Χαλασε με ρε τυπε δεν με πειραζει να ξερεις.Εγω παντως λεω οτι δεν εχεις κανει τιποτα στην ζωη σου.πολλά περισσότερα από σένα κι αν τα απαριθμούσα θα σου έκανα την ψυχολογία περισσότερο χάλια...
το να βγάλεις με αριστα το χημικό και να περιμένεις από τον πιτσαδόρο να σε σώσει είναι τουλάχιστον τραγικό !
στο λέω πάντα φιλικά
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 65K
- Εμφανίσεις 1M
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
ametroelpis
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Δεκ 2014
- Like
- 1
- Πόντοι
- 6
Σας καληνυχτώ.
Όσο και να σκούζετε η ιστορία έγραψε ότι η ιρλανδια έκοψε δικό της ευρώ. Πως να το κάνουμε. Η ραχήλ είχε δίκαιο. Σας έμειναν 7 μερούλες να χαρείτε..... Οτι για να μην κόψω ευρω πρεπει να μου το αρνηθουν τα 2/3 της εκτ που τα χρέη τους είναι μεγαλύτερα από τα δικά μου.
Δεξιόσκυλα
Όσο και να σκούζετε η ιστορία έγραψε ότι η ιρλανδια έκοψε δικό της ευρώ. Πως να το κάνουμε. Η ραχήλ είχε δίκαιο. Σας έμειναν 7 μερούλες να χαρείτε..... Οτι για να μην κόψω ευρω πρεπει να μου το αρνηθουν τα 2/3 της εκτ που τα χρέη τους είναι μεγαλύτερα από τα δικά μου.
Δεξιόσκυλα
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
ειδα....περιμενε τωρα να κλεισει κι αλλο η ψαλίδα της διαφοράς!είδες, είδες?
όλος ο κόσμος γι αυτό μιλάει και γελάει.
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Σας καληνυχτώ.
Δεξιόσκυλα
σε παρακαλώ... εγώ είμαι νεοφιλελεύθερο καθήκι...
Μην ξεχασεις να το βαλεις στο βιογραφικο σου.Μπορει να σου χρειαστει καποτε.δεν είμαι άνεργος, λόγω της πολιτικής ΓΑΠ-Σαμαρά και να συνεχίζω να ψηφίζω τους δήμιους μου...
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
καληνύχτα αριστερόγατα!Σας καληνυχτώ.
Δεξιόσκυλα
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
14.4. Οι εθνικές περιφερειακές κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκτελέσουν και λειτουργίες άλλες από εκείνες που καθορίζονται στο καταστατικό αυτό, εκτός αν, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφανθεί, με πλειοψηφία των δύο τρίτων, ότι αυτές (οι λειτουργίες) προσκρούουν στους στόχους και τα καθήκοντα του ESCB. Τέτοιες λειτουργίες εκτελούνται με την ευθύνη των εθνικών κεντρικών τραπεζών και δεν θεωρούνται ότι αποτελούν μέρος των λειτουργιών του ESCB.
Δηλαδή θα έχουν 2/3 με χώρες μέσα όπως ισπανια, πορτογαλια, γαλλια, ιταλια, βελγιο , σλοβενια, σλαβακια
έχουμε και λέμε
Αυστρία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Βέλγιο, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Εσθονία, μέλος της Ευρωζώνης από το 2011
Φινλανδία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Γαλλία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Γερμανία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Λουξεμβούργο, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Μάλτα, μέλος της Ευρωζώνης από το 2008
Ολλανδία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Σλοβακία, μέλος της Ευρωζώνης από το 2009
Σλοβενία, μέλος της Ευρωζώνης από το 2007
Λετονία, μέλος της Ευρωζώνης από το 2014
Λιθουανία, μέλος της Ευρωζώνης από το 2015
Κύπρος, μέλος της Ευρωζώνης από το 2008
Ιρλανδία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Πορτογαλία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Ισπανία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Ιταλία, μέλος της Ευρωζώνης από το 1999 (ιδρυτικό μέλος)
Ελλάδα, μέλος της Ευρωζώνης από το 2001
λοιπόν κόκκινο εναντίον εκτύπωσης νέου νομίσματος, μπλέ ταλαντεύονται, κόκκινο υπέρ... κάνε λογαριασμό 13 από τα 19 σίγουρα κατά (2/3 να θυμίσω ότι είναι 12.3) και 2 τα οποία δεν το καλοβλέπουν...
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
[size=20pt]Να πως θα γίνει βιώσιμο το χρέος μας[/size]
Του Γιώργου Καισάριου
Εδώ και μερικά χρόνια έχω επαναλάβει, πολλές φορές, την άποψη ότι μόνο η κεντρική τράπεζα μπορεί να προσφέρει λύσει στο θέμα της υπερχρέωσης της Ευρώπης. Έχω περιγράψει πολλούς τρόπους για το πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτεί να τυπωθεί χρήμα.
[size=20pt]Ένας τρόπος να γίνει αυτό (χωρίς να υπάρχουν διαγραφές, που θα προτιμούσα), είναι απλά να τυπώσει λεφτά η κεντρική τράπεζα και να αγοράσει το χρέος της εν λόγω χώρας και στη συνέχεια να πληρωθεί η αγορά για να μην υπάρχουν διαγραφές.[/size]
Στη συνέχεια η κεντρική τράπεζα απλά κρατά αυτά τα χρεόγραφα για πάντα. Όπως έχουμε ξαναπεί, επειδή στο τέλος της χρονιάς το κέρδος που έχει η κεντρική τράπεζα επιστρέφει πίσω στο υπουργείο οικονομικών, ουσιαστικά το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι πολύ χαμηλό (σχεδόν μηδαμινό θα έλεγα).
Και προσωπικά μιλώντας, δεν βλέπω άλλο τρόπο να μπορεί να διευθετηθεί το πρόβλημα αυτό στην Ευρώπη. Διότι χρέη που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν, εκτός αν τυπωθούν (λέω εγώ).
Τώρα αν κατάλαβα καλά από το άρθρο με τίτλο "Η ΕΚΤ θα ζητήσει οι εθνικές τράπεζες να αναλάβουν το ρίσκο του QE", περί αυτού πρόκειται.
Και είναι πολύ σωστό να αναλάβουν οι τοπικές κεντρικές τράπεζες το όποιο QE γίνει στην Ευρώπη, διότι αφενός αν το κάνει η ΕΚΤ θα σφαχτούμε για το ποιο κράτος θα πρέπει να προηγηθεί και πόσο πρέπει να είναι αυτή η ποσοτική χαλάρωση, και αφετέρου, τα κέρδη όπως είπα από αυτές τις πράξεις επιστρέφουν στο υπουργείο οικονομικών. Αν το έκανε η ΕΚΤ, το κέρδος στις κατά τόπους κυβερνήσεις θα ήταν ελάχιστο.
Στην δική μας την περίπτωση, θεωρητικά η ΤτΕ μπορεί να αγοράσει όλο το χρέος της χώρας μας και να αποπληρώσει τους πάντες. Στη συνέχεια αυτά τα λεφτά θεωρητικά μπορεί να τα χρωστάμε στην ΤτΕ μεν, αλλά η ΤτΕ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επιμέρους κομμάτι της κρατικής μηχανής (χρωστάμε δηλαδή στους εαυτούς μας). Επίσης, το κόστος εξυπηρέτησης (όποιο και να είναι), θα είναι κατά 90% (τουλάχιστον) μικρότερο από το να δανειστούμε από την αγορά, διότι το κέρδος θα επιστρέψει στο υπουργείο οικονομικών, που σημαίνει πως είναι σαν να μην υπάρχει.
Όσον αφορά το ρίσκο της κεντρικής τράπεζας κτλ, έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο ότι η κεντρική τράπεζα για πρακτικούς λόγους δεν μπορεί να πτωχεύσει. Αλλά ακόμα και να πτωχεύσει η ΤτΕ, big deal αγαπητέ αναγνώστη. Τυπώνει η ΤτΕ 300 δισ. ευρώ, στη συνέχεια της κάνουμε στάση πληρωμών (έστω αν δεν μας κοστίζει τίποτα) και στη συνέχεια πτωχεύει και ανοίγει την επόμενη μέρα με άλλο ΑΦΜ. Τα πράγματα είναι απλά.
Η Είδηση για μένα είναι πολύ σημαντική καθώς τώρα γνωρίζουμε τι μορφή θα είναι το QE. Επίσης, από την στιγμή που θα αφεθεί το θέμα στις κατά τόπους κεντρικές τράπεζες, τότε θα υπάρχει καλύτερη ευχέρεια εκ μέρους μας να προσαρμόσουμε το όποιο QE στις ανάγκες μας.
Εν ολίγοις, για όποιον δεν το κατάλαβε, όχι μόνο το χρέος θα μας θα καταστεί βιώσιμο, αλλά δεν θα μας νοιάζει και πόσο είναι.
Όποτε αγαπητέ αναγνώστη, τώρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος να μην ανησυχούμε για το θέμα χρέους (έχω πει 1.000 φορές ότι δεν με ανησυχεί). Διότι με την κατάλληλη χρήση της κεντρικής τράπεζας, όλα λύνονται. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η αναδιάρθρωση της οικονομίας και των θεσμών μας και τίποτα άλλο.
Το αν θα επηρεάσει αυτό το ευρώ είναι δύσκολο να πει κανείς. Νομίζω ότι όσο και να τυπώσει η ΤτΕ δεν θα επηρεάσει, αλλά αν βάλουν μπρος τις μηχανές η Γαλλία και Ιταλία, τότε μάλλον θα το επηρεάσει.
george.kesarios@capital.gr
Πηγή:
εχουν δικιο που σας κραζουν στο συριζα.... ότι μαλακια λέει ο καθε παπαρας την κανετε αμεσως σημαια....
τα χρεη πάντα και μονο διαγραφονται ! μερικά ή ολικά !
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
φασίστας κι εσύ ρε!σε παρακαλώ... εγώ είμαι νεοφιλελεύθερο καθήκι...
αφού δεν είσαι αναρχοκουμμούνι!
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.275
- Πόντοι
- 8.006
Με τα ψεματα θα τη γλυτώσετε? Τσιρκο...[size=20pt]ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Θα βγάλετε σποτάκι και για τον δικό σας υποψήφιο βουλευτή που προτείνει τύπωμα χρήματος;[/size]
"Φανταζόμαστε ότι το επιτελείο την ΝΔ τώρα θα επανορθώσει, φτιάχνοντας σποτ για τον υποψήφιο βουλευτή της, όπως έκανε και με τη Ρ .Μακρή", τονίζεται σαρκαστικά σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του Γ. Καισάριου, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, για τύπωμα χρήματος
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Ο υποψήφιος της ΝΔ στη Β'Αθήνας, Γ.Καισάριος, σε άρθρο του στο capital.gr () αναφέρεται στη δυνατότητα τυπώματος χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδας, “ως κομμάτι της λύσης για την υπερχρέωση της Ευρώπης”. Φανταζόμαστε ότι αυτό διέφυγε της προσοχής του επιτελείου της ΝΔ, αλλά ότι τώρα θα επανορθώσει, φτιάχνοντας σποτ για τον υποψήφιο βουλευτή της, όπως έκανε και με τη Ρ .Μακρή.
Σε κάθε περίπτωση, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται ζήτημα τυπώματος χρήματος. Υποστηρίζει την ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, μέσα από τη διαπραγμάτευση, για την στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ευρωζώνη. Αυτά δηλαδή που δεν τόλμησε ποτέ η ΝΔ να ψελλίσει έστω στην Ευρώπη και τώρα προσπαθεί μέσα από παρερμηνεία δηλώσεων, να καλύψει την αποτυχία της.
- See more at:
το πουλί
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Νοε 2014
- Like
- 600
- Πόντοι
- 246
ολοι οι νεοφιλελευθεροι ειναι καθηκια τυπεσε παρακαλώ... εγώ είμαι νεοφιλελεύθερο καθήκι...
αμερικη, αυστραλια, γερμανια, ολλανδια
τυρρανιουνται στις κατεστραμμενες χωρες τους
παλι καλα που οι ανεργοι νεοι μας μεταναστευουν στους σοσιαλιστικους παραδεισους για να βρουν δουλεια
κουβα, αργεντινη, βενεζουελα, κατακλειζονται απο νεους ελληνες επιστημονες γιατι εκει υπαρχουν αμετρητες δουλειες
το καλυτερο ανθρωπινο δυναμικο της χωρας μας το παιρνει ο σοσιαλισμος τυπε
:-
το πουλί
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Νοε 2014
- Like
- 600
- Πόντοι
- 246
ολο το διαβασαδιάβασε και τα επόμενα, δαπιτάκο!
γιαυτο ειπα απο την αρχη οτι ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1. γιατι το γραφει ο ιδιος (ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ)
2. γιατι στον πραγματικο κοσμο δε γινεται, ειναι στο πλαισιο της φαντασιας
το μειζον ομως δεν ειναι αυτο
πας υπουλα να στρεψεις την κουβεντα εκτος θεματος για να γλιτωσεις το ρεζιλικι
και να δικαιολογησεις την αμαθεια της αλογας που ψηφισε κατα της αρσης ασυλιας των χρυσαυγιτων
και τωρα ειναι στο κομμα σου
και αναγκαζεσαι με ενα κομπο στο λαιμο να την υπερασπιστεις
η μεγαλη κουβεντα ειναι ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΥΠΩΣΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
και πουθενα ο καισαριος δεν γραφει για αυθαιρετο τυπωμα οπως ειπε η αλογα αλλα για τυπωμα με την αδεια και σε συνεννοηση με την ΕΚΤ
που βασει των ευρωπαικων συνθηκων και του καταστατικου της εχει το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ προνομιο να εκδιδει χρημα (η να δινει εντολη εκδοσης χρηματος) εντος ευρωζωνης
περαστικα...
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Μην ξεχασεις να το βαλεις στο βιογραφικο σου.Μπορει να σου χρειαστει καποτε.
δεν πεινάω
δε χρωστάω
δεν παρακαλάω για δουλειά
δε με ταιζουν οι γεροι μου
μπορεις να ισχυριστείς το ίδιο ;
κι ασε τα βιογραφικά και τα χημικα στην ησυχία τους....
το πουλί
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Νοε 2014
- Like
- 600
- Πόντοι
- 246
θα μου επιτρεψεις με ολο το σεβασμο, το δευτερο δεν ειναι ακριβεςδεν πεινάω
δε χρωστάω
μπορεις να ισχυριστείς το ίδιο ;
κι ασε τα βιογραφικά και τα χημικα στην ησυχία τους....
αν ψηφιζεις επαμ, χρωστας της μιχαλους
Ναι αλλα εμεις εχουμε τον legola τυπε και για χαρη του μεταναστευουν ολοι οι Πακιστανοι στην χωρα μας.ολοι οι νεοφιλελευθεροι ειναι καθηκια τυπε
παλι καλα που οι ανεργοι νεοι μας μεταναστευουν στους σοσιαλιστικους παραδεισους για να βρουν δουλεια
κουβα, αργεντινη, βενεζουελα, κατακλειζονται απο νεους ελληνες επιστημονες γιατι εκει υπαρχουν αμετρητες δουλειες
Walter White
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
δεν πεινάω
δε χρωστάω
εισαι υπάλληλος σε μπουτικ. Και λοιπον;
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
ολοι οι νεοφιλελευθεροι ειναι καθηκια τυπε
-Σκέφτομαι να φύγω Βενεζουέλα...έχει δουλειές εκεί με την ειδικότητά μου. Μένει ένας θείος μου.
-Ρε τύπε, εκεί δεν έχουν ούτε κωλόχαρτο.
-Φήμες
-Τι φήμες? δες στο ίντερνετ.
-Ναι ρε αλλά ο Θείος μου μου είπε ότι είναι πολιτικά παιχνίδια των αμερικάνων.
-Σύριζα είσαι φίλε?
-Ναι.
:S :S :S :S
Πραγματικός διάλογος μεταξύ εμού και ενός τύπου που γνώρισα πριν λίγες μέρες.
Η ειδικότητά του? χειριστής μηχανημάτων (φαγάνες, φορτωτές κτλ...χωματουργικά)
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
θα μου επιτρεψεις με ολο το σεβασμο, το δευτερο δεν ειναι ακριβες
αν ψηφιζεις επαμ, χρωστας της μιχαλους
στη μιχαλού μπορεί
αλλά τσάμπα είναι...
το δικο μου τηλ δε βαραει ποτέ από τράπεζες και δοσάδες....
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.275
- Πόντοι
- 8.006
Το συμπαν πιθανον να εχει τελος, η βλακεια σιγουρα όχι...Μεχρι χθες πιστευα οτι δεν θα εκλεγει η μουρλη.Απο σημερα ομως ειμαι βεβαιος οτι θα εκλεγει.Πως το ειπε ο Αινσταιν εκεινο για την βλακεια?
το πουλί
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Νοε 2014
- Like
- 600
- Πόντοι
- 246
-Σύριζα είσαι φίλε?
-Ναι.
πρωτα θα ρωτας αυτο
και μετα τις λεπτομερειες