Νέα

UMPC Netbooks, η νέα τάση στην αγορά φορητών Η/Υ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 229
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hellcine

Νέο Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
γενικα τα lenovo ειναι σκυλιά και άριστα μηχανάκια (έχουμε 4 στην εταιρεία). Σαν χαρακτηριστικά είναι μια χαρά. Δεν λές όμως τι χρειάζεσαι για να σου πούμε να κάνει. Παντως UMPC δεν είναι (νομίζω πως μέχρι 12'' χαρακτηρίζονται UMPCs).

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
γενικα τα lenovo ειναι σκυλιά και άριστα μηχανάκια (έχουμε 4 στην εταιρεία). Σαν χαρακτηριστικά είναι μια χαρά. Δεν λές όμως τι χρειάζεσαι για να σου πούμε να κάνει. Παντως UMPC δεν είναι (νομίζω πως μέχρι 12'' χαρακτηρίζονται UMPCs).

Τα thinkpad είναι άψογα (ιδιαίτερα από ποιότητα κατασκευής, αίσθηση πληκτρολογίου, οθόνη).

Μέχρι 10" θεωρούνται UMPC (πριν από λίγο καιρό το όριο ήταν οι 8").

12" - 13,3" θεωρούνται subnotebooks.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, σημασία έχει γιατί το θέλει κανένας το μηχανάκι.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Δεν ξέρω άμα το ποστάρισα λάθος προηγούμενος. Ξαναπροσπαθώ λοιπόν.
Μια εταιρεία μου δίνει ένα laptop lenovo thinkpad sl500 t5670 με inter core 2 duo 1.8Ghz, 2GB ram/max. 4GB, 160GB. 15.4 WSXGA (1280X800) TFT, CAMERA. MULTI BURNER, ULTRANAV, WI-FI WIRELESS, BLUETOOTH, GIGABIT, 56K V.92, VISTA BUSINESS GR XP PRO. Λέει τίποτα η είναι φόλα? Και για σύνδεση στο internet τι είναι συμφέρον? Ευχαριστώ.

Με 15.4 WSXGA (1280X800) TFT οθόνη, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι UMPC αλλά laptop... κατά τ' άλλα ο δίσκος των 160 GB μου φαίνεται μικρός... αλλά εξαρτάται βέβαια κ για τι εφαρμογές θέλεις το μηχάνημα... κ φυσικά για ΠΟΣΟ στο δίνουν! ;;

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
ευχαριστω!

Ευχαρίστως να σε βοηθήσω, αν μου περιγράψεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ χρήσεις κ σε ποιό ΠΟΣΟΣΤΟ θέλεις να κάνεις...
π.χ. 50% internet, 20% office, 20% φώτος-βίντεο, 10% MP3 κλπ...

για να τρεχω προγραμματα το  θελω κυριως κ να μην μου πεθαινει μετα απο 5 λεπτα
απλα το θελω μικρο γιατι ειναι ευκολο να το παιρνεις εβριγουεαρ

Rastopoulos

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2006
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Παίδες εγώ χτύπησα το LG X110 εδώ και 4-5 μέρες και είμαι κατευχαριστημένος!

- Επεξεργαστής Intel Atom N270 1.60GHz
- Μνήμη 1024MB DDR2
- Σκληρός δίσκος 160 GB SATA
- Κρτα γραφικών Intel GMA 950
- Windows XP Home
- Οθόνη 10" LED 1024 x 600 pixels
- Κάμερα 1.3 Megapixels
- Card Reader 4-in-1
- Ethernet RJ-45, 3 x USB 2.0, 1 x VGA, Wi-Fi.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Είμαι και εγώ ευτυχής κάτοχος ενός Asus Eee PC 1000H.

Το μηχανάκι αγοράστηκε από το Pda4u με την πολύ καλή προσφορά της μνήμης των 2 GB. Ανοίχθηκε και μπήκε RAM των 2GB από το μαγαζί και το σημαντικό είναι (σε αντίθεση με τα Acer) ότι δεν χάνεται η εγγύηση.

Το μηχανάκι τώρα πάει πετώντας. Τα Windows φορτώνουν ταχύτατα. Το επόμενο βήμα είναι να μπούνε αγγλικά XP pro με nlite και να μεταφερθεί το pagefile σε καρτούλα SD για να μην πηγαίνει χαμένη και η οπή.

Θετικά:
- Η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας των 6 κελιών (πάνω από 5 ώρες)
- Γρήγορη φόρτιση μπαταρίας, μικρός φορτιστής
- 802.11n. Πάει σφαίρα και πιάνει σε υψομετρική διαφορά 3 ορόφων άνετα.
- Η έξτρα RAM
- Multitouch touchpad (πολύ καλό όταν το συνηθίσεις)

Αρνητικά:
- Βάρος 1,5 κιλά. Δυστυχώς η μεγάλη μπαταρία κάπου πληρώνεται.
- Δαχτυλιές (είναι μαύρο)
- Κουμπί δεξί shift

Τι θα ήθελα να είχε:
- 3G HSDPA
- GPS
- Touchscreen

Α, και μισό κιλό πιό ελαφρύ να ήταν δεν θα με πείραζε.

pipinolatris12

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
17
Like
15
Πόντοι
1.997
Φίλε μου ποσό σου κόστισε το όλο σύνολο, μαζί με τη RAM  δηλαδή?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
440 € (περίπου, δεν έχω πρόχειρο το τιμολόγιο) αλλά ήταν σε προσφορά που δεν την βλέπω πλέον.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
για να τρεχω προγραμματα το  θελω κυριως κ να μην μου πεθαινει μετα απο 5 λεπτα
απλα το θελω μικρο γιατι ειναι ευκολο να το παιρνεις εβριγουεαρ

ΤΙ προγράμματα? Αν εννοείς office... κ surfing internet, η ΚΑΛΥΤΕΡΗ σχέση κόστους-απόδοσης αυτή την στιγμή στην Ελληνική Αγορά (ετοιμοπαράδοτο) Acer Aspire One 150L με λιγότερα από 300 ευρώ, ότι πρέπει για netbook!

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
ΤΙ προγράμματα? Αν εννοείς office... κ surfing internet, η ΚΑΛΥΤΕΡΗ σχέση κόστους-απόδοσης αυτή την στιγμή στην Ελληνική Αγορά (ετοιμοπαράδοτο) Acer Aspire One 150L με λιγότερα από 300 ευρώ, ότι πρέπει για netbook!

οχι δεν εννοω αυτα
κατι προγραμματα για μηχανικους θελω να τρεχει.. τα οποια φανταζομαι ολα τα πισι τα τρεχουν απλα θελω να εχει μια αντοχη να μην τα παιζει αμα το εχω να τρεχει προγραμμα ολη μερα.. :rolleyes:

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Με 15.4 WSXGA (1280X800) TFT οθόνη, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι UMPC αλλά laptop... κατά τ' άλλα ο δίσκος των 160 GB μου φαίνεται μικρός... αλλά εξαρτάται βέβαια κ για τι εφαρμογές θέλεις το μηχάνημα... κ φυσικά για ΠΟΣΟ στο δίνουν! ;;
Μια εταιρεία που συνεργάζομαι μου το δίνει δωρεάν, και όπως καταλαβαίνεις το laptop είναι στάνταρ και δεν έχω επιλογή για κάτι άλλο, απλός θέλω να ξέρω ‘λέει’ τίποτα η να μην το πάρω? Έχω αυτή την επιλογή.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
οχι δεν εννοω αυτα
κατι προγραμματα για μηχανικους θελω να τρεχει.. τα οποια φανταζομαι ολα τα πισι τα τρεχουν απλα θελω να εχει μια αντοχη να μην τα παιζει αμα το εχω να τρεχει προγραμμα ολη μερα.. :rolleyes:
bite,

αυτά είναι βαριά & θες PC με γερό επεξεργαστή, όχι Atom που έχουν τα netbooks.  ;)

Χτύπα ένα κανονικό τώρα με το δωράκι.  :dancing:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
οχι δεν εννοω αυτα

Ρε εσύ περιμένεις από το προσεσσαράκι των 1,6 GHz να σου τρέχει Matlab ή Catia.

Κανένα Autocad όχι πολύ περίπλοκο και σίγουρα όχι 3D το σηκώνει.
Αλλά πόσο μπορείς να βλέπεις την οθονίτσα χωρίς να θολώσει το μάτι σου;

Τα netbooks είναι για σερφάρισμα, να απαντάς e-mail, άντε και καμία διόρθωση στο Office.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
ε το θεμα ειναι οτι το χρειαζομαι κ εκτος σπιτιου, να μπορω να το παιρνω οπου θελω
γι αυτο το θελω μικρουλι
δε θα μου θολωνει το ματι γιατι τα αποτελεσματα θα τα μεταφερω αλλου για επεξεργασια
αντοχες θελω να εχει

ζηταω πολλα μου φαινεται... *P να το ψαξω σε κανονικα λαπτοπς μαλλον.. κ σκεφτομαι να του βαλω k linux

bite,

αυτά είναι βαριά & θες PC με γερό επεξεργαστή, όχι Atom που έχουν τα netbooks.  ;)

Χτύπα ένα κανονικό τώρα με το δωράκι.  :dancing:

ε κ γιατι υπαρχουν αυτα? μονο για ιντερνετ? βλακεια...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Γναίκες.
Τι πάει να πει αντέχει;
Αν θες να τρέχεις κάποιους υπολογισμούς και ταυτόχρονα να ποστάρεις για τις Ελλεηνίδες, να βλέπει video στο YouTube και να κάνεις chat με την κολλητή σου τότε δεν αντέχει.

Αν κάνεις μόνον μία δουλειά από όλες αυτές μπορεί και να αντέχει.
Αλλά αν δεν δεις τι απαιτούν από υπολογιστική ισχύ τα συγκεκριμένα προγράμματα που θέλεις να τρέχεις δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Και πάλι, εξαρτάται και πως είναι στημένο το πρόγραμμα, τι φορτώνει στην RAM για να κάνει υπολογισμούς και άλλα τέτοια.
Και επειδή κανένας δεν το έχει κάνει αυτό (εγώ δεν το έχω δει σε κανένα forum) ο μόνος τρόπος είναι να δεις τι απαιτήσεις έχουν τα συγκεκριμένα προγράμματα και πως τρέχουν σε συγκεκριμένα μηχανάκια. Από τα αποτελέσματα κάνεις αναγωγή στο Ατομάκι.

Τώρα για ποιό Dell λες;
Το netbook της Dell δεν έχει έρθει ακόμη Ελλάδα αλλά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.

Το subnotebook, το XPS στις 13,3" είναι πολύ καλό.
Βέβαια τσιμπάει λίγο η τιμή στο Multirama, αλλά ποιός νοιάζεται.
Το σημαντικό είναι ότι βγαίνει σε [size=15pt]ΡΟΖ[/size] χρώμα:

URL]]

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ναι, αλλά όχι με την έννοια του μπαίνω στο bourdela.  :idiot: Κυρίως torrents & edk net 24/7.  ;)

Άρα το θέμα μ' αυτά είναι η χαμηλή κατανάλωση, δηλ λίγα βατάκια και όχι 450+ τρέχεις-δεν τρέχεις τίποτα.  :headbang:

Γι' αυτό έχουν γίνει best sellers bite, όχι για το web surfing.  :dancing:

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
αχ δεν ειναι κ πολυ γλυκουλι αυτο το ροζουλι το dell?? *P *P *P

γυναικες ναι.. γι αυτο εχουμε τους ανδρες να βοηθουν σ αυτα... να νιωθετε χρησιμοι *P

ευχαριστω πολυ για τα ινφο ολους σας.. :)

κ οχι για το μπου εχω το κανονικο πισι... :crazy:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Μια εταιρεία που συνεργάζομαι μου το δίνει δωρεάν, και όπως καταλαβαίνεις το laptop είναι στάνταρ και δεν έχω επιλογή για κάτι άλλο, απλός θέλω να ξέρω ‘λέει’ τίποτα η να μην το πάρω? Έχω αυτή την επιλογή.

Εξαρτάται, για τι εφαρμογές το χρειάζεσαι... πάντως για τα συνηθισμένα (office, internet, videos) μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου... κ σε τελική, αφού θα το πάρεις δωρεάν, μην ξεχνάς την παροιμία: τζάμπα ξύδι, γλυκό σαν μέλι! (άμα τους περισσεύει κανένα ακόμα, πάρε κ για μένα ένα) ;)

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Εξαρτάται, για τι εφαρμογές το χρειάζεσαι... πάντως για τα συνηθισμένα (office, internet, videos) μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου... κ σε τελική, αφού θα το πάρεις δωρεάν, μην ξεχνάς την παροιμία: τζάμπα ξύδι, γλυκό σαν μέλι! (άμα τους περισσεύει κανένα ακόμα, πάρε κ για μένα ένα) ;)
:boobies:Σωστός. Αφού είναι δωρεάν. Άλλωστε για αυτό θα τον χρησημοπειώ internet games music and dvd. Όσο για το επόμενο δώρο θα κανείς υπομονή μέχρι το επόμενο χρόνο. :headbang:
Για σύνδεση internet τι έχεις να προτείνεις? :think:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
κ σκεφτομαι να του βαλω k linux

linux να το παρεις με εγκατεστημενο. Και δεν ειναι μονο για το ιντερνετ. Αν εχεις ας πουμε ενα δικτυο στο σπιτι, ή εστω ενα υπολογιστη και ρουτερ μοντεμ ασυρματο, ΕΧΕΙΣ ΟΠΟΥ ΘΕΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Αν εχεις βεβαια εξωτερικο δικτυακο σκληρο δισκο, ακομα καλυτερα. Σκεψου να μπορεις να δεις φωτογραφιες, να ακουσεις μουσικη και να δεις ταινιες που εχεις σε ενα σκληρο καπου σε ενα δωματιο (ή και παταρι) στον κηπο, στη τραπεζαρια, στη βεραντα, παντου. Απο το υπνοδωματιο μονο θα μπαινεις στο internet και κυριως στο bourdela. Μεχρι και ταινια μπορεις να δεις στο παπορι, στο αεροπλανο, στο τραινο, οπουδηποτε. Και το εχεις και παντου (τοσο μικρο που ειναι) να αδειαζεις τη μνημη τις φωτογραφικης, να φορτωνεις το mp3οφωνο με τραγουδια. και και και.
Θες και αλλα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom