Φίλος που είχε συνοικιακό μαγαζάκι που επισκεύαζε υπολογιστές είχε πέσει πολλές φορές πάνω σε τέτοια βιντεάκια και μάλιστα είχε πετύχει και γκόμενες από τη γειτονιά που είχε το μαγαζί. Οπότε από τη στιγμή που έχεις τα βίντεο σε σκληρό δίσκο ή στο κινητό είναι αρκετά επικίνδυνο να διαρρεύσουν. Αν ο άλλος τα ανεβάσει στο διαδίκτυο 1-2 χρόνια αφού έχει κάνει την επισκευή του υπολογιστή ή του κινητού τρέχα γύρευε να βρεις από ποιον διέρρευσαν.
Όσον αφορά το cloud που λέει ο φίλος συμφωνώ ότι είναι πιο δύσκολο να διαρρεύσουν αλλά μην ξεχνάτε και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολλών διασήμων όταν είχε γίνει το χακάρισμα του cloud της Apple αν δεν κάνω λάθος πριν από λίγα χρόνια. Απόλυτη ασφάλεια δεν έχεις ποτέ, απλώς μειώνεις το ρίσκο όσο μπορείς.
Πέραν όλων αυτών και σχετικά με τις ποινές που αναφέρει ο φίλος ότι πρέπει να επιβάλλονται να πω το εξής...Η ποινή για να επιβληθεί πρέπει να γίνει δίκη και να καταδικαστεί ο συμπρωταγωνιστής στο βίντεο. Το θέμα είναι ότι τεχνικά είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί στο δικαστήριο ποιος έχει κάνει τη δημοσίευση. Το ότι εγώ συμμετέχω στο βίντεο δε σημαίνει ότι ανέβασα εγώ. Αν στο δικαστήριο εγώ αποδείξω ότι εγώ έχω δείξει τη δέουσα προσοχή για να διαφυλάξω την ιδιωτικότητα των δεδομένων αλλά παρόλα αυτά διέρρευσαν και η διαρροή δεν οφείλεται σε βαριά δικιά μου αμέλεια, ο δικαστής δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Μπορεί να μου έχουν κλέψει το σκληρό δίσκο, να έχω πάει το κινητό μου ή το σκληρό μου για ανάκτηση δεδομένων και να μου αντέγραψαν τα αρχεία ή να μου έχει χακάρει κάποιος τον υπολογιστή. Μπορεί επίσης να το έστειλε η γκόμενα κάπου και να διέρρευσε από εκεί ή μπορεί να το ανέβασε η ίδια η γκόμενα και μετά επειδή το είδαν γνωστοί της να βρήκε την ευκαιρία να με μηνύσει για να καλύψει τον κώλο της και να μου ζητήσει αποζημίωση. Το δικαστήριο για να με καταδικάσει πρέπει να έχει απορρίψει όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα το οποίο είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Καλό δικηγόρο να έχεις και θα τη βγάλεις λάδι.
Τέλος ο εντοπισμός αυτού που ξεκίνησε τη διαρροή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ξέρουν και 5 τεχνικά πράγματα για αρχιτεκτονικές δικτύου ξέρουν για τι πράγμα μιλάω. Αν χρησιμοποιήσω έναν TOR Browser, ένα δημόσιο δίκτυο και ένα virtual machine, ουσιαστικά χάθηκε το ίχνος. Και μη μου πει κάποιος ότι είναι υπερβολικά δύσκολα όλα αυτά. Αν σχεδιάζεις μια εκδίκηση και δεν κάνεις κάτι εν βρασμώ, θα τη βρεις την άκρη σου για να μη σε εντοπίσουν.
Εν ολίγοις τείνω να συμφωνήσω με το φίλο mazo που λέει ότι η καλύτερη άμυνα που έχουν οι γυναίκες από τέτοιου τύπου επιθέσεις είναι να προσέχουν με ποιον γυρνάνε τέτοια video