Νέα

Βενζίνη vs Ντίζελ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Οι κινιτηρες ντιζελ ειναι κλάσεις ανωτεροι σε αξιοπιστια σε σχέση με τους βενζινοκινιτηρες. Ειδικα τα τελευταια χρόνια που εχουν ανεβασει ιππους και εχει μειωθει ο θορυβος τους . Το προβλημα στην Ελλάδα ειναι το καύσιμο. Εχει να αντιμετωπισεις και το βιοντιζελ και την κατεργαρια των βενζινοπωλων. Ενα απο τα καυσιμα με την λιγοτερη περιεκτικοτητα σε βιοντιζελ ειναι το shell v-power. Οχι το απλό γιατι ειναι φόλα σαν τα υπολοιπα. Χειροτερο ειναι της Eco.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Οι κινιτηρες ντιζελ ειναι κλάσεις ανωτεροι σε αξιοπιστια σε σχέση με τους βενζινοκινιτηρες. Ειδικα τα τελευταια χρόνια που εχουν ανεβασει ιππους και εχει μειωθει ο θορυβος τους . Το προβλημα στην Ελλάδα ειναι το καύσιμο. Εχει να αντιμετωπισεις και το βιοντιζελ και την κατεργαρια των βενζινοπωλων. Ενα απο τα καυσιμα με την λιγοτερη περιεκτικοτητα σε βιοντιζελ ειναι το shell v-power. Οχι το απλό γιατι ειναι φόλα σαν τα υπολοιπα. Χειροτερο ειναι της Eco.

Τότε γυρνάμε στο ερώτημα, αξίζει να ρισκάρει κάποιος για ντίζελ στην Ελλάδα? Είναι αυτό που λέει και το τζόκερ.... και αν σου κάτσει?

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Τότε γυρνάμε στο ερώτημα, αξίζει να ρισκάρει κάποιος για ντίζελ στην Ελλάδα? Είναι αυτό που λέει και το τζόκερ.... και αν σου κάτσει?
Εξαρταται την περιπτωση για μενα. Αν θες κοντρες, αλογα και δεν σε νοιαζει ποσο θα πληρωσεις το καυσιμο , περνεις βενζινη. Αν θες οικονομικη μετακινηση περνεις υγραεριο εργοστασιακο , οχι μετατροπη στον καθε μπαρμπα-μητσο ή ακομα καλυτερα φυσικο αεριο. Προσωπικα επειδη ειμαι αυτοκινητιστης θα επερνα ντιζελ αλλά μονο για προσωπικους λόγους που το κανουν ακομα οικονομικοτερο για μενα.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Προβλεπω οτι θα γινει οτι εγινε  ολες τις προηγουμενες φορες που οι ελληνες αγορασαν κατι μαζικα. Προσωπικα, επειδη βλεπω οτι υπαρχει μεγαλη ταση προς τα ντιζελ θα κατσω βενζινη προσ το παρον.

Τις προαλλες κατεβηκα απο αθηνα στη σπαρτη με χοντα σιβικ του 99 και εδωσα λιγοτερα απο 15 ευρω βενζινη (σουπερ αμολυβδη). Ε ποσα πια να γλυτωσω, μην ειμαστε και πλεονεκτες :grin:

Αν θελετε να μιλησουμε για οικονομια πειτε κατι για τα διοδια που εφυγε κοντα 10ρικο

Ασε που σκεφτομαι  με τρομο τι θα χρεωνουν στον -μη ταριφα-πελατη οι συνεργειαδες για επισκευη στο ντιζελ. Εδω γδερνουν στα βενζινοκινητα που τα ξερουμε, φαντασου σε αυτα που δεν ξερουμε...

Βενζινα, τζαπαν, ατμοσφαιρα. Αυτη ειναι η δικη μου συνταγη οικονομιας :rockon:

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Αθηνα - Σπαρτη , 15 ευρω βενζινη μονο?  :think: Μηπως εχεις κανει καποιο λαθος.

Τα δίοδια ειναι πονεμενη ιστοριά . :headbang:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Προβλεπω οτι θα γινει οτι εγινε  ολες τις προηγουμενες φορες που οι ελληνες αγορασαν κατι μαζικα. Προσωπικα, επειδη β
Βενζινα, τζαπαν, ατμοσφαιρα. Αυτη ειναι η δικη μου συνταγη οικονομιας :rockon:
Kαι κορέαν τύπε!

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Εξαρταται την περιπτωση για μενα. Αν θες κοντρες, αλογα και δεν σε νοιαζει ποσο θα πληρωσεις το καυσιμο , περνεις βενζινη. Αν θες οικονομικη μετακινηση περνεις υγραεριο εργοστασιακο , οχι μετατροπη στον καθε μπαρμπα-μητσο ή ακομα καλυτερα φυσικο αεριο. Προσωπικα επειδη ειμαι αυτοκινητιστης θα επερνα ντιζελ αλλά μονο για προσωπικους λόγους που το κανουν ακομα οικονομικοτερο για μενα.

ρε μαν το φυσικο αεριο ποσο παει ?

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Αθηνα - Σπαρτη , 15 ευρω βενζινη μονο?  :think: Μηπως εχεις κανει καποιο λαθος.

Τα δίοδια ειναι πονεμενη ιστοριά . :headbang:

Και εμενα μου εκανε εντυπωση τυπε μου :think:

Βεβαια ηταν η πρωτη φορα που ταξιδεψα με οριο τα 130χλμωρα :grin:

γεμισα Αθηνα και εφτασα Σπαρτη γεματος κοντα στα 3/4(ενα τικ πιο κατω)

Δεν κοβω το χερι μου οτι ηταν 15 μονο, αλλα εκει γυρω οπωσδηποτε

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16

Από ροπές είσαι καλύτερα με ντίζελ. Πως και προτείνεις βενζίνη. Δεν κάνω κόντρες, αλλά η δύναμη του αυτοκινήτου, το τράβηγμα, τα ρεπρίζ σε όλους αρέσουν. Από εκεί και πέρα η οικονομία παίζει ρόλο. Παν μέτρον άριστον. Το ντίζελ δεν το φοβάσαι μη τύχεις σε κανα μπαρμπέρη και σου βάλει χώμα μέσα και στα κουρέψει όλα?

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
Ακόμα να αποφασίσω τελικά.... Δύσκολη επιλογή

ντιζελ τυπε

θα εισαι ενα 20% κατω λογω διαφορας τιμης βενζινης-ντιζελ
και κανα 30% λογω διαφορας καταναλωσης(σε νορμαλ συνθηκες παντα)
δλδ συνολο κανα 50% κατω σε σχεση με τη βενζινη
Αν δε εισαι και ελ. επαγγελματιας και μπορεις να το παρεις με επαγγελματικη αδεια
(οπως εγω), εκπιπτεις και το φπα 23% στα τιμολογια ντιζελ που εχεις (το περνας στα εξοδα σου)
δλδ ακομη μεγαλυτερο οφελος

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Από ροπές είσαι καλύτερα με ντίζελ. Πως και προτείνεις βενζίνη. Δεν κάνω κόντρες, αλλά η δύναμη του αυτοκινήτου, το τράβηγμα, τα ρεπρίζ σε όλους αρέσουν. Από εκεί και πέρα η οικονομία παίζει ρόλο. Παν μέτρον άριστον. Το ντίζελ δεν το φοβάσαι μη τύχεις σε κανα μπαρμπέρη και σου βάλει χώμα μέσα και στα κουρέψει όλα?
Αυτα ειναι λαχείο. Το εχω παθει και με βενζινη σε ταξιδι απο πρατηριο σε τουριστικο μερος.

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Και εμενα μου εκανε εντυπωση τυπε μου :think:

Βεβαια ηταν η πρωτη φορα που ταξιδεψα με οριο τα 130χλμωρα :grin:

γεμισα Αθηνα και εφτασα Σπαρτη γεματος κοντα στα 3/4(ενα τικ πιο κατω)

Δεν κοβω το χερι μου οτι ηταν 15 μονο, αλλα εκει γυρω οπωσδηποτε
ααα με το ματι το υπολογισες στο περιπου. Τυπε μου στα περισσοτερα ρεζερβουαρ ο δεικτης δεν καταιβαινει αναλογικα . Μονο ν φουλαρισες μολις εφτασες , θα εβλεπες ποσα λιτρα πραγματικα εκαψες

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
το εσβηνε στην κατηφορα τυπε ?  :think:

Το πηγαινα μεχρι 130 με μαξ στροφων 4500

Αν δεν ανοιξεις τα vtec το σιβικ -εκεινης της εποχης τουλαχιστον-δεν καιει τιποτα

Στην πολη παλι που ανακαστικα δουλευει ψηλα καιει παραπανω απο τον μεσο ορο, αλλα οχι υπερβολικα

Στο ιδιο ταξιδι εχω παει ορθιος και εχω καψει τα 3/4 του ντεποζιτου

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
ααα με το ματι το υπολογισες στο περιπου. Τυπε μου στα περισσοτερα ρεζερβουαρ ο δεικτης δεν καταιβαινει αναλογικα . Μονο ν φουλαρισες μολις εφτασες , θα εβλεπες ποσα λιτρα πραγματικα εκαψες

ααα

οκ

Σιγα μην το ξαναγεμιζα, πριν τρεις ωρες ειχα δωσει ενα 50ρικο για την ιδια δουλεια, δεν πηγαινε το χερι στην τσεπη :grin:

stravadi

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
0
πήρα τι καινούριο yaris πετρελεο 1400 και βάζω Vpower από Shell. 12-13 ευρώ στα 200 Χλμ.
Άνετο - νευρικό και πολύ βολικό!

fontas.dimi

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2014
Κριτικές
2
Like
35
Πόντοι
6
Το μυστήριο είναι πως στην Ελλάδα το ντίζελ είναι έστω λίγο πιο φθηνό από τη βενζίνη ενώ στο εξωτερικό συμβαίνει το αντίστροφο.

Εγώ λόγω απόδοσης και για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα προτιμώ βενζίνη.

mathima solfez

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2007
Like
41
Πόντοι
6
Το μυστήριο είναι πως στην Ελλάδα το ντίζελ είναι έστω λίγο πιο φθηνό από τη βενζίνη ενώ στο εξωτερικό συμβαίνει το αντίστροφο.

Εγώ λόγω απόδοσης και για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα προτιμώ βενζίνη.

Το μυστηριο ειναι πως με 2 προτασεις πετας 2 πατατες. Ακομη στο εξωτερικο, το ντηζελ ειναι φτηνοτερο απο την βενζινη. Εγω προσωπικα μονο στην Βουλγαρια ειδα να ειναι το ντηζελ ακριβοτερο της βενζινης. Και οσο για διαρκεια ζωης του κινητηρα, ρωτα να σου πουνε, κι ας προτιμας εσυ την βενζινη.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.773
Πόντοι
1.756
Το ντιζελ αμαξι γαμει κ δερνει, μονο μην βαλεις κωλοπετρελαιο κ στα γαμησει ολα μεσα... 2-3χιλ ζημια θα βγει.. τωρα για το Φυσ.αεριο που ρωτατε δεν ξερω τι παιζει απο χιλιομετρα,διαρκεια ζωης κτλ αλλα μονο που εμαθα με τι πιεση γεμιζουν οι φιαλες μου σηκωθηκε η τριχα...
ενα θα σας πω οι θερμοσιφωνες στα σπιτια μας αντεχουν το πολυ 20 bar βαρια-βαρια. μετα σκανε...
ρωτηστε να σας πουν τις πιεσεις φυσ.αεριου... για να μην λετε οτι σας δουλευω....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom