Άρα έδρα στο ιστορικό αρχαιολογικό πήρε μετά το 1992 ή μετά το 1995;
Και έχουν στη γερμανική φιλολογία τμήμα νεοελληνικής ιστορίας; Μπράβο ποικιλία!
Ομολογώ πάντως ότι ο Φλας έχει καλύτερο βιογραφικό από της Δραγώνα, καλή της ώρα...
Προσωπικά διαφωνώ σε αρκετά με το φλας, ιδίως τη βρωμίτσα που πέταξε για το ζέρβα και υιοθέτησαν και άλλοι του αυτού ιστορικού ρεύματος αλλά και τις εκτιμήσεις που έχει κάνει για τα αίτια των δεκεμβριανών, του εμφυλίου, τα κίνητρα του κκ...
Και επίσης θεωρώ ότι το "νέο ρεύμα" έχει σημαντική συνεισφορά στην απαλλαγή της ελληνικής ιστοριογραφίας από τις αριστερίστικες εμμονές της και την έντονη μυθοπλασία περί αγνών αριστερών, ατρόμητων και σκληρών πλην δίκαιων καπεταναίων και κομμουνιστών που ξεκίνησαν τον εμφύλιο από απλή αγανάκτηση...
Ο καθένας ακολουθεί ό,τι τοβ πείθει, εκτός αν βέβαια το γνωστό νούμερο μας πει ότι η ιστορική άποψη, όπως και η πολιτική είναι θέμα dna...
Από ότι κατάλαβα το 1994 ήταν αναπληρωτής καθηγητής στο ιστορικό και το 1996 έγινε τακτικός.
Προφανώς όταν ήταν στο Γερμανικό θα δίδασκε καμμιά Γερμανική ευρωπαϊκή ιστορία ή κάποια άλλη παρλαπίπα. Τι έγινε δεν ξέρω, μπορεί να έγινε κάποια αλχημεία: να του είχαν υποσχεθεί έδρα, να τον φέρανε επάνω και μετά να μην προέκυψε αμέσως ή να μην μπορούσαν να τον εκλέξουν. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν έχω γνώμη.
Αλλά είναι αστείο το επιχείρημα ότι δεν είναι ιστορικός επειδή έκανε ένα φεγγάρι στην Γερμανική φιλολογία.
Επί της ουσίας δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω διαβάσει τα βιβλία του αλλά μόνον κάτι άρθρα.
Πάντως για την Δραγώνα μπορεί και να κάνεις λάθος.
Αρχικά όταν βλέπω κάπου Freie Universität Berlin κάπου έχω τις επιφυλάξεις μου αλλά ας το πάρει το ποτάμι.....
Όταν βλέπω μόνον γερμανικά περιοδικά και γερμανικούς εκδοτικούς οίκους είμαι σκεπτικός.
Όταν βλεπω ένας ιστορικός να "καπαρώνει" μία και μόνον ιστορική περίοδο κάτι δεν μου πάει.
Αλλά ποιές πηγές χρησιμοποιεί και πως τις χρησιμοποιεί δεν ξέρω, ούτε για το πως φθάνει σε όποια συμπεράσματα έχω άποψη.