Νέα

Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία, σε συναγερμό χώρες στον ωκεανό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Αποστολή: Αχιλλέας Πατσούκας

«Μέχρι την τελευταία ημέρα ζωής του πλανήτη η φύση θα είναι μολυσμένη»

Η έκρηξη στον 4ο πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ πριν από 20 χρόνια έμελλε να οδηγήσει και να συνεχίσει να οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους, ζωντανούς οργανισμούς και την ίδια τη Φύση στο θάνατο. Το ΟΙΚΟ επισκέφθηκε την περιοχή και μίλησε με ανθρώπους που ζουν εκεί.

Μερικά χιλιόμετρα πριν φτάσουμε στην απαγορευμένη ζώνη, το περιβάλλον μας προειδοποίησε ότι πλησιάζουμε. Εγκαταλελειμμένα χωριατόσπιτα, αρκετά καμένα δέντρα και δίπλα σε αυτά, ένα υπέροχο παραδεισένιο δάσος. Αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν να ζουν τα δέντρα μετά όλο αυτό το κακό. Την απάντηση την πήρα στην ενημέρωση που μας έκαναν οι υπεύθυνοι. Η εικόνα της βλάστησης, μας εξήγησαν, δεν σημαίνει ότι η ραδιενέργεια εγκατέλειψε τα δέντρα, το χώμα και τα λουλούδια. «Θα εξακολουθήσουν το φθινόπωρο να ρίχνουν τα φύλλα τους και την άνοιξη να τα βγάζουν, αλλά μέχρι τη τελευταία ημέρα ζωής του πλανήτη θα είναι μολυσμένα. Oπως οι φορείς ενός ιού. Μπορεί να μη νοσήσουν ποτέ, αλλά είναι πάντα προσβεβλημένοι από αυτόν». Τα δέντρα στο «κόκκινο δάσος», απορρόφησαν ακτινοβολία πάνω από 100 Gy (gray), η οποία τα έκαψε. Eγιναν πολλές προσπάθειες για τη διάσωσή του. Κόπηκαν τα νεκρά δέντρα και αφαιρέθηκαν δεκαπέντε εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους. Τα ραδιενεργά απορρίμματα θάφτηκαν σε άμμο περίπου 100.000 κ.μ.

Η μεγάλη συγκέντρωση οργανικών στοιχείων στο χώμα των δασών βοήθησε στη μεταφορά των ραδιενεργών στοιχείων σε βρύα, λειχήνες, μανιτάρια σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Στη συνέχεια, μέσω της τροφικής αλυσίδας, η ραδιενέργεια μεταφέρθηκε στους ανθρώπους και στα ζώα. Μοναδικό αντίδοτο γι' αυτό, σύμφωνα με τους υπευθύνους, είναι η κοπή των δέντρων και η παραγωγή πολτού χάρτου, καθώς και η αποφυγή των πυρκαγιών.

Μετά την έκρηξη, όσα ζώα επιβίωσαν εγκατέλειψαν την περιοχή. Την τελευταία όμως διετία, κάποια επιστρέφουν. Μέσα στην απαγορευμένη ζώνη των 30 χλμ., υπάλληλοι μου είπαν πως έχουν δει αλεπούδες, ελάφια και άγρια άλογα. Ορισμένα ζώα μάλιστα δεν διστάζουν να προσεγγίζουν πολύ κοντά τον πυρηνικό αντιδραστήρα. Από ότι φαίνεται, μια λογική ερμηνεία για την «επιστροφή» είναι ότι στην απαγορευμένη περιοχή αυτήν απαγορεύεται το κυνήγι.

Ακόμα προσπαθούν να καθαρίσουν

Δουλεύοντας σε 15μερες βάρδιες επί 365 μέρες το χρόνο, 3.000 εργάτες που κατοικούν στο Τσερνομπίλ μάχονται για τον καθαρισμό της σαρκοφάγου, της στήριξης του σκεπάστρου του αντιδραστήρα και εργάζονται ως υπάλληλοι στο σταθμό. Αν σταματήσουν έστω και για ένα λεπτό τις εργασίες στήριξης του σκεπάστρου, είναι πιθανόν αυτό να καταρρεύσει και τότε να βρεθούμε μπροστά σε μια νέα και ίσως χειρότερη τραγωδία από εκείνη του 1986.

Σε «πλεονεκτικότερη» θέση βρίσκονται οι 27.000 κάτοικοι της πόλης Σλαβούτιτς. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις εκκενωμένες περιοχές. Ανάμεσα τους κάποιοι από το επιστημονικό προσωπικό και τα υψηλά στελέχη του εργοστασίου. Το Σλαβούτιτς είναι μια μικρή, αλλά πολύ καλά οργανωμένη πόλη 55 χλμ. μακριά από το Τσερνομπίλ, κατασκευασμένη ειδικά για το προσωπικό του σταθμού και τις οικογένειές τους. Την ώρα που βρισκόμασταν στο παρατηρητήριο, σε απόσταση 50 μέρων από τον αντιδραστήρα, η ραδιενέργεια άγγιζε το 1,1 μιλιρέμ/ώρα.

Εννέα εκατομμύρια επλήγησαν άμεσα στην ΕΣΣΔ

Από το ίδιο το ατύχημα, 56 τεχνικοί του σταθμού σκοτώθηκαν, ένας εκ των οποίων εξαερώθηκε. Σαράντα επτά εργάτες και πυροσβέστες έχασαν τις ζωές τους σε εργατικά ατυχήματα και 9 παιδιά πέθαναν άμεσα από καρκίνο.

Στην ΕΣΣΔ 9 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν άμεσα από την έκρηξη.[size=18pt] Στη Λευκορωσία, το ποσοστό καρκίνου του θυρεοειδούς εκατονταπλασιάστηκε μέσα σε μία δεκαετία, οι ανωμαλίες των οστών και των μυών αυξήθηκαν κατά 70%, ενώ οι ασθένειες του νευρικού συστήματος αυξήθηκαν κατά 45%, ενώ στην Ουκρανία περίπου 35.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αν σε αυτά τα νούμερα προσθέσουμε τα θύματα στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην Ελλάδα, καθώς και τα παιδιά που θα γεννηθούν τα επόμενα χρόνια με προβλήματα, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.[/size]

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
ρε περσονακο, τα χουμε δει με τα ματια μας λεμε...... η λεξη δραμα ειναι πολυ λιγη για να περιγραψει την κατασταση ακομη και σημερα σε καποιες πολεις...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
θες τώρα να ψάξω να βρω το ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε πρόσφατα;

Όχι, δεν θέλω κανένα ντοκυμαντέρ.

Θέλω να μου πεις ότι σε απόσταση χ από το Τσερνομπίλ υπήρχε ψ έκθεση στο τάδε ραδιενεργό ισότοπο που είχε σαν αποτέλεσμα ζ% αύξηση σε θανάτους από καρκίνο του θυροειδούς.

Και μετά να κάνεις τις αναγωγές σου για την Φουκουσίμα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Θέλω να μου πεις ότι σε απόσταση χ από το Τσερνομπίλ υπήρχε ψ έκθεση στο τάδε ραδιενεργό ισότοπο που είχε σαν αποτέλεσμα ζ% αύξηση σε θανάτους από καρκίνο του θυροειδούς.

ποστάρισα.
πάμε παρακάτω.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366

βαλε το Φαλκον, και ελα να σε παω να τα δεις ρε Σαυρουκο!

ειναι μαλακια να τσακωνεστε για κατι με βαση δημοσιευματα και διχως να εχετε δει με τα ματια σας τι σκατα γινεται εκει περα...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Για κάνε έναν υπολογισμό πόση μεγαλύτερη ενέργεια δέχθηκε αν σχεδιάσθηκε για 7άρι και άντεξε σε 9άρι.
Το σημαντικότερο μια χαρά ανέβηκαν οι επιβραδυντικές ράβδοι και σταμάτησε η σχάση. Επομένως Τσερνομπίλ δεν πρόκειται να έχουμε γιατί εκεί δεν μπόρεσαν ποτέ να κατεβάσουν τις επιβραδυντικές ράβδους που μπλόκαραν.
Και τα προστατευτικά κελύφη από ότι φαίνεται δεν έχουν πάθει τίποτε οπότε ένας άλλος λόγος να μην έχουμε Τσρνομπίλ.
Το εργοστάσιο λοιπόν μιά χαρά ανταπεξέλθηκε στον σεισμό και όλες οι αναπηρωματικές αντλίες λειτουργούσαν επί μία ώρα μέχρις ότου έφθασε το τσουνάμι.

Αλήθεια;;;;
Για κάντε μία σύγκριση των συνεπειών του πυρηνικού ατυχήματος και των συνεπειών του σεισμού και του τσουνάμι....
Πέθανε κανένας μέχρι στιγμής στην Φουκουσίμα και δεν το ξέρουμε;;;
Ιδού οι συνέπειες:
Πως συγκρίνονται αυτές με τους 8 χιλιάδες νεκρούς και 10 χιλιάδες αγνοούμενους;;;;

Και ποιές είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες;;;
Γιατί εγώ βλέπω τον χάρτη με τις εκθέσεις σε ραδιενέργεια στην ακτίνα των 20 χιλιομέτρων και βγάζω το συμπέρασμα ότι η έκθεση είναι μικρότερη από αυτή που λαμβάνει κάποιος που ζει στις Άλπεις ή ταξιδεύει συχνά με το αεροπλάνο.......

+

Λογαρι8μικη κλιμακα

αλλο ζιρκονιο, αλλο RBMK (Chernobyl)

τελος, criticality στο Chernobyl ηταν...wishful thinking

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
βαλε το Φαλκον, και ελα να σε παω να τα δεις ρε Σαυρουκο!

ειναι μαλακια να τσακωνεστε για κατι με βαση δημοσιευματα και διχως να εχετε δει με τα ματια σας τι σκατα γινεται εκει περα...

γαματα λέμε...
τα γιαπόνια φεύγουν με εισιτήρια στη μαύρη 3 και 4 χιλιάδες δολλάρια, αλλά ο βολταίρος θα καθόταν χαλαρά στο Τόκυο γιατί έτσι λένε τα γουγκλ μαπς.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Μην κινδυνολογείς. Δεν κινδύνευσε ποτέ να εκραγεί. .....
Οκ, κινδυνολογώ.

Το εργοστάσιο λοιπόν μιά χαρά ανταπεξέλθηκε στον σεισμό και όλες οι αναπηρωματικές αντλίες λειτουργούσαν επί μία ώρα μέχρις ότου έφθασε το τσουνάμι.
Δεν είπα πουθενά ότι το πρόβλημα ήταν ο σεισμός. Το τσουνάμι τους πήδηξε. Ελπίζω σε μπόρα να μπορούν να ανταπεξέρθουν.

Πάντως, εάν αληθεύει η πληροφορία για τα σεισμικά μεγέθη για τα οποία έχει σχεδιασθεί, στο 70% της ελληνικής επικράτειας, δεν παίρναγε καν πολεδομία ο φάκελος του έργου.

Και ποιές είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες;;;
Γιατί εγώ βλέπω τον χάρτη με τις εκθέσεις σε ραδιενέργεια στην ακτίνα των 20 χιλιομέτρων και βγάζω το συμπέρασμα ότι η έκθεση είναι μικρότερη από αυτή που λαμβάνει κάποιος που ζει στις Άλπεις ή ταξιδεύει συχνά με το αεροπλάνο.......

Δεν είμαι ειδικός, μακάρι να είναι έτσι.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν είμαι ειδικός, μακάρι να είναι έτσι.

πολλοί ανθρακωρύχοι που δούλεψαν στο τσερνόμπιλ πέθαναν αργότερα γιατί τότε η έκθεση σε 10 Roentgens/hour δε θεωρείτο επικίνδυνη.....

κάνε τις αναγωγές σου.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ποστάρισες παπαριές καμαρωτές.

Εδώ είναι τα επιστημονικά στοιχεία από τον ΟΗΕ για το Τσερνομπίλ:

Τις αναγωγές για την Φουκουσίμα δεν είδα ακόμη........

αααααααααααααααααααααααααααααααααχχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχααχχα

και ο Σανταμ ήταν εγκληματίας πολέμου για τον ΟΗΕ και ο Μπους ο ηγέτης εναντίον της τρομοκρατίας.
αααααααααααααααααααααααααααααααχαχχααχχαχααχχαχαχααχχαχαχαχαχα

ακου τον ΟΗΕ. εδώ θα μου πεις εμπιστεύεσαι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΤ. εκεί θα κολλήσεις.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και συνοπτικά βολταιρ45.
ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ.
φταίει φαίνεται ότι έχω λιγότερο IQ από σένα και δε μπορώ να κάνω τις σωστές αναγωγές....
άλλωστε στο ΙΡΑΚ η επίσημη αιτία που ανακοινώθηκε στον ΟΗΕ για την εισβολή ήταν η ύπαρξη χημικών όπλων που δε βρέθηκαν ποτέ.....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
αααααααααααααααααααααααααααααααααχχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχααχχα

και ο Σανταμ ήταν εγκληματίας πολέμου για τον ΟΗΕ και ο Μπους ο ηγέτης εναντίον της τρομοκρατίας.
αααααααααααααααααααααααααααααααχαχχααχχαχααχχαχαχααχχαχαχαχαχα

ακου τον ΟΗΕ. εδώ θα μου πεις εμπιστεύεσαι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΤ. εκεί θα κολλήσεις.

Μην λες ότι θέλεις.

Αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έκανες καν τον κόπο να του ρίξεις μιά ματιά.
Γιατί αυτή είναι συλλογή στοιχείων από όλες τις επιδημιολογικές μελέτες που έγιναν.

Εεεεεε, προφανώς όλοι αυτοί οι επιστημόνες πληρώνονται από το ΔΝΤ για να παραπλανήσουν τον κόσμο για τα αποτελέσματα της ραδιενέργειας και τις συνέπειες του Τσερνομπίλ.

Αλλά μπαααα, ο Έλληνας δημοσιογράφος ξέρει καλλίτερα. Το ίδιο και ο Μέμος που έκανε μία βόλτα από εκεί.

ΤΕΛΟΣ της συζήτησης από εμένα.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Εδώ είναι τα επιστημονικά στοιχεία από τον ΟΗΕ για το Τσερνομπίλ:
Κι ομως δεδομενου οτι η "ραδιενεργεια" ειναι κατι καινουργιο και δεν εχουν εξεταστει αρκετα οι επιπτωσεις της στον ανθρωπο, η μικροτερη επιτρεπτη δοση ειναι η ακριβως μηδενικη... Ετσι οι δοσεις που πηρε ο κοσμος στο ατυχημα ηταν πολυ υψηλες (Αντιγραφω απο το λινκ):
"Average effective doses to those persons most affected by the accident were assessed to be about 120 mSv (=η δοση που θα παρει φυσιολογικα καποιος σε 50 χρονια ζωης) for 530,000 recovery operation workers, 30 mSv (=η δοση που θα παρει φυσιολογικα καποιος σε 10-15 χρονια ζωης) for 115,000 evacuated persons and 9 mSv during the first two decades after the accident to those who continued to reside in contaminated areas."

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
άλλωστε στο ΙΡΑΚ η επίσημη αιτία που ανακοινώθηκε στον ΟΗΕ για την εισβολή ήταν η ύπαρξη χημικών όπλων που δε βρέθηκαν ποτέ.....

Αυτό δε σημαίνει ότι ο Σαντάμ ΔΕΝ ΕΙΧΕ τότε. Ότι είχε, είχε διότι κάποιος μαλάκας του τα έδωσε. Είναι απολύτως σίγουρο ότι κάποτε είχε χημικά όπλα. Δεν ξέρω εάν όντως τα κατέστρεψε. Ποιός μπορούσε να τον εμπιστευθεί;

Δε δικαιολογώ την εισβολή. Για τα χημικά λέω...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μην λες ότι θέλεις.

Αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έκανες καν τον κόπο να του ρίξεις μιά ματιά.
Γιατί αυτή είναι συλλογή στοιχείων από όλες τις επιδημιολογικές μελέτες που έγιναν.

Εεεεεε, προφανώς όλοι αυτοί οι επιστημόνες πληρώνονται από το ΔΝΤ για να παραπλανήσουν τον κόσμο για τα αποτελέσματα της ραδιενέργειας και τις συνέπειες του Τσερνομπίλ.

Αλλά μπαααα, ο Έλληνας δημοσιογράφος ξέρει καλλίτερα. Το ίδιο και ο Μέμος που έκανε μία βόλτα από εκεί.

ΤΕΛΟΣ της συζήτησης από εμένα.
κάνεις λάθος. το διάβασα.
απλά σου ξαναλέω. οι συνέπειες κρίνονται δεκαετίες μετά.
1:1 η πιθανότητα η περιοχή περιξ του εργοστασίου να είναι ghost town. ας λενε ότι θέλουνε στον ΟΗΕ και όπου αλλου γουστάρει η ψυχή του κεφαλαίου.
ούτως ή αλλως είμαι πεπεισμένος ότι οι πραγματικές συνέπειες του τσερνομπίλ αποκρύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό καθώς θα έπρεπε να κλείσουν παγκοσμώς όλα τα πυρηνικά εργοστάσια. αυτό θα σήμαινε τεράστια οικονομική ζημιά στο παγκόσμιο κεφάλαιο.
κι αυτό είναι κάτι που η ανθρωπότητα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ με βάση τη δομή της σήμερα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αυτό δε σημαίνει ότι ο Σαντάμ ΔΕΝ ΕΙΧΕ τότε. Ότι είχε, είχε διότι κάποιος μαλάκας του τα έδωσε. Είναι απολύτως σίγουρο ότι κάποτε είχε χημικά όπλα. Δεν ξέρω εάν όντως τα κατέστρεψε. Ποιός μπορούσε να τον εμπιστευθεί;

Μετά το 1991 τα είχε καταστρέψει...
Το 2003 το πολύ πολύ να έχει κανά εντομοκτόνο για τα παλάτια του...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

τι λες ωρέ;
η εισβολη νομιμοποιήθηκε με φωτός και στοιχεία παραποιημένα. ήταν γνωστό τοις πάσι ότι χημικά δεν υπήρχαν πλέον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom