Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 43 18,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Απόλυτη λαϊκή νομιμοποιήση με κάτω του 50% χωρίς να υπολογίσει κανείς την αποχή;;;
ενταξει ρε παιχτη... ετσι παει... τι να κανουμε δηλαδη?

αυτοι που δεν εμφανιστηκαν στην καλπη, κακο του κεφαλιου τους. δεν δικαιουνται να ομιλουν.
χωρις ολα αυτα να σημαινουν οτι ο εκλογικος νομος με τα μπονους και τις παπαριες δεν ειναι εκτρωμα...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Άλεξ για τον εκλογικό νόμο έχεις να πεις τίποτις,κανά σχολιάκι σου βρίσκεται;;; :grin:
Παλι τα ιδια?
Εχω πει οτι ειμαι υπερ της ενισχυμενης αναλογικης.
Η διαφωνια μου με τον εκλογικο νομο, ειναι οτι επρεπε το μπονους να ειναι κλιμακωτο (π.χ. αν το πρωτο κομμα εχει 40% να παιρνει μπονους 10 εδρες, αν εχει 35% 20 εδρες κλπ)ή να διαμοιράζεται ανά περιφέρειες, όπου το πρώτο κόμμα θα παιρνει μπόνους ανά περιφέρεια (έτσι π.χ. ο Συριζα θα επαιρνε μπονους στην περιφερεια Κρητης).
Αν γινοταν ετσι, νομιζω οτι θα ηταν πιο δικαιο.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Άλεξ για τον εκλογικό νόμο έχεις να πεις τίποτις,κανά σχολιάκι σου βρίσκεται;;; :grin:
για λογους ακριβειας θα ηταν καλο να παραθεσεις ΟΛΗ τη γραμμη ... γιατι αλλαζει ολο το νοημα...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
για λογους ακριβειας θα ηταν καλο να παραθεσεις ΟΛΗ τη γραμμη ... γιατι αλλαζει ολο το νοημα...
Ενταξει μωρε, διαβαζουμε. Δεν κοιταμε μονο τις παραθεσεις. Το απο πανω σχολιο ειναι.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Παλι τα ιδια?
Εχω πει οτι ειμαι υπερ της ενισχυμενης αναλογικης.
Η διαφωνια μου με τον εκλογικο νομο, ειναι οτι επρεπε το μπονους να ειναι κλιμακωτο (π.χ. αν το πρωτο κομμα εχει 40% να παιρνει μπονους 10 εδρες, αν εχει 35% 20 εδρες κλπ)ή να διαμοιράζεται ανά περιφέρειες, όπου το πρώτο κόμμα θα παιρνει μπόνους ανά περιφέρεια (έτσι π.χ. ο Συριζα θα επαιρνε μπονους στην περιφερεια Κρητης).
Αν γινοταν ετσι, νομιζω οτι θα ηταν πιο δικαιο.
Το πιο σωστό κ δίκαιο για σωστή-ακριβέστατη απεικόνιση της λαϊκής βούλησης είναι χωρίς bonus,οι έδρες ανάλογα με το ποσοστό και μετά συμμαχίες.

moynakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2011
Like
19
Πόντοι
6
Το πιο σωστό κ δίκαιο για σωστή-ακριβέστατη απεικόνιση της λαϊκής βούλησης είναι χωρίς bonus,οι έδρες ανάλογα με το ποσοστό και μετά συμμαχίες.
Ειναι δικαια η απλη αναλογικη αρκει βεβαια να καλιεργηθει η κουλτουρα της συνεργασιας

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Οκ, απλα ειμαι αντιθετος. Επιπλεον θεωρω οτι η απλη αναλογικη, οδηγει σε πολωση και ΠΡΟεκλογικες συνεργασιες.
Π.χ. το 1990, με το αναλογικοτερο συστημα που ειχαμε ποτέ (και χωρις πλαφον 3%), ο δικομματισμος πηρε 90%.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Οκ, απλα ειμαι αντιθετος. Επιπλεον θεωρω οτι η απλη αναλογικη, οδηγει σε πολωση και ΠΡΟεκλογικες συνεργασιες.
Π.χ. το 1990, με το αναλογικοτερο συστημα που ειχαμε ποτέ (και χωρις πλαφον 3%), ο δικομματισμος πηρε 90%.
Με τις προεκλογικές συνεργασίες κανένα πρόβλημα....πόλωση γιατί δημιουργεί;;; :think:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Με τις προεκλογικές συνεργασίες κανένα πρόβλημα....πόλωση γιατί δημιουργεί;;; :think:
Γιατι δημιουργει λογικες της αναζητησης του 50+1%.
Οπως βλεπεις παντως, με μια ενισχυμενη αναλογικη, εχουμε κυβερνηση συνεργασιας.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Γιατι δημιουργει λογικες της αναζητησης του 50+1%.
Οπως βλεπεις παντως, με μια ενισχυμενη αναλογικη, εχουμε κυβερνηση συνεργασιας.
Ίσως λειτουργήσει καλύτερα...από τα μονοπώλεια του δικομματισμού προτιμότερο...ίδωμεν...

moynakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2011
Like
19
Πόντοι
6
Ισως ειναι οπως τα λετε , αλλα και 50 εδρες μπονους δεν ειναι υπερβολικο?

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
ρε αλεξ εσυ που ξερεις τι τον ηθελε αυτον τον σκορδα στο αναπτυξης?και τον καλλογιανη?στο υγειας τον λυκουρεντζο?40 ατομα υπουργικο εκανε ο αντωνης!!.για τζαβαρα και νικολοπουλο δεν σχολιαζω. :2funny: :2funny:.επισης για επετρεψε να ειναι ο παποθανασιου πως τον λενε στο παιδειας και πολιτισμου?και μεγα λαθος που δεν εδωσε το περιβαλλοντος στον κυριακο.επρεπε να ειχε ξεχωριστα αναπτυξης και υποδομων.εκανε μαλακιες ο αντωνης αν και στο υπουργικο ηταν σοβαρος.στο δικαιοσυνης πως θα πολεμησει γραφειοκρατια και θα κανει τις αναγκαιες μεταρρυθμισεις με τον ρουπακιωτη??? :2funny: :2funny:

μπας και δεν την γλυτωσουμε μου φαινεται.νομιζω πως ο ανασχηματισμος ειναι θεμα χρονου.ισως οταν φυγει η δημαρ.επισης αν δεν καταψηφισει το νομο ραγκουση βλεπω την χρυση αυγη στο 15 τον πρωτο χρονο. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
οψομεθα οχι ιδωμεν.μελλοντικο χρονο γραφουμε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
ρε αλεξ εσυ που ξερεις τι τον ηθελε αυτον τον σκορδα στο αναπτυξης?και τον καλλογιανη?στο υγειας τον λυκουρεντζο?40 ατομα υπουργικο εκανε ο αντωνης!!.για τζαβαρα και νικολοπουλο δεν σχολιαζω. :2funny: :2funny:.επισης για επετρεψε να ειναι ο παποθανασιου πως τον λενε στο παιδειας και πολιτισμου?και μεγα λαθος που δεν εδωσε το περιβαλλοντος στον κυριακο.επρεπε να ειχε ξεχωριστα αναπτυξης και υποδομων.εκανε μαλακιες ο αντωνης αν και στο υπουργικο ηταν σοβαρος.στο δικαιοσυνης πως θα πολεμησει γραφειοκρατια και θα κανει τις αναγκαιες μεταρρυθμισεις με τον ρουπακιωτη??? :2funny: :2funny:

μπας και δεν την γλυτωσουμε μου φαινεται.νομιζω πως ο ανασχηματισμος ειναι θεμα χρονου.ισως οταν φυγει η δημαρ.επισης αν δεν καταψηφισει το νομο ραγκουση βλεπω την χρυση αυγη στο 15 τον πρωτο χρονο. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Κατ' αρχην, οι υφυπουργοί δεν μετεχουν στο υπουργικο συμβουλιο.
24 μελη εχει η κυβερνηση, σε 17 υπουργεία. Ούτε λιγα, ούτε πολλά.
Εχει καποιες πολυ καλες επιλογες (Μουσουρούλης, Ρουπακιώτης, Μανιτακης, Χατζηδακης), κάποιες κομματικες που δεν με ευχαριστουν ιδιαιτερα (Λυκουρεντζος, Παναγιωτοπουλος, Στυλιανιδης) και καποιες που ειναι προδηλως αποτελεσμα συμβιβασμων εντος της κυβερνητικης συνεργασιας (Ραπανος).
Δεν εχω κακη γνωμη κατ αρχην για το συνολο της κυβερνησης. Θα δουμε.
Ήταν ευχαριστο παντως που αποφευχθηκε η παρουσια λαικιστων και ακραιων.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Κατ' αρχην, οι υφυπουργοί δεν μετεχουν στο υπουργικο συμβουλιο.
24 μελη εχει η κυβερνηση, σε 17 υπουργεία. Ούτε λιγα, ούτε πολλά.
Εχει καποιες πολυ καλες επιλογες (Μουσουρούλης, Ρουπακιώτης, Μανιτακης, Χατζηδακης), κάποιες κομματικες που δεν με ευχαριστουν ιδιαιτερα (Λυκουρεντζος, Παναγιωτοπουλος, Στυλιανιδης) και καποιες που ειναι προδηλως αποτελεσμα συμβιβασμων εντος της κυβερνητικης συνεργασιας (Ραπανος).
Δεν εχω κακη γνωμη κατ αρχην για το συνολο της κυβερνησης. Θα δουμε.
Ήταν ευχαριστο παντως που αποφευχθηκε η παρουσια λαικιστων και ακραιων.
ο πανος στο αμυνας?επι υπουργειας του στο δικο του υπουργιεο δεν ειχαν γινει τα δομημενα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom