Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 43 18,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Όλη αυτή ή ιστορία ήταν μία τεράστια παρεξήγηση μεταξύ κατοίκων περιφεριακών εξαρτημένων χωρών κατά τήν ταπεινή μου γνώμη. Έπερναν θέση τά πολιτικά πιστεύω δίπλα σέ ξένες δυνάμεις καί εξυπηρετούσαν αλλότρια συμφέροντα ηθελημένα ή άθελα. Συνέβη σέ πολλές μικρές χώρες κατά τόν ΒΠΠ καί τόν ψυχρό.
Στήν πραγματικότητα ή Ελλάδα δέν ήταν γιά τήν Ελλάδα ποτέ πλήν τού 1821 καί τών Βαλκανικών πολέμων. Τό έπος τού 40 ήταν αναπόφευκτο λόγω τού ότι ήμασταν κάτω από Αγγλική στρατιωτική κηδεμονία, άν καί τό τότε καθεστώς είχε τίς ιδεολογίες τού άξονα. Άν δέν υπήρχε γεωπολιτικό πεδίο μάλλον θά πήγαινε σάν τόν Φράνκο.

Temaxistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Ό τελευταίος δικτάτορας

article_783694_2_494x320.jpg

Καλές είναι οι Ετικέτες, αλλά...

Αυτοί που κυβέρνησαν μετά τον "Δικτάτορα", ήταν δημοκράτες, πιστεύεις;

Κρίνοντας τα Έργα τους, ήταν Πατριώτες;

Ωφέλησαν τη Χώρα;

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Δέν είναι ετικέτα ή δικτατορία, είναι πράξη ιστορική.

Πατριώτης είναι όποιος κάνει κάτι ιστορικά επιτυχές καί ωφέλιμο γιά τήν χώρα. Μπορεί νά είναι Βασιλιάς, λαϊκός, αριστερός, δεξιός, οτιδήποτε. Ακόμα καί ξένος. Νομίζω ότι μετά τούς Βαλκανικούς κανείς δέν κατάφερε κάτι ιδιαίτερα θετικό σέ αυτόν τόν τομέα όπως έγγραψα παραπάνω.

Temaxistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Δέν είναι ετικέτα ή δικτατορία, είναι πράξη ιστορική.

Σαφώς, αλλά το ιστορικό πρόσημο της Πράξης δεν είναι δεδομένο, όπως υπονόησες βάζοντας την (προβοκατόρικη) φωτογραφία.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Γιατί προβοκατόρικη;

Temaxistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Γιατί δεν είναι αντιπροσωπευτική της 7ετίας.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Έτσι έληξε όσον αφορά τό θέμα μας πού ήταν ό πατριωτισμός. Μέ απώλεια τής προστάτιδας επικυριαρχίας τής Κύπρου δυστυχώς. Αυτό είναι τό κορυφαίο γεγονός. Τί νά κάνουμε. Όλοι πάντα μέ κάποιο καλό όραμα ξεκινούν, στό όραμα διαφωνούν μέ τούς πολιτικούς τους αντιπάλους, και τό αποτέλεσμα τούς κρίνει.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πίστευαν ότι ό σοσιαλισμός ή ό κομμουνισμός έιναι αντιπατριωτισμός καί έτσι έσωσαν τήν πατρίδα. Παραδοσιακά στήν Ελλάδα τού προηγούμενου αιώνα όπως καί στήν Αμερική τό δόγμα ήταν ότι συντηρητισμός=πατρίδα. Βέβαια ό Ιωαννίδης παρέδωσε τήν Κύπρο.
μη λέτε παπαριές
δεν έδωσε ο Ιωαννίδης την Κύπρο. ο Ιωαννίδης πήγε να την προσαρτήσει οι αμερικανοι τον πούλησαν οι χαμηλόβαθμοι.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Δηλαδή πώς ακριβώς έγεινε; Ήταν κορόϊδο, θύμα; Ή στρατηγική φιλοδοξία καί ή παταγώδης τακτική αποτυχία, ή άγνοια συνεργατών, τί είναι, άμοιρη ευθυνών;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δηλαδή πώς ακριβώς έγεινε; Ήταν κορόϊδο, θύμα; Ή στρατηγική φιλοδοξία καί ή παταγώδης τακτική αποτυχία, ή άγνοια συνεργατών, τί είναι, άμοιρη ευθυνών;
στην ιστορία καταγράφεται και η πρόθεση του εκάστοτε προσώπου.
ας πούμε, ο παναγούλης συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό κύπριο Γεωρκάτζη προκειμένου να δολοφονήσει τον Παπαδόπουλο.
αυτό δεν σημαίνει πως ήταν ακροδεξιός.
κάνε τις αναγωγές σου.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
στην ιστορία καταγράφεται και η πρόθεση του εκάστοτε προσώπου.
ας πούμε, ο παναγούλης συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό κύπριο Γεωρκάτζη προκειμένου να δολοφονήσει τον Παπαδόπουλο.
αυτό δεν σημαίνει πως ήταν ακροδεξιός.
κάνε τις αναγωγές σου.

Τά πράγματα πρέπει νά είναι απλά. Όταν κάποιος αισθάνεται Θεός, ή μία παρέα, αποφασίζει/ζουν γιά όλους μέ επιβολή, δέν μπορεί νά κριθεί/θούν μέ επιείκεια γιά λάθη του/τους επειδή επικαλούνται καλές προθέσεις. Οί θεοί δέν κάνουν λάθη. Όποιος τό παίρνει πάνω του πρέπει καί νά τόχει. Πές εσύ σέ μία δουλειά σκάστε όλοι, εγώ κανονίζω. Καί άμα τά χέσεις, ζήτα επιείκεια.
Θέλησε τήν δολοφονία τού Μακαρίου, αποτέλεσμα ήταν ή εισβολή. Οί τακτικές του δώσανε πιάτο τήν Κύπρο στόν Αττίλα.
Μάλιστα στά τελευταία του είχε πεί καλά λόγια γιά τό ΠΑΣΟΚ γιά τά εθνικά όπως καί ό Θάνος είπε ότι οικονομικά ό καλύτερος ήταν ό Ανδρέας Παπανδρέου σέ μία συνέντευξη στόν Χατζάρα ή στό Χούντα δέν θυμάμαι καλά, πού είχα δεί τό 2010 νομίζω, μέ αφορμή τό 1ο μνημόνιο.

Επισκέπτης

Ωφέλησαν τη Χώρα;
Αρα ΜΕΤΑ τον"δικτατορα"(που δεν ηταν δικτατορας,η κακως του μπαινει η ετικετα του δικτατορα,συμφωνα με τον τεμαχιστη)οι πραξεις των κυβερνωντων δεν ηταν δημοκρατικες(εδω κολλανε και τα εισαγωγικα που μπηκαν πιο πανω,ουδεις ειναι πραγματικος δημοκρατης αρα και οι δικτατορες δεν ειναι δικτατορες:O τεμαχιστης θελει να θετει τα ορια για το τι ειναι και τι δεν ειναι δημοκρατικο)και οπωσδηποτε με οσα εκαναν δεν ωφελησαν την χωρα,ουτε και υπηρχαν"πατριωτικα"αποτελεσματα(προφανως εν αντιθεσει με τον Ιωαννιδη και τους ομοιους του,που και ηταν πατριωτες και ωφελησαν την χωρα).

moynakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2011
Like
19
Πόντοι
6
Ενα βιβλιο με 1 ευρω για να ενισχυσουμε τους αστεγους , ολους τους αστεγους χωρις διακρισεις στο χρωμα την εθνικοτητα τη γλωσσα. Σημερα και αυριο στους κηπους του μεγαρου μουσικης

nono

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Πίστευαν ότι ό σοσιαλισμός ή ό κομμουνισμός έιναι αντιπατριωτισμός καί έτσι έσωσαν τήν πατρίδα. Παραδοσιακά στήν Ελλάδα τού προηγούμενου αιώνα όπως καί στήν Αμερική τό δόγμα ήταν ότι συντηρητισμός=πατρίδα. Βέβαια ό Ιωαννίδης παρέδωσε τήν Κύπρο.
Aφου λοιπον το ξερεις οτι παρεδωσαν τη Κυπρο, τοτε πως εσωσαν την Ελλαδα? Απο που την εσωσαν? Εγω λεω οτι την εβαλαν στο γυψο.
Χουνταιοι και πατριωτες ειναι αταιριαστες μεταξυ τους εννοιες.

Ωφέλησαν τη Χώρα;

Oχι, οχι και οχι. Οι απαντησεις ειναι κατηγορηματικες. Αυτο ομως δε δινει αλλοθι στο μακαριτη, που τον βαζεις και σε εισαγωγικα...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Τά πράγματα πρέπει νά είναι απλά. Όταν κάποιος αισθάνεται Θεός, ή μία παρέα, αποφασίζει/ζουν γιά όλους μέ επιβολή, δέν μπορεί νά κριθεί/θούν μέ επιείκεια γιά λάθη του/τους επειδή επικαλούνται καλές προθέσεις. Οί θεοί δέν κάνουν λάθη. Όποιος τό παίρνει πάνω του πρέπει καί νά τόχει. Πές εσύ σέ μία δουλειά σκάστε όλοι, εγώ κανονίζω. Καί άμα τά χέσεις, ζήτα επιείκεια.
Θέλησε τήν δολοφονία τού Μακαρίου, αποτέλεσμα ήταν ή εισβολή. Οί τακτικές του δώσανε πιάτο τήν Κύπρο στόν Αττίλα.
Μάλιστα στά τελευταία του είχε πεί καλά λόγια γιά τό ΠΑΣΟΚ γιά τά εθνικά όπως καί ό Θάνος είπε ότι οικονομικά ό καλύτερος ήταν ό Ανδρέας Παπανδρέου σέ μία συνέντευξη στόν Χατζάρα ή στό Χούντα δέν θυμάμαι καλά, πού είχα δεί τό 2010 νομίζω, μέ αφορμή τό 1ο μνημόνιο.
το να κρίνεις ή να χρεώνεις παγκόσμιες αποφάσεις σε πρόσωπα ή ομάδες προσώπων εκτός από πλάνη είναι και επιβεβαίωση ότι ο απλός κόσμος τρώει κουτόχορτο.
συνοπτικά και καθαρά αντικειμενικά:
το θέμα με την κύπρο το έχω μελετήσει εκτενώς αλλωστε τόσα χρόνια στη νήσο μύρισα το διχασμό τη διχοτόμηση και πάτησα το πόδι μου εκεί που ξεκίνησαν όλα.
η κύπρος όποιος και να ήταν στο τιμόνι της ελλάδας είχε αποφασιστεί απο τους αμερικανούς και δη τον ανθέλληνα κίσσιγκερ να διχοτομηθεί.

την πράσινη γραμμή οι τούρκοι την είχαν ζωγραφίσει στα Κόκκινα απο τις αρχές του 60.
η ιστορία δυστυχώς δε γράφεται απο τους δαυίδ αλλά μόνο τα θρησκευτικά παραμύθια.

μπορούμε να συζητάμε ώρες επί ωρών για το θέμα της κύπορυ.
επιγραμματικά θα σου πώ πρόχειρα ότι ο Βενιζέλος στην Κρήτη έκανε πάνω κάτω ότι πήγε να κάνει η χούντα στην κύπρο. ο ένας λόγω συμμαχιών και ξένων επιλογών έγινε εθνάρχης ενώ η χούντα χρεώθηκε την προδοσία.
Και στις δύο περιπτώσεις μικρή επιρροή είχε ο Βενιζέλος και ο Ιωαννίδης στην τελική έκβαση, άλλο εάν οι λαοί έχουν ροπή στη δημιουργία Περικλήδων και Αλκιβιάδηδων.
αυτά.

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
το να κρίνεις ή να χρεώνεις παγκόσμιες αποφάσεις σε πρόσωπα ή ομάδες προσώπων εκτός από πλάνη είναι και επιβεβαίωση ότι ο απλός κόσμος τρώει κουτόχορτο.
συνοπτικά και καθαρά αντικειμενικά:
το θέμα με την κύπρο το έχω μελετήσει εκτενώς αλλωστε τόσα χρόνια στη νήσο μύρισα το διχασμό τη διχοτόμηση και πάτησα το πόδι μου εκεί που ξεκίνησαν όλα.
η κύπρος όποιος και να ήταν στο τιμόνι της ελλάδας είχε αποφασιστεί απο τους αμερικανούς και δη τον ανθέλληνα κίσσιγκερ να διχοτομηθεί.

την πράσινη γραμμή οι τούρκοι την είχαν ζωγραφίσει στα Κόκκινα απο τις αρχές του 60.
η ιστορία δυστυχώς δε γράφεται απο τους δαυίδ αλλά μόνο τα θρησκευτικά παραμύθια.

μπορούμε να συζητάμε ώρες επί ωρών για το θέμα της κύπορυ.
επιγραμματικά θα σου πώ πρόχειρα ότι ο Βενιζέλος στην Κρήτη έκανε πάνω κάτω ότι πήγε να κάνει η χούντα στην κύπρο. ο ένας λόγω συμμαχιών και ξένων επιλογών έγινε εθνάρχης ενώ η χούντα χρεώθηκε την προδοσία.
Και στις δύο περιπτώσεις μικρή επιρροή είχε ο Βενιζέλος και ο Ιωαννίδης στην τελική έκβαση, άλλο εάν οι λαοί έχουν ροπή στη δημιουργία Περικλήδων και Αλκιβιάδηδων.
αυτά.
Εγω να δεχτω όλα αυτα που λενε για την προ επέμβασης κατάσταση.
Απο τότε περασαν 40 χρονια και δεν έγινε τίποτα.
Λεω τωρα εγω μηπως βόλεψε τους κύπριους και καθάρισαν μια για πάντα απο τα λιμα τουρκοκύπριους?
:think:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εγω να δεχτω όλα αυτα που λενε για την προ επέμβασης κατάσταση.
Απο τότε περασαν 40 χρονια και δεν έγινε τίποτα.
Λεω τωρα εγω μηπως βόλεψε τους κύπριους και καθάρισαν μια για πάντα απο τα λιμα τουρκοκύπριους?
:think:
μη λέτε ότι νεοελληνική παπαριά σας αρέσει.

ας πούμε....
πως θα σου φαινόταν να κατεβαίνεις κάθε μέρα στο κέτρο της Αθήνας και να ξέρεις ότι απο Πατησίων και πάνω δε μπορείς να πας;
πώς θα σου φαινόταν να βλέπεις το σπίτι που μεγάλωσες με κυάλια και να μένει άλλος μέσα;

πώς θα σου φαινόταν να ήσουν πρόσφυγας στην ίδια σου τη χώρα;
πώς θα σου φαινόταν να μην έχεις δυνατότητα να πας στη Βουλιαγμένη ή τη Χαλκιδική λχ για μπάνιο και ο Αστέρας Βουλιαγμένης να είναι ερείπια;

πριν πείτε αυτό που σκέφτεστε πρώτα ρωτήστε αυτούς που ξέρουν.

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
μη λέτε ότι νεοελληνική παπαριά σας αρέσει.

ας πούμε....
πως θα σου φαινόταν να κατεβαίνεις κάθε μέρα στο κέτρο της Αθήνας και να ξέρεις ότι απο Πατησίων και πάνω δε μπορείς να πας;
πώς θα σου φαινόταν να βλέπεις το σπίτι που μεγάλωσες με κυάλια και να μένει άλλος μέσα;

πώς θα σου φαινόταν να ήσουν πρόσφυγας στην ίδια σου τη χώρα;
πώς θα σου φαινόταν να μην έχεις δυνατότητα να πας στη Βουλιαγμένη ή τη Χαλκιδική λχ για μπάνιο και ο Αστέρας Βουλιαγμένης να είναι ερείπια;

πριν πείτε αυτό που σκέφτεστε πρώτα ρωτήστε αυτούς που ξέρουν.

Τα'χουν παρατημένα όλα φίλε απο'κει ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom