Νέα

UMPC Netbooks, η νέα τάση στην αγορά φορητών Η/Υ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 229
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
το ενδιαφέρον θα ξεκινήσει όταν ένας υπολογιστής αποκτήσει μέγεθος αντίστοιχο ενός HTC, έχοντας τη δυνατότητα να κάνει κλήσεις μέσω skype ή οτι υπάρχει εκείνη την εποχή

ΥΠΑΡΧΕΙ ήδη αυτό... HTC SHIFT ή ATHENA...

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
λέω να πάρω ένα απο αυτά. Νομίζω καλύτερη σχέση τιμής - χαρακτηριστικών δεν θα βρώ.Θυμάμαι να το συζητάνε κάποιοι και σε άλλο θρέντ αλλά δεν βρίσκω που...

#  Επεξεργαστής: Intel Atom N270 (1.6GHz) με 512KB L2 cache, στα 533 MHz.
# Οθόνη: 8,9'' WSVGA TFT LCD, με ανάλυση 1024 x 600, LED Backlight, στα 262,000 χρώματα.
# Μνήμη: 1024MB (2 x 512MB) DDR2 στα 533MHz, με δυνατότητα επέκτασης έως τα 1,5GB.
# Σκληρός Δίσκος: 120GB.
# Οπτικός Δίσκος: Δεν περιλαμβάνεται.
# Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.
# Κάρτα γραφικών: Intel GMA.
# Ενσύρματη επικοινωνία: Eνσωματωμένη διασύνδεση δικτύου Ethernet 10/100.
# Ασύρματη επικοινωνία: WiFi 802.11 b/g.
# Διασυνδέσεις: 3 x USB 2.0, 1 x VGA port, 1 x RJ45, Headphone/speaker/line-out, 1 x είσοδος μικροφώνου, 1 x DC-in jack για AC adapter.
# Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη Web Camera στα 0.3 megapixel.
# Ήχος: Eνσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία και μικρόφωνο.
# Διαστάσεις (W x D x H): 249 x 195 x 36 mm.
# Βάρος: 1.26 kgr.
# Μπαταρία: Ιόντων Λιθίου (Li-Ion).
# Χρώμα: Μπλε.
# Λογισμικό: Microsoft Windows XP Home Ελληνικά.
# Εγγύηση: 1 έτος διεθνής εγγύηση.

τι λέτε?

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
λέω να πάρω ένα απο αυτά. Νομίζω καλύτερη σχέση τιμής - χαρακτηριστικών δεν θα βρώ.Θυμάμαι να το συζητάνε κάποιοι και σε άλλο θρέντ αλλά δεν βρίσκω που...

Το post σου μεταφέρθηκε στο σωστό thread, όπου έχουμε συζητήσει το θέμα αναλυτικά...

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.pcw.gr/files/Image/msi-wind_bios_update.jpg[/img[/URL]]

[b]H MSI υπερχρονίζει το Wind[/b]

Η MSI αναβαθμίζει επισήμως το BIOS, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιδόσεων του minibook MSI Wind κατά 24%.

To καινούργιο bios έκδοσης 1,09 παρέχει την λειτουργία υπερχρονισμού σε βήματα αύξησης 8, 15 και 24%, χρησιμοποιώντας μία απλή function key συντόμευση (πατώντας τα πλήκτρα Fn+F10). Στο υψηλότερο βήμα, ο Intel Atom N270 του MSI Wind τρέχει στα 2GHz. Η δυνατότητα του overclocking υπήρχε και στην έκδοση 1,08 beta αλλά η επίσημη αναβάθμιση παρέχει ένα 5% αύξηση στην ανώτερη απόδοση της έκδοσης 1,08.

Επιπλέον, υπάρχει σημαντική βελτίωση και στον τομέα των γραφικών καθώς το μέγιστο ποσό διαμοιρασμένης μνήμης αυξήθηκε στα 224ΜΒ, σε συνάρτηση πάντα με την διαθέσιμη μνήμη RAM του συστήματος.

Επισκέπτης
http://[URL unfurl="true"]www.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.904118_2.jpg[/img[/URL]]
[img]http://[URL unfurl="true"]www.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.904118_3.jpg[/img[/URL]]
MSI WIND U100 WHITE

# Επεξεργαστής: Intel Atom N270 1.6GHz.
# Οθόνη: 10'' TFT LCD, με ανάλυση 1024 x 600.
# Μνήμη: 1GB DDR2 667MHz.
# Σκληρός Δίσκος: 120 GB SATA.
# Κάρτα γραφικών: Intel GMA 950.
# Ενσύρματη επικοινωνία: Eνσωματωμένη διασύνδεση δικτύου Ethernet 10/100.
# Ασύρματη επικοινωνία: WiFi 802.11 b/g, Bluetooth.
# Διασυνδέσεις: 1x VGA port, 3x USB 2.0, 1x είσοδος μικροφώνου, 1x είσοδος line in, 1x RJ45, 1x έξοδος ακουστικών.
# Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Web Camera, Card reader 4 in SD/MMC/MS/MSpro, πληκτρολόγιο με Ελληνικούς χαρακτήρες, Touchpad, Kesington κλείδωμα.
# Ήχος: Eνσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία (High Definition Audio).
# Διαστάσεις (W x D x H): 260 x 180 x 19-31,5 mm.
# Βάρος: 1,0 Kg.
# Μπαταρία: 3 κελιών ιόντων Λιθίου (Li-Ion) με αυτονομία περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά σε κανονική λειτουργία.
# Χρώμα: Λευκό.
# Λογισμικό: Windows XP Home Αγγλική/Ελληνική/Γερμανική/Ολλανδική/Γαλλική έκδοση, με δυνατότητα επιλογής στην πρώτη εκκίνηση του φορητού. Προσοχή, η επιλογή της επιθυμητής έκδοσης διαγράφει τις υπόλοιπες.
# Τσάντα Μεταφοράς: Περιλαμβάνεται.
# Εγγύηση: 1 χρόνος on site.
Τιμη 399,90ευρω
απο e-shop.gr

Επισκέπτης
http://[URL unfurl="true"]www.e-shop.gr/images/PER/BIG/PER.908239.jpg[/img[/URL]]
[img]http://[URL unfurl="true"]www.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.908239_3.jpg[/img[/URL]]
# Επεξεργαστής: Intel Celeron-M ULV 353 (900MHz, 512KB L2 Cache, 400MT/s FSB).
# Οθόνη: 8.9'' TFT LCD, με ανάλυση 1024x600.
# Μνήμη: 1GB DDR2.
# Σκληρός Δίσκος: 16GB flash SSD.
# Κάρτα γραφικών: Intel UMA.
# Kάμερα: Ενσωματωμένη 1.3M Pixel webcam.
# Ενσύρματη επικοινωνία: Eνσωματωμένη κάρτα δικτύου Ethernet 10/100.
# Ασύρματη επικοινωνία: 802.11 b/g.
# Διασυνδέσεις: 1x VGA port, 3x USB 2.0, 1x είσοδος μικροφώνου, 1x RJ45, 1x έξοδος ακουστικών.
# Ήχος: Eνσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία (High Definition Audio).
# Διαστάσεις (W x D x H): 22.5cm x 17.0cm x 2cm~3.38cm.
# Μπαταρία: Ιόντων Λιθίου (Li-Ion).
# Τροφοδοσία: Output: 12V, 36W, Input: 100-240V AC, 50/60Hz universal.
# Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Card reader MMC/SD (HC).
# Χρώμα: Λευκό.
# Λογισμικό: Windows XP, Open Office Gr.
# Εγγύηση: 2 χρόνια εγγύηση με 30 ημέρες αντικατάσταση DOA.
Τιμη: 366,00 ευρω
e-shop.gr

Επισκέπτης
Απο τα δυο παραπανω laptop ποιο πιστευετε οτι ειναι καλυτερο?
καποιος αν ξερει να μου πει ποιος ειναι καλυτερος επεξεργαστης
Intel Atom N270 1.6GHz. ή  Intel Celeron-M ULV 353 (900MHz, 512KB L2 Cache, 400MT/s FSB).
Βασικη διαφορα που βλεπω εκτος  απο τον σκληρο δισκο ειναι οτι το asus εχει 2 χρονια εγγυηση
ποια η δικη σας γνωμη?

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
κ τα δύο είναι καλά, προσωπικά όμως θα προτιμούσα τον Atom σαν επεξεργαστή σε netbook...

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
H αγορά των netbooks γιγαντώνεται και όπως δείχνει μπορεί να επισκιάσει εν μέρη την αγορά των laptop και desktop συστημάτων!
Μετά από αρκετές δεκαετίες που έχουμε εγκαταλείψει την χρήση "κουτών" τερματικών που εξαρτόνταν άμεσα από έναν κεντρικό υπολογιστή, η ιστορία μας δείχνει ότι τελικά κύκλους κάνει! Η σημερινή φιλοσοφία των netbooks μπορεί να μην το δείχνει καθαρά, αλλά πάμε σιγά σιγά σε ένα μοντέλο υπολογιστή, που είναι άμεσα εξαρτώμενο από το "cloud computing" δηλαδή το Internet. Μέχρι εδώ όλα καλά... ΑΛΛΑ το θέμα είναι ότι με τον τρόπο που εξελίσσονται τα προγράμματα αλλά και γενικότερα οι εφαρμογές στο Διαδύκτιο, η επόμενη γενιά των netbooks θα έχει άμεση εξάρτηση π.χ. από το δικτυακό Office. Κι ακόμα χειρότερα, τα αρχεία μας (φωτογραφίες, videos, MP3, κείμενα) θα είναι αποθηκευμένα σε ένα μακρινό μακρινό υπολογιστή...
Το PC ήταν ένα μικρό κέντρο δημιουργίας, προσωπικής "αντίστασης" στην όποια "συγκεντρωτική εξουσία". Αυτό σιγά-σιγά προσπαθούν να μας το πάρουν από τα χέρια,  κάνοντας τα μηχανήματα  μας κουτά τερματικά και δεσμεύοντας αυτά που φτιάχνουμε σε μακρινά data centers...
ΣΚΕΦΤΗΤΕ...

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
dura.. help αν μπορεις :)
ποιο απ ολα οσα κυκλοφορουν τωρα θα προτεινες εσυ ως καλυτερο?
θελω να παρω κ εχουν βγει πολλα κ διαφορα κ με κουραζει το ψαξιμο.. :P

hellcine

Νέο Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
εγώ παιδία πήρα ένα MSI Wind U100 (καμμία σχέση με τη Wind) και είμαι τρομερά ευχαριστημένος! :dancing: :dancing:

Cpu καλό, μνήμη 1GB με επέκταση έως 2, 120GB SATA, 10'' LCD, BT, WiFi κλπ!

Αστέρι! :dancing:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
dura.. help αν μπορεις :)
ποιο απ ολα οσα κυκλοφορουν τωρα θα προτεινες εσυ ως καλυτερο?
θελω να παρω κ εχουν βγει πολλα κ διαφορα κ με κουραζει το ψαξιμο.. :P

Ευχαρίστως να σε βοηθήσω, αν μου περιγράψεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ χρήσεις κ σε ποιό ΠΟΣΟΣΤΟ θέλεις να κάνεις...
π.χ. 50% internet, 20% office, 20% φώτος-βίντεο, 10% MP3 κλπ...

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Εγώ χτύπησα το Asus 1000H για να παίζει μπάλα μέρα-νύχτα με χαμηλή κατανάλωση.

εγώ παιδία πήρα ένα MSI Wind U100 (καμμία σχέση με τη Wind) και είμαι τρομερά ευχαριστημένος! :dancing: :dancing:

Cpu καλό, μνήμη 1GB με επέκταση έως 2, 120GB SATA, 10'' LCD, BT, WiFi κλπ!

Αστέρι! :dancing:

κ τα δύο είναι πολύ καλά μηχανήματα, καλορίζικα! Αντε ν' αγοράσετε κι ένα εξωτερικό dvd drive για να μπορείτε να διαβάζετε/γράφετε δισκάκια ;)

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
...ν' αγοράσετε κι ένα εξωτερικό dvd drive για να μπορείτε να διαβάζετε/γράφετε δισκάκια ;)

ΠΟΛΥ καλό + φορητό (χωρίς την ανάγκη επιπλέον τροφοδοτικού) είναι το LG SLIM (που έχω κι εγώ κ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος)

Επισκέπτης
ντουρασελ ξερεις κανενα καταστημα κοντα στο κεντρο με ηλεκτρονικα ειδη γιατι θελω να συνδεσω την οθονη του υπολογιστη εχει αποληξη για πριζα σουκο με την πανω υποδοχη του πυργου ετσι ωστε να παιρνει ρευμα απο τον υπολογιστη?ελπιζω να μην τα εγραψα μπερδεμενα :- στο πλαισιο δεν ειχα :headbang:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
ντουρασελ ξερεις κανενα καταστημα κοντα στο κεντρο με ηλεκτρονικα ειδη γιατι θελω να συνδεσω την οθονη του υπολογιστη εχει αποληξη για πριζα σουκο με την πανω υποδοχη του πυργου ετσι ωστε να παιρνει ρευμα απο τον υπολογιστη?ελπιζω να μην τα εγραψα μπερδεμενα :- στο πλαισιο δεν ειχα :headbang:

Ηξερα ΠΟΛΛΑ καλά καταστήματα στο κέντρο (Στουρνάρα) αλλά δυστηχώς τώρα ποιά έχουν μείνει αποκαήδια... :(
Ρώτα στο Public Συντάγματος, ή στα καταστήματα με Η/Υ στο Mall

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Δεν ξέρω άμα το ποστάρισα λάθος προηγούμενος. Ξαναπροσπαθώ λοιπόν.
Μια εταιρεία μου δίνει ένα laptop lenovo thinkpad sl500 t5670 με inter core 2 duo 1.8Ghz, 2GB ram/max. 4GB, 160GB. 15.4 WSXGA (1280X800) TFT, CAMERA. MULTI BURNER, ULTRANAV, WI-FI WIRELESS, BLUETOOTH, GIGABIT, 56K V.92, VISTA BUSINESS GR XP PRO. Λέει τίποτα η είναι φόλα? Και για σύνδεση στο internet τι είναι συμφέρον? Ευχαριστώ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom