για τον παπαζόλη αυτό
"Αυθαιρεσία-Αδιαφορία-Μεροληψία-Ατιμωρησία"
Ο Συνήγορος του Πολίτη Καταγγέλλει, ο Μουφτής της Κομοτηνής Επιβεβαιώνει
του Παναγιώτη Δημητρά
Στις 26 Απριλίου, ο Συνήγορος του Πολίτη παρουσίασε την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του για το 1999, περιγράφοντας το "Γολγοθά του πολίτη" (Αυγή 27/4, σσ. 1 & 4). Για τα θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων διαπιστώνονταν πως η ελληνική διοίκηση αντιμετωπίζει τον πολίτη και ιδιαίτερα το μειονοτικό πολίτη με "αυθαιρεσία-αδιαφορία-μεροληψία-ατιμωρησία", όπως έγραψε η Ελευθεροτυπία (27/4 σσ. 18 & 47). Χρόνια τώρα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έκαναν παρόμοιες διαπιστώσεις, για να κατηγορηθούν πανταχόθεν (και από την πολιτεία) για μεροληψία και υπερβολή, αν όχι για εξυπηρέτηση "αλλότριων συμφερόντων". Σήμερα έρχεται ο αρμοδιότερος φορέας της πολιτείας να τις επιβεβαιώσει…
Την ίδια ημέρα, ένας άλλος φορέας της πολιτείας, η επίσημη Μουφτεία της Κομοτηνής, έδινε μια γεύση κρατικής αυθαιρεσίας και μεροληψίας. Κατήγγειλε δημόσια πως η τοπική τοπογραφική υπηρεσία αμφισβητούσε το
ιδιοκτησιακό καθεστώς έκτασης που ανήκει πάνω από … 500 χρόνια στα βακούφια της Κομοτηνής.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε πριν δύο χρόνια για ανάλογη υπόθεση αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος έκτασης που επίσης εδώ και αιώνες ανήκει σε μιαν καθολική εκκλησία στην Κρήτη δεν φαίνεται να συγκίνησε κανέναν.
Ακολουθούν τα σχετικό απόσπασμα της Ελευθεροτυπίας και η ανακοίνωση της Μουφτείας, την οποία το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι μετέφρασε επίσης στα αγγλικά και μοίρασε στις δύο ηλεκτρονικές λίστες, την ελληνική και τη βαλκανική. Την ανακοίνωση επίσης έθεσε υπόψη του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ συνέστησε στη Μουφτεία Κομοτηνής να προσφύγει στο Συνήγορο. Κανένα ελληνικό μέσο δεν αναφέρθηκε σε αυτή…
πηγή
ρε τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει .. κάτι σαν βατοπέδι από την ανάποδη όμως....