Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα από τον Αλέκο Αλαβάνο
Σοβαρές αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Αλέξη Τσίπρα αφήνει με συνέντευξή του ο Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της Αριστεράς». «Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση όταν διάβασα αυτή τη συνέντευξη. Διότι, ειλικρινά, δεν περίμενα μια τέτοιου τύπου κριτική» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Αλαβάνος, στη συνέντευξή που έδωσε στην ιστοσελίδα Real.gr, ανέφερε επίσης ότι «ο ξένος παράγοντας προχωρά στην ανασύσταση του δικομματισμού με διαφορετικούς παίκτες!».
«Ο ξένος παράγοντας, μέσα στον πανικό του από το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, δεν δίστασε να θυσιάσει τον δικομματισμό, όταν αξίωσε τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα παρακολουθούμε σε αργή αλλά σταθερή κίνηση την προσπάθεια ανασύστασης του δικομματισμού με διαφορετικούς όμως παίκτες. Εδώ εντάσσονται και ο έρωτας για τον Ομπάμα και οι καταγγελίες για συμμορία της δραχμής και οι νοικοκυραίοι και οι συνεργασίες με τη λαϊκή δεξιά και τόσα άλλα» τονίζει.
Παράλληλα ο Αλέκος Αλαβάνος υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει μεν κομματικό αντίπαλο, δεν έχει όμως προγραμματικό και ιδεολογικό αντίπαλο», ενώ υποστηρίζει πως «οι μεγάλες κινητοποιήσεις στις πλατείες δεν έφεραν αποτέλεσμα γιατί κανένα κόμμα δεν τις στήριξε».
Τέλος, ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού αναφέρει: «Τι πάει να πει κυβερνησιμότητα; Είναι σαν τους δέκα μικρούς νέγρους της Άγκαθα Κρίστι. Άλλο πράγμα χρειάζεται ο τόπος».
Η απάντηση του Σκουρλέτη
Ο κ. Σκουρλέτης, απαντώντας στον κ. Αλαβάνο ανέφερε: «Δεν είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μια ελπίδα και η πιο δυναμική αριστερή ριζοσπαστική πρόταση στον ευρωπαϊκό χώρο;» και συμπλήρωσε τα εξής: «Πολλές από τις επισημάνσεις και τις αναλύσεις του είναι αυτό που ακούμε ή θα εύχεται ο αντίπαλός μας.
»Σήμερα, ο κίνδυνος για το δικομματικό σύστημα είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
»Είναι αυτός που τελικά ανέτρεψε τους συσχετισμούς. Και σε καμιά περίπτωση δεν φιλοδοξεί να αντικαταστήσει κανέναν από τους δυο εταίρους»