Συγχαρητηρια, ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι πλεον σιγουρα η επομενη κυβερνηση.
Για να δουμε τι θα δουμε.
γιατί που είναι το παράξενο και το άδικο…??
εθνική σύνταξη (ελάχιστη και μάλιστα μικρή ίσως και χαμηλότερη από την Ελλάδα) υπάρχει σε όλη την Ευρώπη (εδώ και πάρα πολλά χρόνια) ανεξάρτητα από τις εισφορές και από κει και πέρα ότι πληρώσεις παίρνεις…
που ακούστηκε αυτό το πράγμα να μην έχεις πληρώσει και να έχεις απαιτήσεις για το ίδιο επίπεδο σύνταξης… ?? μόνο στην Ελλάδα ακούγεται αυτό ..για παράδειγμα από κάτι τύπους οι οποίοι έχουν πέντε χρόνια ένσημα (βλέπε χαπάκης) και σκούζουν ότι δικαιούνται τα πάντα (σωστά διότι η υγεία είναι όντως κοινωνικό αγαθό) αλλά απαιτούν να έχουν και το ίδιο (και πολλές φορές υψηλότερο επίπεδο) υπηρεσιών με αυτούς που πληρώνουν….
όχι λοιπόν… ελάχιστο επίπεδο εγγυημένο σε ΟΛΟΥΣ (ανεξάρτητα από εισφορές και μέρες εργασίας το οποίο σήμερα είναι 350 ευρώ και το οποίο σίγουρα πρέπει να αναπροσαρμοστεί) και στα 67 από κει και πέρα ο πλερώνων λαμβάνει και παραπάνω (σύνταξη, υπηρεσίες κλπ)…
για παράδειγμα γιατί ένας ο οποίος με τον εργοδότη του καταβάλλει συνεχώς και αδειαλλείπτως επί 35 χρόνια 2000 ευρώ τον μήνα ασφάλιστρα να μην έχει το δικαίωμα να πάρει την αναλογία της παραπάνω σύνταξης όποτε γουστάρει (και την ελάχιστη εγγυημένη ας την πάρει στα 67) ??
γιατί ένας ο οποίος πληρώνει κάθε μήνα ανελλειπώς ένα σεβαστό ποσό για υγειονομική περίθαλψη να πρέπει να νοσηλευτεί σε οκτάκλινο θάλαμο παρέα με αυτόν που δεν έχει πληρώσει τίποτε και να μην νοσηλευτεί σε τρίκλινο, δίκλινο ή μονόκλινο ??
γιατί αυτός που πληρώνει ένα σεβαστό ποσό για περίθαλψη να μην δικαιούται ενός δεύτερου προληπτικού ελέγχου (τσέκ απ κατά την ελληνικήν) κάθε χρόνο ??
γιατί αυτός που πληρώνει ένα σεβαστό ποσό για περίθαλψη να μην δικαιούται προτεραιότητα στις προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας…??
αλήθεια δεν το καταλαβαίνω αυτό το άκρως αναδιανεμητικό σύστημα … δεν αντιλαμβάνεστε ότι ένα τέτοιο σύστημα οδηγεί σε εισφοροαποφυγή και μοιραία σε φοροδιαφυγή? (αφού εγώ που έχω κόστος ασφάλισης 2000 ευρώ τον μήνα δεν πρόκειται να πάρω μεγαλύτερη σύνταξη από αυτόν που έχει κόστος ασφάλισης 1000 ευρώ γιατί να γράφω μισθό που να έχει εισφορές 2000 ευρώ και να μην γράφω μισθό που έχει εισφορές 1000 και να παίρνω τα ρέστα μαύρα ??.. και εγώ έχω κέρδος και ο εργοδότης)…
φτάνει πιά με τις μαλακίες περί ακραίας αναδιανομής… είπαμε ότι κάθε τι έχει και ένα όριο…
θυμάμαι με το παλιό ΙΚΑ, χρειάστηκα δύο φορές να πάω στις “ιατρικές” του υπηρεσίες και είχα μπροστά μου μια τεράστια ουρά από αργόσχολους που η μοναδική τους απασχόληση ήταν να πάνε κάθε δύο μέρες στα ιατρεία του ΙΚΑ να τους πάρουν την πίεση και με την ευκαιρία να κάνουν και μια επίσκεψη σε νευρολόγο, οφθαλμίατρο, ουρολόγο, ορθοπαιδικό κλπ κλπ κλπ...