alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.273
- Πόντοι
- 8.006
Τόσο συγκεκριμένα;
Αοριστη ερωτηση, αοριστη απαντηση.
Τόσο συγκεκριμένα;
Αοριστη ερωτηση, αοριστη απαντηση.
Εννοώ πολιτικο-κοινωνικές αντιλήψεις.
Είναι απόρρητες;
Οχι βεβαια.
Εχω ξαναπει οτι πολιτικα εντασσομαι στο χωρο της Δεξιας.
Μηπως με θυμασαι ως "αλεξανδρο"?
Μετα τις εργασιες του σάιτ, με εμφανιζει με το username μου.
Της μετριοπαθειας.
Kαλυτερα να λεγατε για τον Sinatra, θα ηταν πιο ενδιαφερον...Ε και;
Και ο Φρανκ Σινάτρα έχει σχέση με το 1949, αλλά δεν τον συζητάμε.
Θα μου επιτρέψεις πάντως να σου πω πως η Δεξιά δεν είναι συνώνυμο της μετριοπάθειας.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:bZ6AQrsfT88YDM:[URL unfurl="true"]http://www.rowanatkinson.org/images/MrBeanfunnyface2.JPG[/img[/URL]]Οχι βεβαια.
Εχω ξαναπει οτι πολιτικα εντασσομαι στο χωρο της Δεξιας.
Ποιος ειναι δηλαδη?
Πάντως η παράταξη των νικητών του εμφυλίου με τις άπειρες εκτελέσεις δεν είναι μετριοπαθής.
Ούτε η παράταξη των παρακρατικών συμμοριών του τύπου "Καρφίτσα", των εκλογών του 1961 που ψηφίζανε και τα δέντρα και της δολοφονίας του Λαμπράκη.
Ούτε βέβαια η χούντα.
Και επίσης, ούτε ο Αβέρωφ, ο Γκίκας, οι Ρέιντζερς της ΟΝΝΕΔ, ο Καλαμπόκας, ο Ανδρεουλάκος, ο Γιακουμάτος και τόσα άλλα "παιδιά".
Να με συμπαθάς.
Δεν διαφωνουμε πουθενα.
Εξακολουθω ομως και δεξιος να ειμαι, και μετριοπαθης να νιωθω.
Δεν νιωθω συνοδοιπορος του Καλαμποκα.
Ουτε συνεταιριζομαι τις μισαλλοδοξιες του παρελθοντος.
Αμαρτιες υπαρχουν παντου.
Ναι βρε Αλέξανδρε, αλλά και η Δεξιά (όπως και όλες οι παρατάξεις) έχει την ιστορία της, ειδικά στην Ελλάδα.
Δεν γίνεται να την παρακάμψεις.
Εγώ ως αριστερός π.χ., δεν γίνεται να μην πάρω θέση, έστω και "αναδρομικά", για τον Στάλιν, τον Τσαουσέσκου ή τον Πολ Ποτ.
Εκτός αν είμαι της σχολής ίσιου, δηλαδή "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" και χαριεντίζομαι με το κάθε φασιστάκι.
από που προκύπτει αυτη η θέση;
Αν έτσι θέλει ο λαός, έτσι είναι...8 περιφέρειες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ να θυμήσω....η αριστερά 0 περιφέρειες......απλά μαθηματικά....τώρα κλάψε....
Θελω ομως να υπογραμμισω οτι ειναι περιεργο, το οτι τελικα τον αντικομμουνισμο τον εχει χρεωθει σχεδον αποκλειστικα η Δεξια, ενω οι μεγαλοι κομμουνιστοφαγοι ηταν Κεντρωοι (Βενιζελος με ιδιωνυμο, Γεωργιος Παπανδρεου, Πλαστηρας). Αυτο δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, ισως η μονη εξηγηση να ειναι η λαοπλανικη ρητορικη του Ανδρεα Παπανδρεου, που χρεωσε τα παντα στη Δεξια για να αποκαθαρει τον χωρο του και να ληστεψει αριστερες ψηφους.
Το σημαντικό με τη δημοκρατία την οποία απεχθάνονται οι σταλίνες, όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται, είναι ότι μπορείς ανά 4 χρόνια να μαυρίσεις αυτόν που σου είπε ψέματα...
Στα σοσιαλιστικά καθεστώτα βέβαια δεν υπάρχει τέτοιος λόγος γιατί αλήθεια είναι αυτό που λέει το κώμα, όποτε τεχνικά δεν ψεύδεται ποτέ..
Μόλις το εξήγησες!
Το πασοκ είναι άλλωστε η ανίερη συμαμχία εαμογενούς αριστεράς και κέντρου με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας από τη δεκσα...
Στην πράξη συνδυάσε τα αρνητικά και των δύο χωρίς κανένα θετικό τους...
Ο γκαπ όσο περίεργο και αν ακουστεί, επιστρέφει το πασοκ στος κεντρώες ρίζες του.
Ειναι βεβαια λιγο ασαφες να μιλαμε για ριζες του κεντρου. Η Ε.Κ. ηταν ουσιαστικα ενα συνονθυλεμα και ιδεολογικα αχταρμας.
Φυσικα και δεν παρακαμπτω.
Μελετω μετ' εμβριθειας και ειμαι προθυμος να αποδωσω τα του καισαρος τω καισαρι.
Ειδικα στους δικους μου να εισαι σιγουρος οτι ειμαι πολυ αυστηρος.
Η Δεξιά εχει κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ λαθη. Και σε πολυ κρισιμες καμπες. Αρχης γενομενης απο την ανεξηγητη ροπη της να ταυτιζεται με την μοναρχια (ειμαι σαφως αντιβασιλικος, σε προλαβαινω). Δεν θεωρω λαθος την προσκολληση στο αρμα Αγγλων (αρχικα) και Αμερικανων (εν συνεχεια) αλλά θεωρω αχρηστη τη δουλικοτητα μερικων ("ιδου ο στρατος σας"). Θεωρω εγκλημα τη δικτατορια των συνταγματαρχων. Θεωρω ομως και λαμπερες περιοδους το 1955-1963 (ανεξαρτητως της νοθειας του 1961, την οποια αναγνωριζω και φυσικα αποδοκιμαζω) και το 1974-1981, απο αποψη οικονομικης αναπτυξης.
Θεωρω επισης τη σημερινη Δεξια αποπροσανατολισμενη ιδεολογικα. Ο φιλελευθερισμος επρεπε να ειναι η σαφης ιδεολογια της, αλλά κατα καποιον τροπο φαινεται να ντρεπεται γι αυτον.
Η εξαετια Καραμανλη ηταν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απογοητευση, γιατι απλα...ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! (εκτος απο την πωληση της Ολυμπιακης, το μονο θετικο πραγμα).
Εξαλλου το οτι ειναι μονοδρομος οι φιλελευθερες επιλογες, αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι το ΠΑΣΟΚ τις εφαρμοζει ευθεως, μη εχοντας αλλη επιλογη.
Να το θέσω αλλιώς: Οι βενιζελογενείς παρατάξεις που έμειναν με την "μπουκιά στο στόμα" το 1965 ...
Ασφαλώς και η ένωση κέντρου δεν ήταν ένα σώμα μια ψυχή αλλά ούτε και το πασοκ είναι...
Απλά ο ανδρέας πόνταρε στον πόθο των κεντρογενών να κυβερνήσουν (που πούστικα ομολογουμένως τους είχε στερήσει ο κοκός) , στην πόθο των εαμογενών για ρεβανς γενικά και στην αντιπάθεια σε ο,τιδήποτε θύμιζε δεξιά μεταπολιτευτικά, αφού η χούντα είχε φροντίσει να ξεφτιλίσει την ιδεολογικοπολιτική ατζέντα της...