Νέα

Βλάβη ψυγείου/ ηλεκτρικής οικιακής συσκεύης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stathis1981
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stathis1981

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2012
Like
4
Πόντοι
1
Παιδιά, όποιος έχει ηλεκτρολογικές-ψυκτικές γνώσεις και μπορεί να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα.
Έχω ένα μικρό ψυγείο μάρκας Siemens και μετά από 17 χρόνια φαίνεται πως πνέει τα λοίσθια.
Πιο συγκεκριμένα εδώ και 3-4 ημέρες δεν λειτουργεί καθόλου αν και είναι κανονικά συνδεδεμένο στην
πρίζα. Αρχικά σταμάτησε να λειτουργεί η κατάψυξη όμως η ψύξη λειτουργούσε. Τώρα δεν δουλεύει
καθόλου. Το έχω στην πρίζα και κάθε 10-15 λεπτά κάνει πως πάει να λειτουργήσει, ξεκινάει για 1-2
δευτερόλεπτα και μετά σταματάει. Αν κάποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει θα το εκτιμούσα.
Δεν ζητάω δωρεάν επισκευή. Απλώς μήπως κάποιος έχει περισσότερες γνώσεις από εμένα επί του
προκειμένου και πάει κάπου το μυαλό του. Αν τελικά τα έχει φτύσει και είναι ασύμφορη η επισκευή του,
γνωρίζει κανένας καμία εταιρία-κατάστημα ηλεκτρικών που να  σε αποζημιώνει αν το δώσεις για ανακύκλωση; Ή να
σου κάνει κάποια μικρή έστω έκπτωση σε περίπτωση που αγοράσεις νέα συσκευή; Ευχαριστώ.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
mqdefault.jpg

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

δεν θα πω κάτι καινούριο αλλά τα ψυγεία είναι γαμημένες συσκευές, αν αρχίσουν να χαλάνε δύσκολα ανατρέπεται η κατάσταση

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
βρείτε σε βιντεάκι που κάνει την τηλεόραση ψυγείο το ψυγειο πλυντηριο και την κουζίνα τηλεόραση βαλε τυπε,κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει και ο φίλος μας στην συγκεκριμένη περίπτωση

gkavliaris

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
1) κολλημένο κομπρεσερ
2) κομπρεσερ χωρίς αέριο
3) Σένσορας κομένος στην κατάψυξη

OP
OP
S

stathis1981

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2012
Like
4
Πόντοι
1
1) κολλημένο κομπρεσερ
2) κομπρεσερ χωρίς αέριο
3) Σένσορας κομένος στην κατάψυξη

Gkav ευχαριστώ για την απάντηση. Στην κατάψυξη δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα συνεπώς ίσως να υπάρχει
πρόβλημα στο κομπρεσέρ. Υποψιάζομαι πως ένας τεχνικός θα πάρει 30€ μίνιμουμ οπότε για ψυγείο 17
ετών μάλλον δεν αξίζει να το επισκευάσω. Πάω να δώσω 150€ να πάρω ένα καινούριο μικρό ψυγειάκι
και τελειώνει η ιστορία.

gkavliaris

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ότι νομίζεις καλύτερο φίλε , πάντως αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να το επισκευάσεις με λιγότερο από τριάντα ευρά !

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Ότι νομίζεις καλύτερο φίλε , πάντως αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να το επισκευάσεις με λιγότερο από τριάντα ευρά !

Θα χρειαστεί και ανταλλακτικά, υποθέτω. Οπότε...

OP
OP
S

stathis1981

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2012
Like
4
Πόντοι
1

Gkav, μέχρι τώρα στη ζωή μου πίστεψε με πως όταν χρειάστηκε έκανα και τον τζαμά και τον υδραυλικό και γενικά
οτιδήποτε μπορούσα για να γλιτώσω χρήματα. Φίλε όμως σου μιλάω για απλές σχετικά περιπτώσεις, επί παραδείγματι
να αλλάξω την βρύση στη μπανιέρα ή να φτιάξω μια χαλασμένη πρίζα. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση με το ψυγείο
δεν μπορώ να εντοπίσω που βρίσκεται το πρόβλημα, κατάλαβες; Τώρα αυτό που είπε το παιδί πως για 2 κουμπιά διακόπτες
τον χρέωσαν 30€ όντως έτσι μπορεί να είναι.
Ενημερωτικά πάντως σας πληροφορώ πως πριν από 2-3 μήνες άλλαξα τον καθρέπτη στο μπάνιο λόγω του ότι είχε σπάσει
λίγο στην άκρη. Πάω λοιπόν σε έναν που πουλούσε καθρέπτες, τζάμια κλπ, του λέω θέλω έναν απλό καθρέπτη μπάνιου
αυτών των διαστάσεων (τον είχα μετρήσει από το σπίτι) και μου λέει θα σου πάρω 20€ χωρίς απόδειξη. Οκ του λέω
και φεύγω. Μπαίνω από περιέργεια σε ένα άλλο μαγαζί να δω τι θα μου πει και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, μου ζήτησε
10€. Κάτσε ρε φίλε, για το ίδιο ακριβώς πράγμα ο ένας παίρνει 10€ και ο άλλος 20€ και μάλιστα χωρίς απόδειξη;
Μου φαίνεται πως κυκλοφορούν πολλά λαμόγια-κλέφτες ακόμη ανάμεσα μας. Οπότε στο ψυγείο που είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο,
που ξέρω εγώ αν θα έρθει ένας και δεν θα μου ζητήσει ότι γουστάρει; Τίποτα, πάω να δώσω 150€ να πάρω ένα επώνυμο μικρό
ψυγειάκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και τελείωσα.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ο λόγος να πάρεις καινούριο δεν είναι αυτός που λες, αυτό είναι σπατάλη, δεν είναι μαγκιά.
Λόγος να πάρεις καινούριο υπάρχει, και είναι ότι το καινούριο (του 2013) είναι ενεργειακά πιο "αποδοτικό" από αυτό του 1995, δηλαδή για να σου δίνει την ίδια ψύξη θα καίει λιγότερο ρεύμα. Αυτός ΕΙΝΑΙ λόγος, ο άλλος όχι. Υπάρχουν ψυγεία 30 και 40 ετών που δουλεύουν μια χαρά.

Από την άλλη μεριά βέβαια, το ψυγείο του 2013 είναι πιο "αποκριάτικο" από αυτό του 1995, και βέβαια του 1995 πιο αποκριάτικο από του 1965.

Θα σου έλεγα να δεις περι ποιας βλάβης πρόκειται και πόσο κοστίζει να τη φτιάξεις (δύσκολα μόνος σου, αλλά υπάρχουν μαστόροι) και αν σώζεται με λεφτά λιγότερα απ' του καινούριου, κάν' το.
Ούτως ή άλλως η ενεργειακή οικονομία δεν θα είναι κάτι το συνταρακτικό.
Ο πατέρας μου πρωτοπήρε ηλεκτρικό ψυγείο το 1954 (General Electric, αμερικάνικο, δούλευε με μετασχηματιστή 220/110), το 1990 (36 χρόνια) του άλλαξε κομπρεσέρ/σερπαντίνα και δουλεύει ακόμα (+24 χρόνια - σύνολο 60!!!). Το έχω στο υπόγειο εγώ και βάζω μέσα κρασιά.

Σε ποια περιοχή είσαι?

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
γιατί δεν καλείς την siemens; πιθανόν να έχει μια χρέωση για να το δει ο τεχνικός αλλά θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις μετά

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
γιατί δεν καλείς την siemens; πιθανόν να έχει μια χρέωση για να το δει ο τεχνικός αλλά θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις μετά
Χέσε τη Siemens και γενικώς τις επώνυμες αντιπροσωπείες. Αυτές βγάζουν τα γενικά τους έξοδα από τα συνεργεία που έχουν.
Αν βρεις το μάστορα που δουλεύει το πρωϊ στη Siemens να έρθει το απόγευμα σπίτι σου να το δει ΙΔΙΩΤΙΚΑ, θα συμφωνήσω.
Αλλά στο μισθό της τηλεφωνήτριας της Siemens (και του προέδρου της) γιατί εσύ να συνεισφέρεις?
Και στο ΦΠΑ του στουρνάρη?

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Χέσε τη Siemens και γενικώς τις επώνυμες αντιπροσωπείες. Αυτές βγάζουν τα γενικά τους έξοδα από τα συνεργεία που έχουν.
Αν βρεις το μάστορα που δουλεύει το πρωϊ στη Siemens να έρθει το απόγευμα σπίτι σου να το δει ΙΔΙΩΤΙΚΑ, θα συμφωνήσω.
Αλλά στο μισθό της τηλεφωνήτριας της Siemens (και του προέδρου της) γιατί εσύ να συνεισφέρεις?
Και στο ΦΠΑ του στουρνάρη?

και που θα τον βρεις τον μάστορα της siemens ιδιωτικά; δεν θα πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο;
ένα ψυγείο χάλασε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
και που θα τον βρεις τον μάστορα της siemens ιδιωτικά; δεν θα πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο;
ένα ψυγείο χάλασε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου
ΑΝ τον βρεις.
Αν δεν τον βρίσκεις (η sielens δεν θα σε βοηθήσει σ' αυτό), υπάρχουν πολλοί freelance μαστόροι ψυγείων.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
λοιπόν

αν είναι καμμένο κομπρεσερ να υπολογίζεις κανένα εξηντάρι-εβδομηντάρι με το ανταλλακτικό
αν θέλει απλά υγρά τότε 20-30
αν κολλάει θερμοστάτης 20-30

γνώμη μου.. μαστρο Μήτσος της γειτονιάς.. αν είναι μέχρι 30 το φτιχνεις και το έχεις για να παγώνεις μπ΄ρες και αναψυκτικά.

αλλιώς ένα δεκαρικάκι στον μαστρο Μήτσο και αν θελει να το πάρει για ανταλακτικά... αλλιώς κράτα τις σχαρες για την ψησταρια και φώναξε έναν πακιστανό από αυτους που γυρνάνε να το πάρει

πάρε άλλο ψυγείο ....

theo30gr

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Κριτικές
2
Like
15
Πόντοι
0
Φιλε μου ειδα το μηνυμα σου σχετικα με το ψυγειο.
Οσα εχουν πει οι προηγουμενοι ισχύουν και συμπληρωνω ότι αν είναι με ηλεκτρονικό έλεγχο και που ειναι τις τελευταίας 10ετιας τότε είναι η πλακέτα ελέγχου.
Σε αυτές συνήθως καίγονται απο αποτμες αλλαγές ρευματος 1 ή 2 πυκνωτές που η αλλαγή για κάποιον που μπορει να αλλάξη πυκνωτες ειναι της ταξης των 5 €!!! Μια καινούργια πλακέτα BSP (Bosh,Pitsos, Siemens) Θεώρησε ότι ξεκινάει απο 80-120€. Εκτός αν έχεις τις γνώσεις για να φτιάξεις την ήδη υπάρχον.

Γιαυτό πάντα πλεον ΚΑΙ ΣΤΙΣ ηλεκτρικές συσκευες AIRCondition,  ψυγεια , πλυντηρια βάζουμε στην πρίζα προστασία υπέρτασιας. Κοστος 10€ για κάθε πρίζα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom