καταρχάς καλημέρες. σε όλους.
φίλε μου fremd...
α. παραβλέπεις το γεγονός ότι συγκεκριμένος με τον οποίο συνδιαλεγόμουν χθες είναι εμφανέστατα κλώνος. για λόγους που παράθεσα πιο πάνω, όχι γιατί απλά έτσι το λέω εγώ.
β. παραβλέπεις το γεγονός ότι όπως και να το δεις μιλάμε για εκφράσεις αγενέστατες, μειωτικές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. δεν έχει σημασία αν αυτός ο άνθρωπος λέγεται βερόνικα, john, fremd, paparas ή ότι άλλο, σημασία έχει τι ελέχθη και με ποιον τρόπο.
όλα αυτά λοιπόν τα αφήνεις στην άκρη και ασχολείσαι με το δημόσιο χαρακτήρα του φόρουμ, την διαφορετικότητα του καθενός και την δική μου προστακτική. διαφωνώ πλήρως με αυτή την προσέγγιση αλλά ας το πάμε έτσι, ας αφήσουμε όλα τα παραπάνω και ας απαντήσω σε αυτά που εσύ θέλεις να ασχοληθούμε...
η προστακτική μου μας μάρανε? όπως κατά λέξη έγραψα "ρε προσέξτε πως μιλάτε, σε ανθρώπους αναφέρεστε". αυτή ειναι που ξεμπαχάλεψε τη δημοκρατικότητα του νήματος και με έκανε δερβέναγα...?!!!
όλο το υπόλοιπο ξεκατίνιασμα, βρίσιμο, χυδαιολογία και οι μειωτικές εκφράσεις εδώ μέσα σου φαίνονται νορμάλ....οκ.
αναφέρεις το δημόσιο του φόρουμ και την προστασία της διαφορετικότητας. εγώ λοιπόν λέω:
αυτό δλδ δεν λειτουργεί αντίστροφα, εγώ δεν μπορώ να στηλιτεύσω κάποιον που χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις και να ζητήσω να μιλάει καλύτερα? για μένα δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης ή πάει σε όποιον και όπου θεωρείς εσύ σωστό και κατα το δοκούν?
έτσι κι αλλοιώς ούτε απαγόρευσα κάτι, ούτε μπορώ να το κάνω. δεν είμαι ο αντισθένης...ούτε καν έχω κάνει αναφορά ποτέ σε κανέναν, όσο και να μην μου αρέσουν αυτά που λέει - και έχω ακούσει πολλά προσωπικά, ακριβώς επειδή δεν το παίζω δερβέναγας όπως λες.
άλλο αυτό όμως, και άλλο το "κάθομαι απαθής" όταν κάποιοι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.
φιλικά πάντα κύριε fremd...
Προφανώς εκτός της προστακτικής ενόχλησε και το ύφος του post που τελείωνε με το: άντε γιατί το έχετε παρ@γ@μήσει εδώ μέσα…
Το άντε μπροστά δείχνει καθαρά συμπεριφορά δερβέναγα. Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίζεις πότε παραγαμιέται κάτι?
Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι το post σου ήταν σε υβριστικό τόνο, ακριβώς δηλαδή αυτό που δεν σου αρέσει. Ο τύπος παρέθεσε άλλον και πετάγεσαι εσύ να τον επαναφέρεις στην τάξη. Αν θέλει θα σου απαντήσει ο ίδιος, αν σου απαντήσει με το ίδιο ύφος, συνεχίζεται το μπάχαλο και κανονικά πρέπει και οι δυο να πάρετε warder.
Από την μια λες δεν είσαι ο antisthenis και από την άλλη λες «εμφανέστατα κλώνος» κάτι που μπορεί να το πει μόνο ο administrator.
Εμφανές δεν είναι τίποτα, υποψίες έχεις μην λογαριάζοντας το γεγονός ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.
Έχω βαρεθεί να διαβάζω σε όλα τα νήματα το άντε ρε κλώνε. Στο νήμα champions league και μένα που επιτίθεται υβριστικά ένας βλάκας σαν κλώνο, επειδή είναι Μπαρτσελόνα και δεν χωνεύει ότι έμεινε έξω από την Ρόμα.
Να στηλιτεύσεις φυσικά μπορείς, δεν μπορείς όμως να κάνεις υποδείξεις με υβριστικό post γιατί αν κι ο άλλος απαντήσει ανάλογα δεν βγαίνει άκρη. Με λίγα λόγια τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν όλα τα νήματα σε μπάχαλο.
Ελευθερία λόγου είναι να γράφεις την δική σου άποψη χωρίς να λες στον άλλον τι και πως θα το γράψει, όταν το κάνεις αυτό προσπαθείς να του στερήσεις την δική του ελευθερία λόγου και θέλεις να τον φέρεις στα δικά σου μέτρα, στην δική σου λογική και στα δικά σου πιστεύω.
Ακόμα και το: «όταν κάποιοι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» δεν ισχύει. Γιατί μιλάς για τα δικά σου εσκαμμένα. Ποιος είναι αυτός που θα τα ορίσει?
Αν ρωτήσεις αυτόν που ξεκίνησε το μπάχαλο θα σου πει δεν πέρασα τα εσκαμμένα. Αρχικά διαφώνησε με τον όρο κυρία. Την μη χρήση του όρου κυρία θέλουν να την αφαιρέσουν και από την Τζίνα Αλιμόνου στο σχετικό νήμα. Σε βλέπω και εκεί να χτυπάς υπερωρίες.
Καταλήγουμε δηλαδή σε αυτό που έγραψα αρχικά, τα όρια του εσκαμμένου είναι διαφορετικά για τον καθένα, διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικές παιδείες, διαφορετικές νοοτροπίες.
Επαναλαμβάνω ότι δεν συμφωνώ ούτε με το αρχικό post που δημιούργησε το μπάχαλο, ούτε με το βρίσιμο. Ξεκατίνιασμα και μειωτικές εκφράσεις είναι αναμενόμενες σε δημόσιες συζητήσεις, υπήρχαν και θα υπάρχουν σε όλα τα νήματα. Όπως υπάρχουν και σε όλη την κοινωνία, σε καφενεία, στα γήπεδα, στους δρόμους οδηγώντας, παντού…