αυτος ο βλακας ο Βουλγαρακης σαν μοιαζει σαν υπουργος πολιτισμου?περισσοτεριο σαν παρκαδαρος σε σκυλαδικο δεν φερνει?
Μάλλον σερβιτόρος σε strip
αυτος ο βλακας ο Βουλγαρακης σαν μοιαζει σαν υπουργος πολιτισμου?περισσοτεριο σαν παρκαδαρος σε σκυλαδικο δεν φερνει?
Καταρχήν ο λαός δεν έχει δικαίωμα να διώξει ΟΥΤΕ με δημοψήφισμα κάποιον από τον τόπο του. Δεν κατάλαβα δηλαδή αν γίνει δημοψήφισμα να φύγεις εσύ από το σπίτι σου θα το δεχτεις? Δημοψηφίσματα γίνονται για θέματα της πολιτειας. Σε ιδιωτικά θέματα δεν κολλάει δημοψήφισμα. Όλοι εσείς που λέτε τον Κωνσταντίνο ξένο , δεν κόπτεστε στις παρελάσεις ότι "Έλληνες είναι όσοι έχουν την Ελληνική παιδεία"? Από πότε αντιλαμβάνεστε τον Έλληνα με βιολογικά κριτήρια?Όποτε, αγαπητέ μου Germaon, δεν σε ενδιαφέρει απλά το να επιστρέψει σαν ιδιώτης, θέλεις να δεις τον Κωνσταντίνο σε ηγετική θέση. Πρόσεχε όμως τι εύχεσαι: Αν γίνει το δημοψήφισμα που θέλεις, αυτό για τους ξένους, κινδυνεύει να φύγει και ο Κωνσταντίνος, απο τη στιγμή που το ΝτεΓκρέτσια είναι μάλλον ξένο επίθετο και είναι σε διαβατήριο άλλου κράτους.
Αν διαβασεις Μακρυγιαννη θα δεις οτι τον παρακαλεσαν να ερθει,1.Ας είναι καλά ο ήρωας Μακρυγιάννη ς.
Να μην ξαναπατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο κοπρίτης Γλυξμπουρκ.
Κάτι είπες τωρα... Εδώ μας βγάλαν τους ήρωες του 1821 Αλβανούς ...Αν διαβασεις Μακρυγιαννη θα δεις οτι τον παρακαλεσαν να ερθει,
και ο Μακρυγιαννης ορκιζοταν στον Θεο και τον Βασιλια...
Ολοι εχουμε δικαιωμα στην αποψη,
αλλα ας διαβασουμε πρωτα...
Καταρχήν ο λαός δεν έχει δικαίωμα να διώξει ΟΥΤΕ με δημοψήφισμα κάποιον από τον τόπο του. Δεν κατάλαβα δηλαδή αν γίνει δημοψήφισμα να φύγεις εσύ από το σπίτι σου θα το δεχτεις? Δημοψηφίσματα γίνονται για θέματα της πολιτειας. Σε ιδιωτικά θέματα δεν κολλάει δημοψήφισμα. Όλοι εσείς που λέτε τον Κωνσταντίνο ξένο , δεν κόπτεστε στις παρελάσεις ότι "Έλληνες είναι όσοι έχουν την Ελληνική παιδεία"? Από πότε αντιλαμβάνεστε τον Έλληνα με βιολογικά κριτήρια?
Παπαπα...αβγα του φιδιού γίνατε μου φαίνεται. Ντροπή.
Μην αντιμετοπίζεις ό,τι γινόταν στην Αρχαία Ελλάδα σαν το απόλυτα σωστό.Δεν θυμάμαι να είπα εγώ πάντως για δημοψήφισμα σχετικά με το αν θα μείνουν οι ξένοι ή οχι στην Ελλάδα. Και, ναι, σαν Έλληνας, που σέβομαι τον τόπο μου και την ιστορία μου, θα το δεχόμουν, αν αυτό ήθελε η πλειοψηφεία. Αν θυμάσαι, ο εξοστρακισμός αυτήν ακριβώς την έννοια είχε, στην Αρχαία Ελλάδα.
O Δήμας είναι Έλληνας. Οι άλλοι όχι (αν και δεν το έχω ψάξει). Είναι απλά Ελληνες υπήκοοι. Ο Καχιασβίλι λέει οτι έχει μάνα Ελληνίδα. Ο Τσενάι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.Μάλιστα... Απάντησέ μου αν μπορείς σε κάτι τότε. Είναι ή όχι Έλληνας ο Πύρρος Δήμας; Ο Ακάκιος Καχιασβίλι; Ο Καλλίνικος Κρεάνκα; Η Μιρέλλα Μανιάνι;
Καταρχήν φίλε fleshforfantasy ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα. Έχουμε ολιγαρχία.
Germaon, οι πολιτικούληδες δεν πάνε ποτέστην πρώτη γραμμή. Εκεί, πάνε οι Λεωνίδες, οι Ρωμανοί Διογένηδες και οι Παλαιολόγοι ...Κάτι είπες τωρα... Εδώ μας βγάλαν τους ήρωες του 1821 Αλβανούς ...
Και ότι τη Θεσσαλονίκη τηναπελευθέρωσε ο ...Βενιζέλος. Ναι.Φαντάζομαι ήταν στο μέτωπο στην ...πρώτη γραμμή.
....( ως απλός πολίτης, με το όνομα Κωνσταντίνος ΝτεΓκρέτσια) ....
......"Γλύξμπουργκ".... .
Και για να προλάβω κάποιους ,"Γλύξμπουργκ" δεν είναι το όνομα του Οίκου αλλά το ονομα της τοποθεσίας που είχε στη Δανία.
Πριν γίνει Βασιλιάς ,ο Γεώργιος Α' λεγόταν "Γεώργιος Γουλιέλμος Χριστιανός".
Δε φαντάζομαι να θέλατε εσείς να σας φωνάζουν "Χαλάνδρης", "Παγκράτης", "Βριλήσσιας" κλπ. ΑΥΤΟ σημαίνει συμφιλίωση.
Το ίδιο να συμβαίνει και με όλους εμάς που συμπαθούμε τον Κωνσταντίνο και το βασιλικό παρελθόν της χώρας. Έχουμε δικαίωμα να συμπαθούμε όποια πρόσωπα θέλουμε και να έχουμε τις απόψεις μας , χωρίς να μας διώκουν και να μας χλευάζουν αλλά αντιθέτως να μας σέβονται. Στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Εκτός αν φοβούνται κάποιες συγκρίσεις. Ο ... μισητός τέως Μονάρχης έξω από το σπίτι του θα μαζέυει δεκάδες κόσμο ανήμερα του Αγ.Κωνσταντίνου για τις ευχές, ενώ την ίδια ημέρα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Στεφανόπουλος (ή ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός Σημίτης) θα έχουν ελαφρώς λιγότερους (αν έχουν)
Υ.Γ. Για όσους...συγχίστηκαν και μας απεκάλεσαν φασίστες, ξύδι πωλείται ως γνωστόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Για το "φασίστες" απλά αποδεικνύουν τη σχέση που έχουν με την ιστορία. Καμία δηλαδή. Ο φασισμός ,αν δεν ξέρετε, λάκισε και πρόδωσε τον αγώνα .
O Γεώργιος ο Α? , συμφωνα με την Πάπυρος Λαρους Μπριτάνικα λεγόταν Γεώργιος ?Γουλιελμος- Φερδινάνδος- Αδόλφος ?Χριστιανός. Επώνυμο Γκλύξμπουργκ δεν αναφέρεται . Αναφέρεται μόνο οτι ανήκε στον ηγεμονικό οικο ΤΟΥ Σλέσβικ-Χόλσταιν ? Γκλύξμπουργκ . Όλοι οι κάτοχοι τίτλου (πχ Όθων του Βίτελσμπαχ) είχαν αυτό το «ΤΟΥ» με ένα τοπωνύμιο της περιοχής που κατείχαν τον τίτλο. Αυτό δεν είναι επώνυμο, άσχετο αν αρκετοί το χρησιμοποίησαν ως επώνυμο( Συμεών Σαξκομπουργκότσκι της Βουλγαρίας). Και κόλλησες σε αυτό που είπα ότι ήταν της Δανίας. Ωραία , μπορεί να μην ηταν της Δανίας, να ήταν σε άλλο μέρος το Γκλυξμπουργκ, δε θα κολλήσουμε εκεί. Ηταν τοπωνύμιο. Αυτό έχει σημασία.Εάν είναι ΟΚ το de Grecia, τι ενοχλεί το von Gluecksburg? Για να μην σου πω Oldenburg...γιατί και στο Gluecksburg, με το έτσι θέλω πήγε.
Τοποθεσία? Που είχε, τι είχε?
Χμ..μήπως είναι χωριό στο Schleswig Holstein της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και όχι της Δανίας?
Και μήπως τα χωριά που διαμορφώθηκαν σε άλλες εποχές γύρω από κάστρα, πήραν το όνομά τους από το όνομα του κάστρου/οίκου?
Το λέει και το όνομα...Burg φαντάζομαι γνωρίζεις τι σημαίνει.
Δλδ, να σε καλέσουμε να διαβάσεις Γεωγραφία πριν μας κάνεις τον έξυπνο? Δεν θα το κάνω όμως, θα παραμείνω ευγενικός.
Νομίζω πάλι λάθος κάνεις. O κύριος λεγόταν Christian, γερμανικό όνομα και δεν μεταφράζεται ως Χριστιανός. Χριστιανός στα γερμανικά είναι Christ. Και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το λάθος (όχι από μέρους σου, αλλά από αυτούς που συντάξανε τα πρώτα κείμενα της εθνοσυνέλευσης). Λάθος το οποίο "διορθώνει" το ΣτΕ με την πιο πρόσφατη σχετική απόφασή του όπου δεν κάνει μετάφραση σε χριστιανός, αλλά αναφέρει το όνομα ως έχει, δλδ Christian.
Σε τι διαφέρει δλδ το de Grecia?
Εγώ που μένω και Βριλήσσια, θα γούσταρα να με λένε Yorgos von Vrilissia und Penteli πάντως...
Απολύτως σύμφωνος μαζί σου. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και να προσπαθήσετε να επαναφέρετε την Βασιλεία. Εάν ο λαός αποφασίσει ανάλογα, οι υπόλοιποι που διαφωνούμε το βουλώνουμε. Μέχρι τότε, σεβάσου όμως το current status και παρακαλούμε όπως τον αποκαλείς ΠΡΩΗΝ.
Προσωπικά δεν τον μισώ. Σε καμία περίπτωση. Και η σύγκριση που αναφέρεις κινείται μάλλον στα πλαίσια του humour. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, θα του έστελνα και κάρτα μάλιστα στη γιορτή του. Καλά να είναι όπου να είναι.
Απλά να καταλάβει ότι σήμερα δεν είναι βασιλιάς της Ελλάδας και να σταματήσει να προκαλεί, γιατί IMHO αυτό κάνει σήμερα.
Αυτό ήταν foul, ομολογουμένως. Εάν υπάρχει πραγματικά κάποιος που δεν θέλει να τον ξαναδεί βασιλιά, αυτός είναι οι φασίστες.
«Ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι Βασιλιάς». Εγώ ξέρω δεκάδες δηλώσεις του (μέχρι και στο CNN και τον Λάρι Κίνγκ ) να τονίζει ότι θέμα πολιτεύματο ς δεν υφίσταται. Γιατί επιμένετε? Μήπως δεν βρίσκετε κάτι εναντίον του και η φαντασία σας γεννάει ...προκλήσεις?
Όταν λέμε ότι το Christian μεταφράζεται σε "Χριστιανός", εννοώ όπως το "Albert" σε "Αλβέρτος", ή το "Rudolf" σε "Ροδόλφος" . Αντι να τον πω Christian , τον λέω "Χριστιανό". Και εγώ σου διάβασα απόσπασμα από την Πάπυρος Λαρους Μπριτανικα. Την οποία προφανώς εσύ περνάς σε γνωσειςΕπειδή βαρέθηκα?in short.
a) Christian είναι όνομα ουσιαστικό και όχι επίθετο. Δεν μεταφράζεται σε χριστιανός. Δεν θες να το καταλάβεις.
γ) Το de Grecia που εσύ ασπάζεσαι, σε τι διαφέρει από το von Gluecksburg? Γιατί δλδ αυτό είναι αποδεκτό επώνυμο?
δ) Πειράχτηκες που δεν ξέρεις Γεωγραφία? Εσύ έχεις ισχυριστεί πολλάκις, όποιος δεν γνωρίζει να μην ισχυρίζεται πράγματα?για σένα δεν ισχύει αυτό δλδ? Πολύ επιλεκτός είσαι πάντως.
Δηλαδή το "Χριστιανός" νόμιζες ότι το είπα ως επίθετο? Ως ουσιαστικό το είπα. Όχι με την έννοια του Χριστιανού ,όπως λέμε "είμαι καλός χριστιανός". Αντι για Christian , το είπα Χριστιανός. Ουσιαστικό. Πού κολλάς...Επειδή βαρέθηκα?in short.
a) Christian είναι όνομα ουσιαστικό και όχι επίθετο. Δεν μεταφράζεται σε χριστιανός. Δεν θες να το καταλάβεις.