα να εχουμε υποψην οτι το τοτε(πριν 10 χρονια) με το τωρα που ειναι απελπισια σκετη  :vomit:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Φιλέ Ποπόφ πολύ σωστα όσα γραφείς Συμφωνώ μαζί σου , εμένα προσωπικά μου τη δίνει που χαίρονται με την κρίση στην Ελλάδα, μου φαίνονται οι περισσοτεροι εκεί  όπως έγραψε ο νυκτερος μιζεροι κ τιποτενιοι
Σαφως υπαρχουν κ εξαιρέσεις αλλά τεσπα
Εμένα μου φαίνεται πιο δυσκολη η οικονομική κατασταση στην ΒΓ σε σχέση με πριν 4 5 χρόνια αν θέλεις Γράψε τη γνώμη σου για αυτό

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
εγω φιλε popov αναφερομαι πριν 7 χρονια γιατι τοτε πηγαινα επανω συχνα, νοικιαζα σπιτι στο μπλαγκογκραντ και πηγαινα ΠΣΚ τωρα σαφως ηταν καλυτερα πριν 20 χρονια δεν αντιλεγει κανεις, αλλα να εχουμε υποψην οτι το τοτε(πριν 10 χρονια) με το τωρα που ειναι απελπισια σκετη  :vomit:

Κοίτα λίγο, τι έγραφες πιο πάνω: [...] πλεον δεν αξιζει ειδικα τωρα που η ισοτιμια ευρω λεβα 1/2,  παλαιοτερα (πριν 7-10 χρονια) αξιζε ηταν value for money επιλογη [...]. Διάβασε τώρα, ξανά το πιο πάνω σχόλιό μου, και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Εκτός, και αν διαφωνείς, ότι πριν από εφτά χρόνια, η ισοτιμία ήταν διαφορετική. Πρόσεχε τι γράφεις, άλλη φορά, για να μην εκτίθεσαι.
Τα προ εικοσαετίας που αναφέρει ο φίλος τάσος είναι σωστά και γνωστά, για όσους ξέρουν τι φάση έπαιζε.

WORLD TRAVELER

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
93
Πόντοι
16
Κοίτα λίγο, τι έγραφες πιο πάνω: [...] πλεον δεν αξιζει ειδικα τωρα που η ισοτιμια ευρω λεβα 1/2,  παλαιοτερα (πριν 7-10 χρονια) αξιζε ηταν value for money επιλογη [...]. Διάβασε τώρα, ξανά το πιο πάνω σχόλιό μου, και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Εκτός, και αν διαφωνείς, ότι πριν από εφτά χρόνια, η ισοτιμία ήταν διαφορετική. Πρόσεχε τι γράφεις, άλλη φορά, για να μην εκτίθεσαι.
Τα προ εικοσαετίας που αναφέρει ο φίλος τάσος είναι σωστά και γνωστά, για όσους ξέρουν τι φάση έπαιζε.

και πριν 10 χρονια  1/2 ηταν η ισοτιμια δεν το εθεσα σωστα ομως, αλλα δεν υπηρχε η σχετικη ανατιμηση των τιμων και δεν αναφερομαι στις υπηρεσιες των γυναικων μονο αλλα και στα ενοικια των σπιτιων, τα ειδη σουπερ μαρκετ, η τιμη των τσιγαρων κ.α.

WORLD TRAVELER

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
93
Πόντοι
16
εγω τοτε πληρωνα ενοικιο 60ε τον μηνα και συμπεριελαμβανε τα παντα μεσα στην τιμη, θερμανση, ρευμα και υδρευση ολο το πακετο στα 60 που στην ελλαδα για ενα τετοιο σπιτι ηθελες τουλαχιστον 250ε για ολα

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.116
Πόντοι
2.356
Κοιτα πριν 7-10 χρονια υπηρχε καποια διαφορα απο σημερα αλλα οχι πολυ μεγαλη.Τελευταια φορα ημουνα στο Νεσεμπαρ το 2007.
Ενω πριν 20 ηταν απλα τεραστια,καταρχην δεν υπηρχε ευρω και ειμασταν φορτωμενοι με τις δραχμες εμεις και απο την αλλη η γειτονα χωρα ηταν σε απελπιστικη κατασταση.Θυμαμαι Ιανουαριο 1996 στη Σοφια ειχα κατσει ενα μηνα σε κολλητο που σπουδαζε και μιλουσε ηδη την γλωσσα απταιστα και το λεβα να χανει σχεδον καθημερινα στην ισοτιμια με απιστευτο ρυθμο,,,ε μπορεις να καταλαβεις πως περασα  :grin:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
και πριν 10 χρονια  1/2 ηταν η ισοτιμια δεν το εθεσα σωστα ομως, αλλα δεν υπηρχε η σχετικη ανατιμηση των τιμων και δεν αναφερομαι στις υπηρεσιες των γυναικων μονο αλλα και στα ενοικια των σπιτιων, τα ειδη σουπερ μαρκετ, η τιμη των τσιγαρων κ.α.

Αυτό για την ανατίμηση που λές, είναι σωστό. Τώρα το θέτεις σαφώς πιο καλά.
Για τα δεδομένα ενός Έλληνα, όμως, και παρά την ανατίμηση,
το κόστος ζωής παραμένει σε κάθε περίπτωση vfm και σχεδόν σε όλα, έπαιζε σταθερά γύρω στο μισό, σε σχέση με Ελλάδα.

Ο συνάδελφος kostakis_ss θέτει κάποια θέματα, άξια λόγου, στα οποία θα αναφερθώ αργότερα.

WORLD TRAVELER

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
93
Πόντοι
16
Κοιτα πριν 7-10 χρονια υπηρχε καποια διαφορα απο σημερα αλλα οχι πολυ μεγαλη.Τελευταια φορα ημουνα στο Νεσεμπαρ το 2007.
Ενω πριν 20 ηταν απλα τεραστια,καταρχην δεν υπηρχε ευρω και ειμασταν φορτωμενοι με τις δραχμες εμεις και απο την αλλη η γειτονα χωρα ηταν σε απελπιστικη κατασταση.Θυμαμαι Ιανουαριο 1996 στη Σοφια ειχα κατσει ενα μηνα σε κολλητο που σπουδαζε και μιλουσε ηδη την γλωσσα απταιστα και το λεβα να χανει σχεδον καθημερινα στην ισοτιμια με απιστευτο ρυθμο,,,ε μπορεις να καταλαβεις πως περασα  :grin:

δεν ηταν τεραστια πριν 10 χρ. αλλα ηταν εμφανως καλυτερα απο οτι τωρα. για πριν 20 χρονια δεν εχω αποψη γιατι το 1996 ημουν μπεμπης δυστυχως
αλλα εσυ και πολλοι που ζησαν την εποχη εκεινη επανω περασαν ζαχαρη πολυ λιγα λεφτα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom