Νέα

Βόρειος Κορέα VS Νότιος Κορέα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 169K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Εννοώ πολιτικο-κοινωνικές αντιλήψεις.
Είναι απόρρητες;    :)

Οχι βεβαια.
Εχω ξαναπει οτι πολιτικα εντασσομαι στο χωρο της Δεξιας.
Μηπως με θυμασαι ως "αλεξανδρο"?
Μετα τις εργασιες του σάιτ, με εμφανιζει με το username μου.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Οχι βεβαια.
Εχω ξαναπει οτι πολιτικα εντασσομαι στο χωρο της Δεξιας.
Μηπως με θυμασαι ως "αλεξανδρο"?
Μετα τις εργασιες του σάιτ, με εμφανιζει με το username μου.

Α, οκ.
Δεν ήξερα οτι είσαι το ίδιο νικ.
Και απόρησα που βρέθηκε και άλλος νηφάλιος δεξιός εδώ μέσα.
Συνήθως είναι του επιπέδου των ...γνωστών.    :)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ποιος ειναι δηλαδη?

Πάντως η παράταξη των νικητών του εμφυλίου με τις άπειρες εκτελέσεις δεν είναι μετριοπαθής.
Ούτε η παράταξη των παρακρατικών συμμοριών του τύπου "Καρφίτσα", των εκλογών του 1961 που ψηφίζανε και τα δέντρα και της δολοφονίας του Λαμπράκη.
Ούτε βέβαια η χούντα.
Και επίσης, ούτε ο Αβέρωφ, ο Γκίκας, οι Ρέιντζερς της ΟΝΝΕΔ, ο Καλαμπόκας, ο Ανδρεουλάκος, ο Γιακουμάτος και τόσα άλλα "παιδιά".
Να με συμπαθάς.       :)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Πάντως η παράταξη των νικητών του εμφυλίου με τις άπειρες εκτελέσεις δεν είναι μετριοπαθής.
Ούτε η παράταξη των παρακρατικών συμμοριών του τύπου "Καρφίτσα", των εκλογών του 1961 που ψηφίζανε και τα δέντρα και της δολοφονίας του Λαμπράκη.
Ούτε βέβαια η χούντα.
Και επίσης, ούτε ο Αβέρωφ, ο Γκίκας, οι Ρέιντζερς της ΟΝΝΕΔ, ο Καλαμπόκας, ο Ανδρεουλάκος, ο Γιακουμάτος και τόσα άλλα "παιδιά".
Να με συμπαθάς.       :)

Δεν διαφωνουμε πουθενα.
Εξακολουθω ομως και δεξιος να ειμαι, και μετριοπαθης να νιωθω.
Δεν νιωθω συνοδοιπορος του Καλαμποκα.
Ουτε συνεταιριζομαι τις μισαλλοδοξιες του παρελθοντος.
Αμαρτιες υπαρχουν παντου.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν διαφωνουμε πουθενα.
Εξακολουθω ομως και δεξιος να ειμαι, και μετριοπαθης να νιωθω.
Δεν νιωθω συνοδοιπορος του Καλαμποκα.
Ουτε συνεταιριζομαι τις μισαλλοδοξιες του παρελθοντος.
Αμαρτιες υπαρχουν παντου.

Ναι βρε Αλέξανδρε, αλλά και η Δεξιά (όπως και όλες οι παρατάξεις) έχει την ιστορία της, ειδικά στην Ελλάδα.
Δεν γίνεται να την παρακάμψεις.
Εγώ ως αριστερός π.χ., δεν γίνεται να μην πάρω θέση, έστω και "αναδρομικά", για τον Στάλιν, τον Τσαουσέσκου ή τον Πολ Ποτ.
Εκτός αν είμαι της σχολής ίσιου, δηλαδή "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" και χαριεντίζομαι με το κάθε φασιστάκι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ναι βρε Αλέξανδρε, αλλά και η Δεξιά (όπως και όλες οι παρατάξεις) έχει την ιστορία της, ειδικά στην Ελλάδα.
Δεν γίνεται να την παρακάμψεις.
Εγώ ως αριστερός π.χ., δεν γίνεται να μην πάρω θέση, έστω και "αναδρομικά", για τον Στάλιν, τον Τσαουσέσκου ή τον Πολ Ποτ.
Εκτός αν είμαι της σχολής ίσιου, δηλαδή "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" και χαριεντίζομαι με το κάθε φασιστάκι.

Φυσικα και δεν παρακαμπτω.
Μελετω μετ' εμβριθειας και ειμαι προθυμος να αποδωσω τα του καισαρος τω καισαρι.
Ειδικα στους δικους μου να εισαι σιγουρος οτι ειμαι πολυ αυστηρος.
Η Δεξιά εχει κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ λαθη. Και σε πολυ κρισιμες καμπες. Αρχης γενομενης απο την ανεξηγητη ροπη της να ταυτιζεται με την μοναρχια (ειμαι σαφως αντιβασιλικος, σε προλαβαινω). Δεν θεωρω λαθος την προσκολληση στο αρμα Αγγλων (αρχικα) και Αμερικανων (εν συνεχεια) αλλά θεωρω αχρηστη τη δουλικοτητα μερικων ("ιδου ο στρατος σας"). Θεωρω εγκλημα τη δικτατορια των συνταγματαρχων. Θεωρω ομως και λαμπερες περιοδους το 1955-1963 (ανεξαρτητως της νοθειας του 1961, την οποια αναγνωριζω και φυσικα αποδοκιμαζω) και το 1974-1981, απο αποψη οικονομικης αναπτυξης.
Θεωρω επισης τη σημερινη Δεξια αποπροσανατολισμενη ιδεολογικα. Ο φιλελευθερισμος επρεπε να ειναι η σαφης ιδεολογια της, αλλά κατα καποιον τροπο φαινεται να ντρεπεται γι αυτον.
Η εξαετια Καραμανλη ηταν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απογοητευση, γιατι απλα...ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! (εκτος απο την πωληση της Ολυμπιακης, το μονο θετικο πραγμα).
Εξαλλου το οτι ειναι μονοδρομος οι φιλελευθερες επιλογες, αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι το ΠΑΣΟΚ τις εφαρμοζει ευθεως, μη εχοντας αλλη επιλογη.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
από που προκύπτει αυτη η θέση;

Ίσως στο ότι ΔΕΝ πιστευουν στην έννοια του έθνους, ιδίως του ελληνικού γιατι αν πρόκειται για μακεντόνσκι, τούρκους, παλαιστίνιους κτλ κόβουν φλέβα, όπως πολλάκις έχουμε διαπιστώσει και εδω μέσα..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Θελω ομως να υπογραμμισω οτι ειναι περιεργο, το οτι τελικα τον αντικομμουνισμο τον εχει χρεωθει σχεδον αποκλειστικα η Δεξια, ενω οι μεγαλοι κομμουνιστοφαγοι ηταν Κεντρωοι (Βενιζελος με ιδιωνυμο, Γεωργιος Παπανδρεου, Πλαστηρας). Αυτο δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, ισως η μονη εξηγηση να ειναι η λαοπλανικη ρητορικη του Ανδρεα Παπανδρεου, που χρεωσε τα παντα στη Δεξια για να αποκαθαρει τον χωρο του και να ληστεψει αριστερες ψηφους.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αν έτσι θέλει ο λαός, έτσι είναι...8 περιφέρειες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ να θυμήσω....η αριστερά 0 περιφέρειες......απλά μαθηματικά....τώρα κλάψε.... :2funny: :2funny: :2funny:

Το σημαντικό με τη δημοκρατία την οποία απεχθάνονται οι σταλίνες, όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται, είναι ότι μπορείς ανά 4 χρόνια να μαυρίσεις αυτόν που σου είπε ψέματα...
Στα σοσιαλιστικά καθεστώτα βέβαια δεν υπάρχει τέτοιος λόγος γιατί αλήθεια είναι αυτό που λέει το κώμα, όποτε τεχνικά δεν ψεύδεται ποτέ..

Θελω ομως να υπογραμμισω οτι ειναι περιεργο, το οτι τελικα τον αντικομμουνισμο τον εχει χρεωθει σχεδον αποκλειστικα η Δεξια, ενω οι μεγαλοι κομμουνιστοφαγοι ηταν Κεντρωοι (Βενιζελος με ιδιωνυμο, Γεωργιος Παπανδρεου, Πλαστηρας). Αυτο δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, ισως η μονη εξηγηση να ειναι η λαοπλανικη ρητορικη του Ανδρεα Παπανδρεου, που χρεωσε τα παντα στη Δεξια για να αποκαθαρει τον χωρο του και να ληστεψει αριστερες ψηφους.

Μόλις το εξήγησες!
Το πασοκ είναι άλλωστε η ανίερη συμαμχία εαμογενούς αριστεράς και κέντρου με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας από τη δεκσα...
Στην πράξη συνδυάσε τα αρνητικά και των δύο χωρίς κανένα θετικό τους...
Ο γκαπ όσο περίεργο και αν ακουστεί, επιστρέφει το πασοκ στος κεντρώες ρίζες του.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Το σημαντικό με τη δημοκρατία την οποία απεχθάνονται οι σταλίνες, όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται, είναι ότι μπορείς ανά 4 χρόνια να μαυρίσεις αυτόν που σου είπε ψέματα...
Στα σοσιαλιστικά καθεστώτα βέβαια δεν υπάρχει τέτοιος λόγος γιατί αλήθεια είναι αυτό που λέει το κώμα, όποτε τεχνικά δεν ψεύδεται ποτέ..

Μόλις το εξήγησες!
Το πασοκ είναι άλλωστε η ανίερη συμαμχία εαμογενούς αριστεράς και κέντρου με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας από τη δεκσα...
Στην πράξη συνδυάσε τα αρνητικά και των δύο χωρίς κανένα θετικό τους...
Ο γκαπ όσο περίεργο και αν ακουστεί, επιστρέφει το πασοκ στος κεντρώες ρίζες του.

Ειναι βεβαια λιγο ασαφες να μιλαμε για ριζες του κεντρου. Η Ε.Κ. ηταν ουσιαστικα ενα συνονθυλεμα και ιδεολογικα αχταρμας.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ειναι βεβαια λιγο ασαφες να μιλαμε για ριζες του κεντρου. Η Ε.Κ. ηταν ουσιαστικα ενα συνονθυλεμα και ιδεολογικα αχταρμας.

Να το θέσω αλλιώς: Οι βενιζελογενείς παρατάξεις που έμειναν με την "μπουκιά στο στόμα" το 1965 ...
Ασφαλώς και η ένωση κέντρου δεν ήταν ένα σώμα μια ψυχή αλλά ούτε και το πασοκ είναι...
Απλά ο ανδρέας πόνταρε στον πόθο των κεντρογενών να κυβερνήσουν (που πούστικα ομολογουμένως τους είχε στερήσει ο κοκός) , στην πόθο των εαμογενών για ρεβανς γενικά και στην αντιπάθεια σε ο,τιδήποτε θύμιζε δεξιά μεταπολιτευτικά, αφού η χούντα είχε φροντίσει να ξεφτιλίσει την ιδεολογικοπολιτική ατζέντα της...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Φυσικα και δεν παρακαμπτω.
Μελετω μετ' εμβριθειας και ειμαι προθυμος να αποδωσω τα του καισαρος τω καισαρι.
Ειδικα στους δικους μου να εισαι σιγουρος οτι ειμαι πολυ αυστηρος.
Η Δεξιά εχει κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ λαθη. Και σε πολυ κρισιμες καμπες. Αρχης γενομενης απο την ανεξηγητη ροπη της να ταυτιζεται με την μοναρχια (ειμαι σαφως αντιβασιλικος, σε προλαβαινω). Δεν θεωρω λαθος την προσκολληση στο αρμα Αγγλων (αρχικα) και Αμερικανων (εν συνεχεια) αλλά θεωρω αχρηστη τη δουλικοτητα μερικων ("ιδου ο στρατος σας"). Θεωρω εγκλημα τη δικτατορια των συνταγματαρχων. Θεωρω ομως και λαμπερες περιοδους το 1955-1963 (ανεξαρτητως της νοθειας του 1961, την οποια αναγνωριζω και φυσικα αποδοκιμαζω) και το 1974-1981, απο αποψη οικονομικης αναπτυξης.
Θεωρω επισης τη σημερινη Δεξια αποπροσανατολισμενη ιδεολογικα. Ο φιλελευθερισμος επρεπε να ειναι η σαφης ιδεολογια της, αλλά κατα καποιον τροπο φαινεται να ντρεπεται γι αυτον.
Η εξαετια Καραμανλη ηταν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απογοητευση, γιατι απλα...ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! (εκτος απο την πωληση της Ολυμπιακης, το μονο θετικο πραγμα).
Εξαλλου το οτι ειναι μονοδρομος οι φιλελευθερες επιλογες, αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι το ΠΑΣΟΚ τις εφαρμοζει ευθεως, μη εχοντας αλλη επιλογη.

Με εξαίρεση ίσως τα περί "μονόδρομου των φιλελεύθερων επιλογών", δεν θα είχα να διαφωνήσω σε πολλά απ' αυτά που γράφεις, Αλέξανδρε.
Όμως πολιτική, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, είναι (μη σου πω και περισσότερο απο κάθε άλλο), η "φιλοσοφική" της διάσταση, όπως επίσης και η "οσμη" της.
Υπ' αυτή την έννοια, το "σύνδρομο του μπάτσου" που έχουν οι περισσότεροι που δηλώνουν δεξιοί, όπως και ο αφόρητος κοινωνικός και πολιτισμικός συντηρητισμός τους (βγάζουν φλύκταινες π.χ. αν κάποια διαδήλωση κλείσει για δυο ώρες την Σταδίου, θα βρουν όμως χίλιους τρόπους να δικαιολογήσουν τις "ζαρντινιέρες", ακόμα και την ωμή δολοφονία του Γρηγορόπουλου), μου είναι αφόρητος, απείρως περισσότερο απ' αυτές καθεαυτές τις πολιτικές τους προτάσεις.
Κάτι που θα μου επιτρέψεις να σου πω πως δεν ισχύει για σένα, γιατί έχω την αίσθηση πως μιλάω σε έναν κανονικό άνθρωπο και σίγουρα όχι σε ένα μαλάκα που κρύβεται πίσω απο τις αντικομμουνιστικές του νευρώσεις.
Έχω επίσης γνωρίσει άλλον έναν εξαιρετικό (και εννοώ τη λέξη στο ακέραιο) δεξιό εδώ μέσα. Δεν αναφέρω το νικ του, αλλά αν διαβάζει αυτό που γράφω θα καταλάβει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Να το θέσω αλλιώς: Οι βενιζελογενείς παρατάξεις που έμειναν με την "μπουκιά στο στόμα" το 1965 ...
Ασφαλώς και η ένωση κέντρου δεν ήταν ένα σώμα μια ψυχή αλλά ούτε και το πασοκ είναι...
Απλά ο ανδρέας πόνταρε στον πόθο των κεντρογενών να κυβερνήσουν (που πούστικα ομολογουμένως τους είχε στερήσει ο κοκός) , στην πόθο των εαμογενών για ρεβανς γενικά και στην αντιπάθεια σε ο,τιδήποτε θύμιζε δεξιά μεταπολιτευτικά, αφού η χούντα είχε φροντίσει να ξεφτιλίσει την ιδεολογικοπολιτική ατζέντα της...

Ρε γαμωτο, καμια φορα αναρωτιεμαι.
Τι στο διαολο τον πειραζε τον βλαμμενο να παρει ο Γεωργιος Παπανδρεου και το Υπουργειο Αμυνας, γαμω τον Γαρουφαλια μου γαμω?
Μετα ηρθανε οι συνταγματαρχες και δεν ειχε τα κοτσια ουτε να διαταξει τον υπασπιστη του στο Τατόι να τους πυροβολησει, οταν στις 22 Απριλιου 1967 μπηκαν στο σαλονι του αοπλοι.
Μετα τον Δεκεμβρη πηγε να κανει τον Κολοκοτρωνη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom