Νέα

Τζίμης Πανούσης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα easyrider77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 598
  • Εμφανίσεις 45K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
Την έχουμε ξανακάνει αυτή τη κουβέντα εδώ, φίλε, και έχω πει τις απόψεις μου.
Ορθώς κατάλαβες, όλα όσα έχει "προσβάλλει" (κατα τη δική σου άποψη - κατά τη δική μου όχι) ο Τζιμάκος κατα καιρούς, για μένα δεν αποτελούν τίποτα το ιερό.  Βασικά δεν αποδέχομαι την "ιερότητα" σαν υπαρκτή ιδιότητα κανενός πράγματος ή έννοιας.

Οπότε απο αυτό βγαίνει η διάσταση στις απόψεις μας.

Δεν πειράζει, υπάρχει χώρος για όλους.

Αρκεί να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο.

Η κάθε γνώμη σεβαστή αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος βρίσει χυδαία όπως κάνει ο εν λόγω την μάνα οποιουδήποτε δεν θα γελάσει θεωρόντας το ως σάτιρα.Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με την θρησκεία ή την πατρίδα που θεωρείται για μερικούς το ίδιο  σεβάσμια όπως και η οικογενειά τους και απαιτεί τουλάχιστον οι υπόλοιποι να μην την προσβάλλουν.
Τις χυδαιότητες που έλεγε για τον Δήμα για παράδειγμα δεν πιστεύω να θεωρούνται σάτιρα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δικαίωμά σου να τον θεωρείς μουσικά εφάμιλλο των Led Zeppelin ή του Χατζιδάκι (το λέω υπερβολικά βεβαίως), δικαίωμα δικό μου να τον θεωρώ -μουσικά- εφάμιλλο αυτών που γράφουν μουσική για τις επιθεωρήσεις του Δελφινάριου (το εννοώ αυτολεξεί).
Δεν έχω μουσικές γνώσεις, δεν έχω πάει ποτέ μου στο δελφινάριο, και δε μου αρέσει η μουσκιή του Χατζηδάκη.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι μερικά πράματα μου αρέσει να τα ακούω, και μερικά όχι.
Δεν τα κρίνω απ τη ταμπέλα τους, τα κρίνω απ το τι αφήνουν στ' αφτιά μου.

Στατιστικά, βλέπει κανείς (επομένως και εγώ) ότι του αρέσει να ακούει τις δημιουργίες του τάδε καλλιτέχνη περισσότερο από του δείνα, επομένως λέει κάποια στιγμή "Ακούω αυτόν".
Ε λοιπόν, τζιμάκο ακούω (ευχάριστα εννοώ).
Λέγε ότι θέλεις για να υποβιβάσεις τη μουσική του δεινότητα.
Εμένα δε θα με κάνεις να αλλάξω άποψη, γιατί σου ξαναλέω, το τι μου αρέσει να ακούω το καθορίζουν τ' αφτιά μου, όχι κάτι άλλο.
Είναι απλά θέμα ΓΟΥΣΤΟΥ.

Ας έχει πάρει τίτλο Miss Κόσμος η τάδε. Εγώ δε θέλω να τη γαμήσω. Δε μου τον σηκώνει.
Αντίθετα, μου τον σηκώνει μια χοντρή με σπυριά.  Μπορώ?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Η κάθε γνώμη σεβαστή αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος βρίσει χυδαία όπως κάνει ο εν λόγω την μάνα οποιουδήποτε δεν θα γελάσει θεωρόντας το ως σάτιρα.Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με την θρησκεία ή την πατρίδα που θεωρείται για μερικούς το ίδιο  σεβάσμια όπως και η οικογενειά τους και απαιτεί τουλάχιστον οι υπόλοιποι να μην την προσβάλλουν.
Τις χυδαιότητες που έλεγε για τον Δήμα για παράδειγμα δεν πιστεύω να θεωρούνται σάτιρα.

Στραντζερ,

Το να έχει κάποιος ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό με τη μάνα του είναι κατανοητό (όλοι έχουμε μάνα), και γενικώς αποδεκτό.
Επέκταση αυτού είναι και το να μην αποδέχεται να του τη βρίζουν.  Και αυτό είναι κατανοητό και αποδεκτό.

Από κει και πέρα, ο καθένας μπορεί να λέει "η πατρίδα μου", "η θρησκεία μου", "το κατοικίδιό μου", "το αμάξι μου", ότι του κατέβει.

