Νέα

Βασιλική περιουσία σε δημοπρασία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trixotos kavliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 271
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τον τέως Βασιλιά Κων/νο?

• Θετική

Ψήφοι: 48 52,7%
  • Αρνητική

Ψήφοι: 26 28,6%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 2 2,2%
  • Αδιαφορώ πλήρως

Ψήφοι: 15 16,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    91

niko32

Νέο Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Μα αν είναι δυνατόν στο έτος 2007 να υπάρχουν ακόμη ηλίθιοι που να ονειρεύοντα ι βασιλιάδες και πριγκηποπού λες. Μάλλον τους άρεσε πολύ η ταινία Σίσσι η πριγκίπισσα όταν ήταν μικροί. Το μέγεθος έλλειψης παιδείας και μόρφωσης είναι εμφανές. Γιατί να ανεχθούμε δηλαδή ένα ξένο σόι (στην προκειμένη περίπτωση αυτοί του "οίκου" των Γλυξμπουργκ) το οποίο θα ζει πλουσιοπάροχα ενώ απλός κοσμάκης υποφέρει. Είναι η δεύτερη απόπειρα των ομογάλακτων τους ευρωπαίων να μας φορτώσουν κάποιους κοπριτες στο κεφάλι λες και ρώτησε κανείς τον ελληνικό λαο. Να θυμίσω ότι η πρώτη προσπάθεια επιβολής κάποιου "βασιλιά" απέτυχε και ο Όθωνας έφυγε από εδώ με τις κλωτσιές. Ας είναι καλά ο ήρωας Μακρυγιάννη ς.  
Να μην ξαναπατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο κοπρίτης Γλυξμπουρκ. Η ενασχόληση του με την πατρίδα μας μόνο δεινά επέφερε. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Από τον βλαξ Κωνσταντίνο Α' που παραλίγο να μην είχαμε τωρα Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία? ( Ευτυχώς που υπάκουσε εντέλει στον εθνάρχη Βενιζέλο αντιλαμβανό μενος το μέγεθος της βλακείας και μικρότητάς του)  
τον ανύπαρκτο Γεώργιο Β' που φέρει μεγάλο βάρος για τον ελληνικό εμφύλιο ?   Την νυμφομανή Φρειδερίκη ? η τον τελευταίο απο όλους τον ζήτουλα και ανίκανο για τα πάντα Κωνσταντίνο Β'  ?  Αυτός κάνει μόνο για να χορέυει βαλς σε χοροεσπερίδες.  
 Και στο κάτω κάτω αν ο κοσμάκης ήθελε βασιλιά ας βρίσκαν και να μας φέρναν κάποιον έλληνα απόγονο των βυζαντινών.   Αλλά το στέμμα του Κωνσταντίνο υ Παλαιολόγου και όλη του οι τίτλοι πουλήθηκαν από το νόμιμο διάδοχό του ανηψιό του στον τότε βασιλιά της Γαλλίας Κάρολο.  

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
δεν εχω σε τιποτα να διαφωνησω με τα προηγουμενα,
θεωρουσα οτι φωνη & βημα σε αυτη την φαιδρη χωρα ειχαν
μονο οι καφροι που αυτοαποκαλουνται προοδευτικοι
και κρατανε την ελλαδα πισω
(βλ. αρθρο 16, κουκουλοφοροι, ασυλο κλπ)
αλλα ελπιζω βλεποντας οτι δεν υπαρχουν μονο αυτοι.

Τα μισα κρατη και κρατιδια στην Ευρωπη
εχουν μοναρχια και οχι φυτευτους ανωτατους αρχοντες
(προεδρους, γενικους γραμματεις κλπ)
φερεφωνα της εκαστοτε ηγεσιας.
Και ειλικρινα θεωρω τα κρατη αυτα σοβαροτερα απο εμας
και θα ηθελα να ημουν στην θεση τους.

Ειναι κρατη με αξιοπρεπεια και υποσταση
που δεν ευχαριστουν τους νταβατζηδες που οι τουρκοι
δεν εφτασαν στην ευβοια και απλα χασανε τα Ιμια
γιατι απλα κυβερνουνε σκιτζιδες, αχρηστοι
που δεν ξεραν να υποστηριξουν την θεση τους
στηριζομενοι σε χαρτες τουρκικους που δεν περιελαμβαναν
τα Ιμια σε αυτους.

Εχουν αξιοπρεπεια γιατι δεν "συνομιλουν" με κρατιδια
της πλακας που με το ετσι θελω χρησιμοποιουν
ορους γεωγραφικους που δεν τους ανηκουν ιστορικα.

Γιατι τιμουν τους νεκρους τους
και δεν φορτωνουν την πτωση ελικοπτερων σε "πιρτσινια"
και σε βερτιγκο.

Γιατι τιμουν τους νεκρους που επεσαν 30 χρονια πριν
για να σωσουν ιερα & οσια
και δεν το κουβεντιαζουν με σχεδια τυπου Α(υ)ναν
ενω υπαρχουν τοσα ψηφισματα του ΟΗΕ
που ο βαρβαρος γειτονας γραφει τους ορχεις του.

Δεν ειναι θειος μου ο Κωσταντινος
αλλα θεωρω τραγικο να του φορτωνουμε πραγματα τραγικα
ενω οι προδοτες που κυβερνησαν τα τελευταια 25 χρονια
να χαιρουν ασυλιας,
και οι άλλοι που κινηθηκαν υποστηριζομενοι απο ξενες δυναμεις
μεταπολεμικα, απο αυτες τις δυναμεις που σημερα ευτυχως δεν υπαρχουν και η ιστορια τις καταδικασε
να κρινουν και να εχουν αποψη εν ετος 2007.
Σημερα που στην τριτη χιλιετια κομμουνιστικα καθεστωτα
βλεπουμε μονο στην Βορεια Κορεα, την Κουβα και την Κινα,
να εχουμε υποστηρικτες τετοιων τραγικων καθεστωτων
στην χωρα που γεννησε την δημοκρατια....

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Όποτε, αγαπητέ μου Germaon, δεν σε ενδιαφέρει απλά  το να επιστρέψει σαν ιδιώτης, θέλεις να δεις τον Κωνσταντίνο σε ηγετική θέση. Πρόσεχε όμως τι εύχεσαι: Αν γίνει το δημοψήφισμα που θέλεις, αυτό για τους ξένους, κινδυνεύει να φύγει και ο Κωνσταντίνος, απο τη στιγμή που το ΝτεΓκρέτσια είναι μάλλον ξένο επίθετο και είναι σε διαβατήριο άλλου κράτους.
Καταρχήν ο λαός δεν έχει δικαίωμα να διώξει ΟΥΤΕ με δημοψήφισμα κάποιον από τον τόπο του. Δεν κατάλαβα δηλαδή αν γίνει δημοψήφισμα να φύγεις εσύ από το σπίτι σου θα το δεχτεις? Δημοψηφίσματα γίνονται για θέματα της πολιτειας. Σε ιδιωτικά θέματα δεν κολλάει δημοψήφισμα. Όλοι εσείς που λέτε τον Κωνσταντίνο ξένο , δεν κόπτεστε στις παρελάσεις ότι "Έλληνες είναι όσοι έχουν την Ελληνική παιδεία"? Από πότε αντιλαμβάνεστε τον Έλληνα με βιολογικά κριτήρια?
Παπαπα...αβγα του φιδιού γίνατε μου φαίνεται.  Ντροπή.

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
1.Ας είναι καλά ο ήρωας Μακρυγιάννη ς.  
Να μην ξαναπατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο κοπρίτης Γλυξμπουρκ.
Αν διαβασεις Μακρυγιαννη θα δεις οτι τον παρακαλεσαν να ερθει,
και ο Μακρυγιαννης ορκιζοταν στον Θεο και τον Βασιλια...

Ολοι εχουμε δικαιωμα στην αποψη,
αλλα ας διαβασουμε πρωτα...

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Παραθέτω τα ιστορικά και νομικά στοιχεία που βεβαιώνουν ότι η βασιλική οικογένεια δεν είχε ποτέ επίθετο:
Όταν η Β' Εθνική Συνέλευση ψήφισε υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας και προσκάλεσε τον πρίγκιπα Γουλιέλμο της Δανίας, το όνομα που του εδόθη ήταν Γεώργιος Α', Βασιλεύς των Ελλήνων. Προκύπτει ότι ουδείς των διαδεχομένων Βασιλέων των Ελλήνων δεν θα είχε επώνυμο, παρά μόνο το χριστιανικό του όνομα.

Επιπλέον, ο Δανός πρωθυπουργός με επιστολή του προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, πιστοποιεί ότι "...από το βασιλιά Christian IX και εφεξής κανείς Δανός βασιλιάς ή μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας δεν φέρει ή έφερε το όνομα Γλίκσμπουργκ ή οποιοδήποτε άλλο επώνυμο" (1.7.1983)

Ακολουθεί απόσπασμα αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας (Αριθμός 4575/1996) για το θέμα αυτό:

'...Ο αιτών, τέως βασιλιάς των Ελλήνων, έκπτωτος ήδη, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974, στερείται επωνύμου λόγω των ιστορικών περιστάσεων και ειδκότερα γιατί οι βασιλιάδες των Ελλήνων δεν είχαν επώνυμο. Υπό τις ανωτέρω περιστάσεις ο αιτών έχει δικαίωμα να τύχει δικαστικής προστασίας κατά το άρθρο 20 του Συντάγματος, απευθυνόμενος στο δικαστήριο με το κύριο όνομά του, αρκεί να προκύπτει κάθε φορά, από το περιεχόμενο του δικογράφου, η ταυτότητα του. Στην προκειμένη περίπτωση, ο αιτών, για να προσδιορίσει την ταυτότητα του, αναφέρει, στο δικόγραφο της κρινόμενης αίτησης, ότι η αίτηση αυτή ασκείται από τον Κωνσταντίνο, πρώην βασιλιά των Ελλήνων. Η ονομασία αυτή, "πρώην βασιλιάς" αναφέρεται στο δικόγραφο όχι ως τίτλος ευγενείας, ο οποίος απαγορεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 4 παρ. 7), αλλά για να προσδιοριστεί η ταυτότητα του αιτούντος, ο οποίος στερείται, για τους λόγους που αναφέρθηκαν, επωνύμου. Έχει, δηλαδή, την έννοια ότι ο αιτών είναι ο Κωνσταντίνος εκείνος που διατέλεσε βασιλιάς των Ελλήνων έως την έκπτωση του. Πρόκειται για αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός που, όπως και άλλα στοιχεία, μπορεί πράγματι να προσδιορίσει την ταυτότητα του πιο πάνω προσώπου, προκειμένου το πρόσωπο αυτό να τύχει δικαστικής προστασίας. Υπό τις ανωτέρω λοιπόν περιστάσεις, και από την άποψη ειδικώς του άρθρου 20 του Συντάγματος, να ζητήσει δικαστική προστασία όταν προσβάλλεται δικαίωμα ή έννομο συμφέρον του. Συνεπώς, η κρινόμενη αίτηση παραδεκτώς ασκείται από την πιο πάνω άποψη.'

Κάθε επίσημο έγγραφο -όπως και το εκκαθαριστικό της εφορίας από το ελληνικό δημόσιο-, αποστέλλονται προς τον πρώην Βασιλέα των Ελλήνων.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Αν διαβασεις Μακρυγιαννη θα δεις οτι τον παρακαλεσαν να ερθει,
και ο Μακρυγιαννης ορκιζοταν στον Θεο και τον Βασιλια...

Ολοι εχουμε δικαιωμα στην αποψη,
αλλα ας διαβασουμε πρωτα...
Κάτι είπες τωρα... Εδώ μας βγάλαν τους ήρωες του 1821 Αλβανούς ...
Και ότι τη Θεσσαλονίκη τηναπελευθέρωσε ο ...Βενιζέλος. Ναι.Φαντάζομαι ήταν στο μέτωπο στην ...πρώτη γραμμή.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Καταρχήν ο λαός δεν έχει δικαίωμα να διώξει ΟΥΤΕ με δημοψήφισμα κάποιον από τον τόπο του. Δεν κατάλαβα δηλαδή αν γίνει δημοψήφισμα να φύγεις εσύ από το σπίτι σου θα το δεχτεις? Δημοψηφίσματα γίνονται για θέματα της πολιτειας. Σε ιδιωτικά θέματα δεν κολλάει δημοψήφισμα. Όλοι εσείς που λέτε τον Κωνσταντίνο ξένο , δεν κόπτεστε στις παρελάσεις ότι "Έλληνες είναι όσοι έχουν την Ελληνική παιδεία"? Από πότε αντιλαμβάνεστε τον Έλληνα με βιολογικά κριτήρια?
Παπαπα...αβγα του φιδιού γίνατε μου φαίνεται.  Ντροπή.

Δεν θυμάμαι να είπα εγώ πάντως για δημοψήφισμα σχετικά με το αν θα μείνουν οι ξένοι ή οχι στην Ελλάδα. Και, ναι, σαν Έλληνας, που σέβομαι τον τόπο μου και την ιστορία μου, θα το δεχόμουν, αν αυτό ήθελε η πλειοψηφεία. Αν θυμάσαι, ο εξοστρακισμός αυτήν ακριβώς την έννοια είχε, στην Αρχαία Ελλάδα.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Δεν θυμάμαι να είπα εγώ πάντως για δημοψήφισμα σχετικά με το αν θα μείνουν οι ξένοι ή οχι στην Ελλάδα. Και, ναι, σαν Έλληνας, που σέβομαι τον τόπο μου και την ιστορία μου, θα το δεχόμουν, αν αυτό ήθελε η πλειοψηφεία. Αν θυμάσαι, ο εξοστρακισμός αυτήν ακριβώς την έννοια είχε, στην Αρχαία Ελλάδα.
Μην αντιμετοπίζεις ό,τι γινόταν στην Αρχαία Ελλάδα σαν το απόλυτα σωστό.
Και μην επιμένεις ρε powerline75 , δεν είναι ίδια η περίπτωση του Κωνσταντίνου με τους ξένους. Ο Κωνσταντίνος είναι Ελληνας, απλά η καταγωγή του πριν 100 χρόνια ήταν ξένη. Δεν είχε γνωρίσει άλλη πατρίδα. Πώς να το κάνουμε.Ο τόπος του ΗΤΑΝ η Ελλάς. Των ξένων ο τόπος ΔΕΝ είναι η Ελλάς. Μετα απο 100 χρόνια τα παιδιά τους ,αν κόψουν όλες τις σχέσεις με την πατριδα,  θα είναι Έλληνες.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Τον στρατό της περιόδού 1912 - 13 τον οργάνωσε ο Βενιζέλος, ο οποίος  - παρα τις αντιρρήσεις της παραταξής του - δεν εμπόδισε την αποδοχή του Κων/νου ως Αρχιστράτηγου. Πριν το Κίνημα του 1909 ο στρατός ήταν παρωχημένος και υπολειτουργούσε. Στο 12-13 είχε σύγχρονα όπλα - υπήρχε ακόμα και ύλη μηχανοκίνητων σε αντικατάσταση του ιππικού, οπως επισης αναφέρω ότι η πρώτη δοκιμή αεροπλάνου ως όπλο σε εμπόλεμη κατάσταση ήταν από την Ελληνικό Στρατό.
Αντιστοίχως, στον πόλεμο του 1897, ενώ οι Έλληνες (όσοι) πολεμούσαν απεγνωσμένα στη Θεσσαλία, οι Πριγκηπες γλεντούσαν στο Βόλο.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Μάλιστα... Απάντησέ μου αν μπορείς σε κάτι τότε. Είναι ή όχι Έλληνας ο Πύρρος Δήμας; Ο Ακάκιος Καχιασβίλι; Ο Καλλίνικος Κρεάνκα; Η Μιρέλλα Μανιάνι; Όλοι οι παραπάνω άνθρωποι, δεν γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο, είναι όμως Έλληνες και εμένα προσωπικά αυτό με τιμά. Πολλοί απο τους ξένους που εσύ θα ήθελες να εξαφανιστούν, είναι σε πληροφορώ πιο Έλληνες απο όλους εμάς. Και είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν και ίσως μεγάλωσαν σε άλλο τόπο. Υπάρχει ένας ιατροδικαστής απο την Αφρική, πάνω στη Θεσσαλονίκη, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει. Στην εισβολή του αττίλα στην Κύπρο, ζήτησε να καταταγεί στον Ελληνικό στρατό και να πάει να πολεμήσει στην Κύπρο. Αυτό τον κάνει πιο Έλληνα απο κάποιους, οι οποίοι την ίδια εποχή ήταν στην ασφάλεια του σπιτιού τους σε μία άλλη χώρα. Και δεν βγάζω έξω τον Κωνσταντίνο. Αν είχε κάνει και ο ίδιος κάτι τέτοιο, άσχετα με τις πολιτικές μου θέσεις, θα τον σεβόμουν και θα του αναγνώριζα πολλά, πέρα απο το γεγονός οτι θα ήμουν ο πρώτος που θα φώναζε υπέρ της επιστροφής του ώς οτιδήποτε, ακόμα και ηγέτη κόμματος.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Μάλιστα... Απάντησέ μου αν μπορείς σε κάτι τότε. Είναι ή όχι Έλληνας ο Πύρρος Δήμας; Ο Ακάκιος Καχιασβίλι; Ο Καλλίνικος Κρεάνκα; Η Μιρέλλα Μανιάνι;
O Δήμας είναι Έλληνας. Οι άλλοι όχι (αν και δεν το έχω ψάξει). Είναι απλά Ελληνες υπήκοοι. Ο Καχιασβίλι λέει οτι έχει μάνα Ελληνίδα.  Ο Τσενάι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Καταρχήν φίλε fleshforfantasy ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα. Έχουμε ολιγαρχία.

Αυτό, germaon, έχω υποστηρίξει  κι εγώ σε άλλο  thread. Και θα επαναλάβω ότι κανένας πολιτικάντης δε μπορεί να με δουλέψει (όπως και πολλά παιδιά του forum, άλλωστε, εκτός  και αν οι ίδιοι γουστάρουν το συγκεκριμένο δούλεμα) με τις ίδιες παπάτζες που δούλευαν πριν 50 χρόνια τους παππούδες μας (ξέρεις , αυτά περί δημοκρατικού διαλόγου κλπ) .Ας βρουν πιο έξυπνα παπατζηλίκια.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Κάτι είπες τωρα... Εδώ μας βγάλαν τους ήρωες του 1821 Αλβανούς ...
Και ότι τη Θεσσαλονίκη τηναπελευθέρωσε ο ...Βενιζέλος. Ναι.Φαντάζομαι ήταν στο μέτωπο στην ...πρώτη γραμμή.
Germaon,  οι πολιτικούληδες  δεν πάνε ποτέστην πρώτη γραμμή. Εκεί, πάνε  οι Λεωνίδες, οι Ρωμανοί Διογένηδες και οι  Παλαιολόγοι ...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
....( ως απλός πολίτης, με το όνομα Κωνσταντίνος ΝτεΓκρέτσια) ....
......"Γλύξμπουργκ".... .

Εάν είναι ΟΚ το de Grecia, τι ενοχλεί το von Gluecksburg? Για να μην σου πω Oldenburg...γιατί και στο Gluecksburg, με το έτσι θέλω πήγε.

Και για να προλάβω κάποιους ,"Γλύξμπουργκ" δεν είναι το όνομα του Οίκου αλλά το ονομα της τοποθεσίας  που είχε στη Δανία.

Τοποθεσία? Που είχε, τι είχε?

Χμ..μήπως είναι χωριό στο Schleswig Holstein της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και όχι της Δανίας?

Και μήπως τα χωριά που διαμορφώθηκαν σε άλλες εποχές γύρω από κάστρα, πήραν το όνομά τους από το όνομα του κάστρου/οίκου?

Το λέει και το όνομα...Burg φαντάζομαι γνωρίζεις τι σημαίνει.

Δλδ, να σε καλέσουμε να διαβάσεις Γεωγραφία πριν μας κάνεις τον έξυπνο? Δεν θα το κάνω όμως, θα παραμείνω ευγενικός.

Πριν γίνει Βασιλιάς ,ο Γεώργιος Α' λεγόταν "Γεώργιος Γουλιέλμος Χριστιανός".

Νομίζω πάλι λάθος κάνεις. O κύριος λεγόταν Christian, γερμανικό όνομα και δεν μεταφράζεται ως Χριστιανός. Χριστιανός στα γερμανικά είναι Christ. Και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το λάθος (όχι από μέρους σου, αλλά από αυτούς που συντάξανε τα πρώτα κείμενα της εθνοσυνέλευσης). Λάθος το οποίο "διορθώνει" το ΣτΕ με την πιο πρόσφατη σχετική απόφασή του όπου δεν κάνει μετάφραση σε χριστιανός, αλλά αναφέρει το όνομα ως έχει, δλδ Christian.

Δε φαντάζομαι να θέλατε εσείς να σας φωνάζουν "Χαλάνδρης", "Παγκράτης", "Βριλήσσιας" κλπ. ΑΥΤΟ σημαίνει συμφιλίωση.

Σε τι διαφέρει δλδ το de Grecia?

Εγώ που μένω και Βριλήσσια, θα γούσταρα να με λένε Yorgos von Vrilissia und Penteli πάντως...

Το ίδιο να συμβαίνει και με όλους εμάς που συμπαθούμε τον Κωνσταντίνο και το βασιλικό παρελθόν της χώρας. Έχουμε δικαίωμα να συμπαθούμε όποια πρόσωπα θέλουμε και να έχουμε τις απόψεις μας , χωρίς να μας διώκουν και να μας χλευάζουν αλλά αντιθέτως να μας σέβονται. Στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Απολύτως σύμφωνος μαζί σου. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και να προσπαθήσετε να επαναφέρετε την Βασιλεία. Εάν ο λαός αποφασίσει ανάλογα, οι υπόλοιποι που διαφωνούμε το βουλώνουμε. Μέχρι τότε, σεβάσου όμως το current status και παρακαλούμε όπως τον αποκαλείς ΠΡΩΗΝ.

Εκτός αν φοβούνται κάποιες συγκρίσεις. Ο ... μισητός τέως Μονάρχης έξω από το σπίτι του θα μαζέυει δεκάδες κόσμο ανήμερα του Αγ.Κωνσταντίνου για τις ευχές, ενώ την ίδια ημέρα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Στεφανόπουλος (ή ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός Σημίτης) θα έχουν ελαφρώς λιγότερους (αν έχουν)

Προσωπικά δεν τον μισώ. Σε καμία περίπτωση. Και η σύγκριση που αναφέρεις κινείται μάλλον στα πλαίσια του humour. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, θα του έστελνα και κάρτα μάλιστα στη γιορτή του. Καλά να είναι όπου να είναι.
Απλά να καταλάβει ότι σήμερα δεν είναι βασιλιάς της Ελλάδας και να σταματήσει να προκαλεί, γιατί IMHO αυτό κάνει σήμερα.

Υ.Γ. Για όσους...συγχίστηκαν και μας απεκάλεσαν φασίστες, ξύδι πωλείται ως γνωστόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Για το "φασίστες" απλά αποδεικνύουν τη σχέση που έχουν με την ιστορία. Καμία δηλαδή. Ο φασισμός ,αν δεν ξέρετε, λάκισε και πρόδωσε τον αγώνα .

Αυτό ήταν foul, ομολογουμένως. Εάν υπάρχει πραγματικά κάποιος που δεν θέλει να τον ξαναδεί βασιλιά, αυτός είναι οι φασίστες.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Εάν είναι ΟΚ το de Grecia, τι ενοχλεί το von Gluecksburg? Για να μην σου πω Oldenburg...γιατί και στο Gluecksburg, με το έτσι θέλω πήγε.

Τοποθεσία? Που είχε, τι είχε?

Χμ..μήπως είναι χωριό στο Schleswig Holstein της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και όχι της Δανίας?

Και μήπως τα χωριά που διαμορφώθηκαν σε άλλες εποχές γύρω από κάστρα, πήραν το όνομά τους από το όνομα του κάστρου/οίκου?

Το λέει και το όνομα...Burg φαντάζομαι γνωρίζεις τι σημαίνει.

Δλδ, να σε καλέσουμε να διαβάσεις Γεωγραφία πριν μας κάνεις τον έξυπνο? Δεν θα το κάνω όμως, θα παραμείνω ευγενικός.

Νομίζω πάλι λάθος κάνεις. O κύριος λεγόταν Christian, γερμανικό όνομα και δεν μεταφράζεται ως Χριστιανός. Χριστιανός στα γερμανικά είναι Christ. Και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το λάθος (όχι από μέρους σου, αλλά από αυτούς που συντάξανε τα πρώτα κείμενα της εθνοσυνέλευσης). Λάθος το οποίο "διορθώνει" το ΣτΕ με την πιο πρόσφατη σχετική απόφασή του όπου δεν κάνει μετάφραση σε χριστιανός, αλλά αναφέρει το όνομα ως έχει, δλδ Christian.

Σε τι διαφέρει δλδ το de Grecia?

Εγώ που μένω και Βριλήσσια, θα γούσταρα να με λένε Yorgos von Vrilissia und Penteli πάντως...

Απολύτως σύμφωνος μαζί σου. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και να προσπαθήσετε να επαναφέρετε την Βασιλεία. Εάν ο λαός αποφασίσει ανάλογα, οι υπόλοιποι που διαφωνούμε το βουλώνουμε. Μέχρι τότε, σεβάσου όμως το current status και παρακαλούμε όπως τον αποκαλείς ΠΡΩΗΝ.

Προσωπικά δεν τον μισώ. Σε καμία περίπτωση. Και η σύγκριση που αναφέρεις κινείται μάλλον στα πλαίσια του humour. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, θα του έστελνα και κάρτα μάλιστα στη γιορτή του. Καλά να είναι όπου να είναι.
Απλά να καταλάβει ότι σήμερα δεν είναι βασιλιάς της Ελλάδας και να σταματήσει να προκαλεί, γιατί IMHO αυτό κάνει σήμερα.

Αυτό ήταν foul, ομολογουμένως. Εάν υπάρχει πραγματικά κάποιος που δεν θέλει να τον ξαναδεί βασιλιά, αυτός είναι οι φασίστες.
O Γεώργιος ο Α? , συμφωνα με την Πάπυρος Λαρους Μπριτάνικα λεγόταν Γεώργιος ?Γουλιελμος- Φερδινάνδος- Αδόλφος ?Χριστιανός. Επώνυμο Γκλύξμπουργκ δεν αναφέρεται . Αναφέρεται μόνο οτι ανήκε στον ηγεμονικό οικο ΤΟΥ Σλέσβικ-Χόλσταιν ? Γκλύξμπουργκ . Όλοι οι κάτοχοι τίτλου (πχ Όθων του Βίτελσμπαχ) είχαν αυτό το «ΤΟΥ» με ένα τοπωνύμιο της περιοχής που κατείχαν τον τίτλο. Αυτό δεν είναι επώνυμο, άσχετο αν αρκετοί το χρησιμοποίησαν ως επώνυμο( Συμεών Σαξκομπουργκότσκι της Βουλγαρίας). Και κόλλησες σε αυτό που είπα ότι ήταν της Δανίας. Ωραία , μπορεί να μην ηταν της Δανίας, να ήταν σε άλλο μέρος το Γκλυξμπουργκ, δε θα κολλήσουμε εκεί. Ηταν τοπωνύμιο. Αυτό έχει σημασία.
Και παρακαλώ και εσένα και όλους όσους το ισχυρίζονται να μου πουν ΕΝΑ στοιχείο που να στηρίζει αυτό που τσαμπουνάτε συνέχεια, «Ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι Βασιλιάς». Εγώ ξέρω δεκάδες δηλώσεις του (μέχρι και στο CNN και τον Λάρι Κίνγκ ) να τονίζει ότι θέμα πολιτεύματος δεν υφίσταται. Γιατί επιμένετε? Μήπως δεν βρίσκετε κάτι εναντίον του και η φαντασία σας γεννάει ...προκλήσεις? Το πολιτειακό ΕΛΗΞΕ στην Ελλάδα.
Και για όσους γκρινιάζουν που προικίσαμε την πριγκίπισσα Σοφία, νυν Βασίλισσα της Ισπανίας, τί έχουν να μας πουν για την πλαστική που έκανε η κυρία Λιάνη στα βυζιά της με έξοδα του Ελληνικού λαού?  Πόσους ρεμπεσκέδες πληρώνουμε τώρα να ξέρατε. Η Σοφία σας μάρανε?
Και συνειδητοποιήστε ένα πράγμα. Ο Κωνσταντίνος ήταν ο ΝΟΜΙΜΟΣ ανώτατος ʼρχοντας της χώρας. Και πρέπει να του συμπεριφέρεται η Πολιτεία ως Πρώην Ανώτατο ʼρχοντα. Αν αυτό το θεωρείτε πρόκληση , έχετε εσείς το άδικο. Στοιχειώδης πατριωτισμός , ευγένεια , και ανατροφή επιβάλλουν ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ (ασχέτως προσωπικών απόψεων ) στους Πρώην Ανώτατους Αξιωματούχους της Χώρας. Και εγώ αντιπαθώ το δίδυμο των καταλληλότερου και δημοφιλέστερου(Σημίτης -Στεφανόπουλος ), αλλά δε θα τους ειρωνευτώ δημόσια.
Αυτήν την ανατροφή έλαβα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Επειδή βαρέθηκα?in short.

a) Christian είναι όνομα ουσιαστικό και όχι επίθετο. Δεν μεταφράζεται σε χριστιανός. Δεν θες να το καταλάβεις.

β)  Σου είπα εγώ ότι το επώνυμό του είναι Gluecksburg? Πρόταση έκανα, και είναι κάτι που γίνεται κατά κόρον στην Ευρώπη, ειδικά στην Γερμανία, με ευγενείς που έχουν χάσει άλλους τίτλους να αποκτούν επώνυμο του τύπου ?von κάπου?.

γ) Το de Grecia που εσύ ασπάζεσαι, σε τι διαφέρει από το von Gluecksburg? Γιατί δλδ αυτό είναι αποδεκτό επώνυμο?

δ) Πειράχτηκες που δεν ξέρεις Γεωγραφία? Εσύ έχεις ισχυριστεί πολλάκις, όποιος δεν γνωρίζει να μην ισχυρίζεται πράγματα?για σένα δεν ισχύει αυτό δλδ? Πολύ επιλεκτός είσαι πάντως.

«Ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι Βασιλιάς». Εγώ ξέρω δεκάδες δηλώσεις του (μέχρι και στο CNN και τον Λάρι Κίνγκ ) να τονίζει ότι θέμα πολιτεύματο ς δεν υφίσταται. Γιατί επιμένετε? Μήπως δεν βρίσκετε κάτι εναντίον του και η φαντασία σας γεννάει ...προκλήσεις?

ε) Πάρε μία δήλωση που γεννάει η φαντασία μου. Και να πω ότι δεν το έχω ξανααναφέρει? και  Βλέπεις πουθενά εσύ την λέξη former? Ή τη σβήνει η φαντασία μου? (Η δ/νση της ιστοσελίδας παραμένει σεμνή?το περιεχόμενο όμως όχι?)

Πουθενά δεν σου είπα ότι απειλεί?απλά ότι είναι αυθάδης και δεν σέβεται το current status.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
κύριοι συναγωνιστές.. αρκετά πρήξαμε ομαδικά τα πολύτιμα αρχίδια μας των οποίων ο σκοπός της ύπαρξης τους κατά την γνώμη μου είναι η παραγωγή του πολυτίμου υγρού που χρησιμοποιείται στα ευγενή αθλήματα του CIM, COB, COF κλπ με  αναφορές και διαπληκτισμούς επί του θέματος μίας περιουσίας η οποία αυτή την στιγμή (τουλάχιστον μέγα μέρος της) ανήκει στον ελληνικό λαό αλλά δυστυχώς καθημερινά καταστρέφεται λόγω αδρανείας όλων. Ο τέως βασιλεύς των Ελληνων (διότι τέως είναι λόγω της απόφασης του ελληνικού λαού αλλά και βασιλεύς εχρημάτισε) έλαβε μία αποζημίωση η οποία επιδικάσθηκε από δικαστήριο του οποίου την αρχή έχουμε σαν κράτος αποδεχθεί (κακώς βέβαια διότι θα μπορούσαμε να την είχαμε γλωτώσει με άλλα μέσα). Παλαιότερα είχε πάρει με νομοθετική ρύθμιση από το επίσημο κράτος και από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση (με το ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσοστό του 48%) μέρος του περιεχομένου των τέως βασιλικών οικιών (δεν πρόκειται για ανάκτορα) και το εξήγαγε στην αλλοδαπή όπου και διαμένει. Η επόμενη κυβέρνηση (ας δεχθούμε ότι ο λαος τιμώρησε την προηγούμενη για τις νομοθετικές της αυτές ρυθμίσεις) δεν έκανε τον κόπο να ζητήσει την επιστροφή των εξαχθέντων. Με δεδομένο ότι παρήλθε δεκαετία (που ακόμη και κακουργήματα πλην φόνου παραγράφονται) πρέπει να θεωρήσουμε ότι τα όσα εξήχθησαν κατέχονται πλέον νομίμως από τον εν λόγω κύριο και ώς εκ τούτου έχει το δικαίωμα χρήσης τους με κάθε τρόπο (άρα και της πώλησης τους). Προς τι λοιπόν ο πονοκέφαλος και οι ατέρμονες συζητήσεις? Υπάρχει δυνατότηατ να αποδειχθεί ότι κάποιο από αυτά τα αντικείμενα (κατά το μεγαλύτερο μέρος τους κακόγουστα κατασκευάσματα) είναι κλοπιμαίο? Δεν νομίζω...

Ας σταματήσουμε λοιπόν εδώ και ας αναζητήσουμε όλοι μας από έναν αμνό γάλακτος (μουνάκι γάλακτος) για την βραδυνή μας ευωχία (διότι σέρνονται και ιώσεις για τις οποίες αποδεδειγμένα προληπτικό μέγα είναιο ζωμός από αιδοίον γάλακτος). Καλό σας απόγευμα

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007

a) Christian είναι όνομα ουσιαστικό και όχι επίθετο. Δεν μεταφράζεται σε χριστιανός. Δεν θες να το καταλάβεις.

γ) Το de Grecia που εσύ ασπάζεσαι, σε τι διαφέρει από το von Gluecksburg? Γιατί δλδ αυτό είναι αποδεκτό επώνυμο?

δ) Πειράχτηκες που δεν ξέρεις Γεωγραφία? Εσύ έχεις ισχυριστεί πολλάκις, όποιος δεν γνωρίζει να μην ισχυρίζεται πράγματα?για σένα δεν ισχύει αυτό δλδ? Πολύ επιλεκτός είσαι πάντως.
Όταν λέμε ότι το Christian μεταφράζεται σε "Χριστιανός", εννοώ όπως το "Albert" σε "Αλβέρτος", ή το "Rudolf" σε "Ροδόλφος" . Αντι να τον πω Christian , τον λέω "Χριστιανό". Και εγώ σου διάβασα απόσπασμα από την Πάπυρος Λαρους Μπριτανικα. Την οποία προφανώς εσύ περνάς σε γνωσεις
Χριστιανό τον λέει.
Το ΝτεΓκρέτσια διαφέρει από το Γκλύξμπουργκ στο ότι αυτό το όνομα επέλεξε ο Κωνσταντίνος. Αν επελεγε το Γκλύκσμπουργκ θα το δεχόμουνα και εγώ.
Όταν εγώ λέω "όποιος δεν ξέρει να μην ισχυρίζεται πράγματα", φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για σοβαρά λάθη και όχι αν το Γκλυκσμπουργκ είναι στη Δανία ή στη Γερμανία ή στη Μολδοβλαχία. Εγώ είπα οτι είναι τοπωνύμιο και απλώς έκανα λάθος στον τόπο . Πολύ κολλάς σε αυτό. Ούτε παιδια 5 χρονών δεν κολλάνε.
Για τις παραπομπές σου το former εμφανίζεται στον τίτλο του σαιτ. Και με αυτά που λέει μέσα δε συνεπάγεται ότι θεωρεί τον εαυτό του βασιλιά. Απλά ισως δεν το ξέρεις (και όμως επιβάλλεις την άποψη σου)  , αλλά όταν κάποιος χάσει έναν τίτλο δεν χάνει και την προσφώνηση. Ο μακαρίτης Γιαννόπουλος λεγόταν "Πρόεδρος", επειδή κάποτε ήταν Πρόεδρος του Δικηγοικού Συλλόγου. Ο Κωνσταντίνος κανονικά προσφωνείται "Μεγαλειότατος" .

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007

Δηλαδή το "Χριστιανός" νόμιζες ότι το είπα ως επίθετο? :headbang: Ως ουσιαστικό το είπα. Όχι με την έννοια του Χριστιανού ,όπως λέμε "είμαι καλός χριστιανός". Αντι για Christian , το είπα Χριστιανός. Ουσιαστικό. Πού κολλάς...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom