1) Σύμφωνα με αυτή την λογική θα έπρεπε να μην υπάρχει καμμιά παραθαλάσσια ανθρωπογενής δραστηριότητα στην Ιαπωνία. Ούτε κατοικίες, ούτε λιμάνια, ούτε σιδηρόδρομοι, ούτε αεροδρόμια. Γιατί και σπίτια και καράβια και τρένα και αεροπλάνα πήρε το τσουνάμι.
2) Και όλες αυτές οι δραστηριότητες δεν μπορούνε να μεταφερθούνε στα μεσόγεια για έναν απλό λόγο: η παραθαλάσσια πεδινή ζώνη στις περισσότερες περιοχές της Ιαπωνίας είναι εξαιρετικά μικρού πλάτους και αμέσως μετά προς το εσωτερικό υψώνονται βουνά.
Τα πυρηνικά εργοστάσια δεν μπορούν να κατασκευάζονται στην ενδοχώρα ΚΑΙ για αυτόν τον λόγο.
Φαίνεται άλλωστε καθαρά από το ανάγλυφο:
3) Το που θα γίνει ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας (όχι μόνον πυρηνικό) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Και της ΔΕΗ τα εργοστάσια που καίνε μαζούτ δίπλα στην θάλασσα είναι.
Που είναι το Αλιβέρι, που είναι το Λαύριο; Γιατί έκανε εργοστάσιο στο Κερατσίνι και όχι στα Άνω Λιόσια;
Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι από αυτά τα εργοστάσια και όχι μόνον από σεισμό;
Δεν έχει γίνει διαρροή μαζούτ στο Αλιβέρι; Ποιός αποκλείει το ενδεχόμενο μιας μεγάλης κλίμακας ατυχήματος με οικολογική καταστροφή;
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα δεν μπορεί να κινδυνεύσει από τσουνάμι;
4) Τα πυρηνικα εργοστάσια κατασκευάζονται όπου είναι διαθέσιμες μεγάλες μάζες νερού. Δίπλα στην θάλασσα ή σε ποτάμια δηλαδή. Ψάξε το:
Ακόμη και αυτό από το λινκ που έδωσε ο Βλάχος είναι κοντά στην θάλασσα:
5) Το εργοστάσιο στην Φουκουσίμα δεν είχε κανένα πρόβλημα από τον σεισμό. Αυτό το παραδέχονται όλοι. Το πρόβλημα προέκυψε από το τσουνάμι. Ή καλλίτερα από τον συνδυασμό τριών καταστροφικών φαινομένων μέγιστης κλίμακας: σεισμός, τσουνάμι, πλημύρισμα.