Αυτά ΔΕΝ είναι ΓΕΝΙΚΩΣ αποδεκτά (χώνεψέ το), γιατί δεν είναι αποδεκτά από ΟΛΟΥΣ τους άλλους, όπως είναι η μάνα.

Το ότι κάποιοι προσπαθούν να "περάσουν" και άλλες έννοιες σε αυτή την κατηγορία (όπως οι παπάδες την παναγία εννοώ), δε σημαίνει τίποτα, γιατί δεν το έχουν καταφέρει ακόμα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν έχω μουσικές γνώσεις, δεν έχω πάει ποτέ μου στο δελφινάριο, και δε μου αρέσει η μουσκιή του Χατζηδάκη.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι μερικά πράματα μου αρέσει να τα ακούω, και μερικά όχι.
Δεν τα κρίνω απ τη ταμπέλα τους, τα κρίνω απ το τι αφήνουν στ' αφτιά μου.

Στατιστικά, βλέπει κανείς (επομένως και εγώ) ότι του αρέσει να ακούει τις δημιουργίες του τάδε καλλιτέχνη περισσότερο από του δείνα, επομένως λέει κάποια στιγμή "Ακούω αυτόν".
Ε λοιπόν, τζιμάκο ακούω (ευχάριστα εννοώ).
Λέγε ότι θέλεις για να υποβιβάσεις τη μουσική του δεινότητα.
Εμένα δε θα με κάνεις να αλλάξω άποψη, γιατί σου ξαναλέω, το τι μου αρέσει να ακούω το καθορίζουν τ' αφτιά μου, όχι κάτι άλλο.
Είναι απλά θέμα ΓΟΥΣΤΟΥ.

Ας έχει πάρει τίτλο Miss Κόσμος η τάδε. Εγώ δε θέλω να τη γαμήσω. Δε μου τον σηκώνει.
Αντίθετα, μου τον σηκώνει μια χοντρή με σπυριά.  Μπορώ?

Μπορείς, αλίμονο.
Όπως μπορείς και ν' ακούς όποιον σου αρέσει, όσο σου αρέσει.
Όταν όμως μιλάς για κάποιον που διάλεξε ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ για επαγγελματική ασχολία του, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (και ουχί υποχρεωτικό βεβαίως) να μην προσπερνάς αυτή του την ιδιότητα, όσο και να ευφραίνει τα αυτάκια σου.
Και ειδικά όταν τον έχεις προτείνει και για ακαδημαϊκό.
Δεν θα τα χαλάσουμε σε ζητήματα γούστου πάντως, μην ανησυχείς.

doritis spermatos

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
66
Μπορείς, αλίμονο.
Όταν όμως μιλάς για κάποιον που διάλεξε ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ για επαγγελματική ασχολία του, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (και ουχί υποχρεωτικό βεβαίως) να μην προσπερνάς αυτή του την ιδιότητα, όσο και να ευφραίνει τα αυτάκια σου.
ρε παπια εσυ πως κρινεις και εχεις φαει τετοιο κολλημα με την καλλιτεχνικη του ιδιοτητα ως μουσικου?
η εισαι κανας μοτσαρτ οποτε παμε πασο η νομιζεις οτι επειδη παιζεις μπουζουκι η δεν ξερω εγω τι αλλο μπορεις να κρινεις ολους τους καλλιτεχνες(παρομοιο φαινομενο με αυτο που καποιος παιζοντας στα πρασινα πουλια μπαλα για λιγο καιρο μπορει να κρινει τον ροναλντινιο με το ατρανταχτο επιχειρημα οτι εχει παιξει μπαλα)
εχεις πολυ πλακα :2funny: :2funny:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Μπορείς, αλίμονο.

Προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις (δε ξέρω τι άλλο πρέπει να γράψω πια) ότι ΔΕ ΘΕΩΡΩ το Τζιμάκο ΜΟΝΟ μουσικό.

Απλά είπα ότι (για το γούστο μου) και σα μουσικός, ΔΕΝ είναι κακός!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πάρ' τε και το δεύτερο τρέϋλερ της εκπομπής, και σας αφήνω για την ώρα...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις (δε ξέρω τι άλλο πρέπει να γράψω πια) ότι ΔΕ ΘΕΩΡΩ το Τζιμάκο ΜΟΝΟ μουσικό.

Απλά είπα ότι (για το γούστο μου) και σα μουσικός, ΔΕΝ είναι κακός!

Οκ, σου αρέσουν τα τραγούδια του και οι εκπομπές του, και δεν τον θεωρείς μόνο μουσικό (αν και αυτό δηλώνει η διαδρομή του).
Και τον θαυμάζεις γλωσσολογικά.
Νο πρόμπλεμ!        :)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Πάρ' τε και το δεύτερο τρέϋλερ της εκπομπής, και σας αφήνω για την ώρα...
Σταυρο κανω τον σταυρό μου και παρακαλάω να μας αναιβάσεις όσες εκπομπές ηχογραφήσεις. περιμένω.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
5. Πολύ πρόχειρα, θα θυμηθώ μια χοντράδα που είχε κάνει το 89 όταν δούλευε στον ΦΛΑΣ νομίζω. Και που είχε κάνει ρόμπα μια ανυποψίαστη τηλεφωνήτρια του ΟΤΕ, η οποία είχε την ατυχία να σηκώσει το τηλέφωνο, ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ βεβαίως οτι βγαίνει στον αέρα. Δημοσιοποίησε τον πανικό (αλλά και τα στοιχεία της) χωρίς να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Τότε είχα τρομάξει απο την αναλγησία του εν ονόματι να βγει ένα ακόμα καλαμπούρι. Αλλά με την πραγματική εξουσία, απο πότε έχει να κάνει έστω και έναν υπαινιγμό;

Εκείνη την εποχή (νομίζω ήταν τέλη '90 αρχές '91), είχε κάνει κι άλλες τέτοιες χοντράδες. Γέμιζε ραδιοφωνικές εκπομπές κάνοντας τηλεφωνικές φάρσες σε ανυποψίαστες ηλικιωμένες. Καλλιτέχνης γαρ...

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Όσο για το στρατό, δικαίωμα του καθενός είναι να μην πάει, με το αντίστοιχο κόστος βέβαια.  Το δίνει ο νόμος.

Λάθος κάνεις. Ο στρατός είναι υποχρεωτικός. Έτσι λέει το Σύνταγμα. Δεν είναι δικαίωμα κάποιου να μην πάει παριστάνοντας τον τρελό (εκτός αν είναι τρελός), πολύ περισσότερο όταν είναι επώνυμος και έτσι, είτε το θέλει είτε όχι, αποτελεί "πρότυπο" (εντός ή εκτός εισαγωγικών).

Ποιά ιδεολογία εννοείς? Έχει ετικέτα?  Πες τη μας τότε.
Τις αοριστίες σου περί ηθικής, κάνε τις πιό συγκεκριμένες.  Αλλιώς είναι για πέταμα.
Ο Πανούσης, κατά τη γνώμη μου πάντα, δημιούργησε για τον εαυτό του, την εικόνα του αναρχοαυτόνομου αριστερίζοντα καλλιτέχνη και, χρησιμοποιώντας την εικόνα αυτή μαζί με το όποιο ταλέντο του, έπεσε με τα μούτρα στο χρήμα (όπως είπε και ο φίλος παραπάνω). Δηλαδή, εμπορεύτηκε τα πιστεύω του.
Το εμπορεύτηκε είναι ήπιος χαρακτηρισμός. Το εκπόρνευσε ίσως θα ήταν καταλληλότερος χαρακτηρισμός αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι πίστεψε ποτέ αυτά που προέβαλλε για τον εαυτό του.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Εκείνη την εποχή (νομίζω ήταν τέλη '90 αρχές '91), είχε κάνει κι άλλες τέτοιες χοντράδες. Γέμιζε ραδιοφωνικές εκπομπές κάνοντας τηλεφωνικές φάρσες σε ανυποψίαστες ηλικιωμένες. Καλλιτέχνης γαρ...

21 grams, ίσως να μην κατάλαβα καλά το point σου σε κείνο το ποστ σου που έκανα παράθεση. Anyway..
Έχει μυστήριο χιούμορ (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) ο συγκεκριμένος ενίοτε. Ίσως και από πολλούς να μη χαρακτηρίζεται καν καλλιτέχνης. Παρόλα αυτά υπάρχουν επίσης πολλοί που διασκεδάζουν με αυτά που κάνει.
Δεν μπορείς να μιλήσεις (όχι εσύ προσωπικά) για το επίπεδό του γιατί για παράδειγμα σε άλλους αρέσει η όπερα και διασκεδάζουν με αυτή και σε άλλου το rap, hip-hop.
Οι φάρσες σίγουρα δεν είναι τέχνη.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Λάθος κάνεις. Ο στρατός είναι υποχρεωτικός. Έτσι λέει το Σύνταγμα. Δεν είναι δικαίωμα κάποιου να μην πάει παριστάνοντας τον τρελό, πολύ περισσότερο όταν είναι επώνυμος και έτσι, είτε το θέλει είτε όχι, αποτελεί "πρότυπο" (εντός ή εκτός εισαγωγικών).

Επίσης θέλω να σου πω ότι ναι, το Σύνταγμα λέει πως η στράτευση είναι υποχρεωτική, αλλά δε λέει ότι είναι υποχρεωτική μόνο για τους άρρενες... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
Δηλαδή, γιατί έχει δικαίωμα η γυναίκα να μην πάει στρατό ενώ ένας άντρας θεωρείται υποχρεωμένος να πάει;Άρα λοιπόν, όπως η γυναίκα έχει δικαίωμα να μην πάει, απλά επειδή είναι γυναίκα, έτσι και ο άντρας μάλλον έχει δικαίωμα να μην πάει, όπως λέει και ο Σταύρος, με το αντίστοιχο κόστος.
Όμως αυτό είναι συζήτηση άλλου περιεχομένου.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
21 grams, ίσως να μην κατάλαβα καλά το point σου σε κείνο το ποστ σου που έκανα παράθεση. Anyway..
Έχει μυστήριο χιούμορ (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) ο συγκεκριμένος ενίοτε. Ίσως και από πολλούς να μη χαρακτηρίζεται καν καλλιτέχνης. Παρόλα αυτά υπάρχουν επίσης πολλοί που διασκεδάζουν με αυτά που κάνει.
Δεν μπορείς να μιλήσεις (όχι εσύ προσωπικά) για το επίπεδό του γιατί για παράδειγμα σε άλλους αρέσει η όπερα και διασκεδάζουν με αυτή και σε άλλου το rap, hip-hop.
Οι φάρσες σίγουρα δεν είναι τέχνη.

Κι εγώ διασκεδάζω. Αλλά δεν θα τον χαρακτήριζα Μότσαρτ ή Μπετόβεν όπως π.χ. ο stavros51, ούτε φυσικά θα τον πρότεινα για ακαδημαϊκό. Ήμαρτον...

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Κι εγώ διασκεδάζω. Αλλά δεν θα τον χαρακτήριζα Μότσαρτ ή Μπετόβεν όπως π.χ. ο stavros51, ούτε φυσικά θα τον πρότεινα για ακαδημαϊκό. Ήμαρτον...

Κοίτα, δεν ξέρω πώς τον χαρακτήρισε ο Σταύρος, πάντως δεν μπορώ να πιστέψω ότι τον χαρακτήρισε έτσι όπως λες.
Καταρχάς μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά και ανόμοια πράγματα. Που δε συγκρίνονται δηλαδή.
Εγώ πολλές φορές έχω γελάσει με το πρόγραμμά του, εν μέσω light διάθεσης, αλλά οι φάρσες προς ανυποψίαστους ποτέ δε μου άρεσαν, ούτε από αυτόν ούτε από κανέναν άλλο. Γούστα είναι αυτά.

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
ωραίος είναι ο Πανούσης....
στα παπάρια μου τα υπόλοιπα.... ;);)

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ πολλές φορές έχω γελάσει με το πρόγραμμά του, εν μέσω light διάθεσης, αλλά οι φάρσες προς ανυποψίαστους ποτέ δε μου άρεσαν, ούτε από αυτόν ούτε από κανέναν άλλο. Γούστα είναι αυτά.

Ακριβώς.

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
ρε παιδιά ακόμα
για τον πανούση μιλάτε......
:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Λάθος κάνεις. Ο στρατός είναι υποχρεωτικός. Έτσι λέει το Σύνταγμα. Δεν είναι δικαίωμα κάποιου να μην πάει παριστάνοντας τον τρελό (εκτός αν είναι τρελός), πολύ περισσότερο όταν είναι επώνυμος και έτσι, είτε το θέλει είτε όχι, αποτελεί "πρότυπο" (εντός ή εκτός εισαγωγικών).
Το Σύνταγμα λέει αυτό που λες, και από κει και μέρα όμως λέει το γνωστό (για πολλές περιπτώσεις - όχι μόνο για τη στράτευση), "Όπως ο Νόμος ορίζει".
Ο Νόμος λοιπόν ορίζει ακριβώς σε ποιές περιπτώσεις ΔΕΝ πάει κανείς να υπηρετήσει, και μέσα σ' αυτές είναι και κάποια της οποίας χρήση έκανε και ο Πανούσης (όπως και πολλοί άλλοι), και δεν πήγε.
Αν ο νόμος λέει τώρα "δεν υπηρετεί όποιος έχει ένα μάτι", και ο Πανούσης βρήκε ένα γιατρό που ΨΕΥΔΩΣ βεβαίωσε ότι έχει ένα μάτι, τότε πρέπει να πάνε και οι δύο μέσα, ο ένας γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά του, και ο άλλος γιατί ήταν ηθικός αυτουργός στο αδίκημα του γιατρού.  Αν ξέρεις κάτι τέτοιο,  κατάγγειλέ το στον εισαγγλέα, ή έστω, πες το εδώ.
Το "παριστάνοντας τον τρελλό" είναι μια μη επιστημονική έκφραση που προφανώς ο επιστήμονας ψυχίατρος του στρατού που απήλλαξε τον Πανούση απο τη θητεία του δε τη βρίσκει "δόκιμη".  Εσύ έχεις την πολυτέλεια της ελευθερίας να τη μεταχειρίζεσαι.  Δε σου λέω να μη το κάνεις, αλλά να ξέρουμε (εμείς οι υπόλοιποι) τι διαβάζουμε εδώ μέσα.
Ούτε το σύνταγμα, ούτε κάποιος νόμος πάντως, λέει ότι "για τους επώνυμους, επειδή αποτελούν "πρότυπα", πρέπει να εφαρμόζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα οι διατάξεις".
Τα ίδια ισχύουν για όλους, ξέρεις.
Α, και κάτι ακόμα:  Όταν ήταν η ώρα του να πάει φαντάρος (γενν το 1954 είναι ο Πανούσης), δεν ήταν "επώνυμος".  Τώρα είναι.

Ο Πανούσης, κατά τη γνώμη μου πάντα, δημιούργησε για τον εαυτό του, την εικόνα του αναρχοαυτόνομου αριστερίζοντα καλλιτέχνη και, χρησιμοποιώντας την εικόνα αυτή μαζί με το όποιο ταλέντο του, έπεσε με τα μούτρα στο χρήμα (όπως είπε και ο φίλος παραπάνω). Δηλαδή, εμπορεύτηκε τα πιστεύω του.
Το εμπορεύτηκε είναι ήπιος χαρακτηρισμός. Το εκπόρνευσε ίσως θα ήταν καταλληλότερος χαρακτηρισμός αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι πίστεψε ποτέ αυτά που προέβαλλε για τον εαυτό του.
Σε αυτά όλα θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Πανούσης θα έπρεπε (καλύτερα) να τραγουδάει τσάμπα, να μοιράζει τα CD του τσάμπα στον κόσμο, να κερνάει free ποτά το κοινό στα μαγαζιά που τραγουδάει, και θα έλεγα επίσης την όποια περιουσία του άφησε ο μπαμπάς του ή είχε η γυναίκα του όταν την παντρεύτηκε, να τη δώσει στους φτωχούς (μέσω της ενορίας του μάλιστα).  Τίποτα από αυτά δεν έχει κάνει, οπότε είναι κατάπτυστος.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σταυρο κανω τον σταυρό μου και παρακαλάω να μας αναιβάσεις όσες εκπομπές ηχογραφήσεις. περιμένω.
Δυστυχώς Tsolias, δεν μπορούν να ανέβουν εδώ.  Είναι περίπου 5Mb η κάθε μια (με πολύ έντονη Mp3 συμπίεση, στα 48kbps τα έχω αρχειοθετήσει), σύνολο οι εκπομπές του ΣΚΑΙ περίπου 1Gb.  Το όριο εδώ είναι πολύ μικρό, 300k, το ξέρεις.

Πάρε ένα δειγματάκι, είναι από την εκπομπή της 15 Σεπτ. 2002.

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom