Νέα

Βλάβη ψυγείου/ ηλεκτρικής οικιακής συσκεύης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stathis1981
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.401
Πόντοι
2.606
Παιδιά, όποιος έχει ηλεκτρολογικές-ψυκτικές γνώσεις και μπορεί να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα.
Έχω ένα μικρό ψυγείο μάρκας Siemens και μετά από 17 χρόνια φαίνεται πως πνέει τα λοίσθια.
Πιο συγκεκριμένα εδώ και 3-4 ημέρες δεν λειτουργεί καθόλου αν και είναι κανονικά συνδεδεμένο στην
πρίζα.
Αρχικά σταμάτησε να λειτουργεί η κατάψυξη όμως η ψύξη λειτουργούσε. Τώρα δεν δουλεύει
καθόλου
. Το έχω στην πρίζα και κάθε 10-15 λεπτά κάνει πως πάει να λειτουργήσει, ξεκινάει για 1-2
δευτερόλεπτα και μετά σταματάει. Αν κάποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει θα το εκτιμούσα.
Δεν ζητάω δωρεάν επισκευή. Απλώς μήπως κάποιος έχει περισσότερες γνώσεις από εμένα επί του
προκειμένου και πάει κάπου το μυαλό του. Αν τελικά τα έχει φτύσει και είναι ασύμφορη η επισκευή του,
γνωρίζει κανένας καμία εταιρία-κατάστημα ηλεκτρικών που να  σε αποζημιώνει αν το δώσεις για ανακύκλωση; Ή να
σου κάνει κάποια μικρή έστω έκπτωση σε περίπτωση που αγοράσεις νέα συσκευή; Ευχαριστώ.
Ντουφεκα το στο κεφαλι(μοτερ) να μη σου γινει ζομπι!κλασσικη περιπτωση!

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.097
Πόντοι
25.467
Ντουφεκα το στο κεφαλι(μοτερ) να μη σου γινει ζομπι!κλασσικη περιπτωση!

[size=1pt]Καλόν.

Πείτε του μετά να τελέσει ευχέλαιο. Κλέφτες θα γίνουμε εμείς οι λειτουργοί του Υψίστου;[/size]

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
ΑΝ τον βρεις.
Αν δεν τον βρίσκεις (η sielens δεν θα σε βοηθήσει σ' αυτό), υπάρχουν πολλοί freelance μαστόροι ψυγείων.

ΟΚ αλλά και πάλι εγώ θα προτιμούσα έναν που να ξέρει τις οποιες ιδιαιτερότητες της μάρκας...
η διαφορά στην τιμή δεν νομίζω πως θα είναι και τεράστια

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
ΟΚ αλλά και πάλι εγώ θα προτιμούσα έναν που να ξέρει τις οποιες ιδιαιτερότητες της μάρκας...
η διαφορά στην τιμή δεν νομίζω πως θα είναι και τεράστια
Εγώ ξέρω δύο, ο ένας ειδικεύεται σε επαγγελματικά (ταβέρνες, καφετέριες, εστιατόρια, κλπ) που είναι άλλο είδος ψυγείων, και έναν που ασχολείται περισσότερο με οικιακά.
Αλλά παίζει ρόλο η περιοχή, γι' αυτό και ρώτησα το φίλο. Δεν μπορείς να ζητήσεις από τον άνθρωπο να κάνει 30 ή 50km για να βγάλει μια επίσκεψη.
Τα πάντα φτιάνονται όμως.
Δεν είναι μόνο θέμα "διαφοράς τιμής" όμως, όπως το βλέπεις. Είναι και θέμα ιδεολογίας:
Αγοράζοντας ένα καινούριο (έστω, μόνο 150Ε όπως είπαν μερκοί) δίνεις:
28Ε στο στουρνάρα (έτσι, νταβατζηλίκι, με το καλημέρα σας).
Τουλάχιστον 30% κέρδος (δηλαδή άλλα 30Ε) στο "εμπορικό κύκλωμα". Μικτό κέρδος εμπόρου (που μέσα του είναι όλα του τα γενικά έξοδα, αυτά που είπαμε).
Συν κάτι ο χονδρέμπορος (κι αυτός βγάζει εμπορικό κέρδος).
Δηλαδή ΤΑ ΜΙΣΑ (και βάλε) απ' όσα δίνεις δεν πάνε στο προϊόν (στο εργοστάσιο που το έφτιαξε εννοώ) αλλά σε όλους αυτούς τους νταβατζήδες.
Γιατί να τους ενισχύσω? Αν μπορώ να το αποφύγω, το αποφεύγω.

Δε λέω, μερικές φορές είμαστε αναγκασμένοι να τα ακουμπήσουμε κι αυτά. Αλλά αν μπορούμε ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΜΕ, είναι ανάγκη να πηγαίνουμε γυρεύοντας?
Η περίπτωση της επισκευής ενος ψυγείου (όπως περιγράφτηκε) μάλλον είναι μια τέτοια.
Οπότε αξίζει να το ψάξει καποιος, αντί να πει εξ αρχής: "Πάω και παίρνω ένα καινούριο και ξεμπερδεύω".

Στο κάτω-κάτω προτιμώ να τα δίνω στο μάστορα, ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ, παρά στους νταβατζήδες. Έστω κι αν είναι σχεδόν ίδιο το ποσό.

Δεν ξέρω αν κατάλαβες πως το σκέφτομαι.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
δεν έχω στήσει το σκεπτικό μου πως δεν θα δώσω χρήματα στην αγορά...
δεν ξέρω αν σκέφτεσαι έτσι και για άλλα πράγματα πχ. ρούχα και να τα μπαλώνεις μέχρι να λιώσει το ύφασμα για να μην πάρεις νέα και να δώσεις χρήματα στον Στουρνάρα...
άσε δε που και σε τεχνίτη να πας κάτι θα πάρει η εφορία, χωρίς απόδειξη δεν παίρνει φράγκο κανεις...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
1) Εννοείται χωρίς απόδειξη ο τεχνίτης. Το μαγαζί δεν μπορεί χωρίς.
2) Για τα ρούχα, να σε βοηθήσω να καταλάβεις πως το σκέφτομαι: Έχω κάποια ρούχα πουατα χρησιμοποιώ για τις δουλειές του κήπου και των αυτοκινήτων. ΔΕΝ πάω να πάρω καινούριες φόρμες, αν δε βγει εντελώς άχρησητη η παλιά.

Να το πω κι αλλιώς:
Δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς. Είναι θέμα απροθυμίας να ενισσχύω ένα σύστημα που δεν εγκρίνω το πως είναι στημένο.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
1) Εννοείται χωρίς απόδειξη ο τεχνίτης. Το μαγαζί δεν μπορεί χωρίς.
2) Για τα ρούχα, να σε βοηθήσω να καταλάβεις πως το σκέφτομαι: Έχω κάποια ρούχα πουατα χρησιμοποιώ για τις δουλειές του κήπου και των αυτοκινήτων. ΔΕΝ πάω να πάρω καινούριες φόρμες, αν δε βγει εντελώς άχρησητη η παλιά.

Να το πω κι αλλιώς:
Δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς. Είναι θέμα απροθυμίας να ενισσχύω ένα σύστημα που δεν εγκρίνω το πως είναι στημένο.

γιατί; τι διαφορά έχει το μαγαζί από τον ελεύθερο επαγγελματία; για όποια συναλλαγή κάνει κανείς η απόδειξη είναι απαραίτητη...
και για τα ρούχα που κυκλοφορείς γιατί παίρνεις νέα; γιατί δεν τα αφήνεις να λιώσουν...;;;

είσαι και εσύ στο σύστημα και αυτός ο τρόπος αντίστασης που λες με βρίσκει αντίθετο...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
προφανώς...

βέβαια δεν κάνεις και εσύ να βελτιώσεις την κατάσταση...

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Πάω λοιπόν σε έναν που πουλούσε καθρέπτες, τζάμια κλπ, του λέω θέλω έναν απλό καθρέπτη μπάνιου
αυτών των διαστάσεων (τον είχα μετρήσει από το σπίτι) και μου λέει θα σου πάρω 20€ χωρίς απόδειξη. Οκ του λέω
και φεύγω. Μπαίνω από περιέργεια σε ένα άλλο μαγαζί να δω τι θα μου πει και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, μου ζήτησε
10€. Κάτσε ρε φίλε, για το ίδιο ακριβώς πράγμα ο ένας παίρνει 10€ και ο άλλος 20€ και μάλιστα χωρίς απόδειξη;
Μου φαίνεται πως κυκλοφορούν πολλά λαμόγια-κλέφτες ακόμη ανάμεσα μας.

Πάω πριν καιρό να πάρω τιμή από έναν μαρμαρά για ένα μαρμαράκι. Μου λέει 15 ευρώ, την οποία βρήκα ικανοποιητική. Επειδή είχα κάποια τρεχάματα, το άφησα για 10 μέρες το θέμα να αιωρείται. Όταν ξαναπήγα στο ίδιο μαγαζί και του ξαναέδωσα τις διαστάσεις για να κόψει το μάρμαρο, μου είπε 18 ευρώ!!!! Ρε μεγάλε του λέω....δε με θυμάσαι που είχα έρθει πριν 10 μέρες και μου έδωσες τιμή για 15 ευρώπουλα?

Εκεί κώλωσε και μου είπε ότι έκανε λάθος και η τιμή ήταν 15 ευρώ. :idiot:

Όπου σε πιάσουν είναι......

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
Φιλε καλημερα,

ακου τι θα κανεις γιατι αντιμετοπησα και εγω ενα παρομοιο προβλημα, βγαλτο απο την πριζα δυο 24ωρα να κανει πληρη αποψυξη ακομα και αν ο καταψυκτης ειναι χωρις παγο βασταει πισω στην κεντρικη μοναδα παγο !!! μετα το ξαναβαζεις στην πριζα και ολα μια χαρα!!!

να ξερεις οτι το μοτερ πρωτα δινει στην καταψυξη και μετα στην ψυξη, η ψυξη ερχεται απο τον παγο της καταψυξης να στο πω λαικα.

καντο και αν δεν βρεις γιατρια τοτε φωναζεις μαστορα η αγοραζεις αλλο!!!!!!!!

OP
OP
S

stathis1981

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2012
Like
4
Πόντοι
1
Φιλε καλημερα,

ακου τι θα κανεις γιατι αντιμετοπησα και εγω ενα παρομοιο προβλημα, βγαλτο απο την πριζα δυο 24ωρα να κανει πληρη αποψυξη ακομα και αν ο καταψυκτης ειναι χωρις παγο βασταει πισω στην κεντρικη μοναδα παγο !!! μετα το ξαναβαζεις στην πριζα και ολα μια χαρα!!!

να ξερεις οτι το μοτερ πρωτα δινει στην καταψυξη και μετα στην ψυξη, η ψυξη ερχεται απο τον παγο της καταψυξης να στο πω λαικα.

καντο και αν δεν βρεις γιατρια τοτε φωναζεις μαστορα η αγοραζεις αλλο!!!!!!!!

Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που, καλοπροαίρετα, απάντησαν στην ερώτηση για το
χαλασμένο μου ψυγείο. Ξέρω πως οι περισσότεροι δεν έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις ηλεκτρολόγου, ψυκτικού
κλπ. Πάντως και μόνο η κίνηση να βοηθήσεις κάποιον ακόμη και χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα είναι πολύ
σημαντική και γι αυτό ευχαριστώ και πάλι όσους ενδιαφερθήκατε!
Larousse αυτό που προτείνεις μάλλον είναι η τελευταία κίνηση την οποία θα κάνω. Θα το αφήσω δυο μέρες
εκτός σύνδεσης, εννοώ θα βγάλω και το καλώδιο από την πρίζα, μπας και γίνει κανένα θαύμα και πάρει έτσι
εμπρός. Βέβαια θα στοιχημάτιζα πως δεν πρόκειται να πάρει. Υποψιάζομαι πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα
σε αυτή την πλακέτα ελέγχου που προανέφερε ένα άλλο παιδί. Για να είμαι ειλικρινής, το τελευταίο διάστημα
έβαζα και έβγαζα την πρίζα συνεχώς διότι στην πρίζα που ήταν συνδεδεμένο το ψυγείο χρησιμοποιούσα και
κάποιες άλλες συσκευές οπότε από εκεί μπορεί να έχει καεί κάτι. Ο γέγονε γέγονε όμως... Σιγά μην κάτσω
πάνω από ένα χαλασμένο ψυγείο να κλαίω όλη μέρα...
Τώρα, για όλα αυτά που είπε ένα άλλο παιδί αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς και για το ότι
το 50% των χρημάτων που πληρώνουμε πάνε σε φόρους, κέρδος εμπόρου κλπ η άποψη μου είναι η εξής.
Φίλε συμφωνώ μαζί σου και μάλιστα ο τρόπος σκέψης σου μου αρέσει πολύ! Νομίζω όμως πως είσαι ελαφρώς
υπερβολικός και θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Θεωρώ πως όλοι, ο χονδρέμπορος, ο καταστηματάρχης κλπ,
πρέπει να έχουν ένα κέρδος σε λογικά επίπεδα. Αν μου λες πως από τα 150€ που θα ξοδέψω για ένα καινούριο
μικρό ψυγείο, τα 70-75€ πάνε οπουδήποτε αλλού εκτός από την εταιρία παραγωγής σκέψου τι γίνεται πχ για ένα
ψυγείο που κοστίζει 3000€. Πληρώνεις 1500€ ας πούμε καπέλο αν και ο όρος καπέλο σημαίνει κάτι άλλο.
Αυτό που είπε το παιδί με τα μάρμαρα είναι πάρα πολύ σωστό, πολλές φορές σε χρεώνουν, δήθεν άδολα, πιο πολλά
χρήματα. Πάντως, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι ή οποιοδήποτε
άλλο επάγγελμα που σε χρεώνουν όσο ακριβώς πρέπει, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.
Παιδιά αναφέρω πάλι το παράδειγμα με τον καθρέφτη. Μιλάμε για έναν απλό καθρέπτη μπάνιου διαστάσεων 60χ41 εκ. Σας
μιλάω ειλικρινά, σε ένα μαγαζί μου είπε θα σου πάρω 20€ χωρίς απόδειξη και ο άλλος, ενώ αρχικά μου είχε ζητήσει
10€, τελικά ο άνθρωπος μου πήρε 7€ γιατί ο καθρέπτης ήταν πιο λεπτός από ότι αρχικά είχε υπολογίσει. Δηλαδή ο άλλος ο
τυχάρπαστος θα με είχε χρεώσει 13€ παραπάνω, για ακριβώς το ίδιο προϊόν, για να πάει το βράδυ να φάει τα σουβλάκια
του στην υγεία του κορόιδου. Μάλλον αρκετοί δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει πως τα ευρώ δεν είναι δραχμές
αν και ήδη μετράμε 13 χρόνια χρήσης του νομίσματος... 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
σκέψου τι γίνεται πχ για ένα ψυγείο που κοστίζει 3000€. Πληρώνεις 1500€ ας πούμε καπέλο αν και ο όρος καπέλο σημαίνει κάτι άλλο.

υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες που σε χρεώνουν όσο ακριβώς πρέπει, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.

Χαίρομαι που κατάλαβες όσα είπα.
Δεν προχώρησα όμως την ανάλυση περισσότερο, γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.
Αλλά να στα πω, αφού το θέτεις έτσι:
Μέσα στα "εμπορικά έξοδα" είναι πολλά πράματα, βεβαίως και το κέρδος τους, όπως ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ τους, και όπως και ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ του είδους.
Στο ψυγείο των 3.000 ευρώ λοιπόν (που προφανώς είναι κάποιο "επώνυμο") εμπεριέχεται στην τιμή του και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ διαφημιστικό κονδύλι, που ξοδεύεται για να "διατηρεί" η φίρμα την "επώνυμη, ξεχωριστή" θέση της στην αγορά. Σ' αρέσει να συμμετέχεις σε τέτοιες δαπάνες? Εμένα όχι. Αυτό εννοώ.

Το "εμπορικό κύκλωμα" (χονδρέμποροι, εισαγωγείς, καταστήματα λιανικής, τράπεζες που βγάζουν τόκους, διαφημιστές, κλπ) βεβαίως και πρέπει να κερδίζει κάτι. Αλλά να κερδίζει ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ να προσφύγει κάποιος σε αυτό το κύκλωμα, όχι από παντού, νταβατζηλίκι, έτσι, επειδή "αυτό μας έχουν μάθει να κάνουμε".
Και να έχεις υπ' όψη σου ότι:
Η υπέρμερτη φορολογία (και τα "παράπλευρα κόστη" κάθε τέτοιας δουλειάς) τους υποχρεώνει όλους αυτούς να βάζουν πολύ μεγάλα ποσοστά μικτού κέρδους πάνω στην δραστηριότητα τους. (Το ότι στο τέλος το καθαρό που τους μένει είναι πολύ μικρό σαν ποσοστό είναι μια άλλη κουβέντα, που να μην την πιάσουμε τώρα). Όμως, αν αθροίσεις τα τρία σκαλιά ποσοστών στις τρεις κλίμακες της περίπτωσης του ψυγείου (1) Siemens εισαγωγική, (2) χονδρέμπορος που στέλνει τα πράματα π.χ. στο κατάστημα στα Γρεβενα, (3) κατάστημα λιανκής στα Γρεβενά, τότε με ένα 25-30% ο καθένας (που αθροίζονται) βλέπεις ότι πληρώνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ (από τα 150Ε) σε αυτό το κύκλωμα. Πληρώνεις δηλαδή 150 για ένα πράμα που το γερμανικό (ή σλοβένικο) εργοστάσιο της Siemens το "βγάζει" με 50, ή και πιο κάτω.
Σαλτάρω όταν το σκεφτομαι.

Για τους "επαγγλεματίες" τύπου ψυκτικοί κλπ:
Αυτοί συνήθως είναι εν τάξει, γιατί αν δεν είναι, κάπου τους καταλαβαίνει ο κόσμος και δεν επιβιώνουν. Μην τους συγκρίνεις με αυτούς που έχουν "μαγαζί" (π.χ. καθρέφτης). Τον ψυκτικό θα τον φωνάξεις, θα κρατήσεις την κάρτα του, και μετά από 10 χρόνια θα τον συστήσεις και σε ένα φίλο σου, αν έχει το ίδιο πρόβλημα. Αν δεν μείνεις ευχαριστημένος, οι δουλειές του θα μαραζώσουν, γιατί δεν θα βρίσκει πελατεία.
Ο τζαμάς που έχει μαγαζί και περιμένει τον πελάτη να μπει μέσα είναι άλλη περίπτωση: Αυτός έχει γενικά έξοδα που τρέχουν, κινδυνεύει από φορολογικό έλεγχο κάθε στιγμή (να του μπουν μέσα), δεν είναι τόσο "καθαρή" η σχέση με τον πελάτη, όσο του "πλανόδιου" τεχνίτη.

Να φανταστείς ότι εγώ έχω την κάρτα του ψυκτικού 17 χρόνια κολλημένη με ταινία πάνω στο ψυγείο, και όταν κάτι χρειάζομαι τον φωνάζω. Ο ίδιος μου σύστησε άλλον (που ειδικεύεται στα  οικιακού τύπου), όταν χρειάστηκε.
Γι' αυτό σε ρώτησα σε ποια περιοχή είσαι, δεν μπορεί βέβαια να κάνει χιλιόμετρα για μια μικρή δουλειά.
Είναι έντιμοι άνθρωποι και επαγγελματίες οι περισσότεροι. Και βέβαια, ξέρουν το αντικείμενο τους.

Προτιμώ λοιπόν να ενισχύω ΑΥΤΟΥΣ (αν έχω την επιλογή), αντί το κύκλωμα των εφοριακών, marketing, πωλητών, διαφημιστών κλπ, που στο κάτω-κάτω ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ κάτι.

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
να σας πώ το τελευταίο συμβαν που είχα με το πλυντηριο μας <  siemens> .είναι πενταετίας περίπου ξαφνικά αρχίζει να δυσλειτουργεί .
Λεω κατσε να φωνάξω το σέρβις να το δούν .Τηλεφωνώ στο σέρβις με ρωτούν μοδέέλο σέριαλ νάμπερ κτλ. ,τί σας κάνει και τα σχετικά . Κλείνετε το ραντεβού για μετά από 4 ημερες , λέω ενταξει μην είμαστε και απαιτητικοί .έχουν καποιο προγραμματισμό και αυτοί σαν εταιρεία . Η επίσκεψη τους χρεώνεται 37 ευρώ μίνιμουμ μόνο για διάγνωση.έρχεται λοιπόν ο σπεσιαλίστας την προκαθορισμένη ημέρα να το δεί. ενώ ήδη ξέρουν τί συμπτώματα παρουσιάζει εμφανίζεται με μία τρόμπα ανα χείρας .
Το βλέπει λοιπόν και μου λέει ....ά θέλει ψυκτρες ! έχεις ?ρωτάω , η απάντηση βέβαια ήταν αρνητική!-  πότε μπορεί να φτιαχτεί ?
ά όταν ξανακατέβουμε πρός τα νότια ! δηλαδή σε 4 ημέρες περίπου . και πόσο θα κοστίσει ? Μου απαντά περίπου 120 ευρώ ανταλλακτικά και εργασία!  Ωραία του  λέω . θα σε ενημέρώσω γιατί βιάζομαι να το φτιάξω, ήμασταν ήδη 5 ημέρες χωρίς πλυντήριο.
Τα είχα πάρει στο κρανίο όπως καταλαβαίνετε διότι παρόλο το πλήρες ερωτηματολόγιο πρίν την επίσκεψη έρχοντε στα ραντεβού χωρίς να έχουν μαζί τους τα πιό πιθανά ανταλλλακτικά που μπορεί να χρειστούν. Ετσι σε υποχρεούνουν να πληρώσεις 2 φορές το 37 άρι + φπα ;) της επίσκεψης + ανταλλακτικά + εργασια επισκευής.
Η κατάληξη : Την επόμενη μέρα πετάχτηκα μέχρι την χαροκόπου στην Καλλιθέα πήρα τις (ψύκτρες) τα καρβουνάκια δηλαδή, σε μισή ώρα το είχα έτοιμο ! κόστος αγοράςαναλλακτικών  14 ευρώ !  παρακαλώ και ήταν και original !

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Επίσης πρόσφατη εμπειρία, με πλ. πιάτων γερμανικής εταιρείας (δεν θα πω ποιας γιατί θα διαφημίσω το service τους).

Πριν μερικούς μήνες, κατά την διάρκεια λειτουργίας, σβήνουν οι ενδείξεις απ' την οθόνη και κολλάει σε ένα σημείο του προγράμματος. Μιλάω με φίλο ηλεκτρονικό, μου λέει πλακέτα, το βγάζω απ' την πρίζα για 2 ημέρες, το ξαναβάζω, μια χαρά.

Το ξαναεμφάνισε πριν 10 ημέρες, κάνω το ίδιο αλλά δεν σαλεύει. Παίρνω το επίσημο service, μου ζήτησαν 2 κωδικούς (S/N/ και PNC που δεν ξέρω τι είναι) και αντίγραφο της απόδειξης αγοράς για λόγους εγγύησης. Τους είχα καλέσει μεσημεράκι και ήρθαν την επόμενη ημέρα, ο τύπος το έφτιαξε σε 30-40 λεπτά ως βλάβη εκτός εγγύησης (είχε βουλώσει ένα συγκεκριμένο σημείο - προς τιμήν του μου έδειξε πως να το καθαρίζω ΜΙΑ φορά τον ΧΡΟΝΟ), χρέωσε με ΤΠΥ το κόστος των 30€, το καθάρισε όλο και that's all.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι εξαρτάται σε ποιον θα πέσεις. Θα μπορούσε άνετα να έρθει μετά από 4-5-6 ημέρες καθώς δεν ήταν σοβαρή βλάβη με διαρροές κτλ, θα μπορούσε άνετα να μου είχε δώσει δικό του τηλέφωνο, θα μπορούσε ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ να μην μου δείξει τι πρέπει να κάνω.  

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
σωστός...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ο πατέρας μου πρωτοπήρε ηλεκτρικό ψυγείο το 1954 (General Electric, αμερικάνικο, δούλευε με μετασχηματιστή 220/110), το 1990 (36 χρόνια) του άλλαξε κομπρεσέρ/σερπαντίνα και δουλεύει ακόμα (+24 χρόνια - σύνολο 60!!!). Το έχω στο υπόγειο εγώ και βάζω μέσα κρασιά.

Σε ποια περιοχή είσαι?
Άσε τύπε καταστροφή ειναι αυτά τα "τζένεραΛ" με μετασχηματιστή. Έχω ένα του '80 και καίει 600kw το τετράμηνο από μόνο του. Θέλω να το σουτάρω λέμε!

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Άσε τύπε καταστροφή ειναι αυτά τα "τζένεραΛ" με μετασχηματιστή. Έχω ένα του '80 και καίει 600kw το τετράμηνο από μόνο του. Θέλω να το σουτάρω λέμε!

αρα μπαινεις και μεσα σουταρε το και αγορασε ενα απλο ψυγειο με νοφροστ γυρω στα 400€ και μαρκας που να ειναι και ενεργειακης κλασης Α και και μονο το πολλυ 0,5 με 1kw τη μερα μονο την αποσβεση απο το ηλεκτρικο θα την κανεις σε 2 λογαριασμους της δεη τοσο ρευμα που καις με το ψυγειο λογικα θα ανεβενεις και κλιμακα στη δεη

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
αρα μπαινεις και μεσα σουταρε το και αγορασε ενα απλο ψυγειο με νοφροστ γυρω στα 400€ και μαρκας που να ειναι και ενεργειακης κλασης Α και και μονο το πολλυ 0,5 με 1kw τη μερα μονο την αποσβεση απο το ηλεκτρικο θα την κανεις σε 2 λογαριασμους της δεη τοσο ρευμα που καις με το ψυγειο λογικα θα ανεβενεις και κλιμακα στη δεη
Εννοείται ότι μπαίνω μέσα και μου αλλάζει τη κλίμακα και τα φώτα μαζί!
Αλλά πρέπει να πεισω το άτομο που έχει "πάθει έρωτα" με το συγκεκριμένο και που δεν εμπιστεύται τα καινούρια!  :headbang:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom